Arkadaşlar haftasonu Turgut Özel Bulvarı (Ankara) üzerindeki + Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki bir çok Lastik firmasını gezdim, fiyatlar, öneriler aldım. Görüştüğüm firmaların büyük kısmı ağız birliği etmişcesine Sava'dan çok memnun kalacağımı söyleyerek Sava almamı tavsiye ettiler. Zaten konudan biliyorsunuz Sava tercihlerim arasındaydı.
Yalnız tam sezonu olması hasebiyle tüm lastik firmalarında kuyruk vardı ve hepsi de pazarlığa kapalı konuştular. Goodyear UG8 için 350-400 arası, Sava için 275-325 arası fiyatlar aldım. Barum-Conti önerenler oldu ama, sanırım boykot ediyorduk bu firmayı o yüzden fiyat dahi almadım. Petlas, Nexen önerilerini ise hiç dinlemedim.
En uygun koşullar ve satıcı ilgisi hasebiyle Kazım Karabekir Caddesindeki Tunahanlılar Ltd. Şti.'nden (GoodYear bayii ama bir çok markaya ev sahipliği yapıyorlar) Sava Eskimo S3+ 205/55/16-91T aldım. Adet fiyatı 300₺ olup, sökme takma bu fiyata dahil ve Lastik oteli hizmeti de aldım ilave olarak.
Lastikle ilgili ilk izlenimim (tabi sadece 15-20 km yol yaptım henüz) olumlu oldu. Lastik ya da yol sesinde bir artış hisstmedim. (Yazlıklar Nexen NBlue HD+) Fren mesafesi kısaldı gibi. Bir de Nexen lerdeki (fren mesafesiyle birlikte) şikayetimden olan patiye düşme de sanki olmadı bunda. Tabi kış koşullarında ya da en azından bir süre daha kullanmadan kesin yorum yapamam. Şu kısa kullanıma göre memnunum, umarım kışın da yolda bırakmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme