Öğütülmüşü yok mudur hocam? Öğütmek istersem ne almalıyım aparat olarak ve de zor mu öğütmek? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (873. sayfa)

-
-
Açıkcası Uygun Mekan kalmadı dışarıda. Hepsi aynı fiyat skalasında
-
Selamlar herkese. Kaliteli, elektrikli bir degirmen almak istiyorum. Oneri yapabilirseniz cok sevinirim. Cok tesekkurler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, 3000 TL gibi bir bütçe varsa bunu önerebilirim. Elbette daha yüksek bütçelerle daha başarılı cihazlar alınabilir.
amazon
Graef Cm 702 Kahve Değirmenihttps://www.amazon.com.tr/dp/B00EO26GGC/?coliid=I2G0Y22MSXYPQM&colid=2BTE35NM18O19&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it -
Kahve bir zehirdir sigaradan farkı yoktur tüketmeyin
-
Öğütülmüş kahve yerine çekirdekle içmeye geçmeli miyim hocam? Amacım pek de kahve keyfi yapmak değil. Spor öncesi enerji versin diye içiyorum.
Eğer geçmemi önerirseniz, ne gibi bir makine almamı önerirsiniz ve öğütmek zor mudur?
Bende bi filtre kahve makinesi var DeLonghi, ona koyup içiyorum öğütülmüş alıp.
Julius Meinl Prasident alıyorum hep öğütülmüş, spordan önce içmeme rağmen antreman sonrası bile gece yarısına kadar uyanık tutabiliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Pek gereği yok sizin senaryonuzda. Çekirdek kahve alma nedeni kahvenin her daim taze kalması ve aromaları daha iyi vermesi. Siz kafein oranı yüksek robusta çekirdeklere yöneldiğinizden ötürü (En azından amacınız bu olmalı) az miktarlarda hazır öğütülmüş kahve kullanabilirsiniz. Spordan sonra uyanık kalma durumu vücut ısındığından oluyor genelde, spor bitimi zaten 2 saat süreyle uyumak daha zordur. Uyumadan en az 3 saat önce sporunuzu bitirmenizi öneririm.
-
-
selamlar
graet cm 702
giriş seviyesi uygun elektrikli değirmen
bende bunu kullandığımdan bir iki satır yazayım
almayı düşünen arkadaşlar varsa kullanıcı değerlendirmesi olsun
evde sabah ve akşam olmak uzere günde en 8-10 bardak espresso yapılıyor
konik bıçaklı ilave ayar için kutudan ayar pulları çıkıyor eğer ihtiyaç olursa pullar ile nasıl ayar yapılır videoları var
öğütüm kalınlığı ayarı oldukça geniş, her türlü demlemeye uygun öğütüm alınabilir, türk kahvesi inceliğinde kahve öğütebiliyor
asıl en önemlisi öğütüm gerçekten çok homojen
üst düzey değirmenlerden aşağı kalır yanı yok
eskiden dışardan öğütülmüş kahve alırdım
öğütüm homojenliği kötü olduğundan içindeki ince tanecikler tıkanmaya sebep olurdu
ayrıca kötü homojenlik demlemeyi de etkiler bu değirmende bunlar olmuyor
bazı çekirdekler öğütüm kalınlığına göre ciddi fark ediyor mesela melitta otomatik makinalar için blend çekirdek geçti elime içilebilir espresso için oldukça kalın öğüttüğümü hatırlıyorum
bu değirmen ile iki bardakta ayar tutturmak kolay
kahve tozu dağılması yok gibi birşey çok değil ve etrafı çok kirletmiyor, statik kahve tozu yapışması yok, değirmenin sökülmesi temizlemesi kolay
eksikleri: gövde plastik öyle şık görünümü yok, öğütümden sonra içinde bir iki gram civarı kahve kalıyor tasarımda bununla uğraşılmamış, 1-2 gram kahveniz bir günlük bayatlamış oluyor, üstten hoppere vurunca içinde kalan kahvenin yarısını almak mümkün, sürekli kahve çekirdeği değiştirmezseniz içinde kalan kahve pekte sorun olmaz
ölçü ile espresso shot alamak uğraştırır hali ile pahalı değirmenlerdeki dozaj ayarı vs. yok, ölçü ile çekirdek koyarsanız bu sefer dediğim gibi bir miktar içinde kalıyor
bütün değirmenlerde bir miktar kahve kalır ama bunda sanki daha çok kalıyor
kalmaması için zeo retention blow up hopper kullanılıyor bunun içinde 3d yazıcılar ile blow up hopper yapılmış ama tasarımından dolayı sanıyorum pek işe yaramaz
sepet doluluğuna göre göz aşinalığı edindiğinizde hep aynı espresso shot alıyorsunuz zaten, sürekli çekirdek değiştiren değil iseniz bir süre sonra ölçü süre vs bunları takmıyorsunuz ezbere göre hızlı bir şekilde kahvenizi alıyorsunuz en azından ben öyleyim
sıkıştırma esnasında tapmper kaç mm sepetten üstte kaldı mesela buna göre demlemeyi kısa veya uzun tutuyorum vs kullanılan bardak hep aynı bu arada
diğer demleme yöntemlerinde reçete kullananlar zorluk çekebilir
değirmen önemli kahve severin iyi bir değirmen olmazsa olmazı, özelikle espresso için bu değirmeni tavsiye ederim
hümetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Melitta bella crema çekirdek ulius meinl premium çekirdek 👍 amazonda amazon satıcılı gayet güzel fiyatlar var. Ve çok güzel özellikle melitta şahane.
İspatın varmı? Herşeyin fazlası zararlı, bir kaşık bal yersen şifa, ama gidip bir kavanoz balı yersen tabiki zararlıdır
Kahveyle ilgili bir çok faydalı olduğuna dair araştırmalar var, özellikle sindirim sistemine faydası çok, kabızlığı engelliyor ve bağırsakları çalıştırıyor.
Kahve içilirken atalarımız Osmanlı döneminde bir bardak su ile ikram edilirdi...Bu ne demek?
Kahve içtikten sonra su içilmeli. Sağlık için kahve ictikten sonra su içmelisiniz, çünkü kahve su kaybı yapar.. Hem su kaybını telafi etmek hem de kahvenin tortusunun böbreklerde birikmesini önlemek icin üstüne su icmeliyiz
Tıkla gelsin ile uygun fiyata ben de içiyordum ama birkac gündür kampanya bitmiş
Çoğu yerde granülden kahve bunlar bilginiz olsun.
-
tesekkurler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DELONGHİ EC685 model kahve makinemin iki fincanlık pod filtresini kaybettim. nereden alabilrim, kaç mm almalıyım?
-
Fabrikadan gelen ögütülmüs kahve aylar önce yapılıyor
Tchibo yada starbuckstan çekirdek alıp kasada ücretsiz öğütüyorlar, böyle kahve daha taze oluyo tat aroma daha güzel oluyor ama ağzı hava almayacak şekilde karanlık ortamda muhafaza etmeli
51mm olması lazım portafilter ölçüsünün.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok geç bir yanıt olacak ama arama ile buldum bunu. Ben satın aldım bu cihazı. İlk çalıştırmada güçlük yaşadım, sıcak su modunda uzun süre beklettim, açtım kapattım falan. Sonra seçenekler belirdi. Espresso modu gayet güzel ve sıcak espresso sundu. İsterseniz espresso miktarını artırabiliyor veya yettiyse yarıda kesebiliyorsunuz. Sağdaki büyük bardak sembolü açık espresso diye geçiyor, çok açık kahve sundu ama onu iyi deneyemedim. Makine ilk çalışırken ve kapatırken su akıtarak temizleme işlemi yapıyor. Pek gürültülü de değil. Şimdilik izlenimlerim bunlar.
-
ben de bu çekirdeği merak ediyorum.
Ancak yorumlarda çok güzel diyen de olmuş;
beklentisinin altında; kötü bulan da.
-
Çekirdek şuana kadar içtiklerimden dn iyisi melittA bella. Sonra 2021 rossman çekirdeği sonra julius meinl premium gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 11 Nisan 2023; 11:28:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X