'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (871. sayfa)

-
-
olmus mu sizce :) ( bir once ki mesajim )
-
İşte simdi olmuş hocam. Güzel setup. Tr de hakkını verecek kahve yok adam akıllı. O değirmen benim de aklımda olan bir değirmen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yillardir boxx tan alirim tavsiye ederim.tum kavurumlari profesyonel tek sikinti yasamadim.bircok kurumsal ve luks firmanin tedarikkcisidir.
-
Biliyorum çok kez aldım zaten. Denemediyseniz null Coffee var başarılıdır o da.
boxx - kronotrop ve petra harici almiyorum acikcasi.
-
Kronotrop eskisi gibi değil. Null u deneyin kalite olarak boxx ile yarışır.
Nespresso larda tchibo kapsülleri kullanma adaptörü yada yöntemi var mı ?
-
Güzel setup, güle güle kullanın
-
merhaba arkadaşlar. halihazırda v60 ile demleme yapıyorum ve ankarada butik bir kafede kenya kahvesinin ekşi aroması ve asidik derecesi çok hoşuma gitti. Kafe adı grandala fakat çoğunlukla satış yapmıyorlar çekirdek veya öğütme olarak. Kenya filtre kahveyi v60 için öğtülebilir şekilde nereden alabilirim nereyi tavsiye edersiniz?
-
Merhaba dostlar. Hario Skerton Plus aldım. Sizce moka pot kullanımı için mantıklı bir seçim mi? Öncesinde hediye gelen bıçaklı bir öğütücü var ve onunla homojen bir kahve alabilmek için kırk takla atıyorum. Bu da bütçe olarak en mantıklısı gibi geldi. Sizin yorumunuz ya da öneriniz nedir? Bıçaklıdan buna geçmek çok büyük bir değişiklik oluşturur mu? Bıçaklı değirmende nasıl homojen öğütüm alıyorsunuz diye soracak olanlar varsa onun açıklamasını ayrı anlatabilirim. Araştırmalarım sonucunda elinizde hazırda bulunan makineyi değerlendirmenin yolunun bulmuştum.
-
Bence değirmen cart curt olayından çok kaliteli çekirdek hangisi olayına girmen lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sipariş iptal etme şansınız varsa iptal edip 2. el bir Timemore, Molent, 1zpresso gibi bir değirmen bakmanızı öneririm. Hariolar ne yazık ki tutarlılık bakımından en kötü değirmenler arasında. Sadece hiç değirmen olmamasından iyidir. Yeni ve sıfır bir Hario değirmen almanızı önermem.
Brezilya Santos ile Jamaica Blue Mountain kahvelerini aynı şekilde demleseniz 100 kişiden belki 10'u farkı hisseder. Ama aynı kahveyi hem Hario değirmen hem de yukarıda saydığım değirmenlerden biriyle demleyin, farkı %100 kişiden 80-90'ı anlar. Değirmen çok önemli.
-
Hocam efsane setup olmuş. Ben de aynısını kurmuştum :D
Bottomless portafilter olarak ne kullanıyorsunuz? Ben Neouza aldım Amazon aracılığıyla Çin'den. Portafiltredeki kulakçıklar E61 için doğru pozisyonda olmasına rağmen boyutu çok hafif büyük kaldığı için makineye takamıyorum. Lelit'in portafiltreleri biraz farklıymış. Sizinki tam uyuyorsa aynısından alayım.
-
valla aynen cok iyi ikili bu setup.
Ben espresso perfetto dan ecm aldim pf.
bu makine de kendi kutudan cikan da dahil tam ceviremiyorsunuz kilit noktasina soyliyim.ancak bu ecm bottomless kusursuz boyutta alttan filanda izlemek icin.tam uyumlu en ufak sikinti yasamadim.
madem ayni setup var ogutucu ayarini vs cozebildiniz mi ? su an kac sn da kaca kac cikti aliyorsunuz?
makineyi hangi modda kullaniyorsunuz.birde pid hangi ayarda 0-1-2?
-
Evet benim fotoğrafta da göründüğü gibi orijinal portafiltresi çok kısa bir çevirmeden sonra tamamen sıkıştırılmış oluyor. Linkte vermiş olduğum Neouza E61 portafiltresi hiç sıkışmıyor. 10 kez denediysem 1'inde filan kapatabiliyorum onda da 18'lik sepete 14gr kahve koyarsam filan. Tam uyuyorsa ben de ECM siparişi geçeyim o zaman espressoperfetto'dan. Teşekkür ederim.
Öğütücü ayarını çözdüğümü düşünüyorum. Örneğin Espresso Perfetto'dan aldığım Alaska blend'i 4 numarada, Sanalbaharat Cuba Altura Lavado 4-5 arası, şu Rioba'yı da 3'te öğütüyordum. 2 numaradan fazla değişim yapma gereği duymadım daha. Şu ana kadar açık kavrum espresso yapmadığım için olabilir genelde hep orta-koyu kavrum çekirdek kullandım. Hep 14-18 IMS sepete 18gr öğütüyorum. Üstüne puck screen koyuyorum. 30 saniye civarı 38-42gr arası çıktı almaya çalışıyorum. Bizim makinede mekanik pre-infusion var. Yavaş şekilde basınç 2-4 bar arasına çıkıp orada 3-5 saniye bekleyip sonra 10 bara doğru çıkıyor. O yüzden kolu kaldırmadan itibaren 30-35 saniye civarı aldığımız espressolar tam ayarında oluyor. Akış hızından vs bunu görebiliriz zaten.
Steam mod ihtiyacı hiç duymuyorum. Coffe modda kullanıyorum. Üst üste 2-3 kez süt köpürtsem bile buhar basıncı yeterli oluyor.
Alaska blend bana biraz açık kavrum geldiği için çok zevk alamadım. O yüzden PID ayarı 2'de yaptım bir kaç kez. Daha yuvarlak asiditeli bir espresso aldım.
Bunlar haricinde ben kahvede geleneksel kakao, çikolata, karamel vs notaları aradığım için orta-koyu kavrum kahve kullanıyorum, PID ayarı da 0'da.
-
ecm yi kesinlikle oneririm.bizim espresso gruplarimizda var davet edebilirim bu arada.
-
Çekirdek konusunda güzel çekirdekler buluyorum ama bu değirmen konusunda biraz kafam karışıktı.
-
Anladım çok teşekkürler cevap için. Bu markaları biliyorum fakat ikinci elleri bile bu aldığım değirmenin 3 katına satıyorlar. Korkunç ve ne yapacağımı bilemedim ben de. Elimdeki bıçaklıyı kullanmaya devam o zaman. Durum onu gösteriyor gibi.
-
Ben sana bir tane söyliyeyim melitta bella crema 👍 kaç tane marka denedim 2021 rossman çekirdeklerinden dahi iyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X