Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (935. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.713
Cevap
722
Favori
887.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Giriş

Mısır Çarşısında çalışan bir çay ocağı sahibinden zamanında aldığım bir tavsiye üzerine o günden beri tercih ettiğim bir kahveci. Hatta aynen şöyle bir şey söylemişti " Turistler Mehmet Efendiden işi bilenler Nuri Toplardan kahve alır" diye. Web siteleri de var bi bakın isterseniz.

https://www.kurukahvecinuritoplar.com/turk-kahvesi-pmk7

anisah coffee
    Anisah Coffee Türk Kahvesi, Espresso, Filtre, Kapsül, Hindiba & Toptan
    https://anisahcoffee.com

Bir Karşıyaka Çarşı klasiği olarak Küçükavcı Kuru Kahvecisini önerebilirim gönül rahatlığıyla. İlla İstanbul içi marka olacaksa da Nuri Toplar candır.

trendyol.com
    KÜÇÜK AVCI Taze Çekilmiş Türk Kahvesi (10paket X 100gr) - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/kucuk-avci/taze-cekilmis-turk-kahvesi-10paket-x-100gr-p-81565636

Öneren dayının bilmediği şey hepsi kurukahvedjian (hanı da var) çıkma, ihsan, nuri toplar, mehmet efendi aynı aileden gelmeler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunu bilmiyordum nette de çok bilgi bulamadım sadece han ile ilgili bilgiler var. Biraz açabilirseniz sevinirim.

Paketlerde kavurum tarihi yazıyor mu? Kendilerine sordum cevap vermediler, o yüzden alışveriş de yapmadım.

Yukarıda yazılanlar Türk Kahvesi üzerineyse, ben "Arabağa" yı öneririm. Benim çocukken, dedelerimizin içtiği gerçek Türk kahvesi formülüne hala sadıklar. Bu konuda sıkı olduklarından başka kahve çeşitleri, yöresel kahverler de satmıyorlar. Sadece çekirdek olarak Colombia Medelin bulunuyor.

antrenör | fitness coach* | 92'den beridir aktif sporcu * | 87'den beridir atari / konsol oyuncusu | sinemasever | metalci | kahve tutkunu *| hayvansever * | apolitik * | agnostik * | hippi *|
  • cato16 kullanıcısına yanıt

Sipariş verdim. Fiyatları piyasaya göre uygun bence. Ancak kahveler fiyat/performans olarak iyi. Benim gibi kahve severler için yeterli değil diyebiliriz. Bana taze değil gibi geldi.

Şu kahvenin Youtube video incelemesi vardı. Fiyatına göre beğeniyordu eleman.

anisah coffee
    Extra Aroma Espresso Çekirdek Kahve 1000 Gr
    https://anisahcoffee.com/products/colombia-espresso-1000-gram

• Beylikdüzü'nde bildiğiniz taze kahveci var mı? Toptan 2-3 kg alacağım.

antrenör | fitness coach* | 92'den beridir aktif sporcu * | 87'den beridir atari / konsol oyuncusu | sinemasever | metalci | kahve tutkunu *| hayvansever * | apolitik * | agnostik * | hippi *|
  • Ben manuelci olmama rağmen eşimin ısrarları nedeniyle Delonghi Magnifica Plus aldık. Ben makineden çok memnunum. Bir zamandan sonra Moka Pot’un temizliği beni yorduğu için makine çok iyi geldi.
    Aklıma takılan bir şey var. Makinenin kahve incelik ayarı ortadayken Tchibo’nun marketlerde satılan ve üretim tarihinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçen çekirdeğinden çok verim aldım. Ama sanalbaharat’ın taze çekirdekleri ilk demlemede damla damla gelince chat gpt’nin önerisiyle incelik ayarını yukarı çektim ve normal akmaya başladı. Sebebi ne olabilir? Sanalbaharat’ın çekirdekleriyle böyle bir şey yaşayan oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 31 Ocak 2026; 14:10:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt

Tchibo daha koyu kavrum kahveler satar, çekirdekler koyulaştıkça daha ince öğütmek gerekiyor. Sanalbaharatsa seçeneklerde koyu kavrum yoksa standart kavrum gönderiyor ve bunları biraz daha kalın öğütmek gerekiyor.

Hocam merhaba eşimin isteği üzerine kahve makinesi almaya karar verdim. Çok bilgim yok. Tam otomatik kahve makinesi alacağım. Eşim arkadaşındaki philips 5500 serisi makineyi incelememi istedi. İnceleme sonrası ben Delonghi markasına kaydım gibi. Kahvenin aromasını philips e göre daha iyi çıkardığına dair bir çok inceleme video kıyaslama gördüm. Delonghi eletta explore almayı düşünüyorum şu anda. Mesajınızı görünce bu işe gönül vermiş biri olduğunuz anlaşılıyor. Tavsiye alabilir miyim sizden neye dikkat edeyim seçim yaparken?

Burası sadece kahvenin konuşulduğu makinelerin konuşulmadığı bir konu ise beni uyarın lütfen şimdiden özür dilerim akışa müdahale ettiğim için.

Merhaba hocam. Bence Delonghi ile Philips aynı klasmanda değil. Delonghi kahve makinesi konusunda Philips’e göre elit kalıyor. Philips’ten de çok memnun kişiler var ama malzeme kalitesi ve temizlik yönünden çok eksisinin olduğunu incelemelerde görebilirsiniz. Delonghi makinelerinin iç aksamında çelik malzeme kullanıyor. Bu kısım çok önemli. Bakım yönünden çok meşakkatli değil. Elbette segment olarak daha iyi marka ve modeller olsa da ben f/p açısından Delonghi’yi ön plana koyarım. Kahve tadı açısından ise Philips ile Delonghi arasında aynı kategorideki ürünler yönünden fark edilecek bir farkın olmadığı yönünde incelemeler izledim. Ben kahve konusunda çok seçici olmama rağmen marka etiketi sökülmüş iki makinede kahve tatsam hangisi hangisine ait anlayamam :). Sonuç olarak manuel makine olmadığı sürece karakteristik özellikleri seçmek zor. Yukarıda da ifade ettiğim gibi kalite ve kullanıcı deneyimine dikkat etmek gerekir. Onda da Delonghi açık ara farkla önde.

Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Kahve alışverişi için tavsiye edeceğiniz bir yer var mı internette yoksa yaşadığınız yerde yüzyüze mi alıyorsunuz kahveyi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gerçekten aydınlatıcı bir yazı olmuş.
    Bende yaptığım incelemeler sonucunda aynı kanıya vardım. Philips ne kadar şık ve donanımlı görünse de özellikle rezistans ve su akıtma şikayetleri çok ön plana çıkıyor. Delonghi de bu şikayet görmedim desem yeridir. Anlayacağımız eskiden beri söylediğimiz söz vardı. Önemli olan görünümü değil işlevi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ara sıra: Honduras, Kenya, Guetemala, Brezilye vs. de kulllanıyorum ama her seferinde Sidamo ve Superno'ya devam ediyorum.

1 Ay kadar önce Tahtakale'den Kenya çekirdek aldım. Hem espresso, hem frenç ve hem de driper ile denedim beğendim tavsiye ederim.

Sidamo, Superno ve Kenya favori kahvelerim oldu. (ama hala diğerlerini tatmaya devam ediyorum :)))

Tissot V8;
    Ariete you/me espresso;
  • Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt

Aynı kahveler benim de favorimdir. Konum ekleyebilir misin sevgili @Mustakil_Yazar

• Herkese merhabalar. Uzun zamandır fiyat / performansı iyi olan tercihen otomatik burr mekanizmalı öğütücü arıyorum (filtre kahve ve belki v60 ile kullanacağım). Bu konudaki bir çok mesajı okudum. Önerilen bir kaç modeli hem Türkiye’de hem de yurtdışına çıktığımda zincir marketlerde aradım ancak hiçbirini bulamadım. İstanbul’da sizlerin tavsiye edeceği online bir platform ya da mağaza olur mu? Şimdiden teşekkürler

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.