Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (874. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 872873874875876
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum. Yeni bir çekirdek kahve aldığım zaman, ilk gün paketi açıp kahve hazırladığımda inanılmaz bir lezzet alıyorum, aroması vs her şeyi gayet yerinde oluyor ancak sonraki günler o aroma ve yoğunluk kayboluyor, nerdeyse su içiyor gibi oluyorum.Düzgün koşullarda mı saklayamıyorum diyeceğim ama kapalı kavanozda ışık almayan yerde saklıyorum sonuç gene değişmiyor, hatta en son bu Tchibo’nun aroma protect dediği bu kapaklı ambalajında kullandım kahveyi ama sonuç gene aynı.Acaba kahveye ağzımız falan alışıyor da ondan mu oluyor yoksa bu kaplar hava falan alıyor da bayatlıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 12 Nisan 2023; 13:9:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Felurian kullanıcısına yanıt
    Hocam paketi her açtığınızda kahve hava ile temas ediyor. Ne kadar sık temas ederse bayatlama hızlanır. Tam dolacak şekilde ufak kavanozlara bolerseniz dahs iyi sonuç alırsınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    merhaba
    bu düğmeli paketten ben de aldım
    bende de bir hayalkırıklığı var
    Benim aldığım kahve Tchibo Barista Espresso kullanırdım eskiden demlenirken harika bir kokusu ve tadım aroması olurdu
    Şimdi yine aynısını aldım ama paket bu şekilde oldugundan mıdır nedir kahveden aynı tat ve aromayı alamıyorum.Üstelik çekirdekler kücük..Bence kaliteyi bozmuşlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • StartPy kullanıcısına yanıt
    Para sorun değil pahalı olsa da alırım dersen Starbucks Guatemela Antigua

• forester34 F kullanıcısına yanıt
    Kahveden bağımsız benimki ya, en son Tchibo Sicilia almıştım en yoğun aromalı diye, onu bu pakete boşalttım ama sonuç hepsinde aynı, ilk 1-2 gün müthiş kahve tadı aroma, sonra bildiğin su içiyor gibi oluyorum acil çözüm lazım, özel kahve saklama kapları falan varmış sanırım kullanan varsa önerebilecek var mı ?

• glumerna G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim üstad

Peki çekirdekleri hepsinimi öğütüp toz haline getirip attın?
    Ben günlük çekirdeği çıkarıp toz haline getiriyorum

Benim tavsiyem kahve cam kavanoz, hava almayacak şekilde, karanlık ortamda örnegin mutfak ahşap dolabı icinde saklanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 13 Nisan 2023; 18:45:32 >
    Hayır çekirdek halinde hepsi, kahve yapıcağım zaman makineye içeceğim kadar koyuyorum o öğütüyor zaten

Bahsettiğin çekirdek Siciliayı alıp içtim önceden, sanki kül suyu içer gibi olmuştum, sert bir kahve ama aroma tat yanmış külün suyu gibi belki çok kavrulmuştur ondan...
    Tchibonun benim kullandıklarımdan en iyisi Barista Espresso olan idi ama son aldığım pakette aynı tadı alamıyorum eski aroma artık yok fiyatlar da roketlemiş 480 tl maşallah

Şu an en beğendiğim Starbucks Guatemala ve Starbucks Caffe Verona ama fiyatlar malum roketledi

Starbucks Guatemalada mükemmel bir aroma, tadım notalarında kakao ve melankolik güzel bir içimi var

Hey gidi günler 2017-2016 senesinde Starbucksta kampanya vardı, 1 paket kahve alırsan 1 orta içecek hediye ederlerdi 24 tl paket kahveye verirdim, 1 tane de orta boy içecek ücretsiz alırdım. Nostaljide kaldı o güzel günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 14 Nisan 2023; 17:53:26 >
    Valla ben yoğun kahve sevdiğim için Tchibo’dan en sevdiğim kahve sicilia şu an.Ama o yoğunluğu maalesef ilk 1-2 gün alabiliyorum sonra hepsinin tadı aynı oluyor, daha doğrusu yok oluyor…

koyduğun kahve miktarını artırabilirsin yada makineden yapıyorsan americano icine 1 shot espresso ekleyebilirsin

Rakamları unutmam pandemide Tchibo Sicilia 500 gram 59 tlden almıştım hatta stok yapıp fazla almıştım...Şimdi fiyatlar malum 500 tlye dayandı kilogram. nerdeyse 5 kat zam yemiş pehh

• seffa S kullanıcısına yanıt

Bu yüzden öğütülmüş değil çekirdek aldım ilk kez. Çekirdeklerin de hava alma sorunu öğütülmüş ile aynı ise niye çekirdek alıyoruz ki?

• mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Çekirdek bütün halde ve parçalanıyor. Partikül küçüldükçe daha hızlı bayatliyor.

Aynı diyemeyiz. Öğütülmüş anında bayatlıyor ama çekirdek kat be kat daha uzun dayanıyor. En uzun dayanım ise yeşil çekirdek için geçerli. 2 sene sonra kavurup afiyetle içtiğim oldu  

• arandur kullanıcısına yanıt

Ben de yeni yeni öğreniyorum konunun ilk sayfasındakileri okuyorum. Çok angarya şeklinde beni uğraştırmasını da istemem açıkçası.

Uzun süre kahvedünyası filtre kahvesini frech press ile içtikten sonra farklı yapım tekniklerine ve hep söylenen çekirdek daha iyi, öğütülmüş hemen bozuluyor yorumlarından sonra alıp deneyeyim dedim. Çok satanlardan şunu aldım fazla araştırmadan ama kahve dünyasından sonra bir tık daha sert geldi. Fiyatına göre de avantajlıydı :)

Neyse artık deneye deneye öğrenecez. Biraz zaman ilgi merak oluştukça yada bir yerde durup olduğu kadarıyla yetincem. Bu kahve işinde her şey gereksiz pahalı geliyor bana.

Tchibonun kahvesini orta öğütme civarı yaptım ama hiçbir şekilde o blooming etkisini göremedim.

amazon
    Tchibo Professional Espresso Çekirdek Kahve 1kg
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07HJBFLSD

Dripper olarak şunu.

trendyol.com
    Kütahya V60 02 Seramik Kahve Demleme Ekipmanı (Beyaz) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/kutahya/v60-02-seramik-kahve-demleme-ekipmani-beyaz-p-48470569

Öğütücü olarak ise şunu aldım.

Trendyol.com
    Weather Forecast Cam Seramik Öğütücülü Kahve Değirmeni Cin226 ehy-cin226 | Trendyol
    https://www.trendyol.com/weather-forecast/cam-seramik-ogutuculu-kahve-degirmeni-cin226-p-33129997

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 16 Nisan 2023; 16:2:55 >

Bayat kahvelerde blooming olmaz. Blooming tamamen tazeliğe bağlı değildir ama en önemli göstergelerinden biridir. 1-2 hafta önce kavrulmuş bir kahve deneyin farkı göreceksiniz.

• Teşekkürler. 2024 ocak son kullanma diyor ama demek çekirdek almak da yetmiyor.

• Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2.5-3 yıldır kullandığım hario v60 v2 plastik şeffaf olanından var. Hep elde yıkadım bu zamana kadar ama en alt kısmında bayağı bi sararma oldu. Acaba makineye atsam çıkar mı? Makineye atmamı önerir misiniz ya da başka bi öneriniz var mı?

• new horizons kullanıcısına yanıt

Makineye Atmayın ürün daha kötü oluyor. Pullycaff tarzı espresso makineleri temizleyicileri var toz onlarla temizleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 872873874875876
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.