Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (701. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aeropress olabilir. Bir çok tarif var uygulayabileceginiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

ilginiz için herkese teşekkür ederim şuanlık makinelerden vazgeçtim . peki espressoyu en yakın ne ile yapabilirim moka pot mu aeropress mi arkadaşlar . bana moka pot gibi geliyor suyun buharlaşıp kahveyi öle yapmak daha güzel olacağını düşünüyorum . sizce ?
    İkisi ile de 2.5-3 bar basınç elde edilebiliyor ama ben Aeropress tavsiye ederim. Moka Pot ayar tutturması zor, yakıyor kahveyi.
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Moka pot espresso değil ama ona yakın daha koyu bir kahve..

Kahvenin yanması durumu için de yorumlarda anlatılan, ilk köpürme başladığı anda ocağı kapatmak..Potu su altında sogutmak

Moka Pot haznesini tam doldurmak, bastırmadan, vurmadan sadece üstünü sıyırıp kapatmak...

Su seviyesini belirtilen yere kadar doldurmak..

Ersin hocamın ( Kahve Sakal ) videosu faydalı olabilir
    Kahve Sakalyoutube
    Moka Pot ile Nasıl Kahve Demlenir?
    https://www.youtube.com/watch?v=D9A7TB0WxJo

**Aliminyum değil çelik olanlar tavsiye edilir..Bialetti çelik veya IKEA da var ama biraz büyükçe..moka potta 3 kişilik ise 2 kişilik yapılmıyor maalesef..

Aeropress tamamen farklı, basınç durumu moka pot ile kıyaslanmış ama yanlış...

Siz yeter kahve isteyin, Amerikan presi var, V60 ı var, chemexi var, Katilası var :) ama moka pot en basit yöntem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Aralık 2018; 20:44:16 >

• moka potta kahve yakmak sıkıntılıymıs onuda dıkkat etmek lazım . ama espressoya en yakın tat oldugu ıcın dusunuyorum hala bakalım neye karar verecegım .
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Espresso istiyorum ama çok ta içmiyorum diyorsanız, altermatif :

-Uzmanlar tavsiye etmiyor-ama sizin durumunuza göre kötünün iyisi, tam otomatik Full Makineler..

Değirmen/Öğütücüsü içinde ister tek, ister farklı espresso muadili kahve yapan şeyler..

Ofis ortamında da kullanılır, Kahve mi kahve hiç yoktan iyidir..

Delonghi,Jura,Siemensin bu tarz makineleri var..

Olmadı Kapsul sistemli Espresso makineleri var.Yine Ofis ortamında kullanılır ama onların kapsulleri pahalı..Ama gidip bir kahvecide fincanına atıyorum 10-15 Tl gibi de fiyat vermezsiniz...

Kapsullerin taze/bayatlık, içine taze kalması için eklenen (zararsız diye biliyorum amma yinede dikkat) şeyler ayrı konu
  • Arkadaşlar moka pot ile espresso yapılıyor mu?

Şu an v60 ile içiyorum ama espressoyu da merak ediyorum.

• htlr H kullanıcısına yanıt
    Moka pot ile espresso yapılmaz..Şu an içtiğiniz V60 ile Espresso arasında biraz daha gövdeli (Body dedikleri yoğun) kahve içersiniz..Ersin Hocanın tabiri ile -Espresso kadar yoğun değil, V60 kadar sulu da değil, arada bir içim var...2:51nci dakika) üstte videoda var-(Kahvesakal) Espressonun sertliği de olmaz

Kahve Sakalyoutube

• htlr H kullanıcısına yanıt
    Moka pot ile espresso yapılmaz..Şu an içtiğiniz V60 ile Espresso arasında biraz daha gövdeli (Body dedikleri yoğun) kahve içersiniz..Ersin Hocanın tabiri ile -Espresso kadar yoğun değil, V60 kadar sulu da değil, arada bir içim var...2:51nci dakika) üstte videoda var-(Kahvesakal)

Kahve Sakalyoutube

• French press ve moka pot varken v60 alsak fark yaratır mı dersiniz

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Tabi yaratır. Daha aromatik kahve içersiniz.

• Istanbul'daki Petra Coffee'yi deneyen var mı? Kalitesi ve kavrum dengesi nasıl? Fiyatları yüksek baya.

• false6 kullanıcısına yanıt
    Türkiye deki kavurucularda ilk beşte bence hocam.

• Arkdaşlar kronotrop hakkında bilgisi ve deneyimi olan var mı? Dün bir kahve workshop'una katıldım, orada tavsiye ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    Termos bardak alin hocam .

Bu arada genel bir sorum olacak sözen el degirmenini nerden alabilirim orjinalinden .

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

French press ve moka pot varken v60 alsak fark yaratır mı dersiniz
    Her demleme yöntemi farklı tad verir..Ama V60 biraz masraflı..Filtre Kağıdı,V60 aparatı, İnce Uçlu Kettle, Terazi vs gerekli..

V60 hata tolere etmiyor..Uygun öğütüm ve uygun zamanda demleme -kademeli su döküşü gerek, sanırım 2.30-3.00 dakika gibi)

V60 çok kişinin tavsiye ettiği bir yöntem, imkan varsa denemeniz güzel olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Aralık 2018; 23:56:25 >
  • Öncelikle dediğiniz şey Kahvenin yapısına ters..Kahve taze içilir, çok sıcak içilmez..

Termos diyenler var ama Kahve bekledikçe acılaşır, termos, çelik,metal ile kahve teması tadını bozar..

Fazla kahve çok iyi değil, içecekseniz de ufak porsiyonlarla az az içmekte fayda var

Tavsiyem, IKEA gibi yerlerde Büyük fincanlar ile denemeniz..Ama illaki ilk yudum ile son yudum arasında sıcak farkı olur..bunu da kahveyi demleme esnasında fincana sıcak su doldurup bekletmek..Bir nebze sıcak tutar..

Hava boşluklu, -iki katlı- sanırım Bodumum bardakları var, daha geç sogutur..

Kaliteli Seramik/porselen fincan sıcağı tutar..

** Özetle kahveyi fincanla içmek zevkli..

Çok içiyorum derseniz Makine alın, 2-3 porsiyon demleyin..Max 20-30 dakikaya kadar kahve makine Karaftında/cam haznede dayanabilir..

Tavsiye edilmemekle beraber, alt hazneyi ısıtan tipte makineler mevcut..Veya Cam hazneyi Plate denilen ısıstıclar üzerinde bekletmek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Aralık 2018; 23:54:22 >

• lemixings kullanıcısına yanıt
    Eminönü'de şubeleri var İstanbul'da iseniz. Veya kahhve.com dan alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 29 Aralık 2018; 0:58:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ofyariz93 kullanıcısına yanıt
    Kronotrop iyidir hocam tavsiye ederim. İlk getirenlerden 3.dalgayi ülkeye.

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabınız için, bugün bir şubesinden çekirdek almayı planlıyorum, deneyimlerimi paylaşırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su kahve cekirdek fiyatlari zam oncesi fiyatine geri donsun . Nerde indirimler nerde tesvik .

• 
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.