Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (701. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.713
Cevap
721
Favori
891.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Giriş
  • Istanbul'daki Petra Coffee'yi deneyen var mı? Kalitesi ve kavrum dengesi nasıl? Fiyatları yüksek baya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    Termos bardak alin hocam .

Bu arada genel bir sorum olacak sözen el degirmenini nerden alabilirim orjinalinden .

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

French press ve moka pot varken v60 alsak fark yaratır mı dersiniz
    Her demleme yöntemi farklı tad verir..Ama V60 biraz masraflı..Filtre Kağıdı,V60 aparatı, İnce Uçlu Kettle, Terazi vs gerekli..

V60 hata tolere etmiyor..Uygun öğütüm ve uygun zamanda demleme -kademeli su döküşü gerek, sanırım 2.30-3.00 dakika gibi)

V60 çok kişinin tavsiye ettiği bir yöntem, imkan varsa denemeniz güzel olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Aralık 2018; 23:56:25 >

Termos diyenler var ama Kahve bekledikçe acılaşır, termos, çelik,metal ile kahve teması tadını bozar..

Fazla kahve çok iyi değil, içecekseniz de ufak porsiyonlarla az az içmekte fayda var

Tavsiyem, IKEA gibi yerlerde Büyük fincanlar ile denemeniz..Ama illaki ilk yudum ile son yudum arasında sıcak farkı olur..bunu da kahveyi demleme esnasında fincana sıcak su doldurup bekletmek..Bir nebze sıcak tutar..

Hava boşluklu, -iki katlı- sanırım Bodumum bardakları var, daha geç sogutur..

Kaliteli Seramik/porselen fincan sıcağı tutar..

** Özetle kahveyi fincanla içmek zevkli..

Çok içiyorum derseniz Makine alın, 2-3 porsiyon demleyin..Max 20-30 dakikaya kadar kahve makine Karaftında/cam haznede dayanabilir..

Tavsiye edilmemekle beraber, alt hazneyi ısıtan tipte makineler mevcut..Veya Cam hazneyi Plate denilen ısıstıclar üzerinde bekletmek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Aralık 2018; 23:54:22 >

• lemixings kullanıcısına yanıt
    Eminönü'de şubeleri var İstanbul'da iseniz. Veya kahhve.com dan alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 29 Aralık 2018; 0:58:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su kahve cekirdek fiyatlari zam oncesi fiyatine geri donsun . Nerde indirimler nerde tesvik .

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Su kahve cekirdek fiyatlari zam oncesi fiyatine geri donsun . Nerde indirimler nerde tesvik .
    İndirim beklerken, kahveciler "Poşetlere" ilave para almasınlar :) malum yeni yılda poşetler paralı (amaç teşvik miş poşet kullanmamayı..tanesi 250 krş edermi poşetin orası ayrı konu)

Şimdi alakasız konu ama kahveye doviz zammı ardından hemen zam yapanlara göre mantık işlemiyor bu işlerde...Oysa stokta alınan kahveler Döviz artışı öncesiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Aralık 2018; 18:14:39 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Kronotrop Emaar Sguare şubesinden 250 gram Guatemala Duraznales aldım. Öncelikle aldığınız kahvenin, çitçisi, türü, işlenme şekli, yetiştiği yükseklik, hasat zamanı gibi bilgilerini vermesi, bu sayede oluşturduğu veri disipliniyle beni kendine hayran bıraktı. Bundan da ötesi, yine verdiği tadım notları bilgisi, ayrıca kendisine çekti beni. Çikolatalı bir tat arzu ediyordum ancak o an buna uygun bir tek Duraznales vardı. Eve geldim ve hemen filtre kahve makinemde denemeye koyuldum ve sonuçtan çok memnun kaldım. Üzerinde yazılı tadım notlarını birebir aldığımı söyleyebilirim. Denemek isteyen, merak eden, ilerde bu firmayı merak edip düşünecek arkadaşlara bilgi paylaşımı olmuş olsun bu yazım. İlk görüşlerimi bu şekilde belirtmiş olayım.

Ayrıca, perşembe günleri tadım etkinlikleri düzenliyorlar. 6 farklı çekirdeğin katılımcılar tarafından denendiği bu etkinliğin ardından, beğendiğiniz çekirdekten 60 g ve ve ufak bir kronotrop not defteri size hediye ediliyor. İnternet sitelerinde yazdığına göre bu etkinliği ücreti 30 TL. Önümüzdeki haftalarda katılmayı planlamaktayım. Deneyimlerimi yine burada paylaşıyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofyariz93 -- 29 Aralık 2018; 23:9:7 >

• ofyariz93 kullanıcısına yanıt
    Beğendiğinize sevindim

• Normalde starbucks kahvesini içmem ve önermem ama dün baş ağrısı yaşamamak için starbuckstan filtre kahve aldım.Tadı bana oldukça aromatik ve içilebilir geldi.Şubeler genelde hangi kahveden filtre yapıyor bileniniz var mı acaba?

Orijinalden alıntı: seffa

Günlük farklı çekirdekten yapıyorlar sanırım.
    %90 Pike Place yapıyorlar, bıktırdılar bu konuda. Ama paketi yeni açılarak demlenmiş kahveye denk gelinirse farklı bir lezzet yakalanabiliyor Starbucks'ta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, şu an elimdeki filtre kahve stoğum bitmek üzere, sanalbaharattan kilo ile almıştım. Yine 1-2 kilo civarı almayı düşünüyorum. Bu siteden fiyatları makul diye alıyordum. Burası dışında fiyat olarak makul önereceğiniz yer olur mu? Ya da bu siteden şu kahve iyidir al diye tavsiyeniz olur mu? Sidamo var şu an aklımda. Önerilerinizi bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

Merhabalar, şu an elimdeki filtre kahve stoğum bitmek üzere, sanalbaharattan kilo ile almıştım. Yine 1-2 kilo civarı almayı düşünüyorum. Bu siteden fiyatları makul diye alıyordum. Burası dışında fiyat olarak makul önereceğiniz yer olur mu? Ya da bu siteden şu kahve iyidir al diye tavsiyeniz olur mu? Sidamo var şu an aklımda. Önerilerinizi bekliyorum
    http://www.hackyscoffee.com/

Burayı önerebilirim, özellikle guetemelası bayağı hoşuma gitti

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

http://www.hackyscoffee.com/

Burayı önerebilirim, özellikle guetemelası bayağı hoşuma gitti

Alıntıları Göster
    İlk defa sizden duyuyorum bu siteyi ama fiyatlar uygun.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.