Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (818. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 816817818819820
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: forester34

Godiva Bitteri markette gördüm ama hiç almadım çünkü Ülker burada ürettiği için Ülker Bitter ile aynı ürün olduğunu düşündüm sadece paket farklı diye düşündüm. Deneyeceğim teşekkürler

Godiva demişken Ülkerin Bi Rüya ve Laviva çikolatalarını Godive şefi özel olarak hazırlamış. Laviva hala üretiliyor kahveyle güzel gidiyor, Bi Rüya çikolatası ise efsane lezzetliydi icinde kakao parcaları vardı ama üretimden kalktı.

Godiva güzel falan değil baba kalırsa. Nestle 1927 bitter market çikolataları arasında en iyisidir. Godiva alacağına bimden buono al o daha lezzetli gerçekten.

• wolfien W kullanıcısına yanıt

Hocam bu cihaz hakkındaki görüşleriniz ve bu fiyat bandında makina tavsiyeniz nelerdir ? Teşekkür ederim.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00R04CAWA/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00

• quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Hocam bu cihaz hakkındaki görüşleriniz ve bu fiyat bandında makina tavsiyeniz nelerdir ? Teşekkür ederim.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00R04CAWA/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00

Filtre kahve içmediğim için maalesef makineleri hakkında da bilgim yok.

Godiva'yı beğenmeyip Nestle 1927 hele hele Buono falan öneren arkadaşlar; bir sonraki aşamada Lindt yerine de Cino falan önerebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 7 Haziran 2021; 14:38:52 >

Siz ne tarz kahve içiyorsunuz hocam ? Türk Kahvesimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Siz ne tarz kahve içiyorsunuz hocam ? Türk Kahvesimi ?

Ben de filtre kahve ile başladım ama kahveyi sütlü seviyorum. Sonrasında espresso shot + süt şeklinde içmeye başladım... Senelerdir bu şekilde içiyorum.

Bu arada filtre kahve makinesi demişken, Beko'da çalışan bir yakınım Grundig'in filtre kahve makinesinin çok başarılı olduğunu ve Avrupa ülkelerinde de çok sattığını söylemişti. Su sıcaklığını tam olması gerektiği gibi ayarlıyormuş. Ben de onun yalancısıyım ama dilerseniz değerlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 7 Haziran 2021; 14:49:12 >

Teşekkür ederim hocam, afiyet olsun :)

• Rica ederim, hepimize afiyet olsun  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

• Extralarge kullanıcısına yanıt

250-500 TL bandındaki filtre kahve makinelerinden Tefal ve Philips makineleri kullandım. Halen iş yerinde Philips kullanıyoruz. Frenç pres ile yaptığımız kahvelerden farkı yok diyebilirim.

Otomatik filtre kahve makinesi (çekirdek konanlardan) kullanmadım bilmiyorum.

Ama senin sorduğun makine orta seviye ev ve ofislerde kullanımı tercih edilecek bir makinedir.

• Bir arkadaş yazmıştı GODİVA yı beğenmedim diye. Katılıyorum.

Farklı bir kaç çeşidini denedim (kesinlikle kötü değil) ama Türkiye'de satılan Damak, Eti, Ülker, Torku dan çok çok üstün görmedim.

Belki yurtdışında farklı çeşitleri vardır bilmiyorum.

Ben her türlü bitter çikolatayı tadar severim.

Bimlerde kasa yanında satılanlar hele bademlileri çok hoş.

Eti'nin karam yüzde 70 bitter olanı tercih sebebi.

MELODİ ve ELİT çikolatanın pek çok çeşidini severek ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz ÇOK LEZETLİ.

Bimin çikolatasına karşı ilk bakışta herkes önyargılı ama ben bir süredir Buono Bitter alıyorum. Araştırdım üreten firma Kahve Dünyası. Ben hem tadını beğendim, hem de çok ekonomik fiyata 80 gr çikolata. Eti Nestle ve Ülker hepsi gramajı indire indire nerdeyse boş ambalaj vercekler. Hem gramajdan indiriyolar hem de fiyata zam yapıyolar??

• quote:

Orijinalden alıntı: forester34

Bimin çikolatasına karşı ilk bakışta herkes önyargılı ama ben bir süredir Buono Bitter alıyorum. Araştırdım üreten firma Kahve Dünyası. Ben hem tadını beğendim, hem de çok ekonomik fiyata 80 gr çikolata. Eti Nestle ve Ülker hepsi gramajı indire indire nerdeyse boş ambalaj vercekler. Hem gramajdan indiriyolar hem de fiyata zam yapıyolar??

BİM'den pek gıda almıyorum ama %85 kakaolu bitter görünce ben de denemek için aldım, evet Kahve Dünyası üretiyor ama gerçek çikolata tadı yok. %85 kakaolu çikolatada gerçek çikolata tadı olması lazım, Buono'da kakao yağından başka bir yağ kullanılmadığı ve içerik olarak son derece iyi göründüğü halde daha çok kokolin tadı var... Damak zevki farklı olabilir ama marketlerde satılan çikolatalar içinde gerçek çikolata tadını ben sadece Lindt (artık fiyatı alınacak gibi değil) ve Godiva %72 Bitter'de bulabildim. Diğerlerinde de bahsettiğim "kokolin" tadını alıyorum. (Godiva'nın diğer çeşitlerini denemedim, sadece bitter alıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Haziran 2021; 11:3:10 >

• Arkadaşlar çikolata için ev yapımı butik çikolatalar tercih edin instagramda bi kac tane vardı denk gelirse eklerim.
    Nasıl yapıldığından içerigine kadar görebiliyorsunuz tabi bütçe meselesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirtazo01

Arkadaşlar çikolata için ev yapımı butik çikolatalar tercih edin instagramda bi kac tane vardı denk gelirse eklerim.
    Nasıl yapıldığından içerigine kadar görebiliyorsunuz tabi bütçe meselesi.
    Ev yapımı ürünlere güvenmiyorum, çünkü hijyen ve temizlik konusunda nasıl bir ortamda yapıldığını bilemiyoruz. Gıda ürününde en önemli şey hijyen ve temizliktir. Bu tarz ürünler çok kolay e.coli ve diğer bakteriler içerebilir. Bu tarz bakteriler bağırsak sisteminizi çökertebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 8 Haziran 2021; 19:42:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    %85 olan çikolatayı ben de aldım denedim. Ben beğendim tadını, fiyat performans ürünü bence. Hatta biraz Lindte yakın tat olarak acılık bakımından. Çünkü tüm firmalar çikolatayı kilogram olarak 70 ila 200 tl arasına satıyor.

Bu ürünleri Detay gıda ürettiği icin uygun fiyata satıyor. Çünkü bu grup çok büyük fabrikaları var hammaddeyi toptan ucuza alıyor, büyük montanlı üretimi var. Diğer firmalar gramajdan çaldıkça çalıyor, böyle sahtekarlık olamaz, 80 gr olan tablet çikolatalar 60 grama 55 grama düşürüldü hem de fiyatına %50 zam yapıldı.

• Yerli firmalar kahve ve cikolatayı daha uygun fiyata satıyor. Sonuçta kakao ve kahve ithalatla geliyor döviz arttıkça zam yiyor.

Mersin ve Antalya tropik iklime sahip, bir şekilde bence kakao ve kahve üretimi ekilip denenmeli ufak da olsa üretim yapılabilir o iklimde

• Merhabalar, yakinimda kahve dukkani olmadigi icin filtre kahvemi cekilmis olarak internetten aliyorum. Son zamanlarda sadece Kahve Dunyasi'nin Guatemala kahvesini iciyorum ve hosuma gitti ama yeni kahveler de ariyorum oneriniz var mi acaba? yine kahve dunyasinin vanilya aromalisini denemistim hic hosuma gitmedi. Sanirim aromali kahveleri sevmiyorum ya da bu cok kotuydu.

• forester34 F kullanıcısına yanıt

Çok denendi hocam olmadı yetişmedi.

Tropikal iklime sahip değil sadece sera yöntemiyle bazı çeşitler üretilebiliyor ama kahve ve kakao çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperbeta kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben de çekirdek olarak tavsiye araştırıyorum, Mehmet efendi Colombia şimdiye kadar damak tadıma en yakını oldu. Sanalbaharat fiyat performans olarak çok övülüyor, tecrübesi olanlar yardımcı olursa memnun oluruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • interalia İ kullanıcısına yanıt
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiyeniz için ben bunu gözüme kestirmiştim

denemiş miydiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 816817818819820
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.