Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (702. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 700701702703704
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Su kahve cekirdek fiyatlari zam oncesi fiyatine geri donsun . Nerde indirimler nerde tesvik .
    İndirim beklerken, kahveciler "Poşetlere" ilave para almasınlar :) malum yeni yılda poşetler paralı (amaç teşvik miş poşet kullanmamayı..tanesi 250 krş edermi poşetin orası ayrı konu)

Şimdi alakasız konu ama kahveye doviz zammı ardından hemen zam yapanlara göre mantık işlemiyor bu işlerde...Oysa stokta alınan kahveler Döviz artışı öncesiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Aralık 2018; 18:14:39 >
  • enflasyonla mücadele indirimini kahvelerede bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Kronotrop Emaar Sguare şubesinden 250 gram Guatemala Duraznales aldım. Öncelikle aldığınız kahvenin, çitçisi, türü, işlenme şekli, yetiştiği yükseklik, hasat zamanı gibi bilgilerini vermesi, bu sayede oluşturduğu veri disipliniyle beni kendine hayran bıraktı. Bundan da ötesi, yine verdiği tadım notları bilgisi, ayrıca kendisine çekti beni. Çikolatalı bir tat arzu ediyordum ancak o an buna uygun bir tek Duraznales vardı. Eve geldim ve hemen filtre kahve makinemde denemeye koyuldum ve sonuçtan çok memnun kaldım. Üzerinde yazılı tadım notlarını birebir aldığımı söyleyebilirim. Denemek isteyen, merak eden, ilerde bu firmayı merak edip düşünecek arkadaşlara bilgi paylaşımı olmuş olsun bu yazım. İlk görüşlerimi bu şekilde belirtmiş olayım.

Ayrıca, perşembe günleri tadım etkinlikleri düzenliyorlar. 6 farklı çekirdeğin katılımcılar tarafından denendiği bu etkinliğin ardından, beğendiğiniz çekirdekten 60 g ve ve ufak bir kronotrop not defteri size hediye ediliyor. İnternet sitelerinde yazdığına göre bu etkinliği ücreti 30 TL. Önümüzdeki haftalarda katılmayı planlamaktayım. Deneyimlerimi yine burada paylaşıyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofyariz93 -- 29 Aralık 2018; 23:9:7 >

• ofyariz93 kullanıcısına yanıt
    Beğendiğinize sevindim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde starbucks kahvesini içmem ve önermem ama dün baş ağrısı yaşamamak için starbuckstan filtre kahve aldım.Tadı bana oldukça aromatik ve içilebilir geldi.Şubeler genelde hangi kahveden filtre yapıyor bileniniz var mı acaba?

• Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Günlük farklı çekirdekten yapıyorlar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Günlük farklı çekirdekten yapıyorlar sanırım.
    %90 Pike Place yapıyorlar, bıktırdılar bu konuda. Ama paketi yeni açılarak demlenmiş kahveye denk gelinirse farklı bir lezzet yakalanabiliyor Starbucks'ta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, şu an elimdeki filtre kahve stoğum bitmek üzere, sanalbaharattan kilo ile almıştım. Yine 1-2 kilo civarı almayı düşünüyorum. Bu siteden fiyatları makul diye alıyordum. Burası dışında fiyat olarak makul önereceğiniz yer olur mu? Ya da bu siteden şu kahve iyidir al diye tavsiyeniz olur mu? Sidamo var şu an aklımda. Önerilerinizi bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

Merhabalar, şu an elimdeki filtre kahve stoğum bitmek üzere, sanalbaharattan kilo ile almıştım. Yine 1-2 kilo civarı almayı düşünüyorum. Bu siteden fiyatları makul diye alıyordum. Burası dışında fiyat olarak makul önereceğiniz yer olur mu? Ya da bu siteden şu kahve iyidir al diye tavsiyeniz olur mu? Sidamo var şu an aklımda. Önerilerinizi bekliyorum
    http://www.hackyscoffee.com/

Burayı önerebilirim, özellikle guetemelası bayağı hoşuma gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

http://www.hackyscoffee.com/

Burayı önerebilirim, özellikle guetemelası bayağı hoşuma gitti

Alıntıları Göster
    İlk defa sizden duyuyorum bu siteyi ama fiyatlar uygun.
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    Moliendo (kahhve.com ile karışmasın,tek h ile)

www.kahve.com
    Kahve ve Aksesuarları, En İyi Dünya Kahveleri, En Çok Çeşit
    https://www.kahve.com/index.php

Overdose

https://overdosecoffee.com/magaza/

• arandur kullanıcısına yanıt
    pike place aldım ama bu kahve o kahve değil :) içtiğim kahve biraz asiditeliydi.Sanırım kömürleşmemiş bir kenyaya rast geldim.pike place tatlı bir kahve.starbucks pour over ve moka potta iyi gidiyor.bayat ama fazla yanık değil en azından.

hazır starbucks konusu açılmışken, fincan ve termoslara inanılmaz zamlar yapmışlar.dandik küçük termosu 120 liraya satıyorlar.geçen sene yanılmıyorsam 40-50 liraydı.
  • Performans anlamında Petranın Kamwangi AB'si ve Coffee department'in Guatemalası yakın zamanda deneyip başarılı bulduklarım çekirdekler arasında. Kamwangi AB mest ediyor hele, içtikte içesin geliyor ancak fiyat etiketiyle ocaklara incir ağacı da dikiyor tabi.

Fiyat performans anlamında ise Probadorun Waykan Guatemalası epey başarılı. Tabi fiyat performans demişken birkaç sene öncesine kadar Nejdet beyden 1KG kahveye 60 TL'yi verdiğim günleri hatırlıyorum da ah demeden geçemiyor insan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 4 Ocak 2019; 21:58:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Moliendo (kahhve.com ile karışmasın,tek h ile)

https://www.kahve.com/index.php

Overdose

https://overdosecoffee.com/magaza/
    hocam kahve com azcık tuzlu geldi şu an . ama denemek için 250 gram alabilirim. diğer sitede de biraz öyle. piyasalar böyle olunca normaldir bu fiyatlar artık.

• Ahbârî kullanıcısına yanıt
    250 gr fiyatlar genelde 50 TL ye yaklaştı..20 ile 30 Tl arası kahveler ucuz sayılıyor maalesef...

Sanal baharat en ucuz ama onunda kavurma profili tutmuyormuş genelde..
  • evde kendi kahvesini kavuran var mı, varsa neyle nasıl yapıyor ?
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Bana hep iyi kavrumları geldi 5 siparişimden biri biraz sallantılıydı sadece diğer 4'ü güzel kavrulmuş ve homojendi, pek defektte yoktu. Şimdi kendi kahvemi kavurmayı denedim geçen günlerde yeşil çekirdeği de sanalbaharattan aldım ama en iyi sitelerden biri olan hammaddeler.com da bu işe gitmiş, sonraki siparişim onlardan olacak.
    Evde kahve her şekilde kavrulabiliyor fırınınız iyiyse onunla da olur ya da tavada olur mısır kutusunda olur yeter ki homojen ve doğru kıvamlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunirgerep -- 5 Ocak 2019; 18:49:35 >
  • Doppio kullanıcısına yanıt
    Gerçekten iyi bir kahve içmek için bu sınıf (kilosu 200+) bir kahve alacaktım ki bu kahve için 3. defadır iyi şeyler duyuyorum 62.5 liraya kıyıp aldım bi 250 gr bakalım inşallah hayal kırıklığına uğramam malum bardağı 2.5 liraya geliyor.
    Demleme olarak sizin öneriniz nedir? Sanırım chemex veya filtre önereceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunirgerep

Gerçekten iyi bir kahve içmek için bu sınıf (kilosu 200+) bir kahve alacaktım ki bu kahve için 3. defadır iyi şeyler duyuyorum 62.5 liraya kıyıp aldım bi 250 gr bakalım inşallah hayal kırıklığına uğramam malum bardağı 2.5 liraya geliyor.
    Demleme olarak sizin öneriniz nedir? Sanırım chemex veya filtre önereceksiniz.
    Aslında bazen fiyat ve kalitenin uyuşmadığı durumlarda oluyor, yani çok pahallı kahveden mükemmel bir bardak çıkmayabiliyor da. İyi olduğunda ise zaten ülke şartlarında ne kadar cepleri zorlasa da alıyor insan. Demleme metodu olarak V60 kullandım. Siz de Chemex varsa chemex kullanabilirsiniz. Parametreler ise Comandante 24 klik, 18G Kahve, 300 Ml su şeklinde standart bir demleme. Demleme süresi ise 2,35-2,40 civarı. Şimdiden afiyet olsun, keyif alırsınız umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 5 Ocak 2019; 20:44:1 >

• Doppio kullanıcısına yanıt
    Daha önce denediğim iyi kahvelerden pek bir tat almamıştım caffee sapiensin ilk zamanlarında oradan birkaç siparişim olmuştu, sonra coffeelab vardı derken daha sonra sanalbaharata alıştım, hasılı bunda da ekstra bir tat alamazsam net olarak gurmelik kariyerime nokta koyuyorum ama tabi kahveye devam. 300ml ye 24 Gr bayağı yoğun bir kahve demek ben 150 ml ye 8-10 gr arası kullanıyorum kahveyi, acaba ondan mı benim "portakal çiçeği notalarını alıyor musunuz?" sözlerine grayder görmüş bebe gibi bakmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunirgerep -- 5 Ocak 2019; 19:50:50 >
  • 
Sayfa: önceki 700701702703704
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.