Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (703. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 701702703704705
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstanbul Kadıköyde Manifesto var belki konuştukmu önceden bilmiyorum?
    Balıkçılardan çiya restorana doğru çiya yanı/karşısı küçük biryer..
    Kavrumları açık, kendileri kavuruyorlar ve 50 gr lık veriyorlar..Denemek için 5-6 çeşit kahvelerinden alabilirsiniz
    Kenya AA Nyeri
    Costa Rica
    Daha hafif olarak
    Bella Vista deneyebilirsiniz
    Diğer kahveler bana uymadı veya ben yapamadım..
    Porselen fincana 8-10-12 gramlar ideal (Fransız Basını -french Press için :) daha fazlası bana koyu geliyor, tabi tercih meselesi

**Klise karşısında Montag kafe var, almadım ama orasını da tavsiye eden var..Sadece internetten 100 gr deneme paketleri var

***Bahariye, boğadan girice solda Coffetopia var (Ben şahsen begenmedim bir kahve almıştım..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Ocak 2019; 21:33:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

%90 Pike Place yapıyorlar, bıktırdılar bu konuda. Ama paketi yeni açılarak demlenmiş kahveye denk gelinirse farklı bir lezzet yakalanabiliyor Starbucks'ta.

AYnen ben Pike varsa içmiyorum artık
    Yenı varsa ıstemek lazım bır sure sonra onlarında suresı gececek çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu modelı bılen var mı? Sadece filtre için öğüteceğim.Ayar değiştirilmeyecek aldıktan sonra.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar yeri değil ama anca bu konuda bulurum tecrübeli arkadaşı,

delonghi esam 4500 cihaz aldım fakat bi türlü adam gibi kullanmayı beceremedim bana yardımcı olacak birisi varmıdır acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fastforyou kullanıcısına yanıt
    Hocam otomatik makine neyi olmadı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sunirgerep

Daha önce denediğim iyi kahvelerden pek bir tat almamıştım caffee sapiensin ilk zamanlarında oradan birkaç siparişim olmuştu, sonra coffeelab vardı derken daha sonra sanalbaharata alıştım, hasılı bunda da ekstra bir tat alamazsam net olarak gurmelik kariyerime nokta koyuyorum ama tabi kahveye devam. 300ml ye 24 Gr bayağı yoğun bir kahve demek ben 150 ml ye 8-10 gr arası kullanıyorum kahveyi, acaba ondan mı benim "portakal çiçeği notalarını alıyor musunuz?" sözlerine grayder görmüş bebe gibi bakmam.
    Paket üzerinde yazan notayı alamadım ben de gurmelik yok veya damak tadım yok diye düşünmeyin. Evet kimi insan Dilindeki tat respetörlerinin sayısal anlamda çok olmasından ötürü tadım ve yorumlama konusunda daha başarılı olabiliyor. Ancak damak tadı gelişen de birşey, ve nitelikli kahve serüvenine yeni başladıysanız zaman geçtikçe asidite,gövde aromatik unsurlar konusunda daha da gelişecektir.

Kahve içeceğiniz zamanı bir ritüel haline getirin, kendinize ayırdığınız özel bir zaman olsun, demleme parametrelerinizi not edin, Demleme esnasında ve tatmadan önce koklayın ardından tadıma geçtiğinizde ise koku ile tattığınızı betimleyin. Herşeyden önemlisi içtiğiniz kahveden sonra keyif aldıysanız ve mutlu olduysanız başka bir şeyin önemi yok.

300 ml için 18gr kahve olacak bu arada, tabi bu kesin yazılı bir kıstas değil, bazen bu oranlar değişiyor. X çekirdek için 300 ml için 20 gr kahve, veya Y çekirdek için 310 ml için 18 gr kahve olabiliyor vs vs bu parametreler ile oynayın ve sizin için en iyi olanı bulun.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Hocam kahve soğuk oluyor sıcak ayarı varmı?,kahve ayarını beceremedım mesala :) bardagı altına koyup şu kadar su bu kadar kahve bu kadar süt versın gibi bı ayar varmı yokmu anlamadım,latte yapıyorum bazen tam köpük veriyor bazen vermıyor onuda çözemedim vb,ayarlarla oynadım baktım olmadı fabrıka ayarlarına dön diyorum onuda yapmıyor.

• quote:

Hocam kahve soğuk oluyor sıcak ayarı varmı?,kahve ayarını beceremedım mesala :) bardagı altına koyup şu kadar su bu kadar kahve bu kadar süt versın gibi bı ayar varmı yokmu anlamadım,latte yapıyorum bazen tam köpük veriyor bazen vermıyor onuda çözemedim vb,ayarlarla oynadım baktım olmadı fabrıka ayarlarına dön diyorum onuda yapmıyor.

• quote:

• fastforyou kullanıcısına yanıt
    Pek kullanmadim otomatik makine hocam. Belki youtube vs vardır videolar. Kitapçıkta yazmıyorcmu yönergeler hocam?

• Doppio kullanıcısına yanıt
    Kahve hazırlama işi zaten ritüel gibi, kavurma kısmı çok daha hareketli zamanla anladım ki öyle çok hassas damak tadı olan bir kimse değilim ara sıra normalde içtiklerimden daha iyi kahveye denk geliyorum ama bunun aldığım yerle pek ilgisi olmuyor, o anki psikolojim, havanın hali, öğütüm ve tazelik gibi şeyler, tür ya da üretim rakımından çok daha önemli. Kahveyle ilgili birkaç kitap okudum ve hemen hepsinde robusta yerden yere vurulmuş mesela ama ben içtiğim espressodan robusta ile arabicayı ayıramıyorum çoğu zaman.
  • Arkadaşlar ikinci el baratza encore yada breville bcg820 arıyorum. Bütçem bunların üstüne malesef çıkamaz. Satan var ise mesaj gönderirse sevinirim iletşime geçelim.

• quote:

Pek kullanmadim otomatik makine hocam. Belki youtube vs vardır videolar. Kitapçıkta yazmıyorcmu yönergeler hocam?
    Pek kullanan yok hocam,klavuzda detay bulamadım,daha çok yabancı siteler hanıma sölicem o baksın artık teşekkür ederim.

Güncel yazayım bari biri denk gelirse delognhi esam 4500 kullanan varsa yazarsa sevinirim.

• Kahve işine merak saldım. Yorumları okuyorum da kahve için çok seçenek var. İlk önce kahve dünyasından french press için çekilmiş Kenya yöresel kahve almıştım beğendim, kokusu aroması çok güzeldi. Kahvem bitti 2-3 fincanlık kaldı. Şimdi içimi yumuşak sert olmayan kahve arayışındayım. Peru kahvesi, Kosta Rika Tarrazu veya Ethiopia yirgacheffe mi denesem? French press ve Delonghi filtre kahve makinemde kullanmayı planlıyorum. Ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xChernobilx

Arkadaşlar ikinci el baratza encore yada breville bcg820 arıyorum. Bütçem bunların üstüne malesef çıkamaz. Satan var ise mesaj gönderirse sevinirim iletşime geçelim.
    Kahveler net sitesinde Baratza Encore 1000 liraya satıyorlar.
  • AGABEY kullanıcısına yanıt
    https://shop.coffeemanifesto.com/

Kenya AA Nyeri
    Colombia Bella Vista
    Costa Rica
    Hondras

www.kahve.com
    Moliendo Yemen Mocha Yöresel Kahve 250 gr.
    https://www.kahve.com/urun/moliendo-yemen-mocha-yoresel-kahve-250-gr

Yemen Mocha (French press, Türk kahvesi güzeldir..)
    Guatemela Antique
    Mexico
    Colombia
    https://overdosecoffee.com/urun/yemen-mocha-mattari-organik-250gr/https://overdosecoffee.com/urun/nitelikli-turk-kahvesi-yemen-mocha-mattari-organik-250gr/

Yemen Mocha Organik olmayanı denemiştim, üstteki moliendo Mocha daha iyi geldi

*Etopya ,SidamoYigerchef... bana ekşimsi gelmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Ocak 2019; 0:52:30 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Kahvesiz kalma korkusuyla acele ettim biraz kahve-com'dan Moliendo Ethiopia Sidamo Gr 2 Yıkanmış Yöresel Kahve siparişi verdim.
    www.kahve.com
    Moliendo Ethiopia Sidamo Gr 2 Yıkanmış Yöresel Kahve
    https://www.kahve.com/Moliendo-Ethiopia-Sidamo-Gr-2-Yikanmis-Yoresel-Kahve,PR-188.html
    İptal edebilirim aslında ama olsun. Colombia Bella Vista, Costa Rica, Honduras kahvelerinin aromalarını da merak ediyorum. Sonraki kahve alımlarımda tavsiye sıranıza göre sipariş vereceğim. Çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AGABEY -- 7 Ocak 2019; 1:20:5 >

• arkadaslar bu tip bir makine kullanan var mi? nasildir?
    ayrica Turkiye'de satilan bu fiyatta bir makine var midir kullandiginiz?

aliexpress.com
    US $8.67 14% OFF|Silver Coffee Grinder Mini Stainless Steel Hand Manual Handmade Coffee Bean Burr Grinders Mill Kitchen Tool Crocus Grinders-in Manual Coffee Grinders from Home & Garden on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/item/New-Stainless-Steel-Coffee-Bean-Grinder-Tool-Hand-Manual-Coffee-Grinder-Mill-Coffee-Crocus-Grinders-House/32796015340.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.58613c00QdmxTO

• quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

arkadaslar bu tip bir makine kullanan var mi? nasildir?
    ayrica Turkiye'de satilan bu fiyatta bir makine var midir kullandiginiz?

https://www.aliexpress.com/item/New-Stainless-Steel-Coffee-Bean-Grinder-Tool-Hand-Manual-Coffee-Grinder-Mill-Coffee-Crocus-Grinders-House/32796015340.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.58613c00QdmxTO
    Sözen

• Arkadaşlar tekrar yazayım ikinci el breville bcg serisi veya baratza encore öğütücü arıyorum makul fiyata. Satan var ise iletişime geçerse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 701702703704705
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.