Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (628. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 626627628629630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filtre kahve önerilerinizi bekliyorum.Bir de ögütülmüş kahve alıyorum.Çekirdek alsam değirmen de lazım olacak.Sözen değirmen var şu anda uygun fiyatlı ama ona da pek iyi yorum yapmamışlar internette.Çekirdek alıp kendim mi çekeyim yoksa öğütülmüş devam mı sizce?
  • Merhabalar arkadaşlar,

Bir süredir sözen değirmen kullanıyodum, V60 ve French press nadiren de moka potta demleme yapıyorum.

Bir siteden hediye çeki kazandığım için 140 lira civarına Delonghi KG79 alabilme durumum var. Sözenin ayar yapma sorunu beni çok yoruyor. Kahve çekirdeği değiştirdiğimde bile ayar yapmam gerekiyor. Kendim dışında 1-2 kupa daha fazla kahve yapmam gerektiğinde ayar tutturamama durumu da oluyor. Bu cihazı alsam yeterli olur mu sizce benim için kullananlar memnun mu homojenliği toz durumu nasıl KG79'un?
  • @Doritoch
    Bana sağlam bir öğütücü alma yolu gözüktü gibi. Single shot için de double basketi deneyeceğim, teşekkürler.

@ogoksel
    Dediğiniz çok mantıklı geldi hocam, böyle bir şey de olmuş olabilir. Ama benim sepetlerim sanırım sizin bahsettiğiniz sökülebilir modelde değil yine de bir sökmeyi deneyeyim. Öyle olsa bile bütün parçayı kireç çözücüye sokmak iyi gelebilir diye düşünüyorum. Lakin bu delonghinin ince makinelerinden aldı samimi bir arkadaşım. Makineyi yeni almasına rağmen bende akmayan kahveler onda da akmıyor. O yüzden basınçsız sepeti düşündürdü bana.
  • wade96 kullanıcısına yanıt
    Ben de yeni aldım, espresso yapıyorum genelde. Valla hocam büyük rahatlık ama tek doz kahve için önce öğüt sonra içinden al falan uğraşmıyorum fazla. Genelde 8-10 bardaklık çekip kavanoza koyup, buzdolabında saklayıp 2-3 günde bitiriyorum.
  • arkadaşlar aşağı linkteki filtre kahve makinesini almayı düşünüyorum ama bunda su filtresi varmış ve 2 ayda bir değiştirilmesi gerekiyormuş, o da uzun süre kullanımda pahalıya gelir benim için. Mağaza çalışanı çeşme suyu kullanmazsam su filtresini takmadan da kahve yapabileceğimi sadece su filtre kullanana göre daha yakın bir zamanda bir klorlama işlemi yaptırmam gerekeceğini söyledi. Ben tam olaya hakim değilim bazen satmak için yanlış bilgi verebiliyor çalışanlar. Bilen varsa bu olayın doğrusu nedir? Bir de makine iyi mi?

• joker00 J kullanıcısına yanıt
    Brita Water Filter kullanıyormuş, googlede araştırısanız neye benzediğini görürsünüz..

Bu filtre işe yarar mı bilmem ama sürahisi bile var insan acaba diyor?

Ekşi sözlük yorumlarda faydalı denilmiş, direk çeşme suyunu bir nebze de olsa filtreliyor..

Bu filtrelerin de AY da bir değişmesi gerekirmiş..Yani maliyet çok olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Ocak 2018; 23:22:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Brita Water Filter kullanıyormuş, googlede araştırısanız neye benzediğini görürsünüz..

Bu filtre işe yarar mı bilmem ama sürahisi bile var insan acaba diyor?

Ekşi sözlük yorumlarda faydalı denilmiş, direk çeşme suyunu bir nebze de olsa filtreliyor..

Bu filtrelerin de AY da bir değişmesi gerekirmiş..Yani maliyet çok olur

Tesekkürler yanıtın ıcın. Peki linkini verdiğim braunun makinesini su filtresiz kullansam olur mu maliyeti düşürmek açısından? Birde su filtresi değiştirmemize gerek olmayan önerebileceğin bir makine var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• joker00 J kullanıcısına yanıt
    Hocam makinanın yapısını bilmiyorum..Filtre olmadan kullanırsanız su fikrtesiz gecer ama su girişi eger filtreye giriyor, harici su haznesi yok ise biraz zor..

Filtre makinelerinde Delonghiler övülüyor ama damlama olayında Tek kişilik kahve olayı biraz zor zira kahve 3-4-6 kişi gibi ne kadar çok olursa damlama ile alta düşen kahve aroması ve tadı daha iyi olur..

Delonghi,Broun,Simens,Bosch,Krups...bunlar yabancı markalar zaten teknolojileri benzer..

Philips te var ama dediğim gibi Filtre kahvede Tek fincanlık makinelerin perfonmansı biraz zor bana göre..

Fincan sayısı fazla ise herhangi bir makine olabilir özelliklerine bakarak, hepsinin çalışma şekli BREW denilen DEMLEME..
  • iyi günler

tek içtiğim french presste filtre kahve , tchibodan kahve çektirip içiyorum ama 1-2 gün sonra hiç tazeliği kokusu kalmıyor. Aslında hariolar çok hoşuma gitti ama bütçem biraz aşıyor şuan sözeni düşünüyorum ama ayarlaması nasıl olur tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 28 Ocak 2018; 14:57:24 >
  • sözenin öğütme performansı tüm boyutlarda(ince, orta, kalın) hariolardan daha iyi. porlex de hariodan daha iyi öğütüyor. sözenin harioya göre geride kalan 2 önemli noktası var. birincisi hario plastik olduğu için hafif ve taşıması kolay. sözen ise ağır ve taşıması zor. diğer problem de sözenin pirinç malzemeden yapılıyor oluşu. hem elde koku bırakıyor hem de kahvenin tadına da etki ediyor. bence başlangıç seviyesi bir değirmen için idare edilebilecek bir etki. ama bazı arkadaşlar bu kokudan çok rahatsız oldukları için sözenden vazgeçti.
  • Hocam selamlar, ben de filtre kahve çok seviyorum. Arkadaşım Taft diye bir kahve önerdi, yüksek kafeinli kahve üretimi yapıyorlar ama kahve içimi sert değil. Kahve paketlerinde zipper olduğu için daha uzun süre taze içebildim. Çok memnun kaldığım bir kahve oldu, denemek isterseniz küçük paketinin linkini bırakıyorum. Taft Coffee
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    öncelikle çok teşekkürler hocam yorumun için.

şu koku olayı düşündürüyor aslında , hario mini mill skertonla arasında kaldım nerdeyse 2 katı hario ,ne yapsam bilemeim

sadece french press için öğütüm yapıcam ,homojenlik konusunda mini sıkıntı çıkarır mı? İnternette bayağı bi okudum + ları - leri hala kararsızım

• Hocam French pres için, paketli (vakumlu) satılan Filtre kahveleri deneyin..Ben şahsen Frenchlik çektiriyordum ama tadı olmuyordu..Son zamanlarda Tchibo Mavi renkli olan paket ile Jacop Yeşil paket denedim, çok daha iyi oluyor, aroma ve tadı daha çok geçiyor suya..

Çekirdek olayı çok detay, benim araştırmalarıma göre bu işin %100 mükemmelliği zor..

Ama illaki çekirdekten kendim öğüteceğim diyorsanız 50-100 bakmayacak en iyisini alacaksınız..
  • dediğiniz yeşil paket jacobs kahveyi denedim hocam ,hiç tat alamadım

şöyle diyim , genelde kahveyi tchibodan çektirip alıyorum . Çektirdikten sonra eve geldiğimde mis gibi kokuyor kahvenın tadını ve aromasını alabiliyorum ama 1-2 gün sonra ,hiçbir tat alamıyorum kahveden.

Mesela geçen jacobs yeşil paket filtre kahvenin üretim tarihine baktığımda markette 2017 12.aralık gözüküyordu muhtemelen pek bi tazeliği kalmamıştır.

öğlen sözen değirmen siparişi verdim. Bundan sonra kahveyi çekirdek olarak alıp kendim öğütmeyi istiyorum. Mağlum öğrenciyim bütçeyi pekte zorlamak istemedim

• Tchibo feine milde kullanıyorum..Jacoptan daha iyi..

Ben çekirdek işi için Breville BDC 600 buldum fiyat ta uygundu ama işte, günde 2 fincan kahve için çekirdek al, öğüt kahve yap biraz mantıklı gelmedi..

Makina yorumları güzel olsa da yine de çekimser kaldım açıkçası..

Çekirdek te bayatlıyor :) O çekirdeklerin de üretim tarihi var..

Tabi zevkler tartışılmaz...Deneyin sözeni öven çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Ocak 2018; 17:46:8 >

• hocam tchiboda satılan vakumlu paketlerdeki kahveler çekirdek şeklinde kavrulmuş olarak mı satılıyor?

ben sürekli brazil mild alıyorum .Yarın kahve almaya gidicem ,yumuşak ve orta içimli olarak tavsiyeleriniz varsa başka alabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Tchibo feine milde kullanıyorum..Jacoptan daha iyi..

Ben çekirdek işi için Breville BDC 600 buldum fiyat ta uygundu ama işte, günde 2 fincan kahve için çekirdek al, öğüt kahve yap biraz mantıklı gelmedi..

Makina yorumları güzel olsa da yine de çekimser kaldım açıkçası..

Çekirdek te bayatlıyor :) O çekirdeklerin de üretim tarihi var..

Tabi zevkler tartışılmaz...Deneyin sözeni öven çok

Kavrulmuş çekirdeği tercihen bir ayda tüketmek gerekiyor. Çekilmiş kahve için en fazla 2-3 günden bahsedebiliriz.

• Hayır bunlar Filtre çekilmiş paketler..

Ben Feinne Milde sevdim..Diğer çekirdeklerden 2 tane denedim, biri çok su gibi geldi diğeri de çiğ geldi French preste..şimdi Hazır vakumlu 2*250 lik paket aldım bana yetiyor..Vakum çok sağlam açsanız bile yarısını tekrar kapatırsanız uzun süre gider..

Yumuşak içim bu geldi benim damak tadıma..Fazla koyu acı sevmem

Kahve ile haşır neşir biri yazısında, 15 saniye fazla kavurmak kahvenin tadını değiştriyor demiş?

Kahve kavurma fırınına hemen atmak ta değiştiriyor demiş tadı?

Yani kavurma işlemi de ayrı bir konu..Çok kavrulması, az kavrulması durumları var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Ocak 2018; 19:52:20 >
  • arkadaşlar filtre kahve makinesi aldım. İlk kez kullanıcağım. Güzel, baya kaliteli ama aşırı aşırı da pahalı olmayan bir filtre kahve marka/markaları öneriniz var mı?

Ben acemiyim ama ilk başlarken iyi bir şey ile başlayayım diyorum.
  • fifacı23 F kullanıcısına yanıt
    Delonghi alabilirsiniz. Ben bunu kullanıyorum.
    TeknoSeyir
    Delonghi ICM 2.B Filtre Kahve Makinası İncelemesi
    https://teknoseyir.com/inceleme/delonghi-icm-2-b-filtre-kahve-makinasi-incelemesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 626627628629630
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.