Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (629. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • French press boyutu dediğiniz alışılagelmiş tarifle çok büyük olan boyutta Sözen de Hario da tutarlı öğütüm yapamıyor. Ama Sözen çok daha tutarlı. Ben French press demleme yaparken şu tarifi kullanıyorum: bunda filtre boyutu kullanılıyor. Bu boyutta her ikisi de yeterli tutarlılığı sağlar.

Alternatif olarak; fiyatı ucuz olsun ama 6-7 ay sonra bozulursa yenisini alırım derseniz aliexpresste satılan porlex çakması değirmenler var gelmesi 1 ay civarında sürüyor. Performansları hariodan daha iyi. Ama 6-7 ay sonra altlarındaki plastik parça kırılıyor. (bu kullanımla ilgili olabilir ama sık rastlanan bir durum)

AliExpresste coffee grinder diye aratirsaniz çeşitli alternatifler mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: daniel_wellington

Delonghi alabilirsiniz. Ben bunu kullanıyorum.https://teknoseyir.com/inceleme/delonghi-icm-2-b-filtre-kahve-makinasi-incelemesi

yok hocam makineyi aldım. Ben kahve önerisi istiyorum kaliteli, güzel bir şey.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam . Öğlen sözeni sipariş verdim bile . Değirmenin ayarını french presse göre sabitleyip bırakıcam ,sadece press için kullanılcak . Belki ilerde hario mini veya porlexe geçebilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • French press için ölçü kaşığı ne olmalıdır..Ben Tchibodan sanırım 8gr lik kaşık kullanıyorum..(Bir Nescafe fincanı için)

Göz kararı ile tutmuyor

Bunun 12 gram olanı da varmış..bu da Orta, büyük bardak ölçüsü sanırım?

Ölçüler değişiyor tariflere göre?

Bir de Suyun kahvede bekleme süresi için 4-5 dakika deniliyor..6-8-10 dk yapsak ne olur mesela?
  • hocam ben 1 fincan için 1 ölçü kaşığı atıyorum 7 gramdı sanırım kaşık
    sert olmasını istiorsan fazla atarsın ,nasıl içmek istediğine karar verip deneyerek karar verin uygun miktarı

kahvenin bekleme süresini ben mesela 3 dakka felan tutuyorum ,4 dakika vs tutanlarda oluyor

bekleme arttıkça hem kahve koyulaşır tadı sertleşir demleme arttığı için hem hemde soğuma sıkıntısı olur. Bence demlenme süresi max 4 dakika olmalı

• Sözen değirmen siparişim bugün geldi ayarı nasıl yapıcam yardımcı olur musunuz.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• quote:

Orijinalden alıntı: Stormed

Sözen değirmen siparişim bugün geldi ayarı nasıl yapıcam yardımcı olur musunuz.

frenchpress için öğütümde o civatayı ve somunu komple çıkarabilirsiniz civata ve somunu takıp sıktıkça öğütme aralığı incelir türk kahvesine kadar incelir civatayı gevşektikçe öğütme kalınlaşır

• Baristatales B kullanıcısına yanıt
    hocam ne yapcağımı bilemedim sadece somunu kurcalayıp durdum hatta biraz öğüttüm gayet ince ve homojen şekılde öğüttü. Kahve sadece french press için çekilcek ,ben bunu dediğiniz gibi denicem sonra nasıl sabitleyebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 30 Ocak 2018; 22:07:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stormed

hocam ne yapcağımı bilemedim sadece somunu kurcalayıp durdum hatta biraz öğüttüm gayet ince ve homojen şekılde öğüttü. Kahve sadece french press için çekilcek ,ben bunu dediğiniz gibi denicem sonra nasıl sabitleyebilirim ?

cıvata (uzun olan parça) bu civata yukarı çıktıkça sözenin hareketli dişlisini yukarı ittiriyor sadece dokunacak kadar deyse yeter merkezleme amaçlı somunu sıkıştırın somun burada yağtığınız ayarın sabit kalmasını sağlıyor ayar vermiyor ayarı civata veriyor
  • tchibo da 500gr davidoff çekirdek kahve sepete atınca 15 tl.
  • tahaeray kullanıcısına yanıt
    Sepete attim fiyat ayni kaldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahaeray

tchibo da 500gr davidoff çekirdek kahve sepete atınca 15 tl.

aynen olmadı bendede
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    kampanya sadece dündü sanırım. 2 paket aldım %10 indirim ile 27 tl ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahaeray -- 1 Şubat 2018; 14:2:18 >
  • Ana sayfada yazıyordu, sepette bir ürün daha olmalı .

• dediğiniz gibi kampanya herhangi bir ürün alana davidoff kahve %50 idi ama sepette tek alımda bile 15 tl+kargo ile alınabiliyordu. benimfarklı alacaklarımda vardı. arkadaşlarımdan tek alan oldu.
  • birkaç çeşit kahve eklenip daha sonra diğerleri çıkarılıp sepet güncellendiğinde tek davidoff 14.97 e iniyor.

• quote:

birkaç çeşit kahve eklenip daha sonra diğerleri çıkarılıp sepet güncellendiğinde tek davidoff 14.97 e iniyor.

Denedim ama bende işe yaramadı. Hoş, kahve güzel değil ama bu paraya da çekirdek haliyle alırım diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben paketlenmiş çekirdek olayına karşıyım.Yok olmuyor.Taze kavrulan kahve gibi akıcılık,canlılık yok.Sadece İlly kahveyı hoş buldum.O harmanı güzel espressoda mokapota.

• quote:

birkaç çeşit kahve eklenip daha sonra diğerleri çıkarılıp sepet güncellendiğinde tek davidoff 14.97 e iniyor.

Sizde halen oluyor mu?
  • Kactane kahve eklemk lazim ekledim olmadi malesef.

• 
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.