Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (626. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 624625626627628
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • moka pot almak isitiyorum ama alüminyum alzheimeri tetikliyormuş bu konuda bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine433 M kullanıcısına yanıt
    Çelik alın, alüminyum olanın bakımı çok zor, zamanla kararıyor.

• Merhaba, ben Delonghi Eco311 Icona model makine kullanıyorum. Çoğu yerden espresso boyutunda çekimle aldığım kahveler makineden akmıyor veya damla damla akıyor. Nedenini ve varsa kalın çektirmekten başka çözümünü bilen var mı?
  • military33 kullanıcısına yanıt
    Çok mu bastırıyorsunuz acaba hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: military33

Merhaba, ben Delonghi Eco311 Icona model makine kullanıyorum. Çoğu yerden espresso boyutunda çekimle aldığım kahveler makineden akmıyor veya damla damla akıyor. Nedenini ve varsa kalın çektirmekten başka çözümünü bilen var mı?

Ev tipi bu makinalarımızda (bende de benzeri var) basınç yeterli olmadığı için tamp değil de sadece üstteki pürtüklü alanı düzeltiyoruz. Bence de sorun bu olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

Merhaba, ben Delonghi Eco311 Icona model makine kullanıyorum. Çoğu yerden espresso boyutunda çekimle aldığım kahveler makineden akmıyor veya damla damla akıyor. Nedenini ve varsa kalın çektirmekten başka çözümünü bilen var mı?

Ev tipi bu makinalarımızda (bende de benzeri var) basınç yeterli olmadığı için tamp değil de sadece üstteki pürtüklü alanı düzeltiyoruz. Bence de sorun bu olmalı.

ev tipi makinelerde en zoru zaten o inceliği ayarlayıp doğru basıncı yakalayabilmek. O zaman harika kremalı bi espresso elde ediyoruz. Ama benim gibi sözen kullananlar civatasını her zaman aynı ayarda yapamıyor o yüzden bazen kalın çekio bazen ince çekiyor. sizde el değiremeni almalısınız bence. istediğiniz şekilde ayarlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: eediz

quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

ev tipi makinelerde en zoru zaten o inceliği ayarlayıp doğru basıncı yakalayabilmek. O zaman harika kremalı bi espresso elde ediyoruz. Ama benim gibi sözen kullananlar civatasını her zaman aynı ayarda yapamıyor o yüzden bazen kalın çekio bazen ince çekiyor. sizde el değiremeni almalısınız bence. istediğiniz şekilde ayarlarsınız.

Arkadaşımız bir de dediğimiz gibi denesin bakalım.
    Öğütücü konusunda haklısınız. Benim inanışıma göre de makinadan daha önemli.
    Yeni başlayan arkadaşlara söylüyorum; Bizler de önceleri dışarıda kahve çektiriyorduk. Sonra baktık ki bu kahve bir süre sonra bayatlıyor ve damağınız bunu anında anlayabilir hale geliyor. Bir de diğer kahve çeşitlerini denemek istiyebilirsiniz, mesela kolombiya Türk kahvesi olabiliyor falan gibi veya Hario V2, veya French Press. Eee her seferinde nasıl çektireceğiz? Ben makinadan 2 kat fazla verip Breville öğütücü aldım. Son derece memnunum. Öğütücülerde espresso inceliğinde homojen öğütebilen ve bunu bıçak yerine değirmenle yapabilen makinalar makbul. Ve kavurma tarihi biraz eski bile olsa anında öğütülmüş kahvenin tadı başka oluyor.
    eediz arkadaşımızın dediği gibi aynı çekirdek kahveyi kahve bayatlamaya başladıkça daha değişik ayarda öğütme ve tamp etme ihtiyacımız doğabiliyor.

• eediz kullanıcısına yanıt
    sözen için vidayı sabitleme için birkaç yöntem bu konuda konuşuldu diye hatırlıyorum. bunlardan birisi kontra somun. yani ayar vidasının altına başka bir somun takıp ayara karar verdikten sonra alttaki somunu yukarı doğru sıkarak sabitlemek. belki işinize yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

sözen için vidayı sabitleme için birkaç yöntem bu konuda konuşuldu diye hatırlıyorum. bunlardan birisi kontra somun. yani ayar vidasının altına başka bir somun takıp ayara karar verdikten sonra alttaki somunu yukarı doğru sıkarak sabitlemek. belki işinize yarar.

bu yönetemi bilmiyordum ya. Ortası boş simit gibi bişi dimi bu kontrasomun dediğiniz? hırdavatçılara bakayım vidayı alıp boyuna göre
  • eediz kullanıcısına yanıt
    hocam ayar vidasının ucuna geçen herhangi bir somun. kontra dememin sebebi ilk somuna tersten gelip onu durdurması. yani normal ayarınızı yapın, ucuna bir somun daha takıp yukarı doğru (ilk somunu sıkıştırıp sabitleyecek şekilde) sıkın.

peder bey gösterdi sağolsun, forumda tavsiye ettikleri başkaydı, yaylı bir yöntemdi sanırım o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daniel_wellington

Bilmiyorum aluminyum alzheimer yapıyor mu da bialettilerin kararmasının sebebi yanlış kullanımdan. Çelik gibi sürekli yıkamamak lazım aslında. Hafif nemli bezle silip bırakacaksınız. Bir süre sonra aluminyum kısmı kahve yağı ile kaplanır. Teması kesilir.Ayrıca dediklerine göre bu aluminyum işlem görmüş kaplamalı aluminyummuş.Normalde de gıda temasına uygundur diye okumuştum kahve forumunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnmoc -- 16 Ocak 2018; 23:27:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnmoc

quote:

Orijinalden alıntı: daniel_wellington

Bilmiyorum aluminyum alzheimer yapıyor mu da bialettilerin kararmasının sebebi yanlış kullanımdan. Çelik gibi sürekli yıkamamak lazım aslında. Hafif nemli bezle silip bırakacaksınız. Bir süre sonra aluminyum kısmı kahve yağı ile kaplanır. Teması kesilir.Ayrıca dediklerine göre bu aluminyum işlem görmüş kaplamalı aluminyummuş.Normalde de gıda temasına uygundur diye okumuştum kahve forumunda.

Aliminyum mokapotların dibi 2 katman oluyor, içindeki su bitmesini beklemeden ocaktan almak gerekiyor kısa bir süre bile susuz ocakta kalırsa dibindeki 2. katman gül gibi kenarları yukarı doğru aralanıyor

• Arkadaşlar elimde kutusu açılmamış Delonghi KG79 Kahve Öğütücü var, isteyen olursa 200 TL'ye verebilirim. Hediye etmek için almıştım ama hediye edeceğim arkadaş benden önce almış.
  • French press için hangi el öğütücüsünü tavsiye edersiniz?Hario sterkon alsam acaba beklentimi karşılar mı yada başka bir tavsiyesi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirChaos

French press için hangi el öğütücüsünü tavsiye edersiniz?Hario sterkon alsam acaba beklentimi karşılar mı yada başka bir tavsiyesi olan varmı?

Bu kahve işini araştırıyorum ama yazılanları tavsiyeleri uygulamak zor gibi...

1- Değirmenlerin bıcak kısmının metal değil, seramik vs olması tavsiye ediliyor? Şimdi metal bıçaksız değirmen mi var Sturbuck,Tchibo vs? veya Elektrikli makinalarda?

2- Çekirdeklerin kavrulmadan 2 hafta sonrasına kadar tüketilmesi gerektiği yazılıyor? Bunun takibi de zor..

3- Alınan çekirdeklerin 1 haftada, açılan paketin 1 haftada bitirilmesi tavsiye ediliyor vs vs..

Özetle, taze kahve, kaliteli cihaz = Güzel kahve..

Kahve kötü ise bahane çok, bayat çekirdek, kötü makina :)

Ben mi fazla derin düşünüyorum..neticede kahve içecegiz üretim-son kullanma tarihi-öğütülme şekli-kavrulma durmu vs vs vs nasıl takip edilir

Tamam vardır bu işi yapan yerler ama Global Ticaretin hakim olduğu bir Dünyada insan taze kahve içecem derken paranoya olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Ocak 2018; 22:2:46 >

• Tecrübesi olan arkadaşlar vardır..Filtre kahve makinası, French press , Hazır kahve çok şey denedim ama Kahve magazalarındaki kahvenin tadı olmuyor Tek kişilik demlemede..

Bunu bir Tchibo çalışanı, makinada Tek Kişilik mod olmalı yoksa olmaz dedi ki haklı..

Prensipte Espresso özel bir baskı ve bar basınç gerektiriyor ama Filtre kahve Demleme denilen yöntemle genelde..Bu da damlama şeklinde ama Tek kişilik kahvede az kahveden suyun geçisşi hızlı olunca dem olmuyor..

4-5 kişilik kahvede damlamanın kahvenin geçişi uzun olduğundan kahvenin aroma ve tadı yerinde oluyor..

Sorum şu : Çekirdek olayına girmeden, Filtre olarak çekilmiş kahveyi koyduğumuzda 1 fincan Filtre kahve yapan makina arıyorum..

Kapsullu modeller de hariç..

Normalde Demleme haznesi bir fincana kadar damlamayı içinde tutsa, 4-5 dakika sonra suyu alt hazneye verse süper olur..french pressin Otomatik hali yani?

Çok mu şey istiyorum..Yoksa bu işi French press tarzı aletler dışında makinalar ile olmaz mı?

Delonghi Espresso makinaları var Full Otomatik ama fiktre kısmı 2nci özellik yine damlama usulu yapıyor??

Nedense piyasada Espressoya agırlık verilmiş..İtalyan değiliz ki, bizim Türk kahvemiz var..Bize daha hafif Filtre kahve gerek..Amerikalılar gibi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Ocak 2018; 22:10:10 >

• Hario v60 kullanın onun için, yavaş yavaş akıtıyor, aroma suya geçiyor.

• Hocam 1-2 bardaklık küçük makine ben de çok aradım ama burada yok ne yazık ki.. Amazon'dan Melitta Aroma Boy modelini almayı düşünüyorum, küçük filtre kahve makinesi olarak. Arada 20Euro civarına düşüyor fiyatı.

Bakar mısınız ne kadar sevimli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 22 Ocak 2018; 23:54:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elimde ihtiyaç fazlası açılmamış nespresso kapsul kahveler mevcut, ihtiyacı olan arkadaşla uygun fıyattan paylaşabılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine. -- 23 Ocak 2018; 8:49:17 >
  • aeropress veya pour over ekipmanları kullanma imkanınız yoksa, elinizdeki french press ile filtre kahveye yakın bir kahve elde edebilirsiniz.

bu tarifi şiddetle tavsiye ederim.standart french presse göre daha berrak ve aromalı oluyor.yalnız kullanacağınız kahve koyu kavrum olmasın.

James Hoffmannyoutube
    The Ultimate French Press Technique
    https://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8

• 
Sayfa: önceki 624625626627628
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.