Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (627. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Normalde Demleme haznesi bir fincana kadar damlamayı içinde tutsa, 4-5 dakika sonra suyu alt hazneye verse süper olur..french pressin Otomatik hali yani?"

Bu dediğinizi filtre kahve makinesinde yapabilirsiniz. Makineye 2 fincanlık su koyarsınız. 4 numara kağıt filtre koyabildiğiniz geniş bir hazne bu miktarı içinde tutar. Alttaki karafı 4-5 dk sonra hazne altına koyarsanız kahve gecikmeli olarak filtreden geçmiş olur. French presse göre buhar içinde kaldığı ve daha geç ısı kaybettiği için daha sağlıklı demlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Ben Su tam kaynamadan, iğnelenmeye başladığında kahve üzerine azar azar döküyorum köpük çıkınca diyorum tamam..Ama her zaman tutmuyor..Sanırım 90 küsür derecede kahve çözülüyor imiş..Digital ısı göstergeci almak lazım..

Yine 4 değil 5 dakikada French preste kıvam hoşuma gidiyor ama yine tam 4-5 dk tutturamıyorum..

French press biraz hassas..
  • Autophile A kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür..Kağıt olayına girmek istemiyorum, ektra maliyeti gectim sakıncalı bir başka konu -Malum kağıtlarda beyazlatıcı kullanıyor imiş..Bunun da ne olduğunu isteyen araştırabilir ama sağlıklı olmadığı kesin..

Bir kimyagerin bulduğu Chemex kağıt var, bu suyu tutuyor ve geç veriyor aşagıya..Ama hepsi maliyet bunlar...

4 numara kağıt filtre dediğiniz sanırım suyu tutan bir filtre mi? tam marka model verirseniz inceleyim
  • Avrupada var çok model Türkiyede Enplusta WMF var ama, videoya baktım 1 kişilik fincan için, fincanı koyuyor alta, hoooop hemen fincan doluyor..Üstte de dediğim gibi tek kişilik makinada damlama (Brewing denilen demleme yöntemi) kahveden hemen geçip akarsa anlamı yok..

Süzgece kahve koyup üstten su akıtmaya benziyor

Bu tarz makineler Türkiyede yok

single serve coffee maker geciyor bunlar ama genelde Kapsullu modeller

Espresso yapımında sıkıştırılmış kahve içinden (iyi sıkıştırılmalı ki hava kalmasın) basınclı su geciyor..Filtre kahvede de böyle basınçlı bir sistem olsa-olur mu bilmiyorum, Tchibo sanırım Basınc ile çalışıyor gibi- tek kişilik güzel kahve olabilir..Ama filtre kahve olayında hep 2-4-6--10-20 kişilik demleme var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Ocak 2018; 18:6:15 >
  • 95-96 derece iyidir.
  • Arkadaşlar elimde Hario ve Kalita kahve ekipmanları var. Hepsi de yeni ve kutulu. Bir dönem internetten satışını yapıyordum, o amaçla almıştım. Bazılarını 2. el bölümünde listeledim. İlgilenenler Zebramo’ya da bakabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyet ve beyazlatıcı konusunda haklısınız. Ben iki konuda da üzmeyen bir kağıt kullanıyorum. Rossmann mağazasından aldım. 2 numara ufak, 4 numara büyük oluyor. Çok memnunum. Beyazlatıcı yapıştırıcı yok. Yavaş süzüyor. Uzun süre dripper ile de kullandım. Bence pahalı hario, chemex kağıtlar öncesi deneyebilirsiniz. Resimleri alta ekledim.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Autophile -- 24 Ocak 2018; 11:55:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Autophile

Maliyet ve beyazlatıcı konusunda haklısınız. Ben iki konuda da üzmeyen bir kağıt kullanıyorum. Rossman mağazasından aldım. 2 numara ufak, 4 numara büyük oluyor. Çok memnunum. Beyazlatıcı yapıştırıcı yok. Yavaş süzüyor. Uzun süre dripper ile de kullandım. Bence pahalı vario, chemex kağıtlar öncesi deneyebilirsiniz. Resimleri alta ekledim.

Bu naturbrown yani kahverengi kağıdı almıyorum Rossmanın beyazlarını kullanıyorum, beyazlatıcının hiç bir zararı yok, belki de beyazları sırf beyaz selülozdan yapıyorlardır bilmiyorum. ama bu kahverengiden bardağa sıcak su akıtın, tabii kahve koymadan ne demek istediğimi anlayacaksınız çıkan suya bakıp birde koklayın yeter.

• ogoksel O kullanıcısına yanıt
    Doğal ürünler kullanmak lazım..Ne kadar doğaldır artık o da size kalmış

Altın filtre en güzeli tavsiye ediliyor...Metal filtrelerde metal tadı vs tavsiye edilmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Ocak 2018; 11:41:24 >
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    fiyatlar çok iyi.kalitanın ufağı olsa alırdım.
  • @sdcvn @ogoksel

Rossmann'ın kahve kağıtları cidden çok kaliteli. Çift dikişli olması büyük avantaj. Fiyatı Hario'nun 1/4 'ü. Bende tavsiye ederim.
  • Rossman’dakini kullanmadım ama tchibo’ninki de gayet iyi. Ama Metrolarda satılan Cafeo marka olanlardan uzak durun. Çok kalitesiz. Elde olanları katlayıp kullanıyorum anca yoksa dikişlerden patlıyor

• porlex hakkında ne düşünüyorsunuz fiyat performansı nasıldır?300 liraya kadar el değirmenine verebilirim.Sadece french press ile kullanacağım belki ileride v60 gibi yöntemlere geçebilirim ama onun için baya zaman olacak artık bayat kahve içmek istemiyorum ve 1000 küsür lirada bir değirmene şuan verme durumum yok.Burada porlex hakkında puanlama
    amazonda 66 dolar +17 dolar kargo ücreti var.Türkiye de 309 tl buradan almak daha mantıklı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

fiyatlar çok iyi.kalitanın ufağı olsa alırdım.

Sağ olun hocam. Hangisini kastettiniz huni mi ısıtıcı mı?

• trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    huni.
  • Pardon arkadaşlar ev işlerim olduğu için uzun bir süre foruma bakamadım, sağolun cevaplarınız için. Dediğiniz gibi tamp işlemini üstünü düzeltecek gibi yapınca single shotta ufak damlalar elde edebiliyorum ama double shotta durum yine aynı oluyor. Taze kahvenin farklı tadına kesinlikle katılıyorum ve o damak tadına ulaşınca fark anlaşılıyor. Bu yüzden önce espresso çekimini güzel yapıyor ve makul fiyatta diye Hario Skerton aldım. Fakat onda da espresso ayarında bazı kahve çeşitlerinde akış alamıyorum. Anca aeropress kalınlığı veya biraz daha fazlası kurtarıyor. Acaba basınçlı sepet olduğu için akış alamıyor olabilir miyim? Doğru bir tamp işlemiyle basınçsız sepette akış alabilir miyim yoksa bu ev tipi makinelerin özelliği mi böyle demeliyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: military33

Pardon arkadaşlar ev işlerim olduğu için uzun bir süre foruma bakamadım, sağolun cevaplarınız için. Dediğiniz gibi tamp işlemini üstünü düzeltecek gibi yapınca single shotta ufak damlalar elde edebiliyorum ama double shotta durum yine aynı oluyor. Taze kahvenin farklı tadına kesinlikle katılıyorum ve o damak tadına ulaşınca fark anlaşılıyor. Bu yüzden önce espresso çekimini güzel yapıyor ve makul fiyatta diye Hario Skerton aldım. Fakat onda da espresso ayarında bazı kahve çeşitlerinde akış alamıyorum. Anca aeropress kalınlığı veya biraz daha fazlası kurtarıyor. Acaba basınçlı sepet olduğu için akış alamıyor olabilir miyim? Doğru bir tamp işlemiyle basınçsız sepette akış alabilir miyim yoksa bu ev tipi makinelerin özelliği mi böyle demeliyiz?

Benim nihai fikrim (daha önce de çeşitli yerlerde yazdım) öğütücünün makinadan da önemli olduğu şeklinde. Bir de tek kişilik de yapıyo olsanız 2 kişilik de, büyük olan basketi kullanın (eğer 2 basket varsa elinizde). Afiyet olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: military33

Pardon arkadaşlar ev işlerim olduğu için uzun bir süre foruma bakamadım, sağolun cevaplarınız için. Dediğiniz gibi tamp işlemini üstünü düzeltecek gibi yapınca single shotta ufak damlalar elde edebiliyorum ama double shotta durum yine aynı oluyor. Taze kahvenin farklı tadına kesinlikle katılıyorum ve o damak tadına ulaşınca fark anlaşılıyor. Bu yüzden önce espresso çekimini güzel yapıyor ve makul fiyatta diye Hario Skerton aldım. Fakat onda da espresso ayarında bazı kahve çeşitlerinde akış alamıyorum. Anca aeropress kalınlığı veya biraz daha fazlası kurtarıyor. Acaba basınçlı sepet olduğu için akış alamıyor olabilir miyim? Doğru bir tamp işlemiyle basınçsız sepette akış alabilir miyim yoksa bu ev tipi makinelerin özelliği mi böyle demeliyiz?

Sizin ilk mesajı gözden kaçırmışım. Bende delonghi kullanıyorum ama başka bir model basınçlı sepet. Basıncı oluşturan parçayı iptal ederek basınçsız kullanıyorum. Aliexpresten birde basınçsız sepet aldım. Fakat sizin asıl sorun basınçla ilgili değil. Uzun süreli kullanımda metal filtre kireç vb tıkanıyor. Sepeti tamamen söküp, metal eleği, kireç çözücü bir şey içerisinde (lavabo açıcı, sirke vb) bir süre bekletip, ışığa tutarak delikleri kontrol ederek ince fırça ile fırçalayıp iyice yıkayın. Akış düzelecektir.

• SirChaos kullanıcısına yanıt
    El değirmenlerinde pour over yöntemlerde toz bırakmaması çok önemli. Toz, tat kalitesini çok değiştiriyor. Bildiğim kadarıyla porlex, hario vb piyasada bulunan öğütücülerde bu toz mutlaka oluyor.
    Bütçeyi yukarı çıkarıp Comandante gibi bir öğütücü alırsanız toz sorununu çok az yaşarsınız.
    Ya da öğütülmüş kahveyi "elemek" de bir çözüm bunun için.

• SirChaos kullanıcısına yanıt
    bütçenizi biraz daha zorlayıp handground alırsanız sizin için daha iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.