Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (630. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 628629630631632
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu filtre kahve makinasını alacağım tavsiye eder misiniz, yeterli midir?
    www.teknosa.com
    Braun KF520.W Cafe House Beyaz Filtre Kahve Makinesi Fiyatı ve Özellikleri
    https://www.teknosa.com/urunler/120130378/braun-kf520w-cafe-house-filtre-kahve-makinesi-beyaz

Yada biraz daha ekleyip Philips mi almalıyım? İlk kahve makinam olacak. Hep Starbucks'dan içerim kahve kültürüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91973A2D5 -- 2 Şubat 2018; 0:34:25 >

• yok hocam normale dönmüş şuan alınamıyor.
  • markası pek önemli olmamakla birlikte özellikle aroma seçeneği ve alttan ısıtmalı modelleri inceleyin. özellikle aroma seçeneği ile daha yavaş demleme yaptığı için oldukça gövdeli kahveler alabilirsiniz.
  • tahaeray kullanıcısına yanıt
    Şu modelde
    www.teknosa.com
    Kahve Makineleri ve Aksesuarları Fiyatları ve Modelleri
    https://www.teknosa.com/urunler/120130440/philips-hd756520-kahve-makinesi
    aroma özelliği var 229 lira. Aradaki 60 lira farka değer mi hocam? 230 lira da çok değil mi ya filtre kahve makinası için? Bir de Braun'un rengi falan çok hoşuma gitmişti.

• linkteki ürün aroma özellikli değil. normal makineler çok hızlı demleme yaptığından kahveden istediğiniz aromayı alamayabilirsiniz. örnek olarak Delonghi Icm14011.W bu özellikte bir makine. aroma özelliği olmadığında 50 tl lik makine ile 300-500 tl lik makine arasında görsellik haricinde pek bir fark kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahaeray

markası pek önemli olmamakla birlikte özellikle aroma seçeneği ve alttan ısıtmalı modelleri inceleyin. özellikle aroma seçeneği ile daha yavaş demleme yaptığı için oldukça gövdeli kahveler alabilirsiniz.

Aynen hocam, her ne alınırsa alınsın alttan ısıtmalı ve aroma özellikli olmalı.
  • www.tchibo.com.tr
    Delonghi ICM 15240 Filtre Kahve Makinası
    https://www.tchibo.com.tr/delonghi-icm-15240-filtre-kahve-makinasi-p400110657.html

Bu nasıl hocam? En fazla bu civarlarda verebilirim. 2 3 sene götürsün yeter.

• quote:

linkteki ürün aroma özellikli değil. normal makineler çok hızlı demleme yaptığından kahveden istediğiniz aromayı alamayabilirsiniz. örnek olarak Delonghi Icm14011.W bu özellikte bir makine. aroma özelliği olmadığında 50 tl lik makine ile 300-500 tl lik makine arasında görsellik haricinde pek bir fark kalmıyor.

ilk verilen link yani braun 520 aroma özellikli sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

linkteki ürün aroma özellikli değil. normal makineler çok hızlı demleme yaptığından kahveden istediğiniz aromayı alamayabilirsiniz. örnek olarak Delonghi Icm14011.W bu özellikte bir makine. aroma özelliği olmadığında 50 tl lik makine ile 300-500 tl lik makine arasında görsellik haricinde pek bir fark kalmıyor.

ilk verilen link yani braun 520 aroma özellikli sanırım.

ilk linkteki braun kf520nin üzerinde on-off düğmesi haricinde aroma tuşu yok, pure aroma sadece isminden ibaret gibi gözüküyor.
    Hocam biraz daha araştırınca 150-300 tl arasında çok makina buldum. Kafam karıştı. Attığım linkteki Delonghi için plastik olduğundan pek önermiyorlar.

Mağazaya gidip almayı düşünüyorum. İnternetten elektronik ürün sipariş etmeye çekiniyorum. Kitap, giysi sipariş ettim ama hiç elektronik eşya sipariş etmedim. Hem kargoda hasar görmesinden korkuyorum hem de sağlam satıcıdan almak gerekiyor. Mağazaya gidip alacağım. Vatan bilgisayara, Tchibu'ya, Teknosa'ya bakabilirim. Makina önerir misiniz? (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staying Alive

www.tchibo.com.tr
    Delonghi ICM 15240 Filtre Kahve Makinası
    https://www.tchibo.com.tr/delonghi-icm-15240-filtre-kahve-makinasi-p400110657.html

Bu nasıl hocam? En fazla bu civarlarda verebilirim. 2 3 sene götürsün yeter.

belirttiğiniz markaların ürünlerini kullanmadığımdan iyi yada kötüdür diye yorum yapamıyorum ama ICM 15240 1250 ml kahve demleme kapasitesine sahip, fiyat olarak daha uygun Delonghi Icm14011.W ise 650ml kullanıma sahip. ihtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz.

• plastik konusunda olumsuz düşünüyorsanız ve eliniz yatkınsa v60 demleme de aparatını da tavsiye ederim.
  • Filtre makineleri hemen hemen aynı mantık ve materyalle çalışır..

Plastik olmayan aksamlı çok zor..İllaki su plastik bir yerden gecer..

Metal filtre tadı bozar deniyor..

Kağıt filreden ise aroma geçmez deniyor, kagıdın beyazlatılması vs vs vs var?

Ama en büyük problem benim için bu makinalar ile bir seferinde 3-4 kişilik kahve -belki daha fazlası- yapılmaz ise tadı güzel olmaz diye düşünüyorum..Kahve miktarı çok oldukça suyun gecme süresi ve demlenme de çok olacak aksi halde 1-2 kişilik kahvede siz buna 2 ölçü kaşığı deyin (14-16 gram) su hızlı akacak?

Haydi diyelim su yavaş damlıyor bu sefer karafa dökülen kahve soguyacak..Alttan ısıtma var diyelim, ısıtma tavsiye edilmiyor :)

Tek kişi için makineler elverişli değil benim yorumum..Ama ailecek içiliyor ise bizim çay kültürü gibi o zaman makine kullanılır

*Tam/full otomatik makineler ise nedense hep Espresso yapmak için ayarlı, onlar tek kişilik yapıyor zira basınçlı su verdiğinden, sıkıştırılmış espresso kabından aroma geciyor..Ama filtre kahve konusu üstte yazdığım gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Şubat 2018; 11:51:49 >

Tek kişi kullanacağım için ml'nin bir önemi yok benim için hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani fazla para vermene gerek yok Braun al mı diyorsunuz? Aroma ve alttan ısıtma çok mu önemli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kişilik kahve olmaz diyorum bunlarla :) olur da su gibi olur...
  • Hocam bu arada alttan ısıtma neden tavsiye edilmiyor?
  • kahveyi acılaştırabilir diye belki . Bende de delonghi makine var ama kullanmıyorum . French pressle yapıyorum kahvenin tüm aromasını hissediyosun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam French Press bana çok saçma bir icatmış gibi geliyor, demleme falan yok ya. Şeklini şemalini sevmiyorum hiç. Braun'a yatkın olmamın nedeni de zaten tasarımının güzel olması tam filmlerdeki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91973A2D5 -- 3 Şubat 2018; 17:4:30 >
  • Tek bardak filtre kahve için başka çözüm yok

Ya French press
    Ya Moka
    Ya Chemex
    Hario,
    Aeropres,
    Coffee Syphon
    ..
    ..

Ya da Kapsullu makineler var..

Diğer filtre makinalarında Tek kişilik kahve modu olmalı, olanlar da pek güvenilir değil..

WMF one Aroma var mesela hızlı demliyor gibi..Enplus satıyor alman ürünü, 700 TL..özellikler iyi..

Breville BDC600 var..ama 1500 TL 2nci el, fazla büyük..Sesli..Çekirdekten Tek bardak veya Toz kahve filtreden demliyor..

Cusinart vs markalar var ama Türkiyede bulmak zor..

Zamanında Bosch model makina, bir makina fiyatına yakın ALtın filtre almıştım..Tek kişilik kahve olmuyor..Verdim yeğene hediye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Şubat 2018; 19:38:37 >
  • 
Sayfa: önceki 628629630631632
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.