Bildirim
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (168. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: seffa
https://www.baristapazari.com/urun-kategori/suruplar/suruplar-suruplar/ burada daha ucuz
site güvenilirmi, alışveriş yaptınızmı daha önce -
çekirdek kahvede sorun yok. Az kavrulan kahvelerde çekirdeğin kabuğu fazla olur hepsi ayrışmaz çünkü. Fakat öğütülmüş kahvede bana da fazla geldi sarının miktarı. bir sorun isterseniz. -
Geçmiş olsun hocam sağlık olsun.. -
Yapmadim ama guvenilir site.Barista malzemeleri sattigindan biliyorum siteyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şuan ev için kullanabilecek konik kahve öğütücüsü önerebilecek olan varmı?
turkiye siteleri haricinde ebay aliexpress gibi sitelerde olabilir
örn kg79
başka? -
quote:
Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog
örn kg79
başka?
Motorlu bir değirmen arıyorsanız KG79 Beko gibi aletlerde yetersizdir. Breville ve Delonghi'de çok sıkıntı çıkarmaz. Motorlu olmayanlar da Sözen ve Hario Mini Mill var ancak Sözen bence homojenlik konusunda daha iyi Hario'dan. -
quote:
Orijinalden alıntı: TRojka
quote:
örn kg79
başka?
Motorlu bir değirmen arıyorsanız KG79 Beko gibi aletlerde yetersizdir. Breville ve Delonghi'de çok sıkıntı çıkarmaz. Motorlu olmayanlar da Sözen ve Hario Mini Mill var ancak Sözen bence homojenlik konusunda daha iyi Hario'dan.
kg79 delonghi zaten bildiğim kadarıyla
motorlu ve ayarlanabilir olması lazım elle öğütmek bir sure sonra çok yorucu ve vakit alıyor
frenchpress genelde kullanıcam ama ince de çekebilirse iyi olur.
-
quote:
quote:
quote:
örn kg79
başka?
Motorlu bir değirmen arıyorsanız KG79 Beko gibi aletlerde yetersizdir. Breville ve Delonghi'de çok sıkıntı çıkarmaz. Motorlu olmayanlar da Sözen ve Hario Mini Mill var ancak Sözen bence homojenlik konusunda daha iyi Hario'dan.
kg79 delonghi zaten bildiğim kadarıyla
motorlu ve ayarlanabilir olması lazım elle öğütmek bir sure sonra çok yorucu ve vakit alıyor
frenchpress genelde kullanıcam ama ince de çekebilirse iyi olur.
Beko, Breville ve Delonghi diye bahsettiklerim espresso makineleri hocam. Çok inceden kastınız Türk kahvesiyse eğer çekemez KG79.
-
-
-
quote:
evet Turk kahvesi icin tek care el degirmeni sanırım.
bu arada
aeropress makinesi icin neler diyorsunuz
biraz konusulmus ama net bilgi yok sanırım
Bence içimi, yapımı en zevkli kahve. Müdaheleye çok tepkili bir kahve veriyor. Ortaya çıkan ürünse tat ve aroma açısından oldukça zengin oluyor.
-
Arkadaşlar,
Artık hazır çekilmiş kahve ve frenchpress yerine kahvemi kendimm çekip (kaliteli, taze kavrulmuş kahveden) ve aeropresi deneyim derim. Deneyimli arkadaşlar aeropress ve frenchpress i kıyalayabilirler mi. Birde sadece bu amaç için hangi değirmen ugundur .(hario, sözen veya k79) ne dersiniz? -
bilgilendirme için teşekkürler.
bende alacağım bunlardan merak ettim
yurt dışından alacaktım fakat kur çok yüksek buradaki sitelerden bakacağım artık -
ben yukarıda sormustum biraz guncel durumunu piyasanın
zaten cok secenek yok
elektriklide ofiyat aralıgında sadece kg79 var
gecmiste 5-6yıldan fazla oldu kullanmıstım 1hafta iade etmistim turkkahvesi cekmiyor diye
espresso fena degil
ama frenchpres guzel cekiyor diyebilirim
elle çekmek çok ama çok yorucu
o krank kolu birsüre sonra yamulabiliyor
eve 3-4kisi gelse onlara kahve cekeyim derseniz olmuyor
sadece kendize çekerseniz zor degil elde cekmek. -
quote:
quote:
bu arada
Bence içimi, yapımı en zevkli kahve. Müdaheleye çok tepkili bir kahve veriyor. Ortaya çıkan ürünse tat ve aroma açısından oldukça zengin oluyor.
bunu manivelayla uygulanan kuvveti ve basıncı artırıp espresso almakta kullanan kişiler var. el basıncıyla düzenli basınç sağlayıp espresso elde etmenin sağlıklı bir yöntemi var mı, önerir misiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: balcis
quote:
quote:
bu arada
bunu manivelayla uygulanan kuvveti ve basıncı artırıp espresso almakta kullanan kişiler var. el basıncıyla düzenli basınç sağlayıp espresso elde etmenin sağlıklı bir yöntemi var mı, önerir misiniz?
Espresso için daha önce bu başlıkta bir tanım yapmıştım ben. O tanımla alakalandırılamaz Aeropress. Sadece farklı bir demleme yöntemi olarak kabul edilebilir Aeropress için, o.
-
Aldığım sözen el değirmenindeki koku 2 aydır geçmedi, kahve içemiyorum, 4-5 defa prinç çektim, 10-15 defa kahve çekip attım ama hala metal tadı ve kokusu duruyor, açıkçası ben hiç kullanamadım. -
French press'te metal filtre yardimi ile sicak suda demlenmis kahveyi basincsiz bir sekilde suzuyorsunuz.
Aeropress'te ise sicak suda demlenmis kahveyi elinizle uyguladiginiz basinc altinda suzuyorsunuz. Bu basinc farki lezzet acisindan da fark yaratiyor. Orijinali kagit filtre ancak yurt disindan metal filtre de temin etmek mumkun.
Bence son donemdeki en inovatif icat Aeropress. Bu acidan bile denemeye deger diye dusunuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Colombia mesa de los santos kahvem bitmek üzere olduğu için deneme amaçlı Ethiopia Yirgacheffee Mamo Kacha aldım bu sefer. kahve fabrikasından alıyorum şimdilik almak isteyenler deneyebilir bence. Segafredo da denedim arkadaşımın mekanında ancak ticari kahveler aynı tadı zevki vermiyor onu farkettim. O yüzden artık sadece kahve işi ile uğraşan kişilerden alacağım kahvemi. Bu arada aeropress kullanıyorum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X