Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.690
Cevap
718
Favori
842.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Exhell

E gurme den aldığım kahve ile starbucksdan cektirdigim kahve arasında çok fark var. French ile demlerken starbucks house blend baya kremalı ve yoğun kıvamlı oldu.E gurme de ise krema çıkmıyordu ve iri taneliydi.

Kahveyi çekmelerine göre de değişiyor. el değirmeninde çektiğim kahve kremalı olurken kg49 ile çektiğim düz oluyor mesela
  • Arkadaşlar kahve yapma makinesi arayışındayım yardımlarınıza ihtiyacım var.

Şu iki model arasında kaldım bunları kullananlardan suyu yeterince ısıtıp ısıtmadıkları hakkında bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

1)Tchibo Cafissimo Classic ve
    2)De'Longhi 310 modeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    tchibo dan cekirdeklerden filtre icin cektir denemek istiyorsan 50 gr al

french press marketlerde noname ler ucuz aynı sekilde gittigidiyor n11 gibi sitelerde ucuzları var markaya gitme derim
    bende bodum da var 15liralık f.press te hicbir kalite farkıyok hatta kırmızı bodum un boyası kalktı

ögütme isine simdilik girme bana sorarsan, dene hosuna gittikce ona göre düşünürsün masrafından kacmıs olursun. zaten ogutme magzalarda ucretsiz sonucta

frenchpressle bende kopurtuyorum niye azaltsın omrunu gayet iyi oluyor
    kahvenin inceligi kalınlıgı tad farkı oluyor bence
    aroma lezzet kalınlık gövde gibi baskasının tariflerine bakma kahveleri aldıkca farklı, kendin yavastan baslayacaksın zaten yorumlamaya

2.asamada
    espresso demlikleri var adı neydi suan hatırlamıyorum ikeada filanda satıyorlar cok para degil
    onlardan alıp dneyebilirsin
    bende var kullanmıyorum uzun zamandır. fazla birsey bekleme bence

aynı sekilde espresso seklinde cektirin kahveyi ve pot a koyun demleyin
    espresso olduktan sonra zaten birsuru kahveye ulasmıs oluyorsunuz

sunuda yapabilirsin,
    starbucks a gidip gunun kahvesini filtre istersin hergun farklı kahve..
    sade olarak icersen tadını alabilirsin

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    kesinlikle delonghi son kuruşuna kadar karşılığını alırsınız.keyifle kullanırsınız. iyiki de almışım dersiniz. cafissimo duo ve delonghi bco264b var bende.cafissimo da kapsüle bağımlısınız.su ısıtma işini delonghi daha iyi yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 5 Nisan 2015; 22:44:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezvede kaynatılan suyu 2 dakika bekletip içine 2 tatlı kaşığı kahve koyup hafif karıştırdıktan sonra 4dk bekletip süzgeç yardımıyla bardağa dökmek ile french press kullanmak arasındaki farklar nelerdir? Açıkçası ben lezzet olarak bir fark algılayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebula34

Cezvede kaynatılan suyu 2 dakika bekletip içine 2 tatlı kaşığı kahve koyup hafif karıştırdıktan sonra 4dk bekletip süzgeç yardımıyla bardağa dökmek ile french press kullanmak arasındaki farklar nelerdir? Açıkçası ben lezzet olarak bir fark algılayamadım.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum doğrusu acaba biz french press kullanmayı mı bilmiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: UGzeg

Kuru Kahveci Mehmet Efendinin kahvesi nasıldır?

Paketli Colombian Filter kahvesini denemiştim. Üretim tarihi çok yakın olmasına rağmen bayat gibiydi ve Türk kahvesine benziyordu tadı. Zaten French press'te filtre kahve kullanmam yanlıştı, orası ayrı.

quote:

Orijinalden alıntı: furky41

Egurmeden aldığım kahveler fena değildi fakat acımsı bi tat geliyordu bazen. Ben güzel tatlar arıyorum. Yeni kahve çeşitleri arıyorum. Acı olmayacak, ağızda güzel tat bırakacak. Önerilerinizi bekliyorum.

Kahvede acı tat alıyorsanız büyük olasılıkla kahveyi yakıyorsunuzdur. Kaynattığınız suyu biraz daha fazla bekletip kullanın. (80-90 derece arası olmalı)

quote:

Orijinalden alıntı: balcis

bu arada african blue aldım, şu ana kadar starbucks, internetten özel kavuran yerler ve önceki tchibo'dan aldığım kahvelere göre açık ara en kötü kahve.
    yağ namına bir şey yok ama kötü kuru bir görüntüsü var.
    tek ihtimal verdiğim aşırı bayat bir kahveyle karşı karşıya olduğum.

Geçenlerde Kadıköy Bahariye Tchibo'dan African Blue almıştım. Vakumlu paketleri yeni açıp vermişlerdi. Sözen değirmenle çekip french press'te demlemiştim ve oldukça yağlı ve aromalı bir kahveydi. Yutkunurken dilim damağımda kayıyordu yağdan. Size bayat kahve gelmiş diye düşünüyorum.

quote:

Cezvede kaynatılan suyu 2 dakika bekletip içine 2 tatlı kaşığı kahve koyup hafif karıştırdıktan sonra 4dk bekletip süzgeç yardımıyla bardağa dökmek ile french press kullanmak arasındaki farklar nelerdir? Açıkçası ben lezzet olarak bir fark algılayamadım.

Arada bir fark yok zaten. Yöntem kahveyi sıcak su içerisinde demleyip süzmekten ibaret. French press'teki kadar ince süzgeç bulamayabilirsiniz sadece.

quote:

Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

bende bodum da var 15liralık f.press te hicbir kalite farkıyok hatta kırmızı bodum un boyası kalktı

Köpürtme işini markasız press ile yaparsanız birkaç gün sonra filtresi elinizde kalır.
    Bodum camını kırmazsanız evladiyeliktir. Süzgeci cama tam oturur ve filtresi çok incedir. Kolay kolay kahve parçası sızdırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 6 Nisan 2015; 0:47:19 >

• dead-ly kullanıcısına yanıt
    Bialetti mokanın yaptığı kahve hem acı hemde bulanık oluyor.cafissimo ile yapılan kahvenin tadı bana kalırsa moka dan daha iyi.en azindan bulanık ama tadı acı değil.en iyi hangisi derseniz portafilterli espresso kahve makinası

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

Köpürtme işini markasız press ile yaparsanız birkaç gün sonra filtresi elinizde kalır.
    Bodum camını kırmazsanız evladiyeliktir. Süzgeci cama tam oturur ve filtresi çok incedir. Kolay kolay kahve parçası sızdırmaz.

bende öyle düşünuyordum fakat aldıktan sonra fikrim değişti
    elimde 2 tane markasız 1 tane bodum var
    açıkçası markasızları 3yıldır kullanıyorum eskimediler filtreleride duzgun
    yazdıgım gibi kırmızı bodum un boyası kalktı.

demleme haricinde kopurtmede yaptım sorun yok.
    tabiki cok uyduruk birsey almışsanız normal olarak elinizde kalır. Piyasada gerçekten uyduruklarıda mevcut...

fpress le suzgecin farkını sormus arkadas
    aradaki fark bence pratik olması
    suda kac dk kalacagını tam olarak ayarlayabiliyorsunuz, filtre kolay ve hızlı yapılıyor sağa sola akmadan.

• Detaya girmeden düz bir yorum yapayım. Bir fark yok :) French press dediğimiz bir demleme yöntemi. Kahvenin direk suyla teması ile kahvenin demlenmesini sağlıyor. Daha sonra kahve tanelerini potun aşağı kısmına iten bir de süzgeçden oluşuyor. Dolayısıyla bir bardağa kahveyi daha sonra sıcak suyu koysanız yaklaşık 3-4 dakika bekletseniz ve bunu başka bir bardağa süzerek dökerseniz bu güzel bir kahve olur. Ancak güzel kahve olmasının şartları vardır: çekirdeğin güzel olması, taze kavrulmuş olması ve demlenmeden hemen önce öğütülmesi.

Kahve bir içecek ama çok yöntemi olan ve titiz bir içecek. Lakin aynı zamanda damak işidir. O yüzden size güzel gelen bir yöntemle kahveyi demleyebilirsiniz :)
  • Klinik_Psikolog K kullanıcısına yanıt
    arkadaşın dediği gibi Bodum bir markadır. Ama özellikle presslerde kendini kanıtlamış bir markadır. Ama olmazsa olmaz değildir. Bodum kadar hatta ondan daha güzel press yapan firmalar var.
    Bir french press de önemli özellikler:
    Paslanmaz çelik olması,
    süzgeci tutan metal aparatın çok kısa olmaması ,
    süzgecin inceliğinin uygun olması,
    süzgecin pressin çapına tam uyması,
    Mümkünse double wall olması.

Bunun dışında süt köpürtmeyi bende french press ile denedim 3-5 kere yaptım. Bir zararı olmadı. Süzgeç bu iş için olmadığında fazlaca bir sürtünme oluyor. Kremamsı bir köpük elde etmek zor ama çıkan ürün iş görür.
    French press kahvesinde telve tarzı bir birikim olur ve içiminde de hissedilir.
    Süt köpürtmek için birtane el köpürtücüsü elde etmek daha hızlı ve daha güzel olur.

• yüksek yağlı olan sütler daha iyi köpürüyor. bence süt köpürtmede işin %90ı süt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klinik_Psikolog -- 6 Nisan 2015; 16:57:39 >
  • Kahvenin üzerine karamel sosu falan döken oldu mu? Tatlı kahveler arıyorum var mıdır ?
  • kahve surupları var onlardan koyabılırsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malemsteen M kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim
  • quote:

Kahvenin üzerine karamel sosu falan döken oldu mu? Tatlı kahveler arıyorum var mıdır ?

Ben de meraklınıp monin marka şuruplardan edindim. Karamel, fındık ve vanilya aldım. Beğenen çok oldu ben beğenmedim. Ama seçenek çok toffynut görmüştüm mesela çok manyak birşeydi starbucksta ama satan bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

quote:

Kahvenin üzerine karamel sosu falan döken oldu mu? Tatlı kahveler arıyorum var mıdır ?

Ben de meraklınıp monin marka şuruplardan edindim. Karamel, fındık ve vanilya aldım. Beğenen çok oldu ben beğenmedim. Ama seçenek çok toffynut görmüştüm mesela çok manyak birşeydi starbucksta ama satan bulamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

kahve surupları var onlardan koyabılırsınız

@gidakontrol

Kahveye özel şuruplar mı yoksa her marka şurup olur mu?

@malemsteen

Kahveyi içmek için bardağa koyduktan sonra şurubu döküyorsunuz dimi?

• Evde kahve yapmaya başladığımdan beri bir çok denemeler yaptım. Herkesin damak tadı farklı olduğundan doğru kabul edilen bazı bilgilerin benim için doğru olmadığını gördüm. Mesela içeceğiniz kadar öğütün deniliyor ama ben 3 gün yetecek kadar öğütüyorum. Öğüttüğüm kahveyi plastik kapaklı cam bir saklama kabında muhafaza ediyorum ve 1 gün sonra içmeye başlıyorum. Öğüttüğüm kahveyi aynı gün içtiğimde tadı kötü geliyor. Aşağıda belirttiğim çekirdeklerden dün öğütüp harman yaptım. Bugün içeyim dedim baktım su kalmamış bende musluk suyu ile yaptım. Evde kendi yaptığım kahvelerin en iyisi oldu diyebilriim Şuan kuduruyorum 2. bardağı içmemek için

%40 starbuck house blend
    %40 tchibo guatemala grande
    %20 tchibo african blue

• furky41 kullanıcısına yanıt
    Eş dostun zevkine göre kahveyi epey değişik şekillerde yaptım. ama ben sade seviyorum.

Mesela bir iki tane tarif vereyim :

1.) Bardağa az şeker az nezquik koyuyoruz üstüne espresso shot ve köpürtülmüş süt.

2.) Bardağın etrafına duvarlara iyice nutella sürüyoruz. Üstüne sıcak süt. Espresso ve köpük.

3.) bardağa şurup koyuyoruz ben iki çay kaşığı kadar koyuyorum. Üstüne espresso üstüne süt.

4.) Kupaya 4 çay kaşığı kadar şurup koyuyorum üstüne filtre kahve 360 ml kadar(ufak french press) kahve.
  • quote:

Evde kahve yapmaya başladığımdan beri bir çok denemeler yaptım. Herkesin damak tadı farklı olduğundan doğru kabul edilen bazı bilgilerin benim için doğru olmadığını gördüm. Mesela içeceğiniz kadar öğütün deniliyor ama ben 3 gün yetecek kadar öğütüyorum. Öğüttüğüm kahveyi plastik kapaklı cam bir saklama kabında muhafaza ediyorum ve 1 gün sonra içmeye başlıyorum. Öğüttüğüm kahveyi aynı gün içtiğimde tadı kötü geliyor. Aşağıda belirttiğim çekirdeklerden dün öğütüp harman yaptım. Bugün içeyim dedim baktım su kalmamış bende musluk suyu ile yaptım. Evde kendi yaptığım kahvelerin en iyisi oldu diyebilriim Şuan kuduruyorum 2. bardağı içmemek için

%40 starbuck house blend
    %40 tchibo guatemala grande
    %20 tchibo african blue

o african blue hayatımda ilk defa bir kahveyi çöpe atmama konu olacak.

dün yine yaptım öyle çek böyle çek, değirmen elimde makina elimin altında her şekilde bulanık, köpüksüz, lezzetsiz sçama sapan bir sıvı veriyor. ciddi söylüyorum bu aralar bundan alacak olan varsa ya capacity tchibo'dan almasın, ya da denemek için 50gr alsın görsün.

bu arada kahve fabrikasından yirgacheffe'm geldi bir gün daha beklemem gerekmesine rağmen bu sabah aynı değirmen ayarı ve aynı makinayla bir parmak köpükle mis kokulu ekşimsi turunçgil tadına sahip harikulade bir espresso aldım.

bu kadar fark olduğunu gördükten sonra ben bunların ikisine birden kahve diyemiyorum, biri başka bir şey.

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.