Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.690
Cevap
718
Favori
842.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E gurme den aldığım kahve ile starbucksdan cektirdigim kahve arasında çok fark var. French ile demlerken starbucks house blend baya kremalı ve yoğun kıvamlı oldu.E gurme de ise krema çıkmıyordu ve iri taneliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    ilgili cevabın için teşekkürler.

espresso'da basınç buhar aracılığıyla kazan içinde oluşturuluyor, ayrı bir klasman.

benim arkadaşa direkt sorduğum soruda bir video vardı. o videoda kahveyi arada bırakacak şekilde (espresso tarzı) başka bir filtre ekleniyor ve daha fazla güç gerekeceği için de manivela koluyla sabit bir kuvvetle rahat bastırılıp daha koyu bir kahve elde ediliyordu.

bu aralar yine ofiste içip starbucks'a kalmamak için french press alayım diyorum ama basınç istediğim için yöntem olarak gönlüm aeropress'e kayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 3 Nisan 2015; 15:57:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

ben yukarıda sormustum biraz guncel durumunu piyasanın
    zaten cok secenek yok
    elektriklide ofiyat aralıgında sadece kg79 var

gecmiste 5-6yıldan fazla oldu kullanmıstım 1hafta iade etmistim turkkahvesi cekmiyor diye
    espresso fena degil
    ama frenchpres guzel cekiyor diyebilirim
    elle çekmek çok ama çok yorucu
    o krank kolu birsüre sonra yamulabiliyor

eve 3-4kisi gelse onlara kahve cekeyim derseniz olmuyor
    sadece kendize çekerseniz zor degil elde cekmek.

El değirmeniyle, Türk kahvesi veya az kavrulmuş çekirdek kahve çekmek çekirdekler diri olduğundan biraz fazla kuvvet istiyor.
    Orta kavrulmuş hatta fazla kavrulmuş kahve öğütmek daha kolay oluyor. Kolay olmasının sebebi fazla kavrulduğundan kahveler irileşip yağlanıyor.
    Mukavemeti zayıflıyor.

https://store.donanimhaber.com/94/6b/81/946b8155873bc8dd5b9f93bb33ac4d8b.jpg Az kavrulmuş.

https://store.donanimhaber.com/44/e1/97/44e1970b7cac10656a5b0eb7cf099966.jpg Çok kavrulmuş.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 3 Nisan 2015; 17:55:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

ilgili cevabın için teşekkürler.

espresso'da basınç buhar aracılığıyla kazan içinde oluşturuluyor, ayrı bir klasman.

benim arkadaşa direkt sorduğum soruda bir video vardı. o videoda kahveyi arada bırakacak şekilde (espresso tarzı) başka bir filtre ekleniyor ve daha fazla güç gerekeceği için de manivela koluyla sabit bir kuvvetle rahat bastırılıp daha koyu bir kahve elde ediliyordu.

bu aralar yine ofiste içip starbucks'a kalmamak için french press alayım diyorum ama basınç istediğim için yöntem olarak gönlüm aeropress'e kayıyor.

O zaman basınç artıyorsa espressoya biraz daha yakınlaşıyor kıvam olarak sanırım, yanılıyor muyum?

Tabi ki klasman olarak farklılar ama işte en yenilikçi tarafı olarak da bambaşka bir lezzet katmış olmaları çok hoşuma gidiyor icat edenlerin.

Bence Aeropress ofis için en ideal çözüm. Hem demlendikten sonra temizlemesi çok çok kolay, hem de kırılma çatlama derdi yok.

• Herkese merhabalar. Normalde çok fazla kahve içerim ama içtiğim kahveler nescafe olduğu için tamamen sek içtiğimde çok berbat saçma sapan bir tat alıyorum. Evde french press var ve kahve almak istiyorum. Bana en yakın tchibo var. Acaba tchiboya gidersem 100gr kadar kahve alabilir miyim? Alabilirsem hangi kahveyi önerirsiniz?(Kahve sert olursa daha iyi olur.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UGzeg

Herkese merhabalar. Normalde çok fazla kahve içerim ama içtiğim kahveler nescafe olduğu için tamamen sek içtiğimde çok berbat saçma sapan bir tat alıyorum. Evde french press var ve kahve almak istiyorum. Bana en yakın tchibo var. Acaba tchiboya gidersem 100gr kadar kahve alabilir miyim? Alabilirsem hangi kahveyi önerirsiniz?(Kahve sert olursa daha iyi olur.)

Merhaba , evet istediginiz kadar kahve alabilirsiniz tchibodan , 100gr i yaklasik 4,5 tl. İsterseniz cekirdek isterseniz frenchpress icin ogutulmus alabilirsiniz. Eve yakin baska yer yoksa alin deneyin bence. Cesit olarak 3-4 tane vardi sanirim, guetemala fln guzel ora icin... Yine de siz sertlik derecesine orda bakabilirsiniz yaziyor ustlerinde.

Afiyet olsun:)

• quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

quote:

Herkese merhabalar. Normalde çok fazla kahve içerim ama içtiğim kahveler nescafe olduğu için tamamen sek içtiğimde çok berbat saçma sapan bir tat alıyorum. Evde french press var ve kahve almak istiyorum. Bana en yakın tchibo var. Acaba tchiboya gidersem 100gr kadar kahve alabilir miyim? Alabilirsem hangi kahveyi önerirsiniz?(Kahve sert olursa daha iyi olur.)

Merhaba , evet istediginiz kadar kahve alabilirsiniz tchibodan , 100gr i yaklasik 4,5 tl. İsterseniz cekirdek isterseniz frenchpress icin ogutulmus alabilirsiniz. Eve yakin baska yer yoksa alin deneyin bence. Cesit olarak 3-4 tane vardi sanirim, guetemala fln guzel ora icin... Yine de siz sertlik derecesine orda bakabilirsiniz yaziyor ustlerinde.

Teşekkürler. Dershaneden dönerken baktın fakat kapanmış galiba bulamadım. Başka nerelerden alabilirim istediğim kadar? Kuru Kahveci Mehmet Efendinin kahvesi nasıldır? Bakırköy'de nerede vardır tchibo? (Zeytinburnunda oturuyorum. Oliviumda vardı bir ara ama kapanmış galiba yada ben görmedim.)

• Egurmeden aldığım kahveler fena değildi fakat acımsı bi tat geliyordu bazen. Ben güzel tatlar arıyorum. Yeni kahve çeşitleri arıyorum. Acı olmayacak, ağızda güzel tat bırakacak. Önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Dershaneden dönerken baktın fakat kapanmış galiba bulamadım. Başka nerelerden alabilirim istediğim kadar? Kuru Kahveci Mehmet Efendinin kahvesi nasıldır? Bakırköy'de nerede vardır tchibo? (Zeytinburnunda oturuyorum. Oliviumda vardı bir ara ama kapanmış galiba yada ben görmedim.)

Ne yazik ki o taraflara uzak oturuyorum pek bilgim yok, cogu avmde bulunuyor bakirkoyde de kesin vardir, internetten subelerine bak bence. Kurukahveci mehmet efendi turk kahvesi icin guzel gelse de diger cesitleri icin iyi oldugunu pek duymadim dogrusu, yaniltmayim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne yazik ki o taraflara uzak oturuyorum pek bilgim yok, cogu avmde bulunuyor bakirkoyde de kesin vardir, internetten subelerine bak bence. Kurukahveci mehmet efendi turk kahvesi icin guzel gelse de diger cesitleri icin iyi oldugunu pek duymadim dogrusu, yaniltmayim.

Peki sağolun. Yakın zamanda Marmara Foruma gideceğim o zaman bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

evet Turk kahvesi icin tek care el degirmeni sanırım.

bu arada
    aeropress makinesi icin neler diyorsunuz
    biraz konusulmus ama net bilgi yok sanırım

Valla bende sozen el değirmeni aldim cok iyi çekiyor.Turk kahvesinde baya güç istiyor.Bir de Türk kahvesi,filtre,french press ogutmek istedigimde her defasinda ayar yapmak zorundasiniz çoğu zaman ayari tutturamuyorum.O yüzden birde kg79 aldim dün.Filtre ve frenchi Kg79 ile Turk kahvesini el degirmeni ile ogutecegim.Kolaylik olsun diye Turk kahvesi yapacagim zaman Kg79 ile kalin olarak cekip el degirmenine oyle koyup Turk kahvesini oyle cekecegim.Bu sayede çok az bir güç ile bu işi yapabilecegim.Ve istediğim her cesit kahveyi 2 ürün ile kolayca ogutmus olacagim.

• ebaydan bialetti moka express siparişi vermiştim ama, tchibo cafissimo kampanyası kafamı karıştırdı.

Bu ikisinden hangisinden daha güzel kahve içebilirim?

Kahve içmek için fazla uğraşmak istemiyorum bu yüzden epresso makinesi olayına girmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky41

Egurmeden aldığım kahveler fena değildi fakat acımsı bi tat geliyordu bazen. Ben güzel tatlar arıyorum. Yeni kahve çeşitleri arıyorum. Acı olmayacak, ağızda güzel tat bırakacak. Önerilerinizi bekliyorum.

Kahve fabrikasından ethiopia yigachefee(böyle birseydi) deneyebilirsiniz. Colombia deneddim daha önce o biraz daha sertti ancak şimdi hafif limonumsu biraz daha yumusak tat alıyorum. Tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

quote:

Orijinalden alıntı: furky41

Egurmeden aldığım kahveler fena değildi fakat acımsı bi tat geliyordu bazen. Ben güzel tatlar arıyorum. Yeni kahve çeşitleri arıyorum. Acı olmayacak, ağızda güzel tat bırakacak. Önerilerinizi bekliyorum.

Kahve fabrikasından ethiopia yigachefee(böyle birseydi) deneyebilirsiniz. Colombia deneddim daha önce o biraz daha sertti ancak şimdi hafif limonumsu biraz daha yumusak tat alıyorum. Tavsiye ederim.

Ben kahvefabrikasını hiç tavsiye etmem. İçtiğim en kötü çekirdek oradan geldi. Şerif beye de yazdım durumu ama pek ilgilenmedi durumla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sağolun. Yakın zamanda Marmara Foruma gideceğim o zaman bakarım.

marmara forum'da sadece starbucks var diye biliyorum. capacity'de girişin alt katında var, daha dün akşam aldım. daha doğrusu yirgacheffe siparişim yolda olduğu için sırf kahvesiz kalmamak için almak durumunda kaldım.

bu arada african blue aldım, şu ana kadar starbucks, internetten özel kavuran yerler ve önceki tchibo'dan aldığım kahvelere göre açık ara en kötü kahve.

öncelikle çekerken daha sert, açık renk kavrulmuş ve yağ namına bir şey yok ama kötü kuru bir görüntüsü var. makineden alırken de neredeyse ilk başta tamamen kıvamsız koyu renkli bir sıvı, sonrasında ise direkt suya dönen açık renk bir şey veriyor. espresso'yla kahveyle alakası yok.

normalde güzel bir kıvamla köpüklü başlayan akışım sona doğru hafif açılır ama kıvamı pek bozulmazdı. tek ihtimal verdiğim aşırı bayat bir kahveyle karşı karşıya olduğum.

• balcis kullanıcısına yanıt
    Capacity'e de gidebilirim sorun olmaz. Denemek için 100 gr kadar alırım.

• dead-ly kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Güzel kahve içmek içmeye başlamak istiyorum. Daha önce Türk kahvesi dışında evde gerçek kahve içmişliğim yok. Bir süredir araştırıyorum, bu konuyu da gözden geçirdim. Yine de tavsiyede bulunursanız sevinirim.
    Öncelikle söyleyeyim, bir-iki bardakla doymuyorum. Günlük 5-6 bardak içerim muhtemelen. Tek pişirimde 4 bardak falan bile içebilirim. Çayda da aynı durumdayım. Demlerim bir çaydanlık kendim içerim hepsini. Kahveye geçiş yapmamın bir nedeni de bu, çay ile çok şeker alıyorum ister istemez. Kahve güzel olursa şeker aramıyorum.
    Bütçe ise dar. Malum, öğrenciyim.

-Öğütme-
    Öğütme makinesi ya da değirmen şart. Delonghi kg79 düşünüyorum.

-Pişirme yöntemi-
    Pişirme yöntemi olarak hangisini seçmem gerektiği konusunda kararsızım ama sanırım french pressi tercih edeceğim. Moka pot, aeropress benim istediğim miktarda yapamıyor sanırım. Bütçe de kısıtlı olunca geriye french press kalıyor. Bodum'un da o kadar fazla yapanı yok, en fazla 500ml. KLT diye bir marka var 800ml yapıyor. Linkini atıyorum. Sizce iyi midir, bodumla arasında kalite farkı var mıdır?
    kahhve.com
    Kahve, Kahve Çeşitleri, Kahve Demleme Ekipmanları| KahhveCom
    https://kahhve.com/ekipman/frenchpress
    Sondan ikisi 800ml olan.
    Yoksa yurtdışından bir yerden 1 litrelik bodum getirtmeye mi çalışayım?

-Kahve-
    Dediğim gibi çok miktarda içeceğim. Bu yüzden kahvenin çok pahalı olmaması gerekiyor. Kahve için günlük 5 lira benim için fazla. Hesapladım, kilosu 100-110 lira olan kahvelerde günlük masraf 7 lirayı bulacak. Kilosu 40-50 lira civarına olması lazım en fazla.
    15 liraya buldum, ilk olarak bunu deneyeceğim. Beğenirsem çok kıyak olacak. En ucuz kahve bile olsa, günlük çekilmiş taze bir kahve olacak netice. Granül kahveden üstündür sonuçta.

Kahve fabrikasında kilosu 70 lira. Yemen kahvesini çok merak ediyorum, 200 gramlık alıp deneyeceğim. 15 liralık ile aralarındaki lezzet farkı çok ise el mecbur ondan alacağız :D Artık miktarı biraz azaltmaya çalışırım napayım.

-Su-
    Çeşme suyu söz konusu bile değil(miş). O zaman hangi marka hazır su kullanmalıyız? Bir yerde Saka'yı öneriyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.

-Sorular-
    -Bu aroma dedikleri şey nedir ya? Yok karamel yok fındık yok turunçgil... Sonradan kahveye eklenen şeyler değil di mi bunlar?
    -French pressde sütü köpürtmek süzgecin ömrünü azaltır mı sizce? Çok güzel kapuçino yapıyorlar bu aletle, videoları var bakabilirsiniz.
    -Kalın çekilmiş çok kahve kullanmak ile daha ince çekilmiş az kahve kullanmak arasında tat farkı olur mu? Aynı sertliğe denk geliyorsa mesela?

• zhd93 kullanıcısına yanıt
    Kliksa dan 10 tl ye ücretsiz kargo french press aldım hala kullanıyorum yurt dışı falan uğraşma benim gibi ucuz 1 lt lik al geç
    Ucuz olan kahvenin iyi olacağını zannetmiyorum deneme yapman lazım
    Kg79 işini görür

O dedikleri şey kahveden alınan aroma sonradan eklenen aroma değil
    Ömrünü azaltmaz tabi :) ben ara ara çok güzel kıvamlı süt yapıyorum gerçekten ie yarıyor.
    Eğer aynı miktar kahveden bahsediyorsak
    Kalın çekilmiş daha yumuşak az aromalı olur
    Ince olan daha sert ve daha aromalı olur

• Delonghi kg79 filtre kahve için iadre eder, eğer modifiye etmeyidüşünüyorsan , espresso yada türk kahvesi çekiminde homojen öğütemiyor. bir süre sonrada bozuluyor.
  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    bende yeni başlamak istediğimden diğer sorularını cevaplayamıyacağım ama bialetti moka express, moka pot 6 cup modelide mevcut. Tabi tek seferde hepsini yaparsan sıcak tutman sorun olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.