Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (166. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.169
Cevap
710
Favori
808.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç az kavrulmuş gibi durmuyor hatta fazla kavrulmuş sanki.bir de çekirdekler güzel gibi görünmüyor sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Hocam hiç az kavrulmuş gibi durmuyor hatta fazla kavrulmuş sanki.bir de çekirdekler güzel gibi görünmüyor sanki.


    çekirdek halindekiler fazla kavrulmuş gibi de çekilmiş olan sanki az kavrulmuş gibi geldi renginden ve tadından dolayı.
  • Satıcıya mesaj attım nedir bu diye,gelen cevabı yazıyorum, bu kısımda bilgili olmadığım için yorum yapamayacağım.


    Genellikle doğrudan ciftlik ve cooperatiflerle çalıştıgın için gelen cekirdekleri natural/organik sınıfından seciyorum. Zar veya zarın bir üst katı parşömen çıkması muhtemeldir. aşırı miktarda (%15-20 üstü) olmadigi sürece sorun teşkil etmezler.

    @pea. @coupe96



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanım.Uzmanı -- 25 Mart 2015; 20:24:40 >
  • Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    Barista sepetinden hem cig hrem kavrulmus aldim.kavrulmus olanda boyleydi kendi kavurdugumda kabukluydu.bonarri den aldim.ondada vardi az miktarda kahveler cok guzel.normal seyler bunlar.tazeligin keyfini cikartin bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiziksel termometre mi dijital mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pea.

    Dandik kahveleri kilosu 100 150TL'ye satmayan bir dükkan/site bilen var mı?
    Tchibo ya da her yerde açılan Türk kahvecileri dışında 100TL altında kahve bulamıyoruz. Sözde specialty kahvelere de 100 150TL vermek istemiyorum.
    Ucuzundan ve kaliteli kahveci tavsiyesi istiyorum

    Çok spesyal bir çekirdek istemiyosanız (Blue mountain gibi) zaten sitelerin çoğu yöresel kahveleri kilosu 80 civarına satıyor.
    Daha ucuz bir alternatif yoksa alacağım tek yer kahve fabrikasıdır.
    Sebep: Öncelikle çekirdek kalitesi ve kavurma homojenitesi, ikincisi yapılan hatanın hemen telafi edilmesi.

    Kargo dahil 75 TL
    http://www.kahvefabrikasi.com/ethiopia-sidamo-dila-dry-process-pmu19

    Müthiş bir aroması vardır, herkese her zaman tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 26 Mart 2015; 0:08:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajdarvevo

    fiziksel termometre mi dijital mi

    http://www.kahvefabrikasi.com/motta-sut-termometresi-pmu165

    Bunu kullanıyordum.
  • Uzun zamandır monin almadığım için piyasayı bilmiyorum. Karamel monin satan güvenli bir site yada satıcı var mı bildiğiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buhar çubuğu ebaydan bulamadım, uzun buhar çubuğu lazım bana markadan bağımsız entegre bağlantısı olan bulabilirmiyim acaba....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tanaltay

    quote:

    Orijinalden alıntı: cdsoft

    Resimdeki dijital süt termometresini kullanan var mı, analogtaki gibi sürahiye bağlanacak aparatı yok nasıl kullanabiliriz, analog mu tercih etmeliyiz.

    Dijital termometreyi kullanan varsa kullanım yöntemini, geç algıladığı için hangi derecede kissing sound u kesmemiz, hangi derecede buharı kapatmamız gerektiğini paylaşırsanız çok sevinirim. Isınmış süt ya da art yapılamayacak kadar yoğun microfoam hatam sanırım doğru derecede kissing sound u kesmemek ve doğru derecede buharı kapatmamak ve çok ısıtmak.


     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    Geçen hafta aldım bu aleti.gitti gidiyor dan... 1 defa denedim.sıcak suya...ilginç..su fokur fokur kaynadığında 85 dereceyi gösteriyordu...aslında beklemedim daha yukarı çıkacak mı diye...2 oda termometresiyle oda sıcaklığını ölçerek karşılaştırdım...biri civalı hatta.hep ikisinin arasında bir değer gösteriyor..bence doğru gösteriyor diye düşünüyorum.sütle ilgili hiç deneme yapmadım...

    bu tarz cihazların en büyük sıkıntısı ölçme süresinin yavaş olması.örneğin bu cihaz için 30 saniyeyi bulabiliyor demişler.bu şekilde sütün doğru sıcaklığını ölçmeniz çok zor. bu iş için thermoworks diye bir marka var,pahalıdır ama 3sn'de 0.1 derece hata ile ölçer.

    Değerli bilgi.teşekkürler..peki ebay ve amazondan baktım.bir hayli çeşit var.geniş te bir fiyat aralığı....önerdiğiniz bir model var mıdır?




  • Termometrenin analog olması daha avantajlı değil mi? Hem fiyatları uygun, hem de dijital gibi gecikmeli değil ölçümü. Ben 2 seneye yakındır e-bayden aldığım bir analog termometreyi kullanıyorum ve memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tanaltay

    quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tanaltay

    quote:

    Orijinalden alıntı: cdsoft

    Resimdeki dijital süt termometresini kullanan var mı, analogtaki gibi sürahiye bağlanacak aparatı yok nasıl kullanabiliriz, analog mu tercih etmeliyiz.

    Dijital termometreyi kullanan varsa kullanım yöntemini, geç algıladığı için hangi derecede kissing sound u kesmemiz, hangi derecede buharı kapatmamız gerektiğini paylaşırsanız çok sevinirim. Isınmış süt ya da art yapılamayacak kadar yoğun microfoam hatam sanırım doğru derecede kissing sound u kesmemek ve doğru derecede buharı kapatmamak ve çok ısıtmak.


     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    Geçen hafta aldım bu aleti.gitti gidiyor dan... 1 defa denedim.sıcak suya...ilginç..su fokur fokur kaynadığında 85 dereceyi gösteriyordu...aslında beklemedim daha yukarı çıkacak mı diye...2 oda termometresiyle oda sıcaklığını ölçerek karşılaştırdım...biri civalı hatta.hep ikisinin arasında bir değer gösteriyor..bence doğru gösteriyor diye düşünüyorum.sütle ilgili hiç deneme yapmadım...

    bu tarz cihazların en büyük sıkıntısı ölçme süresinin yavaş olması.örneğin bu cihaz için 30 saniyeyi bulabiliyor demişler.bu şekilde sütün doğru sıcaklığını ölçmeniz çok zor. bu iş için thermoworks diye bir marka var,pahalıdır ama 3sn'de 0.1 derece hata ile ölçer.

    Değerli bilgi.teşekkürler..peki ebay ve amazondan baktım.bir hayli çeşit var.geniş te bir fiyat aralığı....önerdiğiniz bir model var mıdır?

    dostum ben daha önce amazondan cdn marka aldım , çok iyi yorumlar vardı ama çok dayanıksız çıktı, kısa sürede bozuldu! şimdi ise başka bir tane sipariş ettim , gelmesini bekliyorum. eğer iyi çıkarsa buraya yazarım. ama bütçe problemi yoksa thermoworks ürünleri tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Latte için yaptığım kremalarda şimdiye kadar izlediğim videolardaki gibi krema kahveyi doyurup yüzeye çıkmıyor, daha fazla hava verdiğimde de art yapılamayacak şekilde krema kuruyor ve akışkanlığını kaybediyor. Bu işin sırrı nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cdsoft

    Latte için yaptığım kremalarda şimdiye kadar izlediğim videolardaki gibi krema kahveyi doyurup yüzeye çıkmıyor, daha fazla hava verdiğimde de art yapılamayacak şekilde krema kuruyor ve akışkanlığını kaybediyor. Bu işin sırrı nedir?

    Makineye sute gore biraz deneme yanilmayla oluyor aslinda. Micro foam elde etmek icin bol bol deneme yapin, sutunuzu yarim yagli alin ornegin ben en guzel yarim yagli ile basari elde ediyorum.

    Bir de sutluk agzi ince olanlar daha rahat latte art yaptiriyor. İnce olarak dokuldugu icin sut yuzeye cikmadan alta gidiyor kremadan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava girişi ne kadar ufak olursa köpüklerin boyutu da o kadar ufak olur. Dolayısıyla krema gibi bir süt elde edersiniz. Köpürtme başlığını mümkün olduğunca yakın tutun süte, çığlık sesini duyun.
    Bunlara dikkat edilince Sinbo'nun en ucuz espresso makinesiyle bile latte art yapılabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    quote:

    Orijinalden alıntı: ajdarvevo

    fiziksel termometre mi dijital mi

    http://www.kahvefabrikasi.com/motta-sut-termometresi-pmu165

    Bunu kullanıyordum.

    Tamamdır bende zaten dijital almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ortama gore cok amatör bir soru olacak ama Cafissimo Classic ile Delonghi EC 220CD den hangisini secmeliyim. Delonghi'nin kapsule bağımlı olmama avantaji var ancak Cafissimo'nun ekstra bir avantaji var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapsülsüz makine tercih edin, kapsüle mahkum kalmayın. Kapsülsüz makinede dilediğiniz yerden dilediğiniz çeşit taze kahveyi kullanarak kendi kahvenizi zevkinize göre yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realburaq


    quote:

    Orijinalden alıntı: cdsoft

    Latte için yaptığım kremalarda şimdiye kadar izlediğim videolardaki gibi krema kahveyi doyurup yüzeye çıkmıyor, daha fazla hava verdiğimde de art yapılamayacak şekilde krema kuruyor ve akışkanlığını kaybediyor. Bu işin sırrı nedir?

    Makineye sute gore biraz deneme yanilmayla oluyor aslinda. Micro foam elde etmek icin bol bol deneme yapin, sutunuzu yarim yagli alin ornegin ben en guzel yarim yagli ile basari elde ediyorum.

    Bir de sutluk agzi ince olanlar daha rahat latte art yaptiriyor. İnce olarak dokuldugu icin sut yuzeye cikmadan alta gidiyor kremadan.

    Krema oluşması için hep tam yaplı tercih ediyorlar o sebeple tam yağlı kullanıyorum, ince ağızlı sütlük kullanıyorum. Ama sorun ya sıcak süt gibi yada çok yoğun olması, ikisinde de art yapılamıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pea.

    Hava girişi ne kadar ufak olursa köpüklerin boyutu da o kadar ufak olur. Dolayısıyla krema gibi bir süt elde edersiniz. Köpürtme başlığını mümkün olduğunca yakın tutun süte, çığlık sesini duyun.
    Bunlara dikkat edilince Sinbo'nun en ucuz espresso makinesiyle bile latte art yapılabiliyor.

    Dediğini gibi yapıyorum, sütlükteki ısıyı hissedene kadar kissing sound sonrasında 1 cm kadar alta sokuyorum. Tüm bu süreçlerde spin yaptırmaya çalışıyorum, sütlük elimi yakmaya başladıktan 5-6 sn sonra kapatıyorum buharı, eğer yeterli havayı vermezsem sıvı oluyor, fazla hava verirsem (kissing sound) krema oluşuyor ama art yapılamıyor, izlediğim videolarda krema kahveyi doyurup yüzeye çıkıyor, benimkinde öyle olmuyor. Sütlükte son kalan 1cm süt köpük ile desen çizilemiyor. Krema kahveyi doyurup yüzeye çıkacak yoğunlukta yapmam gerek ama yapamıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.