Şimdi Ara

Gece 2'de dolaşmaya başlayan davulcu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
13.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında kimseye hesap vermek zorunda değilim ama tipleri bildiğim için baştan yazıyorum.Oruç tutuyorum ama bu davul işinden nefret ediyorum.Gelenekmiş her geleneğimiz bitti davul kaldı.Hayır gecenin ikisinden geliyorsun insanları uyandırıyorsun da kalkıp börek mi yapıcaz 2 saat önceden? Bir de oruç tutmayanları düşünemiyorum kimbilir nasıl kızıyorlardır uyanıyorlarsa.Arkadaş hangi çağda yaşıyoruz önceden saat kurmak olmadığı için mantıklı bir sistemmiş ama şimdi herkesin telefonu var ve istediği saatte uyanıyor.Bir de bu tipler belediyeden para almasına rağmen dilenci gibi dolaşmıyor mu kapı kapı iyice ifrit oluyorum.Kim kaldırırsa bu davulcu muhabbetini gerçekten büyük sevap işlemiş olacak

• Yahu bunun havadan nem kapmakla ne ilgisi var . Gecenin bi vakti adam geliyor zangır zangır davul çalıyor. Gayet rahatsız edici bir şey. Yıl olmuş 2018 ne gerek var böyle şeylere. Sahura kalkan kalkıyor zaten. Gelenekçiler gelmeden söyleyeyim böyle saçma bir gelenek olmaz. Allahtan gece uyumuyorum . Uyusam çıldırırdım herhalde
    Sene olmuş 2018 yatan mi var hasta mi var çocuk mu var bebek mi var oruç tutan var tutmayan var demeden gecenin köründe güm güm davul çalınan geleneğe edeyim ben.. Davulun amacı eskiden mantıklıydi ŞUAN bugünlerde çağ dışı ve aptalca.. Allah tüm oruç tutanların oruçlarını kabul etsin 31 yaşına giricem ve 7 8 yaşından beri çok şükür oruç tutarım aksatmamaya çalışırim.. Ancak bir gün bile şu davul konusuna ısınamadım.. Allahtan şuan yaşadığım yer birazda olsa insana değer veren bir semtte, belediyeye şikayet ettik davulcu geçmeyecek, geçmiyorda.. Kafamız rahat sahuru yapıyoruz yiyip içip oruca başlıyoruz.. Davuldan şikayetçi olunan yerlerde çalınmamali..

Allah tüm oruçlularin oruçlarını dualarını kabul etsin.
    Nefretle bakarsan nefret edersin. Gelenekleri öldürürsen ne kalır ki geriye? Ben davulcu duymadığım ramazanı ramazandan saymıyorum bile. Zaten artık davulcuların sorumlu olduğu alan daha geniş eskiye göre, 10 sene öncesine göre. En fazla iki gün duyarsın, üçüncü gün duymazsın bile. Ve hayır, inanmıyorum ama rahatsız da olmuyorum. Yıllardır burda ezan okunmasın, şu olmasın, bu olmasın diyen insanlar var, tamam rahatsız olabilirler ama değiştiremezler. Değiştirmek isteyen gitsin denesin, bakalım ne kadar başarılı olacaklar...
  • Aynen kardeşim aynen ben de acayip sinir oluyorum.Şuan buraya geldi gerçekten acayip sinir oluyorum ya bu nedir kardeşim gecenin bir yarısı davul çalmak ??! Bu adamı nereye şikayet edebiliriz bu adamın bir daha eline davul almaması için efektif bir yol var mıdır artık uyumak istiyorum yahu kalkmak isteyen alarm kurar gerçekten gereksiz bir adam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çete mi kursak geceleri toplanıp davulcu döveriz
  • Her şey tamam da ben para toplamalarına çok sinir oluyorum.

• Zurnacı angarada ya onu arıyoo eyyyyyy

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gençlik bitmiş. Biz davulcuyu bekler geçerken halay çekerdik

• Davulculuk 200 300 yila belki kalkar

Cunku bunu kaldiran hukumet saniyesinde dinsiz ilan edilerek tecrit edilir

Oruc tutuyorum elhamdülillah ama cidden aptalca bir sey

Su kadar soyliyim cikip top gelenigini devam ettirek yav deyip obuslerle havaya ates acmak gibi bir sey bu çağda

Gelenektir derseniz de bayramdan once 1 2 gun manili duzgun geleneksel kiyafetler icinde yapilsin adam gibi yapilsin burda adam 1.5 2 saat erken gelip arabanin arkasinda tamamen rastgele ve igrenc bir sesle calip hizlica kacip gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konya'da yasak

• Her şeyi geçtim de hakikaten saat 4'te olan bir sahur için neden saat 2'de davulcu geçer? Eskiden 45 dakika - 1 saat kala falan geçerlerdi. Standart mı oldu bu anlamadım ki, 1-2 senedir dikkatimi çekiyor. Ramazan'ın sonlarına doğru iyice savsaklayıp 1 saat kalaya kadar düşüyorlar süreyi Allah'tan. Bir de şu var bari adam gibi çalsa, yemin ederim davulcunun geçtiğini anlamak çok zor 1-2 kere vuruyor geçiyor. Önceden çocukluğumda falan hatırlıyorum bangır bangır çalarlardı susmazlardı. Hem işini hakkıyla yapmıyorlar (ki zaten bangır bangır yapmalarını da istemiyoruz artık hastası var, çocuğu var) hem de para istiyorlar.
  • kapı kapı dolaşıp para isteme olayı var ,
    bu biraz sıkıntı parası olan var olmayan var
    alacaklı gibi çalınmazki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 17 Mayıs 2018; 8:36:31 >
  • Gecenin bi saati davulla milleti rahatsız etmeyi benim aklım almıyor. Gelenektir iki gece yaparsın anlarız ama her gece aynı şeyi yapmak, insanları rahatsız etmek büyük saçmalık. Böyle saçmalıklardan arınmamız gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 17 Mayıs 2018; 8:46:47 >
  • muhtemelen 2 saat önceden başlamasının sebebi daha çok yer gezip daha çok para kazanması. minibüscülerin 10km hızla gitmesi gibi bir durum.
  • Davulculuk bir meslek dalıdır.
    Bizimkiler davul zurnayla oyun havasi çala çala dolaşıyor. İnsanın yatakta göbek atası geliyor :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oruç tutmadığım halde davul sesi yüzünden uyandım. oruç tutsam bile alarm kurardım. davulcular hiçbir işe yaramıyor üstüne insan huzuruna zarar veriyorlar.
  • Ramazan gelenekleri asosyaller rahatsızmı oldunuz ?
  • Gelenekler sorgulanmazsa olacağı bu.

Açıkçası her şey sorgulanmalı ve akla mantığa uymuyorsa elekten geçirilip süzülmeli diye düşünüyorum. Umarım bir an önce böyle saçma şeylerle uğraşmayı bırakırız.
  • Kalksın şu ramazan davulcusu geleneği

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhafazakar olmayan bir parti bunlarin kökünü kurutur da din elden gidiyorcular linç eder

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Ramazan gelenekleri asosyaller rahatsızmı oldunuz ?
    Madem bu tarz konularda hassassın Türkçe yazmayı öğren.Toplumun en köklü toplumsal unsurlarından biri dilidir.Daha kendi dilini yazmayı bilmiyorsun ama davul bizim geleneğimiz diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

Madem bu tarz konularda hassassın Türkçe yazmayı öğren.Toplumun en köklü toplumsal unsurlarından biri dilidir.Daha kendi dilini yazmayı bilmiyorsun ama davul bizim geleneğimiz diyorsun

Alıntıları Göster
    Yürüuuuu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.