|
Bildirim
|
Gençlik bitmiş. Biz davulcuyu bekler geçerken halay çekerdik
![]() |
oruç tutmadığım halde davul sesi yüzünden uyandım. oruç tutsam bile alarm kurardım. davulcular hiçbir işe yaramıyor üstüne insan huzuruna zarar veriyorlar.
|
acaba ramazan değilken gecenin 2sinde davul çalarak sokakta gezsem nolurdu
|
Ülkede empati yapma yeteneğinden yoksun sığırlar o kadar fazla ki .
|
Yahu bunun havadan nem kapmakla ne ilgisi var . Gecenin bi vakti adam geliyor zangır zangır davul çalıyor. Gayet rahatsız edici bir şey. Yıl olmuş 2018 ne gerek var böyle şeylere. Sahura kalkan kalkıyor zaten. Gelenekçiler gelmeden söyleyeyim böyle saçma bir gelenek olmaz. Allahtan gece uyumuyorum . Uyusam çıldırırdım herhalde
|
Sene olmuş 2018 yatan mi var hasta mi var çocuk mu var bebek mi var oruç tutan var tutmayan var demeden gecenin köründe güm güm davul çalınan geleneğe edeyim ben.. Davulun amacı eskiden mantıklıydi ŞUAN bugünlerde çağ dışı ve aptalca.. Allah tüm oruç tutanların oruçlarını kabul etsin 31 yaşına giricem ve 7 8 yaşından beri çok şükür oruç tutarım aksatmamaya çalışırim.. Ancak bir gün bile şu davul konusuna ısınamadım.. Allahtan şuan yaşadığım yer birazda olsa insana değer veren bir semtte, belediyeye şikayet ettik davulcu geçmeyecek, geçmiyorda.. Kafamız rahat sahuru yapıyoruz yiyip içip oruca başlıyoruz.. Davuldan şikayetçi olunan yerlerde çalınmamali..
Allah tüm oruçlularin oruçlarını dualarını kabul etsin. |
hala bunun gelenek için yapıldığını sanıyorsunuz. adamların piyasası var. boşa gezmiyorlar davulla. ucunda para olmayan şeyi adam sırf gelenek için yapar mı sanıyorsun ? benim dedemin bile saplantısı var. davulcu görünce 20 lira ateşliyor adama her geçişinde. insan sömürüyorlar bildiğin
|
Nefretle bakarsan nefret edersin. Gelenekleri öldürürsen ne kalır ki geriye? Ben davulcu duymadığım ramazanı ramazandan saymıyorum bile. Zaten artık davulcuların sorumlu olduğu alan daha geniş eskiye göre, 10 sene öncesine göre. En fazla iki gün duyarsın, üçüncü gün duymazsın bile. Ve hayır, inanmıyorum ama rahatsız da olmuyorum. Yıllardır burda ezan okunmasın, şu olmasın, bu olmasın diyen insanlar var, tamam rahatsız olabilirler ama değiştiremezler. Değiştirmek isteyen gitsin denesin, bakalım ne kadar başarılı olacaklar...
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 17 Mayıs 2018; 8:36:31 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 17 Mayıs 2018; 8:46:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|