Şimdi Ara

Odaya Pencere açtırmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
24.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim durduğum odada hiç cam yok , ve oda havasız kalıyor, pencere açtırmak istedik duvara, izin alınması gerekiyor denildi fakat izini pencerenin yapılacağı yerin karşısındaki apartmandan alınacakmış, iyi güzel gittim izin istedim kocaman apartmanda 1 kişi izin vermedi,, şimdi 1 kişi yüzünden odaya cam açtıramıyoruz,.

Bu konu hakında bilgisi olan varmı, daha doğrusu pencere açtırmanın bir yolu varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Odaya Pencere Açtırmak

Bir odaya pencere açtırmak, doğal ışık ve havalandırma sağlamak için önemli bir yoldur. İster yeni bir yapı ister mevcut bir bina olsun, bir odaya pencere açtırmak için bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Sonradan Pencere Açmak

Mevcut bir duvara pencere açtırmak mümkündür. Bu işlem genellikle iç ve dış duvarların tadilatını gerektirir. Duvarın yapısına ve pencerenin boyutuna bağlı olarak, maliyetler değişebilir.

Evin Duvarına Pencere Açmak

Evinizin duvarına pencere açtırmak, doğal ışık ve havalandırma eklemenin bir yoludur. Ancak, pencerenin konumu ve boyutu, komşu mülklerle olan mesafe ve yerel yönetmelikler gibi faktörleri dikkate almak önemlidir.

Komşu Tarafına Pencere Açmak

Komşu mülkünüze bakan bir duvara pencere açtırırken, komşu tarafına pencere açma hakkınızın olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Genellikle, komşu mülke bakan pencereler için bir "görme çizgisi" veya "koruma çizgisi" vardır.

Kör Cepheye Pencere Açılır mı?

Kör cepheler, doğal ışık almayan cephelerdir. Bir kör cepheye pencere açtırmak mümkündür, ancak pencerenin konumu ve boyutu, yeterince doğal ışık alıp almayacağını belirleyecektir.

Duvara Pencere Açma Maliyeti

Duvara pencere açma maliyeti, pencerenin boyutuna, malzemesine, işçilik maliyetlerine ve yerel yönetmeliklere bağlı olarak değişir. Genel olarak, daha büyük pencereler ve özel malzemeler daha yüksek maliyetlere yol açar.

Bir odaya pencere açtırmayı düşünüyorsanız, nitelikli bir müteahhitle görüşmek ve proje için en iyi seçeneği belirlemek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tam karsındakı pencerenın sahıbıyse dogaldır..hem adam belkı gozlendıgını dusunerek vermemıstır..ama o ızın vermesse yaptıramassın
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

tam karsındakı pencerenın sahıbıyse dogaldır..hem adam belkı gozlendıgını dusunerek vermemıstır..ama o ızın vermesse yaptıramassın

Ya ben niye adamı gözlim, çok saçma hem adamı gözlemem imkansız adam alt katlarda oturuyor ben üst katlarda yani adamın evine bakmak için pencereden sarkmam lazım..
  • bişey olmaz yaa kır duvarı aç, penceresiz oda yapılması zaten tuhaflık, sorun çıkarsa haklı olan sensin, mimar o halde evi yapsın kapı koymasın olur mu penceresiz ev
  • Benim pencere açacağım durvada hiç pencere yok, evde sadece benim odada pencere yok,.. ama aparatmanla bizimle beraber o duvara pencere açmak isteyen 2 kişi daha var..
  • hocam sen muteahıtı de sıkayet et.hem penceren acılır..hemde masrafa gırmemıs olursn.ole seymı olur yaa.penceresız oda..
  • bence sormadan yaptırsaydın , o zaman kimse bişey demezdi belki.
    şimdi böyle sorunca kendilerini bilirkişi falan sanır bazıları.
  • pencere acacağın yerde önünde sizin binaya ait boş arazi varmı, 1-2 m pay varsa karşı apartmandan izin almadan cam acarsın ama sizin bina direk komşu binanın sınırına yapışıksa izin almadan açamazsın.
  • penceresiz oda olmaz.
    bu yapı belediyeden oturma iznini nasıl almış.
    belki de oturma izni yoktur bile.
    bu evin projesini çizen mimara git.
    sorununu o halletsin.
    penceresiz oda nerede görülmüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darker

pencere acacağın yerde önünde sizin binaya ait boş arazi varmı, 1-2 m pay varsa karşı apartmandan izin almadan cam acarsın ama sizin bina direk komşu binanın sınırına yapışıksa izin almadan açamazsın.

Evet apartmanın önünde hiç pay yok sıfıra sıfır...
  • Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler, anlaşılan izin almadan bişey olacağı yok..
  • güzel de hiç pay yoksa ne anladım ben o pencereden güneş girmez hava girmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: simple pendulum

güzel de hiç pay yoksa ne anladım ben o pencereden güneş girmez hava girmez.

Yok önümüzde bahce var ama o bahce onlara ayit yani bizim apartman onların sınırlarına sıfır, güneş görüyor yani apartman..
    evde güneş girmeyen tek yer benim oda zaten..
  • Valla millet izinsiz apartmanlar inşa ediyor. ne olacak yani sen bir pencere açmışsın diye. Bir süre sonra durumu kabullenirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.