< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 12 Temmuz 2020; 12:39:9 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 12 Temmuz 2020; 12:39:9 > |
Oyunu yeni bitirdim. En zor seçeneğin bir altında bitirdim ve gerçekten keyifli bir zorluğu var. Öyle 1 kurşunda ölme saçmalığı yok ama çatışmalar çok heyecanlı geçiyor. Açıkçası zorluk ayarının yüksek oynanacağı bir oyun olmuş. Gears 4'de karakterlere bir türlü ısınamamıştım zaten bunun çoğu kişi yaşamış olacak ki oyunun belli bir yerinden sonra başka karaktere geçiyorsunuz. Gears 4'de Marcus hariç kim ölse zerre umurumda olmazdı fakat bu oyunda Jack'i bile benimsedim.
Oyunun belli bir yerine kadar öyle oynuyordum orta halli bir oyun geliyordu ama bir yerden sonra temposu oldukça arttı ve çatışma senaryoları zevkli bir hale geldi. Günümüzde çoğu oyunun açık dünya olması beni rahatsız ediyor ki ne kadar anlamlı bir şekilde dolu o oyunlar tartışılır. Daha kompakt yerlerde geçen hikayeler beni daha çok bağlıyor. Bir de saf bir aksiyon oyunu başka bir şey olmaya çalışmıyor. Her zaman eski formül yeni şeyler eklesin diyenlere hak veriyorum ama ilk oyundan beri oynayan biri olarak bu beni rahatsız ederdi. Ama karşı çıkanlara da haksızsınız diyemiyorum. Jack ve özellikleri oldukça yerinde bir özellik. Gears 4'de olduğu kadar çok yok ama robotlar ile tekrar savaşıyorsunuz. Gears 4'de olduğu kadar olmaması yerinde bir tercih olmuş ama keşke hiç olmasa. Çünkü robotlara vurduğunuz zaman yaratıkların aksine pek tepki vermiyorlar ve havaya sıkıyormuş gibi hissediyorsunuz. Oyunun bazı bölümleri baya geniş, yan görevlerde mevcut. Fakat öyle dolu dolu yerler değil ve yerinde bir tercih olmuş. Yine de görevleri yapması ve bunun karşılığında Jack'in yeni özellikler kazanması güzel. Bu bölümlerde gezmezseniz oyun süresi daha da kısa sürebilir. Benim için 22 saat sürdü belki daha düşük zorluklarda oynarsanız ve Gears'in konusu çok derin olmadığı için okumazsanız daha da kısa sürebilir. Ama öyle 8 saatlik bir oyun değil zaten hiç olmadı. Kaldı ki Gears'in online kısmı her zamanki gibi dolu ve keyifli. Steam üzerinden çok satmamış ama cross play olduğu için oyuncu bulma konusunda hiç sıkıntı yok. Konuya gelirsek klasik bir Gears konusu farklı şeyler denemeye çalışacak gibi oluyor ama yine klasik Gears konusuna bağlanıyor. Son olarak oyunu Ultimate aldığım için erken erişime açıldı ama erken erişimde videoların takılması ve topladığım itemleri oyunun saymaması dışında sorun yaşamadım. Birkaç achievement'da çalışmıyordu. Fakat şu an için tüm sorunlar düzeldi zaten sürekli ufak ufak güncellemeler geliyor. Performans konusunda bir sıkıntı yaşamadım ama güçlü bir bilgisayara sahip olduğum için fikir vermek açısından yararı olacağını sanmıyorum. Grafiklerin de bir bütün olarak çok iyi gözüktüğünü söylemek isterim. Texture kalitesi olarak da iyi ama öyle aman aman bir şey sunmuyor fakat hava şartları ve ışıklandırma olarak gerçekten harika bir iş çıkarmışlar. Umarım Steam'de az sattığı için Gears 6 sadece Xbox'a özel olmaz. |
Hikaye moduna daha girmedim ama sadece ana menü çevirisi bile gösteriyor ki oyunun çevirisi translate'den yapılmış. İnşallah sadece menüde vardır bu hatalar.
![]() |
Triplere bak :) La gaza gelme sakin ol.
|
Ben oyunu ultrada(7200rpm /1tb) hdd üzerinden oynuyorum,oyunun başından beridir hiç bir takılma veya sorunla karşılaşmadım.Gördüğüm en iyi,en sağlam pc ye portlanmış oyunlardan biri açıkcası,yağ gibi akıyor.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 4 Eylül 2019; 12:18:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 4 Eylül 2019; 13:17:22 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 4 Eylül 2019; 20:5:5 > |
|
|
|