Talisca nickli üye dolandırıcıdır
Kendisinden Steam üzerinden oyun almıştım gift şeklinde. Daha eski ve referanslı olduğum için oyunları önce o gönderdi sonrasında hesabına parayı attım fakat 15 Ekim tarihinde gönderdiği oyunlar 28 Ekim tarihinde hesabımdan silindi. Steam ile görüştüğümde eksik ödemeden dolayı olduğunu söylüyor. Yani çalıntı kart ile ödeme yapıp kredi kartı borcunu ödememesi vs. gibi durumlar.
Whatsapp'dan yazıştığımız telefon numarasını kapatmış sonra yenisini açmış. Bunları kendisi söyledi. Facebook'taki, büyük ihtimal fake olan hesabını başka birisi sayesinde buldum. Bu 3. kişi alışverişlerde middle man oluyormuş onun konuyla alakası yok parayı aldıktan sonra oyunu atarsa onun hesabına para yatıyormuş, o güvenilir birine benziyor. Dediğim gibi konumuzla alakası yok. Facebook'taki hesabıyla 28 Ekim'de görüştüğümde yardımcı olur gibi davrandı. İşte "daha önce çok alışveriş yaptım başıma gelmedi, ilk kez duyuyorum" falan fakat sonrasında Steam supporttan cevap gelince tekrar ona yazdım ama hiç cevap yazmadı. Telefon numarasını değiştirdiğini de o gün söylemişti.
Dolandırıcı olan üye: @Talisca Gerçek adını bilmiyorum ama parayı gönderdiğim hesap Enes Şık'a kayıtlı bir Enpara hesabı
Aşağıdaki hesap üzerinden atmıştı:
Steam hesabı yeni sayılır ama 6 yıllık üye olunca dolandıracağını düşünmedim.
İşin özeti dolandırıldım, dünyanın sonu değil fakat yanına kar kalmasını da istemiyorum. Ne yapabilirim?
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.198
İkinci El Bölümü Mesajları: 32
Konularının görüntülenme sayısı: 8.394 (Bu ay: 203)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.244 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun