Şimdi Ara

Faiz geliriyle yaşamak VS. Ev alıp kirasıyla yaşamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kaç gündür aklımı kurcalayan soru var.

450K bir param var. Eski kafa zihniyet bir ev al gerisine karışma değerlenir, garanti bir yatırım diyor. Kira getirisi aylık 1500 TL.

Diğer yandan bu parayı faize koysam orana göre ayda net 7K-9K bir getirisi var. Ama yine eski kafa zihniyet bu yatırımın bir süre sonra paranın pul olacağı, enflasyonun karşısında eriyeceği tezini savunuyorlar. Hatta şimdi faizler %26-28 bandında ve bunun sürekli böyle gitmeyeceği, ülke ekonomisi bir miktar düzlüğe çıktığında oranların şak diye düşeceği ve getirinin de azalacağı yönünde.

Bende siz değerli arkadaşların yorumunu bekliyorum mantıklı açıklamalarıyla.
    Hangisi daha mantıklı ?

• 10 sene boyunca aylık 7000 geliriniz oldu diyelim. 10 sene sonunda elinizde kalan parayla hala aynı evi alabilecek misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

10 sene boyunca aylık 7000 geliriniz oldu diyelim. 10 sene sonunda elinizde kalan parayla hala aynı evi alabilecek misiniz?
    Böyle bilimsel birşeyi bu kadar yavan düz mantık soruyla cevaplayamazsın. Daha mantıklı cevaplar lazım bana.

7000 gelirin hepsi harcanacak diye bir durum yok. 7000'in minimum 2000'inini her ay ana paraya ekleyebilirsin.
  • Ev alıp kiraya vermek çok mantıksız bu aralar,

1. heryer kiralık&satılık dolu(istanbul için söylendi) arz fazla aynı zamanda satılık konut fiyatları düşüşte
    2. kira getirileri çok düşük
    3. hadi kiraya verdin kiracıdan parayı almak ayrı bir dert millet açlık sınırında yaşıyor. İnsanlarla uğraşılmaz.

Parayı bankaya atıp en azından gelirin %35-40 ını ana paraya eklesen bir sıkıntı olmaz bence ama ömrünün sonuna kadar da böyle yaşanmaz, her an neye para harcıyacağın belli olmaz, en azından bir yerde çalışıp az da olsa para kazanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltravioleTT -- 11 Ekim 2018; 16:29:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dükkanım var yaklaşık o bedellerde. Şükür şu an ki kiracı 3-5 gün geciktirmesi dışında düzenli yatırıyor.
    Ama önceki kiracı, ödemiyordu. Dükkana gide gele yoruldum, küfür kıyamet. 5 bin lik alacağın yarısını alıp s. gidin demiştim.
    Eğer kiralanacaksa, çıkış taahhütnamesi, kontrat, senet her türlü şeyi düzgünce doldurun. Fazla kira göstermeyelim stopaj düşük çıksın, birazını da elden verelim derlerse aman yanaşmayın. Çok uğraştırıyorlar sonra.
    Yani kira olsa bile, garanti değil. Yok çatı yapılacak, asansör dikilecekti bilmem nesiydi bir sürü gider çıkıyor sonra.

Ama kira işi zor. Hasta eder adamı.
  • su zamanda faiz cok tatli para getiriyo..%20 nin ustunde oldugu surece faizde degerlendirilmeli bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonominin dinamikleri sürekli değişiyor son 10 yılda gayrimenkuller çok yüksek getirelere sahipdi özellikle arsalar

2009 da 50 bin dolara aldığım bir arsayı 2017 ocak ayında 225 bin dolara sattım

tl olarak 80 bine aldım 700 bin sattım ancak artık bu tür getiriler söz konusu değil

Türkiye de mevduat faizi tl için son 15 yıldır reel enflasyonun altında kalıyor

borsa şu an çok teehlikeli özellikle bankacılık bölümü volatilite çok yüksek

uzun vade düşünüyorsanız altın alın

kısa vade düşübnüyorsanız kurumsal bir yatırım firmasına gidip danışmanlık hizmeti alabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok iyi bir emlakçı abimle sohbet ettim abi işler nasıl diye çayyolu tarafına bakar bu adam. İşler bitik kimse ne ev alıyor nede satıyor satanlarda zaten 600k'lık eve 450 500 çeker oldular aciliyetten dönüpte kimse bakmıyor diyor. Elimde bir miktar vardı gidip arsa almadım faize yatırdım faizler düşene kadar ana parayı koruyup onunla geçineceğim zaten bu gidişle enflasyon sittin sene düzelmez en az 3 4 sene geçmesi lazım diyor. Krediler yüksek kimse ne ev alıyor şuan ne araba herkes cepteki parayı korumaya çalışıyor ben olsam faize verirdim 32 günlük ing'ye yada halk bankasına.

• Kira çok sakat. Biz 4 aydır kira alamıyoruz. Kiranın bir garantisi yok

• O evin masrafı çıkmayacak mı? Ev almak yatırım değildir. 12 yıl kirada dursa 216milyar yapıyor 1500 TRY'den. 12 Yılda bile kendini amorte edemiyor yatırım mı bu ? Dolar al faize at, ya da amerikan borsasında boeing vb. girilebilir. Ayrıca, profesyonel birine sormak daha mantıklı olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 14 Ekim 2018; 15:26:29 >
  • Aylık faize koy. Şuan en yüksek veren odeo sanırım 26 ı veriyor.

• 450 bine alınan ev 1500 kira mı getiriyor
    Nerede bu ev?
  • 300'binlik evim var kirası 1500, 450'lik evin daha fazla etmesi gerek ancak genede şu zamanda kira için ev almak mantıksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

450 bine alınan ev 1500 kira mı getiriyor
    Nerede bu ev?
    Özür dilerim yanlış söyledim.

Kira şu anda 1650 TL. Temmuz 2019'a kadar bu şekilde gidecek.

Aslında ev 1.5 sene önce İstanbul Siyavuşpaşa'dan Çarşamba pazarının kurulduğu yerden kentsel dönüşüm ile yapılan sıfır daireden 2+1 olarak 350.000 TL'ye alındı. Şimdiki rayici fiyatı 450-500 diyorlar ama ben pek tahmin etmiyorum.

Benim aklımda bunu satıp faize koymak var ama malum aile eski kafada kaldığı için hala gayrımenkulün en iyi ve en garanti yatırım olduğunu düşünüyorlar.
    Faizlerin böyle yüksek olacağını geçici olduğunuda düşünüyorlar. Mesela evi aldığımız dönemlerde ekonomi bir nebze iyiyken faizlerin yerlerde süründüğünü, ekonomi biraz düze çıkarsa faizlerin patır patır tekrar düşeceğinide söylüyorlar. O zaman reel paranın eriyeceğini düşünüyorlar uzun vadede vs. vs.
    Bir türlü laf anlatamıyorum. Buraya danışmak için yazdım bir nevi aslında.

• Faize koyduğun zaman faizden gelecek parayı yersen ana parandan yersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Faize koyduğun zaman faizden gelecek parayı yersen ana parandan yersin.
    500K ya ayda ortalama 10-11K veriyorlar. Hepsini yemek şart degil. Kira geliri olan 1650 TL yerine 4000-5000 TL bile yeter. Geri kalanida anaparaya eklersen pek zarar edeceğini sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: tjodalv

500K ya ayda ortalama 10-11K veriyorlar. Hepsini yemek şart degil. Kira geliri olan 1650 TL yerine 4000-5000 TL bile yeter. Geri kalanida anaparaya eklersen pek zarar edeceğini sanmam.

Alıntıları Göster
    İyi dene 3 yıl sonra görürsün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki de faiz yemelisin üsttekiler söylemiş kira riskli diye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.