Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan biri bu ülkede nasıl ev alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaşadığım muhitte en ucuz daire 4 milyon, asgari ücretin 2 katına yakın kazanıyorum fakat ev almam çok uzak bi ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 14 Ocak 2025; 17:47:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllardır konuşulan konuya, klişe cümleyle cevap veriyorum;

Ev almak hayal oldu.

• Bursa görükle 1 milyon civarina daireler var. Maas yuksek degilse zaten ozellikle İstanbulda yasayanlara söylüyorum baska sehirlere taşının. Kiralar bile uçuk seviyede maasi kiraya vermenin bir olayi da yok. Istanbul veya Izmirde evim olsa ömür billah satmazdim ev fiyatlarinin bu kadar pahali olmasina sasirmamali ev uretilmedikce veya nufus azalmadikca fiyatlar daha da artacak enflasyondan daha fazla artacak hemde. Ev fiyatlarini dusurmenin tek yolu yuksek faizdir. Bursa-kocaeli bu iki sehir şuan cok göç almakta bu sehirlerde ev fiyatları gunumuz icin uygun bile. Yatirim tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 14 Ocak 2025; 21:5:56 >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt

yanıltıcı, apart onlar. dezavantajlı. kimse 2 milyonluk daireyi bir sebep yokken1 milyona vermez

• gold5555 G kullanıcısına yanıt

Kocaelide yaşıyorum bizim mahallede en ucuz ev 4 milyon sıfır daireler 5-6

• 6 milyonluk daire için aylık ödeme ne kadar oluyor

• Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

6 milyon kredi çekersen aylık ödemesi 190 bin faizler düşmediği takdirde maaşlı çalışanların ev alması imkansız kısa vadede düşeceğide yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alamaz maalesef. Ev alma dönemi bitti artık, dünyanın her yerinde böyle. Aileden kalmıyorsa ömür boyu kirada yaşanacak...

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    zaten faiz oranını kabul edip krediyi çekmek istesen de, vermiyolar.

2018-19-20'de bankanın önünden geçsen "abi ev kredisi ister misin" diye çeviriyodu bankacılar. şimdi tam tersi. kimseye kredi-mıredi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    6 demeyelim hadi 4'e ev bulursun da, 4 milyonluk ev için normalde 2.7 milyon gibi bi miktarda kredi çekilir. ama şuanda gitsen banka 1 milyonu bile vermez.

oysa 2018-19-20'de neredeyse peşinat ödemeden full kredi ile ev alabiliyodun ve bankalar gani gani kredi dağıtıyolardı ve faiz oranı aşırı düşüktü.

• Alamaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evin yarısı kadar parayı 10 senede biriktirirsin, diğeryarısını eş dosttan borç alırsın kredi çekersin bir 10 sene de onları ödersin. anca öyle

• 9 Sene önce esenyurt pınar mh ev alırken arkadaşlarım dalga geçti alınırmı cart curt. 1 sene kredim kaldı aylık ödemesi 893tl :D

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt

Dezavantajlı derken :D muhtemelen bahsi geçen daireler Hilton apartları. Evlerden uzak...

• Ne alıp ödeyebiliyorsan onu alacaksın. Sermaye biriktirmek olarak düşünmelisin. Örneğin çok daha ufak ve oturmayacağın, sonra satıp peşinat yapacağın bir ev alıp taksitlerini ödemeye başlayacaksın.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

En ucuz ev 2 milyon hadi diyelim 1 m bulduk geri kalan 1 m kredi çeksek ödemesi yine imkansız

En ucuz ev 2 milyon değil. İlan sitesinde 500k - 1M aralığında bir sürü ilan var.

Teşekkür ederim

• clarq26 kullanıcısına yanıt
    ben 3 buçuk sene daha ödeyecem, kredi taksidi 2250 TL.

aldığımda arkadaşlarım geçmiş olsun dediler nasıl böyle bi hata yapabildin dediler. bi arkadaşım "ben eve 250 bin bile vermem, taş yığını" dedi. bunu diyen arkadaş 2021'de depresyona girdi "bu maaşla ömür boyu ev alamayacağım" diye. sonra gidip ev aldı emin evim tarzı bi sistem ile. 1 milyon peşin vermiş. sonra 20 bin taksit ödüyodu ama sonraki sene taksit 35 bin olacak demişti, bu sene 45-50 bin olmuştur taksidi. adam maaşı direk takside veriyo. ve yıllarca böyle ödeyecek. taksit bedeli her sene artarak gidecek. bu adam benim ev alışım ile alay etmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Ocak 2025; 15:24:15 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Evet aynısı işte bana salaksın malsın hadi alsın başka yerden alsaydın dediler. Askerden gelmişim 10gün evde dinlenip işe girmişim daha tam aylık almadan kredi ile eve girmişim. Ha evi satar daha güzel yerden alırdım diyordum otururum geçmedi aklımdan. Ama ev piyasası artınca Sefaköy deki evimiz 4 5m oldu esenyurt daki evim 90bine faizi ile birlikte qldıgım evi satsm 1.5m satamıyorum ama sonuçta ev 20k kira vermekten iyidir. 1 sene kaldı kredinin 3 yıldır evliyim hanımın bilezikleri ilede albea aldık iyi kötü. 25 günlük oğlumda oldu derdim yok tasam da yok. Ama zamanında benimle dalga geçen çevrem 2 tanesi boşandı diğerleri evleniyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.