Şimdi Ara

ARANIZDA SADECE ASGARİ ÜCRETLE EV GEÇİNDİREN VARMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
9.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yarın evin ödemelerini yatırcam vede çok para gidicek,sonra düşündüm ve bir anda aklımdan şu geçti acaba hala 600 tl asgari ücret sanırım bu para ile ev geçindiren varmı,eğer varsa bunu nasıl yapıyor detaylı şekilde nereye kaç para harcıyor evde kaç kişi var
    ciddi ciddi bunu merak ediyor,herkes bir şekilde para buluyor iki kişi çalışıyor öyle yapıyor böyle yapıyor
    ama asgari ücretle ev geçindiren varmı

konum ciddi ama şaka yapıcak varsa yapsın sorun değil

mesela elektrik kısarım suyu kısarım telefon kullanmam yürüyerek giderim yemeği az yerim makarna yerim kiram var yada yok evde 2 kişiyiz

tarzında detaylı yazarsanız sevinirim,sorumun amacı eğer mümkünse evliliğe uzak gözle bakmam ama bunun için bunu başarmak lazım

teşekkürler,şimdi sizi dinliyorum

• annesinin evinde oturup maaş olarak 600 tl olanları demiyorum
    bir eve sadece gelir olarak 600 tl giren varmı vede varsa neye nasıl para harcıyor detaylı yazarsa sevinirim
  • dışarıda yemek olayını kesinlikle unut
    dışarıda yiyeceğin yemek her zaman senin bütçeni fazlasıyla zorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

arkadaşlar yarın evin ödemelerini yatırcam vede çok para gidicek,sonra düşündüm ve bir anda aklımdan şu geçti acaba hala 600 tl asgari ücret sanırım bu para ile ev geçindiren varmı,eğer varsa bunu nasıl yapıyor detaylı şekilde nereye kaç para harcıyor evde kaç kişi var
    ciddi ciddi bunu merak ediyor,herkes bir şekilde para buluyor iki kişi çalışıyor öyle yapıyor böyle yapıyor
    ama asgari ücretle ev geçindiren varmı

konum ciddi ama şaka yapıcak varsa yapsın sorun değil

mesela elektrik kısarım suyu kısarım telefon kullanmam yürüyerek giderim yemeği az yerim makarna yerim kiram var yada yok evde 2 kişiyiz

tarzında detaylı yazarsanız sevinirim,sorumun amacı eğer mümkünse evliliğe uzak gözle bakmam ama bunun için bunu başarmak lazım

teşekkürler,şimdi sizi dinliyorum

Ben değil de abim var .1 çocuğu var kira vermiyor.Ama kısıtlı yaşıyor hep.

• quote:

bir eve sadece gelir olarak 600 tl giren varmı vede varsa neye nasıl para harcıyor detaylı yazarsa sevinirim

Niye yazsınlar kendi özellerini.. sonuçta kendi evi , kendi parası..
    Hadi cevap verdiler diyelim ;
    vereceği cevapları = ilk mesajındaki yorumuna göre zaten biliyorsundur.
  • Bırak ev geçindirmeyi kendimi zor geçindiriyorum.

Not:Öğrenciyim ve kandi şehrimde okuyorum
  • benim bir arkadaş vardı babası 500 lira maaşla ev geçindiriyordu tabi 4 sene önce.

zor iş. o parayla batıda yaşamak imkansız çünkü doğuya göre batı daha pahalı. anca doğuda bir yerde belki yeter ama rahat yaşayamadıktan sonra ne gereği var bence daha fazla gelir lazım.

400 kira verirsin zaten üstüne tel elektrik su tasarruf modunda 60 lira gelse ne yiyip ne içeceksin kalan 140 lirayla? kışın ısınması var tüp parası var zaten iki tüp alsan 100 liradan fazla tutar kaldı mı 40 bir de çocuk olsa batarsın zaten.

ev geçindirmedim ama kira ödemişliğim var maaşımın tamamıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burda öyle bi aileye mensup birisi olamaz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

burda öyle bi aileye mensup birisi olamaz!

hım o zaman imkansız diyebiliriz o halde çalışan kız almam şart oldu bazen tanıdıklar söylüyor şurda kız var diye ama şart koşmam lazım çalışan olucak

ok
  • Asgari ücretle bir aile geçinemez, geçindiğini zanneder. Asgari ücretle, dışarıda okuyan disco-bar gezmeyen bir üniversite öğrencisi dahi geçinemez.
  • iş yerinden arkadaşım. asgari ücret + prim(200 lirabazen 300) kira vererek ev geçindiriyor.50 lirada devlet asgari ücret geçim parası veriyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

burda öyle bi aileye mensup birisi olamaz!

hım o zaman imkansız diyebiliriz o halde çalışan kız almam şart oldu bazen tanıdıklar söylüyor şurda kız var diye ama şart koşmam lazım çalışan olucak

ok

aile olmayacaksan sefil bi hayat sürebilirsin
  • (ALLAH herkesin yardımcısı olsun) askeri ücretle geçinenler için hele hele kirada oturanlar onları hiç düşünemiyorum
  • Birazda bölgeye göre değişiyor askari üçretle geçinme söz konusu, büyük yerleşim alanlarının dışında ev kendi evinse yani kira ödemessen tüm zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilirsin, ama söz konusu kitlesel yerleşim alanlarında söz konusu değil, evden çıktığın andan itibaren para saçarak gidiyorsun ve bunlar zaruri harcamalar, hele birde kirada ise, way haline,

198- 2000 yılları arasında askari üçretle çalışıyordum ve 100 dolara tekabul ediyordu, şimdi düşünüyorumda o zamanllar bu para ile ev geçindirenler vardı veya ben öyle zannediyorum. Enteresan
  • 600 liraya bir ailenin geçinmesi büyük sanat bana göre.
  • hep etrafımızdan duyarız ''ulan o parayla ev gecindirenler var''

demekki mebla ufak ama alım gücü düşükmüş ve gecinilebiliyormuş.

su an ise gecinmeyi bırak ekmek alamaz hale geldik.bi zaman asgari ücretle gecinen aileler simdi sefalet icindeler.

• Ben, Asgari ücretle çalisip,üstüne bir de kira ödeyen ve evinde internet olan birini tanimiyorum dostum. Bu şekilde yaşayabilen cok insan oldugunuda pek zannetmiyorum karinlarini ancak doyurabiliyorlar cünkü. O yuzden buraya gelip ben gecindiriyorum diyemez kimse doğal olarak.
  • Aslında biz geçinmek için harcamıyoruz bu paraları, lüksümüze ve eğlencemize gidiyor. Sigara içeriz eksik olmaz hiç, telefonda elimizden düşmez, evde lahmacun yemeyiz ama arkadaşlar ile gidip çıtır lahmacun yeriz, markalı giyinmeyi bir borç biliriz, teknolojiyi yakından takip ederiz, evlenen her çift yeni bir eve taşınır, tasarruf yapmak nedir hiç bilmeyiz. Aklıma gelenler bunlardı. Tabi yaşını başını almış ev geçindirmeye çalışanlar çok ayrıdır fakat yeni nesil savurganlık ile yetişiyor.
  • bence daha farklı bi iş yap yoksa ne sen mutlu olursun nede eşin...
  • Babam asgari ücret = 4 kişilik aile..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.