Şimdi Ara

Eylül/Ekimde Gelecek Araca Yazılmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 yıldır arabasızım ve artık bir araç almaya karar verdim.

Honda Civic Hb Sport+ Güvenlik Paketi Manuel 203 Bin gözüküyor liste fiyatında. Ancak araç yok bildiği kadarıyla ellerinde.

Bayiye gidip Eylülde gelecek araca kapora verip kendime ayırtabiliyor muyum. Veya ayırttım ancak Eylülde bazı aksilikler oldu veya cok zam yedi. Ben kaporamı geri iade alabilir miyim.
    Merak ettiğim şey bu aslında.

Yoksa Kaporam yanar mı ? Bayiyle görüşmeden önce buraya bir danışmak istedim.

• Honda ya zam gelmez diyenlere aldanmayın. Temmuz başında 8 bin lira zam geldi. Haziran ortasında zam geldi.
    Kapora mantığı aslında sözdür ve söz geri alınamayacağı için para da alınamaz. Ama günümüzde bayi ile yapılan kaporalı anlaşmalarda onlar da size fiyat sözü veremedikleri için ve aynı zamanda zaten o arabayı birilerine satabildikleri için kaporanızı iade ediyorlar.
    Ama binde bir de olsa bayi vermeyeceğim dese elinizden bir şey gelmez.
  • Kaporayi geri alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporayi geri alabilirsiniz,arabaya zam geldiği an hemen şartsız, koşulsuz veriyorlar. Bununla birlikte hondaya çok fazla zam gelmez. Diğer tüm araçlar siparişleri erteledi zam bekledikleri için ama Honda sipariş alıyor,araç yerli üretim olduğundan belki

• Zafer Durukan Z kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler. Ancak yerli üretimden olamayabilir çünkü HB olan İngiltereden geliyor. Hondanın satış politaksıyla alakalıdır belkide.

Aslında araç almayacaktım ancak bugün fiyat listesinde HB + Manuel kombinasyonunu görünce içim gitti.
  • Honda ya zam gelmez diyenlere aldanmayın. Temmuz başında 8 bin lira zam geldi. Haziran ortasında zam geldi.
    Kapora mantığı aslında sözdür ve söz geri alınamayacağı için para da alınamaz. Ama günümüzde bayi ile yapılan kaporalı anlaşmalarda onlar da size fiyat sözü veremedikleri için ve aynı zamanda zaten o arabayı birilerine satabildikleri için kaporanızı iade ediyorlar.
    Ama binde bir de olsa bayi vermeyeceğim dese elinizden bir şey gelmez.
  • Toyota kaporayi aldığı tarihteki fiyattan veriyor mesela gidip bir konuşmanızı öneririm.Onun haricinde hb versiyonu sedandan çok daha iyi bir araç Civic'in

• Bu araçlara da zam geliyor, şubat ayı gibi fiyat sormuştum 175k idi eco elegance, şuan 196k. Sedanları TR üretim, ama HB yurtdışı. Kapora durumunu konuşmuştum, aracı almaktan vazgeçersem durum ne olur diye, iade ederiz sorun olmaz dediler. Araç geldiğinde o zamanki fiyat neyse o fiyattan veriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ford'da fiyat sabitleme var. Belli bir kapora karşılığında fiyat sabitleniyor, araç ne zaman gelirse gelsin o fiyattan alıyorsunuz. Ben 25 bin tl vererek sabitlemiştim martta.

Diğer markalarda durum nedir bilemem. Önceden konuşmakta fayda var. Ancak fiyatını sabitledik diyip araç geldiğinde zamları yansıtan markalar da var, örneklerini görüyoruz. Dikkat etmekte fayda var.

• Sıfır araç yok.

Mecbur beklenecek.

Biz Clio için Ocak ayında ödeme yaptık. Ödeme yapınca fiyat sabitlendi ve Nisan ayında Ocak fiyatından teslim aldık.

Maalesef bu dönemde racon bu şekilde.

Honda fiyat sabitlemiyor mu ?
  • zam geliyor ama ufak ufak. mart ayında 185 bin fiyat alınan, liste fiyatı 192 bin lira olan reno kadjar şimdi 260 bin liste fiyatıyla satışta. özellikle SUV segmentinde büyük zamlar geldi, vw de bir ara birden yüklenmişti.

opel ya da pejo idi, aracın tüm parasını şimdiden öderseniz biz de onu fabrikaya öder fiyatı sabitleriz demişti. hondada bunu duymadım ama bu şekilde teklif edilebilir.
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sorduğumda şu kadar ödeme yaparsanız fiyatı sabitleriz demedi honda, mevzusu bile açılmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Toyota kaporayi aldığı tarihteki fiyattan veriyor mesela gidip bir konuşmanızı öneririm.Onun haricinde hb versiyonu sedandan çok daha iyi bir araç Civic'in
    yok hocam onlarda da durum aynı şuan fiyat sabitlemesi yok kapora versenizde

• HB için manuel gelecek mi?

Edit: Malum sarı siteye baktım da bir, orada var bir tane. Fiyat: 242 bin tl.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 8 Temmuz 2020; 14:41:14 >
  • Zamanında Civic için kapora verip işlemleri başlattıktan sonra dönerken başka bir markadan son dakika süprizi bir araç aldım. Honda işlemleri iptal edip kaporayı da iade etmişti.

Ancak şu zamanda ne yaparlar bilemiyorum.

• Bir güncelleme yapayım. Bayiyle görüştüm.

Bi öğrenmişler 1 Eylülde araç gelecek diye başka birşey yok. Ne sıraya yazıyorlar ne kapora alıyorlar. O yüzden o kadar heves etmeme rağmen galiba aracı alamayacağız.

Fırsatçılarda tabiki ne ara aldılarsa aracı 205 bin liste fiyatı araçlar şuan sahibindende 240 bin lira. Yine kaldık el elde baş başta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.