Şimdi Ara

2022 Haziran'da askerlik tecilim bitiyor fakat ben 2022'de üni sınavına girmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar aynı konuyu tyt/ayt bölümünde de açtım fakat pek bilen yok galiba cevabını. Belki sizler biliyorsunuzdur diye buraya da sorayım dedim.

Gerçekten bu konuda aşırı derecede stresliyim ne yapacağımı bilemiyorum. 2022 Haziranda benim askerlik tecilim bitiyor fakat yine Haziranda da üniversite sınavı yapılıyor ve ben bu sınava girmeyi çok istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Askerliği üniversite sınavı için geçici bir süre daha tecil ettirebiliyor muyuz ?

Bu konuda fikri, bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin çok teşekkürler cevaplar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3132CD1BE -- 2 Haziran 2021; 20:25:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sınav için askerlik tescil edilmez. Yaş kaç ? Ne mezunusun ?

bu konuda bilgi verirsen detaylı bilgi veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 2 Haziran 2021; 19:55:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRI CLICK 0.7

sınav için askerlik tescil edilmez. Yaş kaç ? Ne mezunusun ?

bu konuda bilgi verirsen detaylı bilgi veririm.

Hocam merhabalar 20 yaşındayım bu sene yaz ayında 21 yaşına gireceğim

Lise mezunuyum

• erteleyebileceğini düşünüyorum, yönetmelikte değişiklik olmadıysa önce

e - devlet üzerinden dene erteleme başvurusu seçeneği var orda olmazsa lise diplomanı al en yakın askerlik şubesine git.

daha önce askerlik şubesinde lise diplomasıyla 2 yıl tescil ettirmiştim.

https://yeni-kimlik.com/askerlik-tecil-islemleri.html#lise

Lise Mezunu Askerlik Tecil Yaşı

Lise mezunu askerlik tecil yaşı düz liseden mezun olanlar için mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıldır. Ancak bu süre en fazla 22 yaşınızı tamamladığınız yılın sonuna kadardır. Örneğin: 18 yaşında liseden mezun olan bir kişinin 21 yaşına kadar tecil hakkı olur. 22 yaşında liseyi bitiren bir kişinin ise 22 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 2 Haziran 2021; 20:5:56 >

• quote:

erteleyebileceğini düşünüyorum, yönetmelikte değişiklik olmadıysa önce

e - devlet üzerinden dene erteleme başvurusu seçeneği var orda olmazsa lise diplomanı al en yakın askerlik şubesine git.

daha önce askerlik şubesinde lise diplomasıyla 2 yıl tescil ettirmiştim.

https://yeni-kimlik.com/askerlik-tecil-islemleri.html#lise

Lise Mezunu Askerlik Tecil Yaşı

Lise mezunu askerlik tecil yaşı düz liseden mezun olanlar için mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıldır. Ancak bu süre en fazla 22 yaşınızı tamamladığınız yılın sonuna kadardır. Örneğin: 18 yaşında liseden mezun olan bir kişinin 21 yaşına kadar tecil hakkı olur. 22 yaşında liseyi bitiren bir kişinin ise 22 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar. 

hocam işte ben 2022 yılında ağustos ayında 22 yaşıma gireceğim ve tecilim 2022 haziranda bitiyor daha fazla normal yollarla tecil ettiremem bir arkadaş maöl diye bir şey önermiş ona bakacağım şimdi sizin başka bir tavsiyeniz var mı

• 20 yasında niye askerliği dert ediyorsun ya. yazıl acıkögretime 25 26 a kadar free takıl işte

• Gençler nelerle uğraşıyor. Seni bu hale düşürenler utansın. Umarım bir yolunu bulursunuz up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi en iyi çözüm yolu al lise diplomanı git askerlik şubesine anlat derdini.

• quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Gençler nelerle uğraşıyor. Seni bu hale düşürenler utansın. Umarım bir yolunu bulursunuz up

desteğiniz için çok çok teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

20 yasında niye askerliği dert ediyorsun ya. yazıl acıkögretime 25 26 a kadar free takıl işte

hocam açıköğretim yazarsam OBP kırılacak yani bu beni üni sınavında girdiğim sıralamadan çok daha geri bir sıralamaya atacak

• quote:

dediğim gibi en iyi çözüm yolu al lise diplomanı git askerlik şubesine anlat derdini.

Hocam askerlik şubesinde şöyle tecil ettirebilirsin böyle tecil ettirebilirsin diye anlatacaklarını sanmıyorum devlet kurumları maalesef bu tür konularda pek ilgisiz

• Dostum bu işlemi yapan askerlik şubesi zaten 2 kere askerliği askerlik şubesinde tescil ettirmiş biri olarak söylüyorum bunu sana

Tabi o zaman E devlet seçeneği yoktu. Bundan 3 sene önce ve 5 sene önce bizzat askerlik şubesinde tescil ettirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 2 Haziran 2021; 20:20:25 >
  • quote:

Dostum bu işlemi yapan askerlik şubesi zaten 2 kere askerliği askerlik şubesinde tescil ettirmiş biri olarak söylüyorum bunu sana

Tabi o zaman E devlet seçeneği yoktu. Bundan 3 sene önce ve 5 sene önce bizzat askerlik şubesinde tescil ettirdim

Muhtemelen karşıma asık yüzlü ve yüzüme bile bakmadan önündeki kağıtlar ile veya bilgisayar ile meşgul birisi çıkacak ve sorularımı tek kelimelik en fazla 4 kelimelik cevaplarla geçiştirecek. Yarın askerlik şubesini arayacağım.

• 7179 Asker alma kanunu

Yoklamanın genel esasları:

(2) Askerlik çağına girenler ile bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumluların yoklaması, her yıl 1 Ocak günü başlar ve o yılın 31 Aralık (dâhil) gününe kadar devam eder.

Yoklama/Bakaya kaçaklarına okul kaydı için askerlik durum belgesi verilir fakat okul kaydından önce kaçak oldukları için askerlikleri ertelenmez.

Tecilin bittiği gibi kaçak durumuna düşmüyorsun. Aralık 31 mesai bitimine kadar yoklama yaptırmazsan kaçak durumuna düşüyürsun. Okul kayıtları eylül sonu ekim başı gibi yapıldığını düşünürsek için rahat olsun sınavına odaklan. Bende aynı durumdayım tecil temmuz ayında bitecek sınava gireceğim rahat ol

İlgili asker alma kanunu

https://www.lexpera.com.tr/mevzuat/kanunlar/askeralma-kanunu-7179

• bnym97 kullanıcısına yanıt

hocam benimde tecil 2 temmuzda bitiyor bu hafta üniversite sınavına giricem, sınav giriş belgemi şubeye götürsem tecilimi uzatırlar mı? işe gidiyorum sigortalı olarak çalışmaya devam edebilir miyim? yaşım 22

• sam.sepiol S kullanıcısına yanıt

Sınav giriş belgesi ile tecil uzatıldığını daha önce duymadım hocam bu konuda bi bilgim yok şubeyi arayıp sormanız lazım.

• hatırladığım kadarıyla askerlik yaşı 20 ve lise mezunlarının 2 sene tecil hakkı var yani 22 yaşa kadar. eğer meslek lisesiyse 25 yaşına kadar tecil hakkın var.

diplomaya gerek yok ama ne olur ne olmaz götür yine de askerlik şubesine

• Ne yaptınız bende aynı durumdayım

• bende aynı durumdayım benim yaşım 22, ocağın 22'sin de 23 olucam lise mezunuyum önümüzde ki sene üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum, fakat şubeyi aradıgım da tecil hakkımın olmadıgını söylüyor. Bilen biri yorum yaparsa sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.