Şimdi Ara

Tuvtürk den 2025 yılı için zamsız randevu alınabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sene için bulunduğum bölgede bütün randevular dolmuş durumda, 2025 için randevu alsak zam geldiğinde farkı isterler mi ?

• İçimizdeki en uyanık bile bunların eline su dökemez.

Kredi kartı ile ödeyenlere bankaya ödedikleri komisyonu bile kitliyorlar.

Tekel oluşturmak yasak iken bu konuda başka firmaların muayene istasyonu açmasını siyasi ilişkileri ile engelliyorlar.

Sonra da, günahı vebali boyunlarına, kazandıkları bu muazzam parayı aralarında kırışıyorlar diyorlar ama aslı var mıdır bilemem.

Ha anladım.

"Yönetimi ele geçirmiş siyasal irade, bir takım kanun ve yönetmeliklerle vatandaşını özel teşebbüs ile birlikte soyuyor" demenin bir sürü cümle ile yolunu yapmışsın.

Bir de Milli Piyango ve Tekel için de güzelleme yap ta A Haber misali seni dinleyip kendimi iyi hissedeyim.

Yanlış bilgi. İnsanları yanıltmayalım lütfen. Araç muayene işi zaten bir imtiyazdır, yani tekeldir ve devlete aittir. Devlet bunu 2005 yılında 20 yıllığına ihale ile Tüvtürk'e kiraladı yani lisansladı. Süre bu yıl sonunda doluyor, 25 Ocak 2025'de yeni ihale var. isteyen herkes bu ihaleye katılabilir ancak bu defa 2 bölge için ihale açacaklar gibi görünüyor yani tüm ülkeyi tek bir firmaya ihale etmek yerine 2 bölgeye birer firma verecekler gibi görünüyor. Tabii belli olmaz her 2 bölgeyi aynı firma kazanabilir. Ama yıl 2005 değil. 2005'deki ihale temizdi. Yeni ihale çok büyük ihtimalle temiz olmayacaktır. Tahminin iktidar yanlısı bir veya iki şirkete verileceği yönünde.

Tekel oluşturmak yasaktır ama devlet imtiyazları buna dahil değildir. Ayrıca araç muayene bedelleri devlet tarafından belirlenmektedir. Sanki Tüvtürk kafasına göre fiyat belirliyormuş gibi algı kasmanın gereği nedir?

Tüvtürk 2005 yılında ihale ile belirlenen ücretler üzerinden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 35. maddesi ile buna dayalı olarak çıkarılan yönetmelik ve tebliğler ile belirlenen yeniden değerleme oranları doğrultusunda muayene ücreti alır ve bu yeniden değerleme oranlarını devlet belirler. Bu oranlar yalnızca Tüvtürk muayene ücreti için değil, devletin her türlü ceza ve harç artışında da uygulanır.

Ayrıca aldığı muayene ücretinin yarıdan fazlası devlete giden harç ve kesintilerdir.

Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyelim.

• Zamlı yaptırırsın tabi. Öyle saçmalıkmı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 21 Aralık 2024; 0:59:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2026ya aldim ben bugun.

• Bence almışken 2027-2029-2031 onları da alın 2024 fiyatlarıyla ödersiniz miss. Ben mesela geçen aracımın 2040’a kadar mtv’lerini ödedim 2024 fiyatından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gyetiker G kullanıcısına yanıt

• Hangi şehir hocam?

• İçimizdeki en uyanık bile bunların eline su dökemez.

Kredi kartı ile ödeyenlere bankaya ödedikleri komisyonu bile kitliyorlar.

Tekel oluşturmak yasak iken bu konuda başka firmaların muayene istasyonu açmasını siyasi ilişkileri ile engelliyorlar.

Sonra da, günahı vebali boyunlarına, kazandıkları bu muazzam parayı aralarında kırışıyorlar diyorlar ama aslı var mıdır bilemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ödeme yaptığınız tarihi baz alırlar randevu tarihini ilerleyen günlere almanın zamdan etkilenmemesi gibi bir durum yok

• Şimdiden 10 yılık Randevuda alsan Vezneye gittiğin zaman güncel fiyatlardan işlem yapacaklar ..!

• Ara ara kontrol edin ankarada da dolu görünüyordu güncelle dedim her saat boş görünüyordu seçtim aldım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Yanlış bilgi. İnsanları yanıltmayalım lütfen. Araç muayene işi zaten bir imtiyazdır, yani tekeldir ve devlete aittir. Devlet bunu 2005 yılında 20 yıllığına ihale ile Tüvtürk'e kiraladı yani lisansladı. Süre bu yıl sonunda doluyor, 25 Ocak 2025'de yeni ihale var. isteyen herkes bu ihaleye katılabilir ancak bu defa 2 bölge için ihale açacaklar gibi görünüyor yani tüm ülkeyi tek bir firmaya ihale etmek yerine 2 bölgeye birer firma verecekler gibi görünüyor. Tabii belli olmaz her 2 bölgeyi aynı firma kazanabilir. Ama yıl 2005 değil. 2005'deki ihale temizdi. Yeni ihale çok büyük ihtimalle temiz olmayacaktır. Tahminin iktidar yanlısı bir veya iki şirkete verileceği yönünde.

Tekel oluşturmak yasaktır ama devlet imtiyazları buna dahil değildir. Ayrıca araç muayene bedelleri devlet tarafından belirlenmektedir. Sanki Tüvtürk kafasına göre fiyat belirliyormuş gibi algı kasmanın gereği nedir?

Tüvtürk 2005 yılında ihale ile belirlenen ücretler üzerinden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 35. maddesi ile buna dayalı olarak çıkarılan yönetmelik ve tebliğler ile belirlenen yeniden değerleme oranları doğrultusunda muayene ücreti alır ve bu yeniden değerleme oranlarını devlet belirler. Bu oranlar yalnızca Tüvtürk muayene ücreti için değil, devletin her türlü ceza ve harç artışında da uygulanır.

Ayrıca aldığı muayene ücretinin yarıdan fazlası devlete giden harç ve kesintilerdir.

Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 23 Aralık 2024; 22:46:29 >

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Ha anladım.

"Yönetimi ele geçirmiş siyasal irade, bir takım kanun ve yönetmeliklerle vatandaşını özel teşebbüs ile birlikte soyuyor" demenin bir sürü cümle ile yolunu yapmışsın.

Bir de Milli Piyango ve Tekel için de güzelleme yap ta A Haber misali seni dinleyip kendimi iyi hissedeyim.

Seni adam sanmıştım ama yanılmışım.

Muhatap almaya değmezmişsin, seviye ve bilgi düzeyi yerlerde, basitlik zirvede.

Blok.

• Evet eskiden yandaş tayfa ve Troll'ler aç kurtlar gibi saldırırdı muhalif mesajlara.

Belli ki devran dönmüş. Blok'layıp geçiyorlar.

Hala vatandaşı acımasızca soyan siyasi kararları ve şirketleri savunacak kadar kendini kaybetmiş üyeler var forumda.

Bir de bana adam değilsin demiş.

Vatandaşın vergilerinin hesabını sormak, zengin edilen belli bir zümreyi eleştirmek, yanlışa yanlış, doğruya doğru demek adam değillik ise ben adam değilim.

Bu dediklerimin karşısında olan senin zihniyetindekiler de adamsa, dünyaya tersten bakıyoruz demektir.

Ne alakası var ki? Ben bildim bileli araç vizesi var. Eski fiyatları ödediğimiz karayolları zamanı yani dolar veya enflasyon oranı ile günümüz parasına çevirirseniz muayene ücretleri hala o zamanlara göre daha düşük bile. Bunu eski bir paylaşımda o zamanki ödediğim vize ücretlerini söyleyerek yazmıştım.

Milletin alım gücü düştü, para yetmiyor anlarım ama vize sistemi 80 sonrası bildim bileli aynı.

• gyetiker G kullanıcısına yanıt
    2040 a kadar kasko yaptırmak istiyorum hocam 2024 fiyatından yardımcı olma şansınız var mı 😃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vurmayın, öldüüüüüü...

• Fark istemezler. Direkt zamlı alırlar.

Ben arabayı 2024te aldım ama hiç kullanmadım. 2025te kullanacağım. MTV ödemem değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 22 Aralık 2024; 21:4:47 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Tescil 24de yapıldı ve plaka çıktıysa geçmiş olsun, ödeyeceksiniz.

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    Ama hiç kullanmadım ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.