Şimdi Ara

Yarın(18 Mart 2022) Kış lastiği olmadan İstanbul-Ankara gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meteoroloji hafif kar gösteriyor, yarın İstanbul Avrupa'dan öğlen yola çıksam otoyoldan sıkıntısız Ankara'ya gidebilir miyim. Kışın bu yolda deneyimim yok.




  • Ben ettim siz etmeyin. Risk alıp yola çıktım, bir şekilde kazasız belasız ulaştım ama bu bana büyük ders oldu. Kaynaşlıdaki zincirleme kaza 500 metre önümde oldu. Allaha emanet geldim. Kış lastiksiz bu yola çıkmak hem kendini hem başkalarını riske atmakmış. Bir daha hayatta böyle birşey yapmam.

  • okullar tatil diye duyduk ama. düzce bolu fena olur benden söylemesi.

  • karı geç buzlanma olacak kar lastiği de kurtarmaz don olan yolda. elzem değilse soğuk hava dalgası 3-4 günlük 1 hafta erteleyin yolculuğu ya da öğlen vakti belli yerlerde fren kullanmayı gerektirmeyecek hızda gidin. bolu yolunda çok dikkat edin yanınızda her ihtimale karşı zincir/kar çorabı bulunsun ve naçizane tavsiye kış lastiği kiralayın

  • Gidilmez. Yolların kapanmasının (ya da açıldığında ilerlememesinin) en önemli sebeplerinden biri kış lastiği olmadan karlı yola çıkanlar. Şubattaki karda sivrihisar tarafından geçtim, yol kapanınca herkes duruyor doğal olarak, açılınca yazlık lastikli araç yürüyemiyor, haliyle arkasındakiler de yürüyemiyor, tekrar tıkanıyor. Hafif karda otoban yazlık lastiği kaldırıyor fakat şu anda hem kendine hem diğerlerine büyük risk.

  • Atlayın hızlı trene, Ankara`da da taksi kullanın çok kalmayacaksanız aynı fiyata gelir. (Kış lastiğiniz olmadığına göre Ankaralı olmadığınızı varsayarak yazdım)

  • Yarın(18 Mart 2022) Kış lastiği olmadan İstanbul-Ankara gidilir mi?

    Risk almayın derim.

  • weneorn kullanıcısına yanıt

    hızlı tren ve taksi paralarından haberi olmayan yazar beyanı

  • Ben ettim siz etmeyin. Risk alıp yola çıktım, bir şekilde kazasız belasız ulaştım ama bu bana büyük ders oldu. Kaynaşlıdaki zincirleme kaza 500 metre önümde oldu. Allaha emanet geldim. Kış lastiksiz bu yola çıkmak hem kendini hem başkalarını riske atmakmış. Bir daha hayatta böyle birşey yapmam.

  • bu kış temmuz 1 e kadar kışlıkları çıkarmayı düşünmüyorum. öyle bir soğuk var dışarda, yaz hiç gelmez gibi

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    6-13 Mayıs'a erken rezervasyondan tatil almıştım geçen hafta sonu tekirova'daydım hava böyleydi

    Yarın(18 Mart 2022) Kış lastiği olmadan İstanbul-Ankara gidilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 23 Mart 2022; 8:0:46 >
  • Bir insan neden arabasına kışlık lastik almaz?

    Aklım, mantığım almıyor.


    Kimse kalkıpta pahalıydı zarttı zurttu muhabbeti yapmasın.

  • MRhero kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Buradaki bir çok kişi "gidilmez" cevabı vermiş ama siz yine de gitmişsiniz.

    Buradakilerin fikrini madem uygulamayacaktınız neden boşuna konu açtınız?


    Kış lastiği olmadan yola çıkanlar yüzünden özellikle karlı yollarda bir çok sorun meydana geliyor. Kazaya karışmasalar bile ilerleyemedikleri için yolu kapatıp lastiği nizami olanların da yoluna gitmesine engel oluyorlar. Bunu bile bile ve buradan sorunuza yapmayın denilmesine rağmen hem kendi canınızı ve malınızı hem de muhtemel başka insanların canını, malını, vaktini vs önemsemeden bir hareket yapmışsınız.

    Konuda tek sevindirici olay başınıza bir şey gelmeden dersinizi almış olmanız.




    Not : Ortalama bir aracın 300-400k olduğu ortamda bunun %1 kadarı ile kış lastiği alınmıyorsa diyecek bir şey yok.

  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    insanımızın klasik mantık tarzı


    kışlık lastiğe verilen parayı boşa gitmiş görüyor

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    kış lastiği karda bi poha yaramaz. karda zincir takılır. bebeler bilmez eskiden deli kar yağardı ,takardık zinciri çıkardık. böyle rezillikler de olmazdı.

  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt

    Gidilmez diyen bendim, çok net söyledim aslında. Bende yeni tarihli kışlık lastik olduğu halde mevcut araç ile Bolu-Ankara planımı erteledim.


    Gerededen başka bir araç aldım geçen hafta, araç yattığı için lastikleri yazlıktı ve muayenesi yoktu, para hazır olduğu halde hava düzelene kadar muayeneye götürülemedi, muayene sonrası satışı aldıktan sonra da müsait yere çekildi ve hala ellenmedi. Bu sene tekrar kışlık almamak için havaların ısınmasını bekliyor.


    Kaza olacaksa uygun lastikli, bakımları eksiksiz, sürücüsü deneyimli ve sakin giden iki araç arasında da olur, kader deriz fakat bazı havalarda yazlık lastik ile çıkıp tehlike atlatmak kader falan değil.

  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt

    Haklısınız. Aslında gece gitmeyin mesajlarından sonra vazgeçtim fakat Cuma öğlene kadar karın aralıklı yağdığını ve yerlerin tutmadığını görünce yanlış bir kararla yola çıktım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.