Bizde doğalgazla çalışan, Demirdöküm Hermetik Şofben diye bişi var. Banyo yaparken suyun sıcaklığını ayarlamak çok zor. Bir de o an elektrik kesilse, çalışmayı durduruyor ve kalıyorsun buz gibi suya.
Bunun yerine ne olsa daha iyi olurdu? (Doğalgazla çalışsın ama elektrik kesilince ortada kalmayalım ve suyun musluktan akan sıcaklığı kolay ayarlansın. Ya da hepten elektrikle çalışsın ekonomi zorlamıycaksa çok.)
Bizim su deposunda rezistans var evden sigortasını açınca 1.5 saate bütün depoyu ısıtıyor elektrik fazla yakmıyor sene 2012 şohben devrimi kaldı :)
bilmiyorum şohben var ama amıyorum kırmızıyı açıyorum sürekli sıcak oluyor kombiden galiba
Başka evinde sıcak su olan yok mu?
Kombi ile sağlıyorum zaten elektrıkler gıderse ışık olmadan nasıl yapıcan?
quote:
Orijinalden alıntı: bgra25
Kombi ile sağlıyorum zaten elektrıkler gıderse ışık olmadan nasıl yapıcan?
Doğru ya unuttum kafam biraz karışıktı çünkü ben hep akşam yaptıgımın için :D :D Ama su yalıtımı olabilir.
Doğalgaz kombisi elektirik ile çalışıyor hocam. Hem doğalgaz olsun, hem elektirik gittiğinde kombi çalışmaya devam etsin diye bir şey yok. Senin dediğim şöyle olur. Jeneratör varsa dediğin olur. Elektiriği jeneratör karşılar ve sen sıcak suyu kullanmaya devam edersin.
Sobanın üstünde güğüm var , sıcak su ihtiyacını karşılıyor.Banyo yapacağım zaman bi leğen getirip sobanın yanında yıkanıyorum.
Direk şebekeden hem soğuk su hem sıcak su var. Hem de bedava
kombi
quote:
Orijinalden alıntı: Adalet
Sobanın üstünde güğüm var , sıcak su ihtiyacını karşılıyor.Banyo yapacağım zaman bi leğen getirip sobanın yanında yıkanıyorum.
Eskiden bununla karşılardık
Şimdi bununla
quote:
Orijinalden alıntı: Adalet
gügümü duydumda eski günler aklima geldi:<
güneş varsa güneş enerjisi ile güneş yoksa kombi ile
güneş enerjisi
Elektrikli banyo şofbeni
Yazları güneş enerjisi , kışları ıvır zıvır ara bulaşıklar için soba üstü güğüm , çay için kettle, duş için tüplü ısıtıcı