< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MkadirPolat -- 3 Nisan 2020; 17:3:32 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MkadirPolat -- 3 Nisan 2020; 17:3:32 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
benim şahsi çıkarım yok, iş için kaynak verileceğini de sanmıyorum yalnızca çevreye ve ülkeme saygılı bir vatandaş olarak ne yapabileceğimi araştırıyorum. teşekkür ederim.
|
Borunun bir çıkışını kontrol edilebilir şekilde idari binanın altına döşetip kışın ısıtmadan faydalanabilirsiniz.
Yazın ise çıkışı kapatır sıcak su dolaşımını sağlatmazsınız |
Bulundugun yerin yakinina hamam inşa edebilirisniz
Suyuda kaynak suyu dersiniz |
Suyun saf suya yakın olduğunu tahmin ediyorum.
Suyun sıcaklığını kullanarak ofisleri ısıtabilir ardından elde kalan soğuk suyu: 1- Şişeleyerek çalışanlara "ütü suyu" olarak kullanmaları için hediye edebilir veya "akü suyu" olarak sanayide cüzi miktara satabilirsiniz. 2- Belediyeye sokak temizliği veya peyzaj sulaması için hibe edebilirsiniz. 3- Kireçsiz olması dolayısıyla oto temizlikçilerine, halı yıkamacılara satış yapabilirsiniz. 4- Tesisinizin çevresine çit olarak "mazı" ekebilir ve bu bitkilerin sulanmasında kullanabilirsiniz. (Suyun içeriğini tam bilmediğimden işe yarar mı bilmiyorum. Eğer saf suysa bir işe yaramayacaktır.) |
Böyle bir düşünce içinde olmanız bile takdire şayan...
![]() Umarım bu konuda bilgi sahibi olanlar fikirlerini paylaşır. |
güzel çamaşır yıkanır bu suyla, hem sıcak, hem kireçsiz
![]() |
Aklıma bir şey gelmedi fakat enteresan fikirler geleceğine eminim, öne çıkardım.
|
Yazdıklarından tam olarak bir şey anlamak mümkün değil.
Kireçsiz ama iletkenlik değeri yüksek demek isterken ne demeğe getiriyorsun anlamdım. Arı suyun iletkenliği düşük olur. İletkenlik yükseliyorsa bu suya kimyasal katıldığını gösterir. Yani su sadece kireçsiz ama içerisinde kimyasallar var. Ben bunu anladım. Buda doğaya salınan bu suyun o kadar masum olmadığını gösterir. Günlük 5 ton su çok ama çok fazla su israfı demek. Hakikaten böyle binlerce irili ufaklı işletme olsa vay anam vay. Bizde evde iki damla suyun kavgasını yapalım. Bu insanoğlu iflah olmaz. Ayrıca bu kadar suyu biriktiremezsiniz de. En güzeli arkadaşın dediği gibi belediye ye haber vermek olabilir, fakat suyun içinde hangi kimyasallar var onu da bilemiyoruz. Bence zaten bu su kullanılabilecek gibi olsa kullanılırdı zati. Isı da elektrik üretmek için çok düşük. Ya da tesisin tekrar ısınmasında kullanacaksınız (tabi sadece kış ayları için) Sadece arı su endüstride çok aranılan bir materyal. Onu biliyorum. Ben akvaryumla da ilgilendiğim için akvaryumcularda arı suyu çok ararlar. (bilhassa üretim tankları için) Büyük çaplı akvaryumcular bu suyu seve seve alıp kullanırlar. Onlar için büyük bir kolaylık olur. Kendileri de boşu boşuna şebeke suyunu çekmiş olmazlar (ayrıca bu suyu da saflaştırmaktan da kurtulurlar). Ama iletkenlik mevzu canımı sıkıyor. İletkenliğin yüksek olması maalesef suyun temiz olmadığını gösterir. Arı suya akvaryumcular, sonradan, kendileri gerekli olan mineralleri gerektiği miktarda katarak düzenlerler. Suyun niteliğini biraz daha açarsanız daha yardımcı olunabilir gibime geliyor. |
önemli olan, her gün 5ton suyu kanalizasyona dökecek kadar umursamaz olan br işletmeye bu tarz ( onlara göre ek maliyet) bir fikri kabul ettirmek.
80 derece çok değil az da değil ancak, eşanjörler ile ortam ısıtma olarak kullanıla bilir, çok yakında sera vb var ise onların ısıtması yapılabilir. |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|