Şimdi Ara

günlük kanalizasyona dökülen 5 ton sıcak suyu nasıl nasıl değerlendirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
5
Favori
11.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhabalar forumu yıllardır takip ederim ilk konuyu açmak bugüne nasipmiş.

çalıştığım işyerinde buhar kazanları çalışmakta ve kondens tankından her gün yaklaşık (benim tahminim) 5 tondan fazla su kanalizasyona katılmaktadır

kondens tankından kanalizasyona karışan bu suyu gördükçe üzülüyorum. hem israf, hem 60-80 derece arası sıcaklığa sahip, hemde en nihayetinde akıp giden milli servet.

bu durumu avantaja çevirerek faydalanmak için fikirlerinize açığım. bu enerji ve su isfaf olmasın. 😐

su, yüksekte olan tankının kendi iç basıncı ile tahliye ediliyor.

suyun sertrik değeri 0 fr. yani yumuşatma tankından geçerek kireç oranı sıfıra indiriliyor ve iletkenlik değeri yükseliyor.

içme ya da kullanım suyu olarak kullanılması mümkün değil.

suyun enerjisini en düşük maliyetle nasıl bir enerjiye çevirebiliriz.

ekleme yapayım.

sıcak su kollektörüne bağlama firkri aklıma geldi fakat çalışan 3 adet kazanımız var ve set değerleri 90 derece. hal böyleyken işletme dönüş sıcaklığı 70 derece üstünde oluyor. bu yüzden bu fikir cazip gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MkadirPolat -- 3 Nisan 2020; 17:3:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Suyun saf suya yakın olduğunu tahmin ediyorum.

Suyun sıcaklığını kullanarak ofisleri ısıtabilir ardından elde kalan soğuk suyu:
    1- Şişeleyerek çalışanlara "ütü suyu" olarak kullanmaları için hediye edebilir veya "akü suyu" olarak sanayide cüzi miktara satabilirsiniz.
    2- Belediyeye sokak temizliği veya peyzaj sulaması için hibe edebilirsiniz.
    3- Kireçsiz olması dolayısıyla oto temizlikçilerine, halı yıkamacılara satış yapabilirsiniz.
    4- Tesisinizin çevresine çit olarak "mazı" ekebilir ve bu bitkilerin sulanmasında kullanabilirsiniz. (Suyun içeriğini tam bilmediğimden işe yarar mı bilmiyorum. Eğer saf suysa bir işe yaramayacaktır.)
    Yazdıklarından tam olarak bir şey anlamak mümkün değil.

Kireçsiz ama iletkenlik değeri yüksek demek isterken ne demeğe getiriyorsun anlamdım.

Arı suyun iletkenliği düşük olur. İletkenlik yükseliyorsa bu suya kimyasal katıldığını gösterir. Yani su sadece kireçsiz ama içerisinde kimyasallar var. Ben bunu anladım.

Buda doğaya salınan bu suyun o kadar masum olmadığını gösterir.

Günlük 5 ton su çok ama çok fazla su israfı demek. Hakikaten böyle binlerce irili ufaklı işletme olsa vay anam vay. Bizde evde iki damla suyun kavgasını yapalım.

Bu insanoğlu iflah olmaz.

Ayrıca bu kadar suyu biriktiremezsiniz de. En güzeli arkadaşın dediği gibi belediye ye haber vermek olabilir, fakat suyun içinde hangi kimyasallar var onu da bilemiyoruz. Bence zaten bu su kullanılabilecek gibi olsa kullanılırdı zati. Isı da elektrik üretmek için çok düşük. Ya da tesisin tekrar ısınmasında kullanacaksınız (tabi sadece kış ayları için)

Sadece arı su endüstride çok aranılan bir materyal. Onu biliyorum. Ben akvaryumla da ilgilendiğim için akvaryumcularda arı suyu çok ararlar. (bilhassa üretim tankları için) Büyük çaplı akvaryumcular bu suyu seve seve alıp kullanırlar. Onlar için büyük bir kolaylık olur. Kendileri de boşu boşuna şebeke suyunu çekmiş olmazlar (ayrıca bu suyu da saflaştırmaktan da kurtulurlar).
    Ama iletkenlik mevzu canımı sıkıyor. İletkenliğin yüksek olması maalesef suyun temiz olmadığını gösterir. Arı suya akvaryumcular, sonradan, kendileri gerekli olan mineralleri gerektiği miktarda katarak düzenlerler.

Suyun niteliğini biraz daha açarsanız daha yardımcı olunabilir gibime geliyor.
    önemli olan, her gün 5ton suyu kanalizasyona dökecek kadar umursamaz olan br işletmeye bu tarz ( onlara göre ek maliyet) bir fikri kabul ettirmek.

80 derece çok değil az da değil ancak, eşanjörler ile ortam ısıtma olarak kullanıla bilir, çok yakında sera vb var ise onların ısıtması yapılabilir.
  • Aklıma bir şey gelmedi fakat enteresan fikirler geleceğine eminim, öne çıkardım.
  • Borunun bir çıkışını kontrol edilebilir şekilde idari binanın altına döşetip kışın ısıtmadan faydalanabilirsiniz.

Yazın ise çıkışı kapatır sıcak su dolaşımını sağlatmazsınız
  • Bu akan su işlem görüp kullanım ya da içme amaçlı kullanılamaz mı? Mümkün değil mi? Belki ufak bir enerji üretme sistemi kurulabilir özellikle basınçla çıkıyorsa, yakın bir yerde kurulması düşünülebilir.

• İşten çıkarım olacaksa uğraşabilirim. Kaynak güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    benim şahsi çıkarım yok, iş için kaynak verileceğini de sanmıyorum yalnızca çevreye ve ülkeme saygılı bir vatandaş olarak ne yapabileceğimi araştırıyorum. teşekkür ederim.

• Suda herhangi bir kimyasal yok anladığım kadarıyla. Doğaya salın gitsin o zaman sağda solda ağaç yok mu, yoksa bile bol su isteyen dört beş ağaç dikin bol bol sulayın başka bir şey yapılmaz herhalde o suyla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hotwell tankı olması lazım yoğunlaşan buhar stim kondenserinden geçip soğur suya dönüşüp hotwell tankına girer kazandaki su eksildikçe hotwell den sirkülasyon pompalarıyla geri kazana girer fazla çıkan suyun ya da buharın neyse dışarı akıtılması külfet getirir hem cebe hem milli servete zarar

• Güncel kalsın çok güzel bir düşünce

• Başlıkta hata var.
    Avrupa'da bu suları arıtıp şişeleyip satıyorlar.
  • evsizleri yıkayarak
  • abboww kullanıcısına yanıt
    size katılıyorum. standart çalışma düzeninde tankta su eksildikçe yalnızca suyun tamamlanması için yumuşatılmış su ilave edilir. bakım haricinde drenaj hattından tahliye yapılmaması gerekiyor. sahada kondenstoplardan bir kaçı arızalı ve geriye dönen buhar suyu kısa sürede 100 derecelere çıkarıyor, servisle iletişim kuruldu fakat çözüm yok. neredeyse 7 ay oldu. jenaratörler arızaya girmemesi için sürekli olarak tank içine su eklenerek su sıcaklığı 60-80 derece arası dengeleniyor. oluşan sirkülasyon nedeniyle de günlük 5 ton şartlandırılmış ve ısıtılmış su kanalizasyon hattına boşaltıyor.

en azından çözüme değin bu durumu değerlendirerek bir şeyler yapmak istiyorum.

• Böyle bir düşünce içinde olmanız bile takdire şayan...
    Umarım bu konuda bilgi sahibi olanlar fikirlerini paylaşır.

• Kışın ısıtma iyi fikir, ekstra olarak adsorbsiyonlu chiller olsa yazın soğutma da sağlanılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JonnyCaqe kullanıcısına yanıt
    2 adet abs ch var. trijen sistemine bağlı.

• Çıkışa ısıtma tankı ekleyip buhar gücünden elektrik üretilebilir hocam bence. Güneş bacaları diye aratırsanız görebilirsiniz. Olmadı spiral borulardan geçirip suyun hızını artırırsanız bir türbinle yine elektrik üretebilirsiniz. Dediğiniz gibi 5 ton su akıyorsa peş peşe de bağlayıp hibrit bi sistem üretebilirsiniz.

• Distile su haline mi geliyor su acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: MkadirPolat

2 adet abs ch var. trijen sistemine bağlı.
    sistem trijen ise yapacak pek bir şey kalmamış çünkü verim %85 civarında.Belki arıtma tesisiniz varsa su oraya yönlendirilebilir.Ondan sonra çim sulama vs için kullanılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel çamaşır yıkanır bu suyla, hem sıcak, hem kireçsiz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.