Şimdi Ara

Euro5 ikinci el LPGli araç alırken dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
3
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilindiği üzere Euro5 motorlarda subapların magnezyum alaşımlı oluşu LPGde zamanla subap erime sorunu yapmakta. Bu durumu bazı LPG firmaları yaglama ve yuksek devirde benzin gonderme gibi sistemlerle subabin aşırı isinmasini onlemeye calismaktalar. Fakat o subaplar yine de aşınmakta.
    Neyse sonucta bu araclari kullananlar belirli bir km sonra saticaklar.
    Ikinci el arac alirken bu durumu da göz onunde bulunduralım.
    En azindan, aldigimiz aracin subaplarinin degismesi gerekebilir.
    Iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet eşimin yeni kasa honda city aracınıda 70.000 km de subap sıkıntısı yüzünden sattık. Subablar lpg ile 50.000 km dayandı.
  • Otomobil piyasasını ve forumları takip edenler otomobil severnlerin zaten bu konudan bilgisi vardı, ama otomobiller hakkında bilgisi sınırlı olan arkadaşlar için güzel bilgilendirici bir konu olmuş. Herkez kaç bin km'de subapların sorun çıkardığını yazar ise o araçlar hakkında ortalama bir değer yakalıyabiliriz.

Konu açan arkadaşa teşekkürler.
  • Şu anda insanların dizele yönelmesini etkileyen en büyük olay. Daha uygun ve makul bir çözüm bulunması gerek. Supap değişimi ve lpg montajı zaten 2500 TL'yi aşıyor ki bu da LPG'nin cazibesini kaybettiriyor.

Benim bildiğim japon araçlarına uygulamayı seviyor ustalar ama w.antilles in söylediği de kafa karıştırıcı.

Örneğin Astra J almak isteyenler benzinlisine ön yargı ile bakıyor doğal olarak...

DH FOSİL GRUBU
  • bilmıyordum ogrenmıs oldun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peder de bir tane 99 model avensis var. 320.000 km ye geldi. 200.000 km sini lpg ile yaptık geçenlerde subablar su koyvermeye başladı. İlk çalıştırmalarda sıkıntı yaşanıyor biraz. Yani eski magnezyum olmayan subaplarda bir sıkıntı yok ama yeni tip araçlar maalesef sıkıntı çıkıyor. Magnezyum subap ın avantajı hafif ve darbeye daha dayanıklı olmasıymış ama dezavantajıda yüksek ısıda kendini bırakıyor ve uzuyor. Eşimin honda city sinde de subap uzaması sıkıntısı yaşadık maalesef.

Orijinalden alıntı: w.antilles

Peder de bir tane 99 model avensis var. 320.000 km ye geldi. 200.000 km sini lpg ile yaptık geçenlerde subablar su koyvermeye başladı. İlk çalıştırmalarda sıkıntı yaşanıyor biraz. Yani eski magnezyum olmayan subaplarda bir sıkıntı yok ama yeni tip araçlar maalesef sıkıntı çıkıyor. Magnezyum subap ın avantajı hafif ve darbeye daha dayanıklı olmasıymış ama dezavantajıda yüksek ısıda kendini bırakıyor ve uzuyor. Eşimin honda city sinde de subap uzaması sıkıntısı yaşadık maalesef.

Yüksek Isı . Sanırım Yanlışınız var

Orijinalden alıntı: BohemAmca

quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

Peder de bir tane 99 model avensis var. 320.000 km ye geldi. 200.000 km sini lpg ile yaptık geçenlerde subablar su koyvermeye başladı. İlk çalıştırmalarda sıkıntı yaşanıyor biraz. Yani eski magnezyum olmayan subaplarda bir sıkıntı yok ama yeni tip araçlar maalesef sıkıntı çıkıyor. Magnezyum subap ın avantajı hafif ve darbeye daha dayanıklı olmasıymış ama dezavantajıda yüksek ısıda kendini bırakıyor ve uzuyor. Eşimin honda city sinde de subap uzaması sıkıntısı yaşadık maalesef.

Yüksek Isı . Sanırım Yanlışınız var

Tam tekniğini bilmiyorum ama Honda city de sıkıntı çıkınca usta; Abi lpg yüksek ısıda çalışıyor ama sen bunu hareret göstergesinde göremezsin. Magnezyum alaşımlı subaplarda çelik subaplar gibi yüksek ısıya dayanamıyor gibi birşeyler demişti.

• Evet magnezyumun ısıya direnci ile celigin direnci yari yariya. Magnezyum 700 derecede baskalasirken celik 1500 leri gorebiliyo.

• Daha önceki aracımda LPG kullanıyor ve çok memnun olan birisi olarak mevcut aracıma lpg takdırmıyorum.
    neden takdırmıyorum çünkü km de 10 kuruş daha az tüketmeme neden olacak (hesap yapmayın arkadaşlar 10 kuruştan fazla tasarruf olacağını ispat etmek için aracım az benzin tüketen bir araç,ben çok kere hesabını yaptım boşuna yorulmayın yani) lpg kiti artı muayene sızdırmazlık vesaire derken 20.000 km de kitin parasını çıkartacağım.
    sonra 30000 km de 3000 tl tasarruf etmişken her an karşıma subap riski çıkacak. zaten arabayı toplamda 60.000 km kullandıktan sonra satarım bu yüzden bence gerek yok.

Benim yetkili serviste ve sanayide ki ustalarımla yaptığım görüşmelerde haddinden fazla sayıda subap yakan olduğunu ve her gün bu tür problemler nedeniyle kendilerine gelenler olduğunu söylediler. (son derece bilgili ve donanımlı opel ustalarıdır kendileri)
    eğer aracınız yeni nesil bir araçsa mutlaka aracınızın motor ustalarıyla (adı usta olanlarla değil, gerçekten usta olanlarla) görüşün onların tecrübelerini sorun aynı araçtan subap yakanlar olup olmadığını bunun sık sık karşılarına çıkıp çıkmadığını teyit edin
    aracınızı kaç km kullanmayı planladığınızı, kullanım koşullarınız altında aracınızın ne yaktığını, sürekli şehir içi kullanıyorsanız benzin tüketiminide göz önünde bulundurarak hesabınızı yapınız.

Her zaman söylüyoruz, her durum ve şart altında ne lpg, ne benzin, nede dizel avantajdır denilemez araca, kullanım şartlarına, beklentilere vesaireye göre bu durum değişir bu yüzden iyi hesap yapın.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• Bir liste yapılabilse güzel olur, hangi benzinli araçların sübapları magnezyum alaşımından yapılmış ve lpg ile sorun yaşanabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Sadece Euro5 normundakiler mi yoksa Euro4 normundakilerde de sıkıntı oluyor mu?

Subaplar magnezyum alasimli ise erime uzama yapiyor. Euro5 motorlarda.
    Ama kac km sonra eridiginin standardi yok. Cunku erime bir anda olmuyor her gun yavas yavas aşınıyo subaplar.
    Taki gün gelip gec calisma, cekis kaybı, rolanti duzensizligi sık sık stop etme gibi durumlarla teşhis konulmus oluyo.

• Bu durumla ilgili sıkıntı cok. Konu guncel kalmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackersun -- 2 Ağustos 2013; 11:07:17 >
  • Subaylar çelik olanlarla değiştirilebiliyor. Sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.

• Ben tecrübemi aktarayım.

2000 model Focus'um var. 2007'de 100.000km'de iken LPG takıldı. Şu an 215.000km'de, yani LPG ile 115.000km yol yaptı.

Araçta az miktarda yağ eksiltme mevcut. 5000km'de 0,5 litre kadar yağ eksiltiyor. Bagajda yağım var, eksildikçe ekliyorum.

Rölantisi de benzinli zamanına göre bir miktar (çok değil) sarsıntılı çalışıyor. Önceden çalıştığı belli olmazdı ama şimdi aracın içinde motorun çalıştığı verdiği titreşimden anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 2 Ağustos 2013; 11:49:53 >

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Daha önceki aracımda LPG kullanıyor ve çok memnun olan birisi olarak mevcut aracıma lpg takdırmıyorum.
    neden takdırmıyorum çünkü km de 10 kuruş daha az tüketmeme neden olacak (hesap yapmayın arkadaşlar 10 kuruştan fazla tasarruf olacağını ispat etmek için aracım az benzin tüketen bir araç,ben çok kere hesabını yaptım boşuna yorulmayın yani) lpg kiti artı muayene sızdırmazlık vesaire derken 20.000 km de kitin parasını çıkartacağım.
    sonra 30000 km de 3000 tl tasarruf etmişken her an karşıma subap riski çıkacak. zaten arabayı toplamda 60.000 km kullandıktan sonra satarım bu yüzden bence gerek yok.

Benim yetkili serviste ve sanayide ki ustalarımla yaptığım görüşmelerde haddinden fazla sayıda subap yakan olduğunu ve her gün bu tür problemler nedeniyle kendilerine gelenler olduğunu söylediler. (son derece bilgili ve donanımlı opel ustalarıdır kendileri)
    eğer aracınız yeni nesil bir araçsa mutlaka aracınızın motor ustalarıyla (adı usta olanlarla değil, gerçekten usta olanlarla) görüşün onların tecrübelerini sorun aynı araçtan subap yakanlar olup olmadığını bunun sık sık karşılarına çıkıp çıkmadığını teyit edin
    aracınızı kaç km kullanmayı planladığınızı, kullanım koşullarınız altında aracınızın ne yaktığını, sürekli şehir içi kullanıyorsanız benzin tüketiminide göz önünde bulundurarak hesabınızı yapınız.

Her zaman söylüyoruz, her durum ve şart altında ne lpg, ne benzin, nede dizel avantajdır denilemez araca, kullanım şartlarına, beklentilere vesaireye göre bu durum değişir bu yüzden iyi hesap yapın.

Tamamen katılıyorum.

Özellikle Euro5 normlarına tabi motorlarda, lpg'nin geri dönüşümü için şartları iyi hesap edimek gerekli. Ben geçen yıl yeni araç
    aldığımda çok hesap yaptım ve vazgeçtim.
    Şuraya konu açmıştım;http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/f_//tm.htm#65435833
    excel dosyasını indirip bilgileri -beyaz rakamlar- güncellerseniz geri dönüşüm hakkında bir nebze fikir verebilir.

*Konu içinde yağlama ve garanti poliçesi hakkında yorum mevcuttur.

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.