Şimdi Ara

Bez Branda Boyaya Zarar Verir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
36.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımı az kullandığımdan ötürü branda almaya karar verdim.Naylonlar boyaya zararlı dediler,o zaman bez branda alayım diye düşündüm.Hatta yarın büyük ihtimal gidip siparişi vereceğim,özel dikecekler.

    Boyaya zarar vermez,değil mi?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bez Branda Boyaya Zarar Verir Mi?

    Arabanı hava koşullarından ve dış etkenlerden korumak için branda kullanmayı düşünüyor olabilirsin. Ancak, bazı durumlarda brandanın boyaya zarar verip vermeyeceği konusunda endişelerin olabilir. Bu yazıda, bez brandaların boyaya zarar verip vermediği konusunu inceleyeceğiz.

    Boyaya Zarar Vermeyen Brandalar

    Tüm brandalar boyaya zarar vermez. Özellikle "boyaya zarar vermeyen brandalar" olarak adlandırılan bazı brandalar, aracının boyasına zarar vermeden koruma sağlar. Bu brandalar genellikle yumuşak ve nefes alabilen malzemelerden üretilir.

    Bez Brandalar

    Bez brandalar, genellikle daha uygun fiyatlı ve hafiftir. Ancak, bez brandalar uzun süreli kullanımda boyaya zarar verebilir. Bunun nedeni, bezin nemi tutması ve aracın yüzeyinde küf veya küf oluşumuna neden olabilmesidir.

    Çadırlar

    Çadırlar, araçları kısa süreli yağmur veya güneşten korumak için kullanılabilir. Ancak, çadırlar genellikle bez brandalar kadar nefes alabilen değildir ve uzun süreli kullanımda boyaya zarar verebilir.

    Araba Brandaları Boyaya Zarar Verir Mi?

    Araba brandalarının boyaya zarar verip vermemesi, kullanılan brandanın türüne bağlıdır. Boyaya zarar vermeyen brandalar boyaya zarar vermezken, bez brandalar ve çadırlar uzun süreli kullanımda boyaya zarar verebilir.

    Arabanın Üzerine Bez Örtmek

    Arabanın üzerine bez örtmek, kısa süreli koruma için uygun bir çözüm olabilir. Ancak, bezin nefes alamaması ve nemi tutması nedeniyle uzun süreli kullanımda boyaya zarar verebilir.

    Sonuç

    Arabanı branda ile korumanın gerekli olduğu durumlarda, boyaya zarar vermeyen brandaları tercih etmelisin. Bez brandalar ve çadırlar, uzun süreli kullanım için uygun değildir ve boyaya zarar verebilir. Arabanın üzerine bez örtmek de geçici bir çözüm olmasına rağmen uzun süreli kullanımda boyaya zarar verebilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    Aracımı az kullandığımdan ötürü branda almaya karar verdim.Naylonlar boyaya zararlı dediler,o zaman bez branda alayım diye düşündüm.Hatta yarın büyük ihtimal gidip siparişi vereceğim,özel dikecekler.

    Boyaya zarar vermez,değil mi?


    Sadece güneş için düşünüyorsanız, ince naylon astarlık kumaştan, ben diktiriyorum. Çok hafif bir kumaş olduğu için, çizmesi mümkün değil. Yarın örteceğim, umarım.
  • Ben hiç naylon düşünmüyorum,tamamen bez olsun istiyorum.En iyisi o gibime geliyor.

    Teşekkürler.
  • Bez en iyisidir.
  • Bez en ıyısıdır. Bende kefen bezı gıbı bıseyden kendı dıktırdıgım ortuyu kullanıyorum. herhangı bır zararı olmaz.


    Dıkkat etmenız gereken tek nokta bez brandayı cıkarıcagınızda surukleyerek cıkarmayın. aracın uzerındekı tozlar cızebılır kaportayı.

    guzelce elınızle toplayarak kaldırın kaldırırken.


    Bırde bezı ne kadar acık renk dıktırırsenız o kadar ıyıdır. gunes ısıgını cekmeme acısından
  • Ben yıllar önce kullanmıştım. Araç her gün kullanıldığında brandayı ört-çıkart biraz zahmetli oluyordu. Ancak iki-üç gün arabam yatacaksa örtüyordum. Tozdan, güneş ışınlarından koruyor. Yağmurlu ve karlı havalarda brandanın kullanılmaması gerektiği, zira uzun süre ıslak olarak aracın üstünde kaldığında kaporta ve boyaya zarar vereceğini söylememe gerek yok sanırım. Ayrıca branda da bu durumda zamanla çürüyebilir.

    Araca brandayı örterken dikkatli olunması gerekir. Brandaya yapışan gözle görülemeyen küçük kumlar bile sürtünmeden dolayı boyayı çizebiliyor. Bu nedenle de brandanın araç yüzeyine temas eden kısmı çok temiz olmalı.

    Brandayı aracın üstünden çıkarttıktan sonra iyice silkelemek gerekiyor. Ayda bir horumla da yıkadığımı hatırlıyorum.





  • quote:

    Orjinalden alıntı: caş


    Brandayı aracın üstünden çıkarttıktan sonra iyice silkelemek gerekiyor. Ayda bir horumla da yıkadığımı hatırlıyorum.




    ben ayda bır makıneye atıp yıkıyorum valla
  • Teşekkürler arkadaşlar,ben beyaz renk düşünüyordum,sizin önereceğiniz bir renk var mı?Çizilmemesi için azami özeni gösteririm zaten?Bir de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum;ama branda kullanımı eskiden daha çok yaygındı,artık tek tük görüyorum.
  • ben kremrengi diktirdim. cunkı tozda krem rengi oldugu ıcın pek bellı olmuyor kirlendıgınde. 1ay ıdare edıyor yanı...

    sutbeyaz dıktırırsenız her hafta sonu makınaya atmanız gerekebılır. cok pasaklı gorunur cunkı.

    acık krem rengı en ıyısı bence



    bırde dıktırdıgınız bezın kesınlıkle altına lastık vs yaptırmayın. lastıklı ortuye hıc gerek yok... normal dıktortgen bır carsaf gıbı dıktırın. ve 4 kosesıne de 30 cm uzunlıgunda ıp dıktırın. ve bezı arabaya serdıkten sonra bu 4 kosedekı ıpler tam jantlara denk gelıcektır... 4 koseyıde bu sekılde jantlara baglarsanız bezın altında hava ve ruzgar sırkulasyonuda olur. boylede sıcaktan pısmez kapota. oglen gunesındede bınsenız ıcerısı ılık olur. cehennem gıbı yanmaz. ızmırın sıcagını ıyı bılırım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    Teşekkürler arkadaşlar,ben beyaz renk düşünüyordum,sizin önereceğiniz bir renk var mı?Çizilmemesi için azami özeni gösteririm zaten?Bir de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum;ama branda kullanımı eskiden daha çok yaygındı,artık tek tük görüyorum.


    Renk konusunda mavi ya da gri renkleri önerebilirim. Beyaz renk her ne kadar güneş ışınlarını engellese de kiri oldukça fazla gösteriyor. Çok koyu renk kiri göstermese de güneş ışınlarını çekiyor.

    Son yıllarda Ziebart, Sonax gibi kuruluşlarda yapılan boya koruma uygulması yaygınlaştığından branda kullanımı azalmış olabilir. Daha öncede de belirttiğim gibi gerekli özen gösterilmediğinde özellikle metalik boyaları çizebilmesi bir başka unsur. Eskiden hırsızlık olayları o kadar yaygın değildi. Artık arabaların üzerindeki antenler bile çalınıyor. Branda hayli hayli çalınır. Aman dikkat edin!





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.