Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (9 Mobil) - 4 Masaüstü9 Mobil
5 sn
36.080
Cevap
1.131
Favori
3.526.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aile ortamı diyebileceğimiz semti neresi ayyıldız ve oğuzlar mı ? Ben 20 senedir eryaman’dayım burayı çok seviyorum ama bu paraya ev kalmadı burada mecbur o tarafa geleceğim ve çocuğun ortamı düzgün olmadı gerek elvankent bir nebze iyi gene etimesgut içine hiç bakmıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _RuLazz_ kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden öyle idi, benim bildiğim artık rayiç bedel’den yüksek kredi çekilir ise ve tapuya rayiç bedel gösterilirse ceza geliyor. Benim bir tanıdık 190k çekti tapu rayiç 100k çıktı ama 180’den göstermek zorunda kaldım dedi 3 ay önce aldı evi

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Merhaba tapuda evin bedelini çıkan kredi kadar gösterebiliyor muyuz hala? Yoksa yüzde 90 kredi gibi düşünüp yuzde 10 uzerini mi göstermemiz gerekiyor.

• akrabandan yani kardeşten ev alabilen var mı ? bu krediyi kullanarak. Yoksa kabul edilmez mi
  • darkcald kullanıcısına yanıt
    Alamazsın.

• papkide P kullanıcısına yanıt
    5 yıl icinde vergi memurlari gelir , pismanlikan yararlanmak istiyor musunuz der ve sizden farkı alir ama satıcıdan da alir . Satıcı ya kitlemek istiyorsanız yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krediye imzaları attık. Tapuya internetten 2 hafta sonrasına gün alabildik.

Katılım bankası bize ipotek belgelerini verdi, avukatıda ogün çagırın gelsin devri yapın dedi.

Webtapu diye bir şey var buraya evraklar, bilgiler felan yükleniyor . Bu işlemleri yapsak tapu işini bu hafta halledebilirmiyiz.

• Halk bankası avukat göndermiyoruz dedi ipotek yükleme işini merkez yapacakmış tapuya direk düşecek tapudan size mesaj gelecek dediler bankadan bankaya fark mı ediyor ki bu iş?

Edit :tapular çok yoğun bugun önünden geçtim inanılmaz kalabalık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 16 Haziran 2020; 13:34:13 >
  • ugur208 kullanıcısına yanıt
    Ziraat'in %70'e kadar çıktığını gördüm. %50 diyorlar hesap yapalım diyip dönünce daha yüksek çıkabiliyor. Sanırım maaş arttıkça başka kredi yoksa falan bu oranı arttırabiliyorlar.
  • Tapu için döner sermaye bedeli İnternette yazan 178.5 lira mı arkadaşlar? Hizmet ve harç bedeli haricinde Tapu da ayrıca masraf çıkıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: spiee

Ziraat'in %70'e kadar çıktığını gördüm. %50 diyorlar hesap yapalım diyip dönünce daha yüksek çıkabiliyor. Sanırım maaş arttıkça başka kredi yoksa falan bu oranı arttırabiliyorlar.
    Ben kredi tutarı konusunda sıkıntı yaşamamak adına böyle birşey yapıyorum, yapmış olup yararını gören var ise lütfen alıntılayıp cevaplasın ayrıca çekecek arkadaşlarda belki FİKİR olur...

Annemin 1 evi vardı kendisi oturuyordu içerisinde , ben kirada oturmayayım diye sattık aldığı evden kalan peşinatı ben kullanacağım kendisine gene 3+1 daire aldık, yarın tapuya gideceğiz. Annemin ikametini benim kirada oturduğum eve aldım ilçe nüfusa gittik bunun için... Yarın tapu'dan sonra emlakçı ile görüşeceğim ve anneme aldığımız evi kiraya vermiş gibi yapacağız yan gelir göstereceğiz bankada, ayrıca annem emekli... Emekli maaşı + benim maaş+ kira geliri olarak bankaya başvuracağız, çekeceğimiz kredi miktarı 200.000 tl belki bu kadar zahmete gerek yok ama eşşeğimi sağlam kazığa bağlamak istiyorum... Ben 6 yıldır kurumsal firmada çalışıyorum ama puanım 1200 sicil çok iyi değil, bana çıkacağını sanmıyorum mecbur annemden başvuracağız gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Haziran 2020; 13:55:51 >

Aslında evliyim ama ikamet eski evimde görünüyor. Eşimin gelirini de son iş yerinde 6 aydan az süresi var diye saymadılar. Yalnızca benim gelirimin %50'si olur demişlerdi başvurdum %70 çıktı. Sabit bir sistemleri yokmuş söylediklerine göre sistem çıkartıyormuş. Ama sorunca %50 diyorlar.
  • educationist E kullanıcısına yanıt
    e-ipotek yapıldığından avukat gelmiyor. banka avukatı eskiden gelirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

Ekspertiz raporuna itiraz edip sonuc alabilen var mi?

Evi 10 m2 düşük göstermiş. Ederinden en az 20bin az gostermis. Söylediği rakamda sitede ev yok. İtiraz ettim de bakaim. Neye göre rapor yazıyorlar anlamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: educationist

Halk bankası avukat göndermiyoruz dedi ipotek yükleme işini merkez yapacakmış tapuya direk düşecek tapudan size mesaj gelecek dediler bankadan bankaya fark mı ediyor ki bu iş?

Edit :tapular çok yoğun bugun önünden geçtim inanılmaz kalabalık var.
    Ziraat katılımda elime ipotek belgelerini verdiler, avukatı da çagır devri yap dediler.

Web tapuyu kullanmış olan bilgi yazsa , randevu gelmeden işlemler halledilebiliyormu.

• Sistem bankadan bankaya değişiyor demek sabah Halkbankasından kredim onaylandı ipotek işlemini sistem üzerinden yapacaklarını tapuya bizim ipotek sunmamız gerekmediğini hatta randevuda almayacağımızı tapunun sistemine düşünce bize bilgi mesajı geleceğini ona göre gidecekmişiz. Bu randevu işini tam anlamadım satıcıda başka ilden gelecek adam işim karışmasa bari.

• okirgil O kullanıcısına yanıt
    Şuan da exper raporu için en iyi ihtimalle 1 hafta. benim de tam 1 haftada çıktı. Banka yine iyi çıktı sizinki 10 gün normal artık diyor.

Hocam enişteden de mi olmuyor? kesin bilgi mi?
  • Bugün Yüksek giriş 3+1 ev ile sözleşme yaptık bakalım yarın krediye annem üzerinden başvuracağız annem emekli 2k maaş alıyor ben 4k aynı hanedeyiz ve annemin üzerine ev var bakalım 190-200 k kredi ihtiyacımız var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smhylmz

295e anlaştığım eve eksper 240 eksper raporu çıktı, itiraz ettik bakalım artacak mı.
    İtiraz sonrası rapor değişmedi, kalanını ihtiyaç kredisi ile tamamlayacağım artık

• 
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.