Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36.087
Cevap
1.129
Favori
3.526.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11211122112311241125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yapılandırma bildiğiniz yalan oldu şimdilik uzun bir süre için

anca seçim fln olcakta oy toplamak için önünü açacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanozbaki

Ziraat Katılımdan 324000 tl 10 yıllık krediye bugün imzayı attık.

Geçen haftadan 25 hazirana tapu randevusunu önceden almıştık.

Banka bize ipotek belgelerini verdi , tapudan ipotekli satış randevusu alın dedi. Randevu günü ipotek belgelerini tapuya verin, avukatta gelecek işlem tamamlanacak dedi. Randevu alırken ipotekli satış randevusu alın dedi.

Evi aldıgım kişininin yanına uğradım, randevu alırken öyle ipotekli satış başvurusu seçeneği yoktu dedi. Satış randevusu aldım dedi.

Ziraat katılımdan tapu işlemi yapan oldumu
    Eğer ipteokli satış yapmaz iseniz geçersiz başvuru olur bilginize, aynısını biz yaşadık... Biz evimizi sattık ben satış başvurusu yapmıştım ama ipotekli satış işaretlenecekmiş o günbiraz sorun yaşamıştık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delpo41

İlk işlemi banka yapıyor sonra tapudan size mesaj geliyor. Mesajdan sonra satıcı (müteahhit, ev sahibi) satış başvurusunu yapıyor. En azından bende işlem bu şekilde gerçekleşti.
    Banka krediyi onayladıktan sonra kaç gün içinde ev tamamen size geçmiş oldu?
  • Böck kullanıcısına yanıt
    şu süreci anlatan yazı var mı?
  • Böck kullanıcısına yanıt
    kredıyı onaylamak farklı bır husus. ne zaman tapuda ımzayı atarsınız ev banka rehınlı olarak sıze gecer. ustelık alıcının kredı parası odenmemıstır o sırada. en son alıcının kredı parası odenır banka tarafından.
  • Exper raporu çıkan arkadaşlar exper değeri ile alım fiyatınız arasında fark nasıl? Experin belirlediği değer o evin gerçek değerini aşağı yukarı verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-)bankadan kredi onayı gelir
    2-)sizi ekspere yönlendirir
    3-)eksper gelir evi inceler ,ve evin fiyatını belirler
    4-)siz evin fiyatının şuanda %90 kadar kredi kullanabilirsiniz ,geriye kalan ücretide bankada tutmanızı isterler (zorunlumu bilmiyorum ama bankacı bankada görünsün demişti)
    5-)sonra banka avukatı ile görüşürsünüz,uygun bir tarihte tapudan randevu alırsınız
    6-)tapuya bankanın avukatı ,ev sahibi ve alıcı gider.Gerekli işlemleri tapuda yaparsınız (devir işini).Tapudan sonra bankaya gidersiniz ve bankadayken evin ücreti ev sahibinin hesabına gönderirsiniz.

Halk banktan çekmiştim ben,işleyiş aynen böyle oldu bende.
  • slayer35 S kullanıcısına yanıt
    Ne zamn almıştınız? Halk bankası son değişiklik ile avukat gitmediğini, on line ipotek konduğunu söyledi.

• Emlak Vadisiyoutube
    Tapu Gayrimenkul Satış / Devir İşlemi Nasıl Yapılır ? | Noter Satışı Tapu Yerine Geçer mi ?
    https://www.youtube.com/watch?v=KpmsfjaIyvo

kısmen faydalı oldu.
  • 295e anlaştığım eve eksper 240 eksper raporu çıktı, itiraz ettik bakalım artacak mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smhylmz

295e anlaştığım eve eksper 240 eksper raporu çıktı, itiraz ettik bakalım artacak mı.
    Hay maşallah iyi öldürmüş 270 dese anlayacağım, hangi banka ?

240k değer için bankanın vereceği para 216k peşinat 79k lazım size. :) (Bankanın 216k'dan keseceği evrak-sigorta ücretleri-nakliye-tapu-emlak masrafları hariç)
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Halkbankası, en kötü 270 bekliyordum baya şok bi değer oldu. Bakalım kısmet banka ve mütahit eksperle tekrar görüştüler. bi kaç güne belli olur dediler.
  • arkadaşlar konu dışı bölümüne yazdığım soruyu değerlendirme şansınız varmı acaba?

teşekkürler
    https://forum.donanimhaber.com/daire-ev-yerlestirme-hakkinda-gorusunuz-oneriniz--144051679#144051679
  • ev konusunda eniştemle anlaştım. yayladaki arsamı(120k) ve üstüne 130k verip onun evi alacağım. tapu işini büyük ihtimalle vekaletle halledeceğim başka ilde olduğumdan. bunda sorun olur mu? muvazaalı satış falan der mi banka? çünkü eniştenin bazı sıkıntıları var, arsayı üzerine almayabilir bir süre konuşmadık ama öyle diyeceğini tahmin ediyorum.

yayladaki arsayı ailem satmamı istemiyordu, araya yabancı girmesin diyorlardı. mecburen eniştenin evini alıyorum o yüzden. ev karaman merkezde 1000 lira kiracısı içinde. Kendim de lojmandayım şuan. o yüzden mantıklı geldi. lojman sürem bitince satarım diye düşünüyorum.
  • iyi günler vakıf bankası kredi kartı vermeden konut kredisi kullandırıyor mu ? 220.000 tl konut kredisi onay aldı kredi kartı onaylanmadığı için kredi kullandıramıyoruz dediler. bilgisi olan ?
  • ucar557 kullanıcısına yanıt
    Kredi kartını sizmi istemiyorsunuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

Banka krediyi onayladıktan sonra kaç gün içinde ev tamamen size geçmiş oldu?

Alıntıları Göster
    Kredi pazartesi öğleden sonra kullandırıldı. Tapu sms'i perşembe öğlen geldi. Cuma işlem yapamadık, bugün gittik ama yoğunluktan henüz randevu alamadık. Sanırım yarın hallolur.

• bu kredi onayları için bankaya mı gidip başvuruyorsunuz yoksa bankaların web sitelerinden mi başvuruyorsunuz? web sitelerinde devletin belirttiği faiz oranları çıkmıyor? ayrıca önce evi mi bulup başvurmak lazım yoksa önce krediye başvurup ev mi aramak lazım? evi bulsak kredi çıkar mı çıkmaz mı kesin olmuyor.ya da ne kadar kredi çıkacağını nasıl öğremnebiliriz?
  • Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Hangi ilde kullandınız acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufulits -- 15 Haziran 2020; 19:19:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: educationist

Exper raporu çıkan arkadaşlar exper değeri ile alım fiyatınız arasında fark nasıl? Experin belirlediği değer o evin gerçek değerini aşağı yukarı verir mi?
    exper almak istediğim ev için 75k düşük bedel biçti...
  • 
Sayfa: önceki 11211122112311241125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.