Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
36.080
Cevap
1.131
Favori
3.527.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11251126112711281129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tsufulits

Tamam banka başlatıyor da tapuya giderken randevuyu kim alıyor? Alıcı mı satıcı mı banka mı?
    Hocam banka başlatıyor dediğiniz şey zaten bir nevi randevu. Gelen mesajda aynı randevu alırkenki gibi bir sıra numarası veriliyor. O mesajdan sonra dilediğiniz zaman tapuya gidip evrakları bırakabilirsiniz. Ayrıca bir randevuya gerek yok. Evrakları bıraktıktan sonra tapu harcı ve yeni bir randevu mesajı gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Valla hocam nette çok farklı yorumlar var sözleşmeden cayma bedeli yazacak felan,sözleşme belli kurallara göre yapılacak. Hangimiz öyle yapıyoruz ki ben beğendim evi, emlakçı sözleşme yaptı satıcı adına imzaladı, satıcı aynı ilde değil ben de kapora verdim bu sözleşmeye dair. Ama hiç bir anlamı olacağını sanmıyorum. Neyse öyle adamlara denk gelmeyiz İnşallah.

• educationist E kullanıcısına yanıt
    Alıcı ve satıcı emlakçıda birlikte keyfi vazgeçme bedelini belirler ve sözleşmeye yazar... Yok öyle tapuda vazgeçmek millet exper parası ödüyor uğraşıyor öyle koşay değil ama sözleşmen yoksa tapuya gelmeden bay bay diyebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Haziran 2020; 22:39:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sözleşmede öyle birşey yok gerçi benim durumunda sıkıntı yok adam toprak sahibi 3 daire satıyor bana sattı diğerini zamlı sattı şimdi son dairesini yüksek zamla satıyor. Evin anahtarını da aldım öyle keyfi iş yaparsa zararımı da ödemeze büyük konuşmak istemem ama o eve bana verdiği zarardan fazlasını veririm.

• educationist E kullanıcısına yanıt
    Sözleşmede yoksa bilemem hocam adam vazcayarsa yaptırımın olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Haziran 2020; 22:56:15 >
  • Merhaba, konuya açıklık getirmek için yazıyorum birçok arkadaş sormuş. Vakıfbank ve bildiğim kadarıyla diğer 2 devlet bankası e ipotek işlemini kendi yapıyor sistemden dosyaları yüklüyor yani, randevuyu da onlar alıyor. Size tapudan mesaj geldiğinde satıcı ile gidip kimliklerinizi beyan ediyorsunuz. Sonrasında aynı gün içerisinde size tekrar mesaj geliyor online olarak tapu harcını yatırıyor ve tapunuzu alıyorsunuz. Benim sürecim şu şekilde oldu:

Bankaya tapu fotokopisi ile krediye başvurma ( maaş müşterisi olduğum için onay beklenmiyor direk işlemler başlıyor)
    1 gün sonra experin eve gitmesi
    2 gün sonra exper raporunun gelmesi
    1 gün sonra kredi için imza atılması
    1 gün sonra tapu randevusu ve aynı gün içinde tapunun alımı

Katılım bankaları ise çoğu işlemi sizin yapmanızı bekliyor ve arada avukat da oluyor, ipotek vs. işlemlerini bireysel yapmak nispeten daha zor diye biliyorum.

• Avantajli konut kredisinde anladigim kadariyla tapu satisinin 1.1
    2019dan önce olmasi gerekiyor. Ancak alacagim ev 01.04.2019 tarihinde veraset yoluyla intikal etmiş bu da gecersiz kiliyormu avantaji. Bu noktada detay yok hiç bir yerde .

• Kamu bankalarında en cazip olanı hangisi sizce beyler halk vakıf ziraat bende başvurucam ilk hangisine gidim 3 ününde maaş müşterisi değilim sadece ziraatta hesabım var sizce 3 ünden hangisine ilk gidim
    oğuzlar ve ayyıldız mahallesindeki siteler gayet güzeldir, özellikle çocuk için.

yalnız çoğu sitelerde asansör yok dikkate almanızı öneririm.
  • Hasener kullanıcısına yanıt
    Maşallah sizin çok hızlı olmuş, şuan için exper raporu 10 gün diyorlar. Dün Kredi imzası attım Tapu mesajı gelmedi şu saate kadar. 24 saat sonra gelir diyor emlakçı sizin tam ne kadar sürede geldi.?

• umgaca U kullanıcısına yanıt
    Ayyıldız mahallesi arçelikler sitesinde yüksek giriş ev ile anlaştık hocam krediye başvurucaz 3 balkonlu 140m2

• Bu yapılandırma işi çok uzadı ümidim kırılıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

Hocam senin kac gunde itirazin degerlendirildi?

Alıntıları Göster
    5 saat içerisinde itiraz cevabı geldi...
  • Arkadaşlar annem emekli 56 yaşında 15 yıl kredi çeksek onun üzerinden hayat sigortası ne kadar çıkar ? Birde sigorta yaptırmak zorunlumu zorunlu ise özel bankaya yönelicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Arkadaşlar annem emekli 56 yaşında 15 yıl kredi çeksek onun üzerinden hayat sigortası ne kadar çıkar ? Birde sigorta yaptırmak zorunlumu zorunlu ise özel bankaya yönelicem.
    sigorta yaptırmak zorunlu, 56 yaşındaki anneniz için biraz daha fazla sigorta çıkacaktır.

Çünkü banka risk alıyor sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onami

Avantajli konut kredisinde anladigim kadariyla tapu satisinin 1.1
    2019dan önce olmasi gerekiyor. Ancak alacagim ev 01.04.2019 tarihinde veraset yoluyla intikal etmiş bu da gecersiz kiliyormu avantaji. Bu noktada detay yok hiç bir yerde .
    Hocam o konuda yazılı hiç bir bilgi yok. Halkbank maaş müşterisiyim, musteri hizmetleri temsilcisi de bu şekilde beyan etti kampanya faiz oranlarından degil, 0.94 faiz üzerinden kredi çıkıyor.

• investing kullanıcısına yanıt
    Evet ama özel bankada zorunlu değil akbank’ta kredi temsilcisi kuzenim yaptırmayacağım dedi 56 yaş için 15 yıl krediye devlette 25-30 çıkar dimi

• Halk banktan kredisi onaylanan arkadaşlar Tapu mesajı ne zamn geliyor dün sabah imzalar atıldı kredi için 24 saat geçti halen mesaj gelmedi Tapu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: educationist

Halk banktan kredisi onaylanan arkadaşlar Tapu mesajı ne zamn geliyor dün sabah imzalar atıldı kredi için 24 saat geçti halen mesaj gelmedi Tapu için.
    o Halkbank'ın ben ne diyeyim, saçma sapan exper fiyatı yüzünden şimdi ihtiyaç kredisi arıyorum.

Merak ettiğim bir şey var, konut kredisi onaylandıktan sonra ihtiyaç kredisine başvuru yapabilir miyim?
  • investing kullanıcısına yanıt
    İmzaları attınız mı? Mesaj gelmedi henüz bana şikayet varda okuyorum 3 gündür mesaj bekleyen varmış.

Edit : yapılır bence ama banka kredi limitinize bakıyor. Örneğin ben konut için başvurduğumda sadece iki ayı kalmış 2.500 ödemesi olan ihtiyaç kredim vardı. Banka kapatmamı istedi daha doğrusu merkezden o şekilde istenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 17 Haziran 2020; 10:24:31 >
  • 
Sayfa: önceki 11251126112711281129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.