Şimdi Ara

Elektrikli araçların hiçbir avantajı kalmadı.İnşaallah Togg tez zamanda batar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Togg batar dedim diye saldırmaya hazırlanan kuru milliyetçilere önceden söyleyim söylediklerinize misliyle karşılıkvereceğim.İnsanlar sizin gibi ayak bağlarından bıktı.Her yere salça olup durmayın.

Şu fiyatlara bakın.Millete ucuz maliyetle araçlara bineceksiniz diye 2-3 milyona elektrikli araçları dayadılar.Milliyetçilik gazıyla insanları gaza getirip bu araçları aldırdılar.Şimdi de tam bir üç kağıtçı ve düzenbaz mantığı ile zammı dayıyorlar.

Togg ile ne alakası var diyen zavallılar bilmeli ki togg da bu zammı yapan zihniyet ve firmalar da aynı yapının ürünü.Togg'da bu zamları yapan firmalara istediğinde dur diyecek iktidarın ürünü.

%3-5 anlarız da %30 zam nedir?Mazota,benzine 1,2 tl zam gelen yerde elektriğe %25-30 zam geliyor.Bu araçları insanlara uygun maliyetle bineceksiniz diyenler millete iyi bir kazık attı.

Hala elektrikli aracı almaya,savunmaya devam edecek misiniz?İnsaallah o togg fabrikası bir an önce batar.Zaten Dizel ya da benzinliden pahalıya binileceği belli oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 23 Ocak 2026; 15:37:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış bir bakış açısı: yaşadığın torpakları hala daha tanıyamamanın alameti..

Ucuz elektürük ancak iktidar değiştiğinde mümkün olır. Nükleer de gelse, bedawa elektürük de gelse, herşeyin en kötüsüne layık olan ve bunu da kanıksamış olan bu zavallı ve gariban türk milletine ucuz elektürüğü asla yâr etmezler. Sifir elektürüklü tomofobili bilem ÖTV li veren bi hökümet varken, şarj iştaşyonu sahaplarının " hökümet kazları yolarken, o tüylerden biz de almayacak kadar enayi miyiz " deyip, bu tomofobil sahaplarına ucuza elektürük vermeleri hayaldir.

Elektürüklü tomofobilleri cazip göstererek avları kapana doğru kıstırıyorlar ve bu şekilde zamlar yaparak da son darbeyi vuruyorlar...

Sevgili milliyetçi karşim benim. Burda önüne gelene saydırmışsın. Asıl önünde duran kocaman şeyi görmeyip, onun etrafından dolanıp arkasındaki kırıntılara karş adeta ateş püskürmüşsün Halbuki kafanı az yukarı kaldırıp baktığında, karşında duran şeyin togg'un en büyük düşmanı olduğunu göreceksin.

Ben bu ucuza bineyim olayına takılıyorum. Ya bu araçlar en ucuz 1.6-1.7m TL kaçak elektrik ile şarj edip bedavaya sürsen bile yıllık az olmayan bir değer kaybı olacak. (Altın/döviz-araç fiyat indeksi vs)

Keyif için alınabilir. Teknoloji için alınabilir. Güç için alınabilir. Hiç bir şey demem.

Ama sırf ucuza gitmekse hedef bence en son alınacak araç türü sıfır araç elektrikli araç vs olmalı. Primi yüksek kasko çıkıyor 30k bakım kitliyorlar serviste 12-15k, mtv ödüyorsun mesela t10x 14k

Ben mesela 1.5 yıl önce T10X vs düşünüyordum. Yerine gayrimenkul aldık aracı da sattık teke düşürdüm. İyiki öyle yapmıştım. İki araç masrafı da baya yükmüş. Hesaba gelirsek. Bu sene kasko 10k (full imm sınırsız), bakım 3k sanayi parçalar kendim aldım yaptırdım, mtv 1,6k

Yani 1.5/2m bandı bir ev alsak ekstra 10k civarı mtv, ekstra 20k kasko primi, polent filtre değişimine de ekstra 10k sayınca etti ortalama 40k para... Trink 700 litre benzin parası daha arabayı yürütmeden harcandı. Üstüne peşinat verdik altın döviz vs bozduk. Bir de koruma için ppf vs yaptığında tamamen içerdesin...

Elektrikli araç = ucuza yol girmek

Bu denklem ile yola çıkanın kesinlikle totalde zararda olduğunu düşünüyorum. Belki gelecekte içten yanmalılar gibi ikinci elde çok ucuza alternatifleri bulunur hesap değişir. Ama şu an için total külfeti daha fazla insanlar basit hesap yaptığı için total durumu görmüyor bence...
    Yani hocam verdiğiniz örnekler araştırmadığınızı o kadar belli ediyor ki.
    - Dolubatarya'yı paylaştıysanız yayınlarını da izlemişsinizdir. Veya diğer kanallarda da sıklıkla söylendi. Araba bir yatırım aracı değil. Pandemide birileri var olan araçları saklayıp yatırımmış gibi millete yutturdu ve aynı durum halen devam ediyor. Elektriklide vergi dilimleri daha katı olduğu için 5.000₺ zam 500.000₺ artışa neden olabiliyor.
    Araba ihtiyacınız varsa alınır.
    - Elektrikli araçların uzun yolda, hele ki kış şartlarında vaat edilen menzilin yarısından azına götürdüğü de zaten biliniyor.
    - Dizelin tek depoyla gittiği yeri 7 kez durarak gittiyseniz ve bundan söyleniyorsanız. Elektrikli araç size göre değilmiş zaten, neden aldınız ki?
    - Bu arada ben de altın bozdurmuştum, 3.000₺'den 200 gr. Şu an bakarsak ciddi zarardayım ama 1 sene araç kullanmış oldum.

Bazı insanları anlamıyorum. Hiçbir araştırma yapmadan kredi imkanı, benzer fiyatlarda benzinlilere göre dolu özellikleriyle elektrikli alıyorlar. Sonra olan gerçekleri görünce markaları suçluyorlar.

Elbette zam yüksek. Zorda olmadıkça bu markaları kullanmam. Eşarj, Ekim gibi benzer bir zam yapmıştı. Tepkiler üzerine eski fiyata geri dönmüştü. Halkın tepkiyi koyması lazım da bizimkilerden pek ümitli değilim.

Valla doğru söylüyorsun hocam.Bir hayal icinde yaşıyoruz.1725000 liraya altın bozdurup elektrikli arac aldım.Altın 20 günde 200000 lira üzerine koydu benim araç aynı fiyat.Bunu gectim yakıttan tasarruf edelim dedik.Lanet olsun kocaeli antep arası 120-130 otoyol hızında dizel aracımla aynı yaktı.Bir de bu eski fiyattan böyle.

Şu an yeni yapılan zamlarla uzun yolda dizel arabadan fazla yakıyor.Üstelik dizel arac tek depo ile aynı yolu giderken ben bu yolda 7 kere şarja girecegim.Evden şarj desen onu da 4000 kwh sınırı getirdiler.Ben bu işten birsey anlamadım.

• zamanında matbaaya da karşı çıkıyorlardı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kısmen katılıyorum. Tabi ki batsın tarafına değil bu kadar insanin geçim kaynağı sonuçta. Pilli bebek üretmek yerine daha geniş bir kitleye hitap edecek bir proje olmasını şahsen bende isterdim. Örneğin dacia ayarinda araçlar üretip halka hitap edecek sekilde bir proje olabilirdi. Bu balon araç piyasasını domine edip fiyatların ciddi şekilde aşağı cekilmesin de sağlardı ama nerede bu zihniyet..

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

t10x ve t10f in fosil yakıtlı modellerine de ihtiyacımız var. vw'den fason 1.5 tsi ünite alıp koysak muhteşem olmaz mıydı? Ya da hyundai den 1.6 crdi, stellantisten 8 mm zincirli 1.5 hdi?Elektrikli araçların hiçbir avantajı kalmadı.İnşaallah Togg tez zamanda batar. 

peynir ekmek gibi togg satardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 23 Ocak 2026; 13:48:35 >

Piyasanın durumu ortada, daha halen 25 yaşında çarpışan otodan hallice arabalara servet istiyorlar. ABD EU 20 sene önce bunları çoktan tencere tava yaptı. Bir düşünün sadece 400 500 bin tl ye sıfır araç devlet destekli. Ne olurdu bu ikinci el piyasası? Milletin uzay mekiğine son teknolojiye ihtiyacı yok. a noktasından b noktasına güvenli ve sorunsuz gidecek bu kadar. Yapıyorsan yine yap tog mog kimsenin lafı yok fakat su anki durum tabiri caiz kel başa şimşir tarak..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nükleer enerji olmadan ucuz elektürük olmaz...

Zammı yapan kim?Tesla istasyonları hala eski fiyat.Neyi anlamıyorsunuz kardeşim?Trugo toog'un degil mi?Bak bakalım kim yapmış zammı?

Zammı yapan trugo ise teslayı mı elestireyim?

Allahım sen bu memlekete akıl fikir ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 23 Ocak 2026; 15:34:5 >
    Attığın başlığı okumadın mı? Elektrikli araçların artık avantajı kalmadı. O zaman toggun avantajı kalmadı diye değiştir. Diğerleri avantajlı hala o zaman. Böyle desen birşey demem. Ama hepsini hedef alıp sadece togg demen tuhaf. Attığın fotoda en ucuz trugo görünüyor. Ama yine de zam açısından tepkine birşey diyemem bu konuda haklısın.

zaten togg çok lüks kaldı bizim ülkeye. bize halk arabası lazım. Togg zengin Türkler için üretilmiş gibi oldu. Bizim ülkeye Togg Clio, Togg Egea, Togg Berlingo, Togg Transit lazım acil.

Bildiğin gibi değil. Oku...

Elektrikli araçların hiçbir avantajı kalmadı.İnşaallah Togg tez zamanda batar.dinimizislam.com
    Matbaanın geç gelmesi - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=547

Yanlış bir bakış açısı: yaşadığın torpakları hala daha tanıyamamanın alameti..

Ucuz elektürük ancak iktidar değiştiğinde mümkün olır. Nükleer de gelse, bedawa elektürük de gelse, herşeyin en kötüsüne layık olan ve bunu da kanıksamış olan bu zavallı ve gariban türk milletine ucuz elektürüğü asla yâr etmezler. Sifir elektürüklü tomofobili bilem ÖTV li veren bi hökümet varken, şarj iştaşyonu sahaplarının " hökümet kazları yolarken, o tüylerden biz de almayacak kadar enayi miyiz " deyip, bu tomofobil sahaplarına ucuza elektürük vermeleri hayaldir.

Elektürüklü tomofobilleri cazip göstererek avları kapana doğru kıstırıyorlar ve bu şekilde zamlar yaparak da son darbeyi vuruyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 23 Ocak 2026; 19:51:32 >

• Ben bu ucuza bineyim olayına takılıyorum. Ya bu araçlar en ucuz 1.6-1.7m TL kaçak elektrik ile şarj edip bedavaya sürsen bile yıllık az olmayan bir değer kaybı olacak. (Altın/döviz-araç fiyat indeksi vs)

Keyif için alınabilir. Teknoloji için alınabilir. Güç için alınabilir. Hiç bir şey demem.

Ama sırf ucuza gitmekse hedef bence en son alınacak araç türü sıfır araç elektrikli araç vs olmalı. Primi yüksek kasko çıkıyor 30k bakım kitliyorlar serviste 12-15k, mtv ödüyorsun mesela t10x 14k

Ben mesela 1.5 yıl önce T10X vs düşünüyordum. Yerine gayrimenkul aldık aracı da sattık teke düşürdüm. İyiki öyle yapmıştım. İki araç masrafı da baya yükmüş. Hesaba gelirsek. Bu sene kasko 10k (full imm sınırsız), bakım 3k sanayi parçalar kendim aldım yaptırdım, mtv 1,6k

Yani 1.5/2m bandı bir ev alsak ekstra 10k civarı mtv, ekstra 20k kasko primi, polent filtre değişimine de ekstra 10k sayınca etti ortalama 40k para... Trink 700 litre benzin parası daha arabayı yürütmeden harcandı. Üstüne peşinat verdik altın döviz vs bozduk. Bir de koruma için ppf vs yaptığında tamamen içerdesin...

Elektrikli araç = ucuza yol girmek

Bu denklem ile yola çıkanın kesinlikle totalde zararda olduğunu düşünüyorum. Belki gelecekte içten yanmalılar gibi ikinci elde çok ucuza alternatifleri bulunur hesap değişir. Ama şu an için total külfeti daha fazla insanlar basit hesap yaptığı için total durumu görmüyor bence...

• Bende Togg T10X var evet bu elektrik zammı fazla oldu , bende rahatsızım , Togg unda tesla gibi Togg kullanıcılarına özel indirimli satması lazım

ben Atatürkün milliyetçilik ilkesi ve her Türk vatandaşının yapması gerektiği gibi milli markayı veya Türkiyede üretilen bir aracı Togg u milli markayı tercih ettim , ithal tesla sr 1790 iken ,ondan çok daha kaliteli ve uzun menzilli T10X V2 yi 1923 e aldım (fiyat bile anlamlı 1923) , elektrikli hala dizelden yinede ucuz ama artık DC fiyatı çok pahalı hale geldi ,geldi de

bir ülkenin milli markasının batmasını bu ülke vatandaşı istemez , evin tek aracı , binlerce kişiye ekmek sağlıyor bu marka ,onlarca mühendisimiz çalışıyor yurtdışına satılıyor , son teknolji ürün üretiyor satıyoruz , ülkenin markasına bu kin bu nefret ,batarsa o kadar kişiye sen mi iş bulacaksın , dışardan düşmana gerek yok ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 24 Ocak 2026; 0:12:7 >

Yazı hoşuma gitti ve şöyle bir değerlendirmem var.

Paragraf;

2. örnekleme ile başlamışlar, dinin etkisini devlete sahip olmadığından reddetmişler, ardından ilgili profesörü söylemeyip atfedilen ırktan bahsetmeleri.

3. çeşitli propagandalardan bahsedilmiş, biz engellendik imajı

4. aslında haberimiz olduğunda aksiyon aldık

gerisinde ise savunma ve örneklemeler.

Anlaşılabilir bir yazı ancak gerçek bir kaynağı yok.

Aslında konuya yorum yapmak için girmiştim ama yazıyı okuduktan sonra nacizane fikrimi söylemek istedim.

Arka arkaya iki mesaj atmayım konuda fikrimi de söyleyeyim.

---

Togg şirketinin ortakları zaten alacağı parayı aldı, ürünün alınması için bile bir artısı yok, tercih edilmiyor. Batmasının bir anlamı yok.

Yazı doğru ama eksik

Ucuz elektrik iktidar değişiminde mümkün olur hayır

O iktidar değişimi satılmış olduğu 100km öteden belli olan adama muritlik yaparak ,karşı çıkanlara akpli yandaş şu bu diye hakaret ederek,benim hırsızım iyi diyerek olmaz evet

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.