Şimdi Ara

Elektrik kablosu Uydu, Kablo Tv ve Hoparlör Kablosunu Etkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25x16 mm.'lik kablo kanalı içine 6'lı prizli uzatma kablosunu, uydu kablosunu, kablo tv kablosunu ve bir de hoparlör kablosu koymayı düşünüyorum. Kablo kanalı küçük olduğu için kablolar ancak sığıyor ve çok sıkışık duruyorlar.

Bu durumda elektrik kablosu, diğer kabloları ve dolayısıyla uydu, kablo tv ve hoparlör sinyalini etkiler mi ?

Kullandığım kablolar standart kablolar, özel blendajlı olduklarını sanmıyorum.

Cevaplar için teşekürler.

Not : En güzeli deneyip görmek. Ancak şuan planlama aşamasında olduğum için, deneyip görmem pek mümkün değil.

• Hoparlör kablosunu pek etkilemez. Line in kablosunu etkiler.
  • Kısa mesafede sorun olmaz birde kabloları burgu yapmamaya özen gösterin
  • Cevaplar için teşekkürler. Burgu yapmamaya özen gösteririm tabi. Mesafe de çok uzun değil, en fazla 4-4,5 metredir. Biraz da risk alıp denemem gerekecek.

Peki elektrik kablosunu bir malzemeye sarsam faydası olur mu ? Mesela alüminyum folyo gibi ince olup, elektrik kablosunu blendajlı hale getirecek bir malzeme var mıdır ? Veya varsa doğrudan blendajlı uzatma kablosu da alabilirim. 5 metrelik bir uzatma işimi görür.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Cevaplar için teşekkürler. Burgu yapmamaya özen gösteririm tabi. Mesafe de çok uzun değil, en fazla 4-4,5 metredir. Biraz da risk alıp denemem gerekecek.

Peki elektrik kablosunu bir malzemeye sarsam faydası olur mu ? Mesela alüminyum folyo gibi ince olup, elektrik kablosunu blendajlı hale getirecek bir malzeme var mıdır ? Veya varsa doğrudan blendajlı uzatma kablosu da alabilirim. 5 metrelik bir uzatma işimi görür.

Blendaj değilde elektrikçilerin kullandığı spiralli sıva altı hortumlar(esnektir) var onlardan yararlanabilirsiniz, denemedim fayda edermi bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra
    Blendaj değilde elektrikçilerin kullandığı spiralli sıva altı hortumlar(esnektir) var onlardan yararlanabilirsiniz, denemedim fayda edermi bilmiyorum.

Hmm. Kablo kanalı içinde yerim olmadığı için bunu yapmam biraz zor olacaktır. Ancak fikir işime yarayacak, başka yerde kullanacağım
  • hoparlör kablosunu nüve (ferrit) denilen silindir şeklindeki parçanın içinden geçirirseniz faydası olacağını düşünüyorum. Amaç bozucu özelliğe sahip yüksek frekansların absorbe edilmesi.

Nüveyi, bozuk anakart ve psu üzerinden temin edebilirsiniz.

üzeri bobin sarılı olan parça

anakart

aynı şekilde üzeri bobin sarılı olan parça

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektrik kablosundan yüksek akım geçmiyorsa sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.