Şimdi Ara

Hdmi Arc Bağlantıda Ses Tv'den Kontrol Edilebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Lg 75UP75 televizyonda Logitech z906 kullanıyorum. Sistemden memnunum ama optik bağlantıyla bağlandığım için sesi televizyondan değiştiremiyorum. Bu yüzden 2. bir kumanda kullanmam gerekiyor. Bu durumdan şikayetçiyim.


    Sony ht rt3 almayı düşünüyorum 2. el olarak. Arc hdmi ile bağlandığımda bu problemi çözmüş oluyor muyum. Sese televizyondan müdahale edebiliyor muyum ?


    Teknik özelliklerinde hdmi için 5.1 desteklemiyor denmiş. Ama arc hdmi için bir ibare yok. Arc olduğunda durum farklı mı oluyor ?


    Hdmi Arc Bağlantıda Ses Tv'den Kontrol Edilebilir mi ?







  • ARC ile sadece sesi televizyonun HDMI portu (giriş) üzerinden, ses sisteminin HDMI (çıkış) portuna yönlendirmeyi yapmış oluyorsunuz. Aradığınız özellik HDMI-CEC (HDMI Consumer Electronics Control). ARC'si olup da CEC'si olmayan bir cihaza daha denk gelmedim. LG'de buna Simplink deniyor. Televizyonunuzdan ses çıkışı olarak ARC'yi seçtiğinizde televizyonunuzun hoperlörleri susar ve sesi artık ses cihazınızdan alırsınız. Sony HT-RT3'de de CEC özelliği bulunuyor. Televizyonunuzu kapattığınızda soundbar da açılır, kapattığınızda kapanır. Televizyon kumandanızdaki ses açıp/kapama fonksiyonları da direkt olarak HT-RT3'ü kontrol etmeye başlar.

  • Hocam açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Soru işaretlerimi giderdiniz.
    Hdmi üzerinden 5.1 konusunda bir yorumunuz var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıvan Ç -- 23 Ekim 2022; 10:58:29 >
  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız cihazlar uygunsa (eARC) HDMI üzerinden yanlış hatırlamıyorsam 32 kanala kadar ses aktarılabiliyor. Ama bunu yapabilmesi için belli şartlar var. Aslında olay bant genişliği, ses formatı ve cihazlardaki lisanslarda bitiyor. Sıkıştırılmış formatlar olan Dolby ve DTS ile ARC ile 5.1 ses çok rahat bir şekilde aktarılabiliyor. Ancak cihazlarınızda da bunların lisanslarının olması gerekiyor. Dolby son derece yaygın bir format. Genelde bunda problem çıkmaz ancak DTS ayrı bir lisansa ihtiyaç duyan farklı bir format. Lisans işi de öyle "üretici almamışsa ben alayım" denilebilecek bir şey değil. Yanlış hatırlamıyorsam LG'nin farklı pazarlar için üretilmiş aynı model televizyonlarından birinde DTS lisansı varken, diğerinde yoktu. Yani olay sadece donanımdan ibaret değil.


    Sizin duruma özel ekran görüntüsünde LPCM formatında 5.1 desteğinin olmadığı söylenmiş. Dolby Digital ile LPCM formatları farklı iki format. DTS desteklenmiyor ancak Dolby Digital ile 5.1 ses aktarımı yapabilir. Ancak soundbar ile gerçek bir 5.1 deneyimi pek beklemeyin derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 24 Ekim 2022; 8:46:8 >




  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    seçtiğiniz cihazdan bağımsız olarak ARC'nin kendi limitleri var.


    2 kanal sesi sıkıştırılmış ya da kayıpsız olarak iletebilir. LPCM kayıpsız bir ses formatıdır. dolby veya dts sesleri de 2.0 olarak ARC ile iletebilirsiniz.

    5.1 sesi sadece sıkıştırılmış olarak iletebilir, LPCM çalışmaz ama dolby(ac3) veya DTS çalışır.


    Dolby TrueHD ve DTS HD-MA sesleri de arc ile iletemezsiniz ama bu formattaki dosyalarda genelde içte gömülü düz dolby veya dts ses bulunur onu iletebilirsiniz.


    sizin TV modelinizi araştırmadım ama LG son yıllarda DTS desteklemiyor. dolayısıyla dts olan dosyalarda ses iletemeyecektir. ( modelinizin istisnai bir özelliği yoksa, emin olmak için siteden veya kullanma kılavuzundan kontrol gerekiyor)


    medya player (android kutu/nvidia shield/pc vb.) hdmi ile soundbara o da hdmi ile TV'ye bağlanırsa dts filmleri de sorunsuz izleyebilirsiniz. çünkü TV ye sadece görüntü gelir. ses ile ilgili bir işlem gerekmediği için dts desteğinin olmaması sıkıntı yaratmaz.





  • @aeronics Hocam yorum için teşekkürler. LPCM olayı kafamı karıştırmıştı.

    @b¤cek Hocam genel bilgilendirme için teşekkür ederim. Mi box s 4k ile denedim. Pass through ayarında belki DTS sesi iletir diye düşündüm ama onuda yapmıyor LG.

    Gerçi sadece 5.1 surround da yeterli benim için. Netflix, Disney falan efektif kullanabileyim kafi.

  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    DTS için mi box'tan çıkan hdmi kabloyu soundbara takacaksınız, soundbarın çıkış portundan hdmi'yi tv'ye takacaksınız. TV sadece görüntü sinyali alacak dts lisansı eksikliğinin bir önemi olmayacak.


    ancak sizin seçtiğiniz soundbarda tek hdmi port varmış, o yüzden bu kurulum işinizi görmüyor. 2 veya daha fazla hdmi portu olan bir soundbar işinizi görebilirdi. ya da dts destekli bir tv.

    örneğin jbl 5.1 bar'da hdmi in ve out ayrı port olduğundan bu sorunu aşabilir. henüz soundbar almadıysanız farklı model bakabilirsiniz. elbet birden fazla hdmi olan sound bar bulunur.


    ya da en ucuz çözüm dts film indirmeyip dolby olmasına özen gösterirsiniz. =)



    Hdmi Arc Bağlantıda Ses Tv'den Kontrol Edilebilir mi ?




  • b¤cek B kullanıcısına yanıt

    Hocam henüz soundbar almadım, z906 ile devam ediyorum. z5500 vardı kontrol paneli kaba subwoofer çok büyük olunca değiştirme gereksinimi duydum. Soundbarlara sıcak bakmadığım için z906 aldım. Ama iki ayrı kumandadan kullanma sorunu devam ettiği için ailem pek ısınamadı. Birde z5500 stereo seslere otomatik sanal surround efekti yapıyordu. z906 nın aynı şeyi yapması için tv den PCM ayarını seçmem gerekiyor. Böyle olunca netflix falan 5.1 vermiyor. Bizimkilerde devamlı o ayarları kurcalamazlar. O yüzden z906 da pek kullanışlı olmadı.

    Dts konusunu sadece test ettim. Şuanki kullanım senaryosunda DTS pekte önemli değil :) Dts film bulup indiricek halleri yok :)

    Salonda aile kullanımı için en iyisinin soundbar olduğuna karar verdim. Tek kumandadan hiçbir ayarla uğraşmadan rahat rahat kullanırlar. Hemde daha şık durur.

  • Hocam merhaba,z5500ün kontrol paneli lazım bana kullanmıyorsanız ücreti dahilinde.

  • onurpark O kullanıcısına yanıt

    Hocam z5500 ü satıp o şekilde z906 ya geçiş yaptım. Elimde yok yani.

  • Hayırlısı olsun yanıt için teşekkürler.

  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    olsun en azından kurulum opsiyonları hakkında bilginiz oldu. artık sound barı alınca bir de kısa yorum yaparsınız memnuniyet ve işinizi görmesi konusunda.


    ek bilgi: normalde optik bağlantı üzerinden bağlanınca TV ile ses kontrolü yapılmıyor, tamamen ses sitemine kalıyor kontrol. ancak mesela LG TV ve LG ses sistemi olunca bazı modellerde TV kumandası sesi de kontrol edebiliyor. (sanırım LG çakallık yapıp kumandalarda aynı sinyali kullanıyor ya da bir şekilde optik üzerinden sadece kendi markasının belirli cihazlarının tanıdığı ses açma/kısma sinyali yolluyor olabilir.) ancak bunun çalışmasına güvenmek çok büyük iyimserlik olur, iki cihazdan biri değişince sıkıntı çıkar vb.

  • b¤cek B kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam fikir sahibi oldum iyi oldu.

    Hdmi Cec ve gerçek 5.1 aradığım kriterlermiş onu öğrenmiş oldum. Sony uygun fiyatlıydı ama kaçtı, sanal surround pek aklıma yatmadığı için acele etmiyorum beklemedeyim.


    Hocam bahsettiğiniz özelliğe LG ''LG Sound Sync'' diyor. Optik bağlantıda normalde ses çubuğunda çarpı oluyor artı eksi bişey ifade etmiyor. Ama sync modu açınca PCM modunu zorunlu kılıyor ve ses kontrolu tv ye geçiyor yani ses çubuğu ekrana geliyor artı eksi yapabiliyorum. Ama logitech desteklemediği için işe yaramıyor o ayrı tabi.

    Farklı markaları da eklemek için bi ekran var. Listede logitech yok ama belki yer diye bi kaç markayı denedim. Olmadı.

    Olsa bile sadece PCM olayı can sıkıcı. Nasıl bi çakallık var bende anlamadım :)

  • b¤cek B kullanıcısına yanıt

    Hocam bu konuda hdmi cec ve arc konusunda bilgi sahibi olduktan sonra lg lhb625 5.1 ev sinema sistemi aldım.

    5.1 soundbarlara göre fiyat oldukça iyiydi ve tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Tv ile beraber açılıp kapanıyor, tv kumandasından kontrol edilebiliyor.

    Önceki z906 dan kablo kanalları zaten hazırdı hemen kurulumu yaptım. Dvd player kısmını çekmeceye gizleyecektim ama bizimkilerin hoşuna gitti, dursun dediler o yüzden göz önünde kaldı.

    Ses kalitesi olarak memnunum, z906 dan iyiki geçmişim demiyorum ama niye geçtim de dedirtmiyor.

    Yardımcı olan herkese teşekkürler.

    Hdmi Arc Bağlantıda Ses Tv'den Kontrol Edilebilir mi ?


    Hdmi Arc Bağlantıda Ses Tv'den Kontrol Edilebilir mi ?


    Hdmi Arc Bağlantıda Ses Tv'den Kontrol Edilebilir mi ?

    https://www.lg.com/tr/ses/lg-LHB625





  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, paket sistemler globalde sevilmiyor fakat bence çok ucuza (malum sitelerdeki ikinci el 5.1 fiyatları bugün popüler sıfır bluetooth kulaklıklardan ucuza geliyor) büyük fark yaratarak tercih edilebilir çözümler sunuyorlar.

  • b¤cek B kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam çok haklısınız.

  • hayirli olsun. speakerlari sehpanin en arkasina koymak yerine one dogru yerlestirirseniz, sehpadan gelen rezonansin onune gecmis olursunuz.

  • sqOn S kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam, değerlendiricem teşekkür ederim.

  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt

    Hocam lütfen açıklamalı yazwrmisiniz. Bağlantıyı hdmi üstünden yapınca 5.1 ses alabildinizmi. Bende de z906 var bende satıp sizin gibi tek kumanda olsun istiyorum. Merak ettiğim şudur tv ye hdmi den bağlayınca netfilix ten 5.1 ses alınıyormu.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Tv den passthrough (düz geçiş) seçtikten sonra hdmi arc çıkışından 5.1 alabiliyorum evet. Netflix, disneyplus 5.1 alıyorum sıkıntı yok. Zaten 5.1 için almıştım bende.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.