Şimdi Ara

EDC ıslak tip mi kuru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
16.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ben EDC'yi ıslak tip çift kavramalı getrag marka bir şanzıman olarak biliyordum ancak detayını bilmiyordum. Ta ki<<BURDA>> gördüğüm bir konuda şüpheye düştüm, konu içerisinde Clio-dizel-ÊDC-2014model aracıyla sorun yaşayan konu sahibi şunu yazmış :

araçlarımızda kullanılan edc şanzıman Alman Getrag markasının 6DCT250 modelidir, kuru diye tabir edilen robotic,mekanik işlevli otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır.

maalesef aynı şanzımanı Ford focus ve fiesta modellerinde yıllardır kullanıyor yine DCT 6DCT250 kodu ile yine Getrag şanzımanı ve onlarda powershift olarak geçiyor.

sadece ABD'de tam 240,000 powershiftli araç şanzıman ile ilgili sorun için geri çağırılmış ford kızgın müşterileri bir nebze susturmak için şanzımana ek 3 yıl garanti vermek zorunda kalmış.

aynı şanzıman yine citroende de kullanılıyor C4 lerde vs ve yine onlardada sıkıntılar mevcut.

özetle şanzımanın en büyük sıkıntısı 1-2 ve 5-6,6-5 kararsızlığı, bunun yanında orta ve ağır trafikte baskı balatanın ısınması ve baskı yüzeyini yakması,eritmesi, input ve output şaftlarının arızalanması ve şaftların keçelerinin yağ kaçırması.

Benim sorularım şunlar:
    -Renault'un Clio'da mı kuru kavrama kullanmaktadır yoksa megane ve fluence'lerde kullandığı şanzıman da mı kuru kavramadır?
    -Değilse ıslak olanın tork dayanımı ne alemdedir?
    -Forumca dsg'ye nazaran daha sorunsuz bildiğimiz EDC de mi masum değil?
    -C4'lerde falan kullanılmış mıdır bu şanzıman gerçekten.

Bilenler bilgilendirirse bilgilenmiş oluruz, bu şanzımadan alacak olanlar için ise faydalı olur..

Not: Yukarıda alıntıladığım metindeki bilgilerin hatalı olduğunu düşünüyorum ancak yine de bilene sormak istedim.

• Ben dur kalk trafikte manuele aliyorum bu sekilde sanziman surekli 1-2 2-1 yapmaktan kurtuluyor, cok uzun beklemede de n ye aliyorum, park ederken mutlaka once n ye sonra el freni sonra ayak frenini birak sonra p ye aliyorum. Hill holderin devreye girmedigi zamanlarda muhakkak el freni ile kalkiyorum. Arac 95000 de 65000 km banka araci imis ona ragmen nazar degmesin bir sorunum yok edc ile. Hayirli gunker.
  • C4 te ne zaman çift kavrama kullanılmış, ford ve renaulttaki düşük hacimli benzinlilerde kuru kavrama kullanılıyor, ford dizellerde ıslak kavrama kullanıyor diye biliyorum, kuru kavrama hepsinde aynı probleme neden olabiliyor çok sıkışık trafikte, tam otomatik olmadığı sürece tek kavramada aynı sorunu çıkarabilir aşırı ısınma yapabilir,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası c4'de kullanılmadığından eminim çift kavramanın. Hatta megane ve fluence'de de ıslak tip olduğunu biliyorum. Ancak yukardaki yazıyı okuyunca kafam karıştı. Bilene denk gelir mi diye sorayım dedim. Şu an araştıramıyorum, cevap gelmezse akşam araştırıp cevaplarım sorularımı..
  • 6DCT250; 6 ileri 280 torka dayanıklı şanzuman demek ve kuru kavrama, yağdan kasıt bir miktar yağ bu tür şanzımanlarda var. Bakın baskı balatada demiyorum muhtelif yerlerinde var. Hatta benimde başıma aynı sorun gelmiş ve ben elimdeki 1.6 powershift fiestamı satmıştım. Isındığında titreme baş gösteriyordu. 2013 yılında araştırmasını da yapmıştım.

Bakın:
    TEKNİK ÖZELLİKLER:
    Max. torque 240 - 280 Nm
    Weight (dry) 67 - 75 kg (w/o DMF / damper)
    Installation length 350 - 380 mm
    Centre distance input shaft - differential 183 - 197 mm
    Oil 1.7 – 1.9 l
    Ratio 1st gear 15 – 20.4
    Ratio 6th gear 2.1 - 4
    Gear spread ratio 5.6 – 7.2
    Control unit integrated (single connector to the vehicle)
    Parking lock mechanically actuated and locked
    Actuation electro-mechanical actuation of dry dual clutch and shifting system

http://www.getrag.com/media/products/powershift/6dct250/6DCT250.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLiCaLi06 -- 12 Ekim 2015; 15:27:03 >

• Yahu 4 senedir 3 tane edc'li araç kullanıyoruz kullandığım megane 82'binde, fluence'lar 65 70 bin. Daha hiçbiri ne tık dedi ne yolda bıraktı ne ısınma uyarısı verdi. Milleti kıllandırmayın, alıp güzel güzel binebilecek adamlar kalkıp başka araç almak zorunda kalıyor böyle başlıklar yüzünden.

Sadece normal bakımları yapıldı düzenli olarak, şanzımanlara henüz dokunulmadı.
  • Edc den korkmayın, sorun çıkarsa bile eğer bakımlarını serviste yaptırdıysanız mais araçların arkasında duruyor.

• Kolay gelsin, konuyla alakasi olmucak ama birisi yeni kasa x-trail de kullanilan cvt nin max tork unu bulabilirmi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hafif Ticari mi yoksa Duster mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DeepNote kullanıcısına yanıt
    Adamlar renaultun fanı olarak forumlarında edcyi acımasızca eleştirmişler, kırk tane laf saymışlar, garanti bitmeden satın demişler, yağlı tipine geçince alın demişler; 1 saattir forumların inceliyorum, siz gelmiş edc sorunsuzdur diye kesin cümle söylüyorsunuz, hoş hiçbir araba sorunsuz değildir ama şanzıman dediğiniz şey pahalı öyle alışılmaya çalışılacakta bir şey değil ki. Arkadaşın aracında problem çıkarsa siz mi servise getirip götüreceksiniz? Arkadaşım alma.! EDC alma hatta dsg ile powershifte bile bulaşma. Burada bu yazdıklarımdan dolayı beni linç etmeye kalkışanlara da itibar etme. Ben powershiftte başıma geldikten sonra dct sorunsuzdur, belki hyundai başarmıştır diye onu aldım, bak o bile ısınınca titremeye başladı. Araç şubat-mart aylarından beri satılıyor ve o yüzden şikayetler yeni yeni başlıyor. Siz siz olun ÇİFT KAVRAMADAN uzak durun.

İ30 DCT çift kavramasına gelince, bu şanzıman velosterde kullanılıyor ve yabancı forumlara baktığımızda dct'nin problemlerini gözlüksüz bile görebilirsiniz ülkemizde bu araçlar yeni olduğundan henüz patlak vermedi

DCT SORUNLARI
    http://www.veloster.org/forum/9-hyundai-veloster-engine-transmission/6431-huge-problems-my-v-dct.html
    http://www.veloster.org/forum/9-hyundai-veloster-engine-transmission/12785-dct-problem.html
    http://www.veloster.org/forum/9-hyundai-veloster-engine-transmission/10725-dct-transmission-failure-toaster.html
    http://www.veloster.org/forum/37-hyundai-veloster-issues-tsbs-recalls/5626-veloster-transmission-issue-gears-not-engaging.html
    http://www.veloster.org/forum/37-hyundai-veloster-issues-tsbs-recalls/4226-fml-dct-problem.html

EDC ıslak tip mi kuru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLiCaLi06 -- 12 Ekim 2015; 17:27:04 >

• Arkadaşım sana diyorum ki 3 tane edc'li araç kullanıyoruz 2011 yılında üçü de sıfır alındı. Hala kullanıyoruz diyorum. Her gün araçların üzerindeyiz. 150 bin km'de serviste rutin bakıma gelmiş edc'li araçlar var daha sorun çıkarmamış. 3 tane 5 tane araçta sorun var diye burada velveleye vermeyin ortalığı. Benim Renault fanı olmadığımı mesajlarımı okusaydın anlardın. Renault gibi sıradan araçlar üreten bir makaya niye fan olayım orası da daha komik ya neyse

Edc sorunsuz bir şanzıman insanları yanlış yönlendirmeyin
  • 4 yıldır kullanıyorum, sıfır sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Otomatik şanzımanların bozulmasının en büyük sebebi, bilinçsiz kullanıcılar.

50-60-70-80-90-100 saniyelik kırmızı ışıklarda kimse aracını P veya N'ye almıyor, herkes D'de sımsıkı fren ile aracı bekletiyor.

Yine park ettikten sonra el frenini çekmek yerine önce P'ye alıp sonra el freni çekiyorlar ve şanzımana gereksiz yere gün içinde defalarca yük bindiriyorlar.

Hatta P'ye alışan tipler el freni bile çekmiyor ve şanzımanın anasını ağlatıyorlar bir süre sonra. Sıkışık trafikte frenle ilerlemeyi bilmiyorlar, hemen dip gaz dip fren yapıyorlar.

sıkışık trafikte frenle ilerlemeyi biraz açabilir misiniz?

bende 30 eylülde megane3 1.5 edc ile aranıza katıldım. henüz bu cumartesi 650 kmde nakkaştepe köprü katılım trafiğinde vites kutusu hararet uyarısı aldım.
    daha önce 2001 focus otomatik kullandım. 170bin km onunla tecrübem oldu. bu çift kavramalar daha başında gözümü korkuttu.
    hafif koku olur gibi oldu servisi aradım. makinaya bağlayalım bala gitmiştir belki diyor.
    henüz 1 ay olmadı arabadan soğutacaklar.

• Bende arac yeniyken 1 2 kez sanziman uyarisi verdi, sonra serviste ariza kaydi falan gozukmedi. 4 yildir da problem yok. 50000km de. Diger arac 77000 km de onda da problem yok. Kibar kullanilmazsa hata verme olasiligi yuksektir her mekanik aksam gibi. EDC bence kronik arizasi olmayan bir sanziman sadece hor kullanmamak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Edc den korkmayın, sorun çıkarsa bile eğer bakımlarını serviste yaptırdıysanız mais araçların arkasında duruyor.

Dsg den korkalimmi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun güle güle kullan.

Öncelikle araban soguman icin hicbir neden yok. Bende 2011 megane var 100 bine geldim. Daha bir kere ısınma uyarısı aldım. Onda da köprü trafigiydi ve sürekli dur kalk yaptık. Cok samimi oldugum bir servis sarı ısık yandıgında korkma devam et dedi. Sanzıman sıcak uyarısını sarı da veriyor zaten.

Bu uyarıyı aldıgında aracını manuele al ve mumkun oldugunca az vites degistir uyarı gidene kadar. Uyarı gidene kadar vites degistirmelerin takır tukur olacak o da sıcak oldugundan. Yani endise edecek bir durum yok. Cift kavrama olunca ister istemez ısınıyor yogun trafikte. Durdugun zaman muhakkak n ye al vitesi bu tarz sıkısık trafikte. Akıcı da n ye pek gerek yok.

Kesinlikle dsg gibi patlamaya hazır bomba degil ama biraz daha gelistirilmesi gerekli. Mesela 1 den 2 ye atarken bazen takır tukur ses geliyor. Durmaya yakın oldugunda 2 den 1 e atmakta kararsız kalabiliyor. Ama bunlar ufak sorunlar halledilebilir en azından.

Gozunuz korkmasın. Ben 100 bindeyim. Daha sanzımanla ilgili bir sıkıntım olmadi. Senin 100 binlere kadar daha cok yolun var ;)

• Standart 5 yıl garanti var en azından.
  • hep dedim diyorum klasik otomatik gerisi yalan.

cvt bile sorunlu.

• 7 ileri dctler yeni çıkmadımı verdiğiniz konular 2012-2013 tarihlerine ait
  • Konunun amacı kimseyi EDC'den kıllandırmak,EDC'yi kötülemek falan değil, sadece ve sadece bilgi edinmek. Islak kavramanın ısınma ve tork dayanımı konularında daha üstün olduğu bilinen bir durum. Ben EDC'yi ıslak kavrama sanıyordum, öğrendim ki değilmiş. Kuru kavramanın yaşayabileceği ısınma, sesli vites değişimi gibi durumlara gebe, ıslak versiyona göre nispeten nazik bir şanzıman. Bu demek değildir ki EDC berbat bir şanzımandır, sadece kusurları olabilir, kullanırken bazı şeylere dikkat etmek gerek. Bilgilerini esirgemeyen herkese teşekkürler.
  • Ben dur kalk trafikte manuele aliyorum bu sekilde sanziman surekli 1-2 2-1 yapmaktan kurtuluyor, cok uzun beklemede de n ye aliyorum, park ederken mutlaka once n ye sonra el freni sonra ayak frenini birak sonra p ye aliyorum. Hill holderin devreye girmedigi zamanlarda muhakkak el freni ile kalkiyorum. Arac 95000 de 65000 km banka araci imis ona ragmen nazar degmesin bir sorunum yok edc ile. Hayirli gunker.

• Arkadaşlar,

Değerli yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaştırğınız için çok teşekkür ederim.
    Allah kazasız sorunsuz sürüşler nasip etsin hepimize.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.