Şimdi Ara

Motor temizleme ? Sirke ile olur mu ? :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın motoru bayağı bir kirlendi de,haddinden çok fazla elektronik aksam ve kablo olduğundan direkt basınçlı su yıkama makinesi ile yıkatmaya çekiniyorum,daha doğrusu yıkamaya kimse cesaret edemedi

LPG montajı ve İmmobilizerı devre dışı bırakmak yüzünden arabanın elektrik aksamı ile bayağı oynanmış.Aküyü komple söküp,distribütör,bujiler ve ecu nun üzerini poşetle güzelce muhafaza edip,sirke ile bolca yağları,pislikleri çözüp daha 2.5 LT lik pet şişe içine su koyup,kapağını çivi ile delip basitçe yıkamayı düşünüyorum. Yoksa 10 TL ye herhangi bir motor yıkama spreyi mi,alayım ? 10 TL ye çeyrek depo gaz alınır da,neyse

Şehir dışına 1 haftalığına tatile gitmeyi düşünüyorum,aracı güzel bir yere çekip,motorunu temizleyip 1 hafta kullanmayacağım,heralde bu sıcaklarda motorun her yeri 1 hafta içinde kurur ? Yıkarken bu saydıklarım dışında nerelere dikkat etmeliyim,radyatör fan motoruna su gelirse sorun çıkar mı ?

%100 Saf su ile yıkamayı düşündüm ama saf suyu hiçbir yerde bulamadım

• WD40 + balata spreyi.
    Bu arada motor gayet temiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 26 Haziran 2012; 21:49:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tahrikk

WD40 + balata spreyi.

WD 40 Yağ bazlı olduğundan daha sonra çok kötü şekilde toz toplar yorumları okudum.Balata spreyi elektronik aksam için zararlı olmaz mı,içeriği çok fazla asitli diye biliyorum ?
  • WD40 tek başına kullanılırsa toz toplar tabi ki ama yağ buharlaştırıcı olan balata spreyi uyguladıktan sonra sorun olmuyor. Çok kirli olan yerleri üstübü veya bezle silmeniz gerekebilir ama motor gayet temiz, hiç uğraşmayın bence. Balata spreyi plastiğe zarar vermiyor. Kaldı ki asidik bir sıvı olan sirkeyle motoru temizlemeyi düşünüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 26 Haziran 2012; 21:56:51 >
  • Elektronik devreleri kapatmaya calis torba vs. İle aracin motoru mutlaka soğuk olmali.elinin ulaşabildiği yerlere sıkmaya ozen goster wd40 bezle silmez isen toz toplar.Ben Aerexson( yanlis yazmis olabilirim)kullaniyorum her taraa sıkabiliyoruz ve kendiliginden sokuyor herseyi ardindan basinsli hava tutuyoruz kurusun diye.

MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    LG 48 C5 OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • Gazyagi kullananlari duymustum ancak ne kadar doğrudur bilemeyeceğim.

Daha Fazla Göster
  • bir yıkamacı tanıyorum aracın beynını sokuyor bildiğin sabunu vuruyor bayagı bır yadırgadım böyle yıkanırmı ya?

Orijinalden alıntı: WARNİNG

bir yıkamacı tanıyorum aracın beynını sokuyor bildiğin sabunu vuruyor bayagı bır yadırgadım böyle yıkanırmı ya?

Araç bmw ise yıkanır,motorun üzerinde motor koruma plastik kapağı oluyor,çıkar aküyü,elektronik aksamı,her yerine tut suyu

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

WD40 + balata spreyi.

WD 40 Yağ bazlı olduğundan daha sonra çok kötü şekilde toz toplar yorumları okudum.Balata spreyi elektronik aksam için zararlı olmaz mı,içeriği çok fazla asitli diye biliyorum ?

Yetkili mercedes servisinde bizde balata spreyi ve wd40 ile temizliyoruz motoru

Sıktıktan sonra üzerini güzelce siliyoruz..

• Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler,25 TL ye garantili ve profesyonel bir şekilde motor yıkayan bir yer buldum,şimdi bana maliyeti wd40+balata spreyi 20 TL ve motoru elime alma ihtimalim de var

En iyisi yıkamacı hiç yoktan garanti veriyor
    M-Benz C180 Fascination
    BMW 118i Joy plus
  • Tabi biraz sirke az birşey limon suyu, tuz, karabiber yeterlidir afiyet olsun :)

wd40 tek başına yeter.

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Tabi biraz sirke az birşey limon suyu, tuz, karabiber yeterlidir afiyet olsun :)

wd40 tek başına yeter.

• Bu işlerle hayli ilgili birisi olarak sana tavsiyem birincisi temizleme spreyleri kullanma.Hemen hemen hepsi ilk başta iyi sonuç verir ancak mutlaka üzerinden temiz su ile veya basınçlı suyla eçmen gerekir yoksa motora bal dökülmüş gibi lekeler bırakır.Ara el girmeyen yerlerede spreylerin ulaştığını düşünürsek durum kötü oluyor ve mümkün değil temizleyemiyorsun.Bunu yapacaksan motorun heryerine yapıp basınçlı su tutmalısın o zaman harika olur.

Wd 40 yapıldığı an güzel sonuç verir ancak üstünden yine temiz bi bez ve suyla geçmen gerekir.Yoksa hem toz yanığı kokusunu çekersin içine 2-3 gün yada motora yeni girecek olan toz kir ne varsa motora yapışır ve yağlı yağlı yapışık toz tabakası oluşur.

Sana tavsiyem eğer kendin yapacaksan ve basınçlı su tutmak istemiyosan oto şampuanı kullan sünger ve bezle güzelce temizle biraz daha zor ve zahmetli olur ama güzel olur.Bir iki tanede değişik boylarda boya fırçası al.Temizleme spreyide alabilirsin ama bunu lokal olarak elinin girebileceği yada sulu fırça ile elini kullanabileceğin yerlere uygula.Bu arada plastik aksama ve hortumlara sprey kullanma hem aşındırır çatlatır hemde rengini bozar dediğim gibi yap daha güzel olur.Son olarakta bir adet slikon sprey al ve plastik aksamlara uygula hem parlar hemde aşındırıcıların etkisiyle çatlama vs önler sana birazdan bir resim ekleyeceğim eski aracamın motorunu su kullanmadan temzlediğimde çektiklerimden fikir verir

Ford Focus TDCİ/11

• Hiçbir kimyasal kullanmadan sadece sabunlu su fırçalar oto şampuanı vs kullanarakyaptığım temizlik sadece bildiğin torpido parlatıcısı sıktım üstüne en son

Ford Focus TDCİ/11
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.