Şimdi Ara

Ecotec motor neden takır tukur eder ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamı ilk aldığımda herkes nekadar sessiz motor sesi hiç duyulmuyor derdi şimdi takırtıdan icinde durulmuyor bile.

http://sendvid.com/vq9euylw

Videoya çektim, araç 1.6 cruze opelin ecotec motoru ve bu çıkardığı ses tam motor kapağının altından geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LPG var mı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

LPG var mı hocam?

Brc var 40 bin km de taktırmış ilk sahibi, şuan 93 binde.Ama onunla alakasi olduğunu sanmıyorum çünkü ilk çalıştırmada da yapıyor bunu benzindeyken de oluyor.

• Bu magnezyum subap olayının zamanı gelmiş olabilir mi?

• Yalnızlığa sarılmak kullanıcısına yanıt
    Benim de aklıma sübaplar geliyor. Daha önce değişmiş mi bilginiz var mı? Servise danışın yine de.

• Subaplar muhtemelen yıpranmış ve ayarı bozulmuş o nedenle yapabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kesin olarak subap sorunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn2355

Bu magnezyum subap olayının zamanı gelmiş olabilir mi?

Hocam ondan olsa rolantide dalgalanma, gaz yememe, kendiliğinden stop etme vs gibi sorunlar olurdu ama bunlar yok.

Motor kapağının yani ecotec yazısının tam altından geliyor ses.Servisine gittim gösterdim pek önemsemediler, birşey olmaz böyle de kullanabilirsin dediler.

O kapağın altında valf mi ne varmış onun temizlenmesi gerekiyor vs demişti.bu işlem dahilinde triger ve bi sensör degısimi olucak bunun icin benden 2500tl para istiyor.

Chevrolete bakan oto sanayide bi usta vs bilen varsa yardimci olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalnızlığa sarılmak -- 19 Kasım 2016; 9:55:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Benim de aklıma sübaplar geliyor. Daha önce değişmiş mi bilginiz var mı? Servise danışın yine de.

ilk sahibi taktırmış lpg yi, ben üçüncü sahibiyim ilk ve ikinci sahibinin telefon numaraları var ama şimdi kaç ay kaç sene geçmiş aradan adamı hangi yüzle hangi sıfatla arayıp rahatsiz edicem.

Subapdan olsa daha 90 binde genel bakıma girdi araç, oradakiler söylerlerdi heralde.Adama sordum hatta motorun durumunu çok iyi dediler, subaptan olsa zaten kışın belli olurdu rolantide dalgalanma vs yapardı.

Bu ses başka biyerden geliyor ama çözemedim nereden geldiğini.

• benzer bir ses benim aracımda da çıkmaya başladı birkaç gündür. sizin sesle ilgili bir teşhis konuldu mu?

• Subaplardandır, silindir hatası oluyor.

Ford zetec motorunda duydum o sesi, normalde 700 devirde çalışan kibar motor, 90lı yılların transitleri gibi ses yapıyor.

• Subap...

• subap sorunu olsa sürekli yapmaz mı bu sesi? bazı bazı kesiliyor. ama bariz de motordan geliyor ses... ses yaptığında sıcaksa da soğuksa da yapıyor. araba 8100 km de daha...

bugün servise gittim. ses pek çıkmadı. hep öyle olur zaten...
    servis haliyle normal ses dedi. ama birgün bırakırsam motor soğuduktan sonra bakmaları daha iyi olurmuş.

edit:dün gece video çekmiştim müsait olduğumda onu da atacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayi terbiyecisi -- 13 Aralık 2016; 19:21:12 >
  • Ses ritmik ve düzenli geliyor,kesik kesik ve sıralı şekilde.4 zamanlı motorun çalışma prensibine bakarsan %100 subap.

Ya subap iticileri bozulmuş ya da kafalar aşınıp oluklara sürtünüp ses yapıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=eWDpZefz8BM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 13 Aralık 2016; 20:50:36 >
  • Bu subap sesi değil. Sizin kapak motora vuruyor bence. Siz kapağı sokup bide öyle deneyin.

• motor bölümünde ses yapması muhtemel her yere baktım hareket eden yerinden çıkan bir aksam yok.

işinin ehli bir motor ustasına gönderdim videoyu.

Supaplardan geliyo gibi
    Hidrolik iticilerden
    Opellerde kronik sorun
    Fincan dedigimiz zımbırtyı bozuyo

şeklinde cevap verdi. yarın sabah arabayı götürecek bi bakalım neymiş.
    8100 km de böyle bir durum hakikaten çok abes.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayi terbiyecisi

benzer bir ses benim aracımda da çıkmaya başladı birkaç gündür. sizin sesle ilgili bir teşhis konuldu mu?

yok ben bu şekil kullanmaya devam ediyorum, gittiği yere kadar.Bi sıkıntı olursa ozaman baktırırım, şuan icin bi sorun teskil etmediginden pek kafaya takmiyorum.Sizin durum nedir?

• Sesi bir iki gün üst üste duydum. Ancak sonrasında hiç duymadım. Servise gittim bariz bir ses gelmedi. Arabayı bırakırsam soğuk motorda dinleyelim dediler ama bırakmadım. Ustama gittim fark edilmeyecek kadar az bir ses vardı. Çektiğim videoyu da izledi ve kesinlikle subap değil dedi. Sanırım göğüs bölgesinden zaman zaman trim sesi geliyor rölantide iken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.