Şimdi Ara

DZAT DF-10: Hayaller ve gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
3.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • hocam DZAT DF-10'u denediniz mi, bir deneyin bence hocam...

    hocaaam Rock Zircon'u deneyebildiniz mi hocam sizce nasıldır hocaaam...

    hocammmmmm QKZ yediniz mi hocam tadını beğendiniz mi hocaaaaaaaaaaaaam...

    hocam Aliexpress'te rastgele gezinirken şu ucubik kulaklığı buldum, alayım mı ne dersiniz hocAaAm...

    hocam DZAT DF-10 diyorlar bununla Rock Zircon arasında kaldım, siz hiç arada kaldınız mı hocaAM...


    anlatamıyorum. nasıl anlatsam bilemiyorum, içim içime sığmıyor. bu incelemeyi kulaklığa ayırmak istiyorum. piyasa eleştirisini başka konularda toparlamak istiyorum ama nasıl yapsam bilemiyorum. vakit yetmiyor. yetse de kimin neyden ne anladığı belli değil zaten. uğraştığına değmiyor. şimdilik sinirlerime hakim olmaya çalışıp sadece kulaklıkla sınırlı tutmaya çalışıyorum kendimi. sonrasına bi ara bakıcaz artık...








    BASLAR

    biliyorsunuz zaten "övücüler" de baslarının zayıf olduğunu söylüyordu. baktım ne iştir diye. şimdi arkadaşlar şunları biraz açayım; kulaklıklarda bas sorunları 4 kategoride toplanıyor:

    1) sinyal bozulması. bası belli bir seviyenin üstüne çıkardığınızda kulağı rahatsız etmeyen ama parçanın içine eden parazitler. o seviyenin %5 altına düşürdüğünüzde baslar normalleşip güçlenir, %5 yukarsına çıkardığınızda yeniden sıkıntı başlar. sorun kulaklıkta değilse, ses kaynağı yüksek ses ve bas veremiyorsa amfi takınca amfinin başarısına göre farklı oranlarda düzelir bu durum (en başarılı amfi: Phiree mini-ear desktop versiyon).

    2) sert bas yükselmesi. bas ünitesinin belli bir ses seviyesinden sonra sert bas frekanslarına (50 hz üzeri frekanslar) yüklenmesi sonucu kulağın fiziksel manada rahatsız olması (acı hissetmesi) ve basların düşürülmek zorunda kalınması hadisesidir. eğer kulaklığın derin baslarında (50 hz altı frekanslar) kapasite sorunu yoksa bu sorun EQ ayarıyla sert baslar kısılıp derin baslarla devam etmek suretiyle düzeltilmiş olur.

    3) tanımlanamayan sinyal bozulması. geniş vurumlu (derin ve sert baslara yayık şekilde komple bindiren), yoğun ve yüksek bas vuruşları sırasında kulaklığın nefessiz kalarak birinci maddede anlattığım sinyal bozulmasına uğraması. bu sadece bu duruma uygun parçalarda/seslerde ortaya çıkar (örnek Therion - The Invincible). aslında bu sorunu tüm kulaklıklar bir ölçüde yaşar ancak çoğu kulaklık çok nadir durumlar hariç üstesinden gelir. Aliexpress CKS99'u bu konuda en başarısız kulaklıklardan biridir. Pioneer Bass Exciter serisi ise bu sorunu hiçbir koşulda yaşamayan tek cihazdır (evet tek).

    4) kapasite aşımı. bu genellikle baslar ve tizler bir arada yükseltildiğinde ortaya çıkar (bu soruna sahip kulaklıklarda). DZAT DF-10'un bas sorunu bu kategoriye giriyor ancak daha önce çok nadir gördüğüm bir şekilde tizlerle bağlantısı oldukça düşük. kendi başına da bu noktaya gelebiliyor yani. bir başka deyişle bu sorunu üst düzeyde yaşıyor. bu sorunun bir başka özelliği yüksek sese doğru çıktıkça artmasıdır. yani kısık seste nispeten daha iyi performans sunuyor.

    DF-10'da aslında bas var ve çalışıyor. oldukça da sağlam vuruyor. ancak bas üretimi belli bir yerden sonra 4. maddede bahsettiğim kapasite kısıtlamasına takılıyor. kapasite aşımını kelimelerle tarif etmek biraz zor olsa da imkansız değil. baslar sanki ters dönmüş gibi olur, bir engele takılıp döngüye girmiş, patenaj çekiyor gibi olur. "bururubbb" diye bir ses çıkarır. o zaman bas seviyesini aşağı düşürmeniz gerektiğini anlarsınız. işte bu yüzden adam gibi bas tadını yaşamanıza engel oluyor ve bas zayıfı ürünler arasındaki yerini alıyor.








    TİZLER

    Rock Zircon incelememe bakın o inceleme de sizi başka bir incelemeye yönlendiricek. sağ salim ulaşınca bana telefon açın haberim olsun. DF-10'un biraz daha iyi frekans ayrımı başarısı dolayısıyla bu konuda biraz daha ileri gittiğini söyleyebilirim ama onlar hakkında söylediklerimin çoğu bunun için de geçerli. ortalamaya oynuyor. fark yaratacak, rüzgar estirecek, kıyamet koparacak herhangi birşey yok.








    AKUSTİK

    gelelim zurnanın zırt dediği yere :) şuana kadar elimizde ne var ? baslar mafiş dedik. tizler desen tamam fena değil ama ne özelliği var şimdi bunun ? hadi bakalım bu Jazz kulaklığı (?!?!?!) mıdır nedir (Mair'in deyimi bu) bari akustikte ne yapıyormuş buyrun bakalım...

    arka ve ön ses ayrımına bir bakıyorum önce. sonra da ses boyunu inceliyorum. hmm, tamam hepten batık değil. alkış... sıfır noktasında değil arkadaşlar vasatın hemen üstünde oturuyor. bir alt katta Vasat Brothers var yani. o zaman çuvalla almak lazım. frekans ayrımlarında sınıfı geçiyor olabilir ama en önemli eksiklerinden biri ne biliyor musunuz ? ses boyu yok ses boyu. ses boyu kısıtlı ürünlerden. altı oyuk, altı boş, altında birşey yok sesler üstte aynı düzlemdeler, minnacıklar. akustik gerçekçilik sizlere ömür. kapı aralığından sahne size... hadi ses boyu en alt düzeyde olan başka ürünler de var. o zaman buna karşılık frekans ayrımları birşey yapsa bari, gelin biraz daha inceleyelim:

    ilk dinlediğimde önce frekans ayrımları aşırı kısıtlı olan mesela CKR7, AuGlamour R1-R8, CX 300-II gibi ürünlerden ayrıldığını farkettim. hafif umutlandım. elbette biraz vakit geçince gerçekler bir bir ortaya çıkmaya başladı. birincisi iddia edilen vokal özelliği kesinlikle yok. vokaller ve ön midlerin birbirine çok yakın olduğu hemen gözüme çarptı ki akustik kısıtlamasının tespitidir. birçok başarılı akustik sahibi kulaklıktaki vokal tadı yok. ses boyu kısıtlı ürünlerde zaten vokaller ufak çıkar ama en azından frekans ayrım başarısı olsaydı azcık vokal ayrımı yiyebilirdik. Mair kardeşimizin KZ ATE'nin en çok fark yarattığı alan olan akustik ve dahi vokal başarısını beğenmediğini biliyor muydunuz ? (sitesinde var gidin bakın).

    ses boyu düşük olan ürünlerin kendini biraz olsun kurtarabilmesi için frekans ayrımları konusunda fark yaratabilmesi (en üst düzeye oynaması) gerekir. bu bir kuraldır. bir tarafımdan uydurmuyorum, kullandığım kulaklıklardan biliyorum. bir kulaklığın f/p olması için en azından bir alanda zirveye oynaması lazım yahu. yani nerden tutsak olmuyor. ses boyu kısıtlı dedik, frekans ayrımlarında fark yaratıcı birşey yok dedik. basları zaten kısıtlı dedik, tizlerde de önemli bir hareket yok dedik. demediysem demedin deyin bana. arkadaşlar piyasadaki bu kitle elindeki kulaklık sahte Sony EX300LP sesi vermiyorsa otomatik olarak inanılmaz beğeniyor. müthiş vokaller, müthiş enstrümanlar arasında kendilerini kaybediyorlar. nasıl oluyorsa oluyor.

    Tanrı'dan kendime sadece tek bir dileğim var, sağlık. bu yazıyı okuyan ve tüm bu f/p saçmalıklarıyla uğraşmak zorunda olan kitleye de Erol Mütercimler'den tek bir dileğim var, akıl sağlığı. bir başka uyduruk kulaklık incelemesinde görüşmek üzere... kulaklığı büyük ihtimalle iade edicem zaten filtre bölümünde bir soyuk buldum. kalemi de sokucam (cebime), göndermicem. kalem lazım ama Canan Karatay diyetindeyim, kalemin dışı rulo çikolataları hatırlattı. 3 saat kendimi Bim'de gezinirken buldum ama birşey almadım. şişman değilim aslında da biraz göbecik var tam düz olmuyor yani. ben zayıfım o halde niye göbeğim var diyerekten acaba ortadan kaldırabilir miyim diye denemeler yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 9 Aralık 2017; 9:26:29 >







  • https://www.philips.com.tr/c-p/TX1BK_00/kulak-ici-mikrofonlu-kulaklik

    Şunu aldım bende aynı 3 gündür araştırıyorum yeter artık dedim... fiyat 60 tl ye senin dzat ı tokatlamazsa ben kendimi tokatlarım
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Kulaklıktan memnun musunuz eğer halen kullanıyor iseniz ? Yüksek çözünürlük bir kulaklık 120 TL civarı satılması bu gerçekten yüksek çözünürlük mü dedirtiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Kulaklıktan memnun musunuz eğer halen kullanıyor iseniz ? Yüksek çözünürlük bir kulaklık 120 TL civarı satılması bu gerçekten yüksek çözünürlük mü dedirtiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Memnunum oneririm hala kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sizin bir f/p öneriniz var mı? @vaziyetu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alivelinedemeli -- 11 Ekim 2021; 4:52:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.