Şimdi Ara

Moxpad kulakiçileri: X3, X6, X9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • bu firma her bulduğum kulaklığı almaya başladığım bir dönemde birbirinden uyduruzırtlak çıkan ürünlerden gına gelmesi sonucu bulaştığım firmalardandır. ben almaya niyetlendiğimde X3 ve X6 modelleri satıştaydı. daha sonra X9 ve bluetooth yapılı X90'la da kabayı genişlettiler. bunlar diğer birçok firmanın aksine ortalama başarısı gerçekten yüksek ürünler üretip istikrarlı bir şekilde 10 küsür dolarlı fiyatlardan satıyorlar. bu yüzden de sağladıkları yüksek f/p oranıyla sektörde önemli bir yer sahibi oluyorlar.





    X3

    aldığım ilk ürünleri olan X3, sahip olduğu f/p oranıyla beni oldukça etkilemiş ve firmaya olan ilgimi arttırmıştı. herşeyden önce, inceleme okuyup pahalı ürün alarak elit olduğunu sanan burnu kalkık kitlenin ortaya saldığı birçok sahte f/p kralı gibi akustik fakiri değildi. DH forumda Moxpad X3'ün Creative EP-630'dan 2 basamak, güya f/p kralı olan çöp Xiaomi Piston 2'den ise 3 basamak daha iyi olduğunu söyleyen bir konu açılmıştı (link). Moxpad ilk olarak bu konuyla dikkatimi çekti, çünkü ben de EP-660 ve Piston 2 kullanmıştım ve özellikle Piston 2'nin girişte bahsettiğim hayatı yalan kitlenin anlamsızca şişirdiği fos bir ürün olduğunu tecrübe etmiştim.

    elbette X3'ün başarısı sadece akustikten ibaret değil. yeterli düzeydeki akustik başarısını yine yeterli düzeyde diyebileceğimiz bas ve tizlerle paketleyebiliyor. maalesef ne bas kralı ne de tiz kralı sayılabilecek seviyede ancak yine de piyasada kendine bir yer açabilecek kadar varlık gösterebiliyor. mesela tizleri nereden baksan Koss Plug'ı geçer. akustik olarak da çok az bir farkla da olsa Vsonic VSD3'ü geçer diyebilirim. bunlar çok ciddi rakipler. baslarının ise biraz artı eksi tarafları var o yüzden pek rekabetçi olabildiğini söyleyemiyorum. aslında güçlü sağlam vuruşlu basları var yani çalışan bir mekanizma sahibi ancak maalesef yukarı çıktıkça derin bas kaybına uğruyor. bu yüzden belli bir seviyeden sonra sert basların aşırı yükselmesiyle kulağınızı rahatsız edip daha yüksek basa çıkmanızı engelliyor. bu durum EQ ile de düzelmiyor, derin bas üretimi kısıtlı olduğu için sert basları normalden fazla kısarak ağırlık vermeye çalışmak hepten bassız kalmamıza yol açıyor.

    X3 ile ilgili anlatmam gereken bir de frekans denge hususu var. Koss Plug'la ilgili yazdıklarımı okuyanlar bunun ne olduğunu bilir. Moxpad X3 bu konuda Plug'a en çok yaklaşan cihazlardan maalesef. bunu ürünü ilk alışımda da farketmiştim ancak çok fazla kulağıma batmamıştı. cihazı ikinci alışımda bu durum daha çok dikkatimi çekti ve sonuç olarak elbette Koss Plug kadar olmasa da çok geniş bir orta frekans aralığında yüksek seviyede db arttırımlı olarak geldiğini tespit ettim. bu yüzden yüksek seviyede kullanırken normalden fazla frekans düşürümü gerektirebilir. ancak yine de Plug kadar ileri gitmediği için EQ'suz da kullanılabilir halde diyebilirim. hatta bu durum kısık seste dinleyen EQ fakirlerinin avantajına da olabilir, zira kısık seste dinledikleri için daha önce duymakta zorlandıkları sesleri daha rahat duyacaklardır.

    sonuç olarak, son derece uygun ve istikrarlı seyreden fiyatı, ortalama başarısı yüksek olup herhangi bir alanda aşırı kayıplı olmaması, X6'ya karşı tizler bakımından avantajlı olması gibi faktörler bu ürünü her zaman aklımızda tutmaya değer kılıyor ancak eksikleri var bu yüzden bitirici bir ürün sayılamıyor. bas konusunda duyarlı kişiler sert bas ağırlığından dolayı kaybolan derin basları arayabilir. aşırı EQ gerektiren orta frekanslar da yüksek seste dinleyenleri her daim taciz edecektir. tizleri dediğim gibi X6'ya göre biraz daha başarılı sayılsa da Aliexpress CKS99'u yada VSD3 gibi açıkça daha iyi rakiplerine yaklaşabilecek kadar ileriye gidemiyor. X6 ile genel olarak kıyaslandığında tizlerdeki bu hafif sivrilme dışında pek de bir avantajını göremiyoruz. bu yüzden benim tercihlerime göre X6 daha alınabilir bir seçenek olarak kendini gösteriyor.

    X3'ü ilk sipariş tarihim 17 Mart 2015, o zamanlar Moxpad sitesinde Aliexpress'teki tek resmi satıcı olarak gözüken dükkandan 11.5 dolara almıştım (Moxpad bir süre sonra resmi satıcı listesini kaldırdı). bu satıcı ve ürün linki 24 Nisan 2017 tarihi itibariyle hala duruyor (dükkan linki, ürün linki). ancak burada fiyatlar daha yüksek seyrediyor genelde artık. ikinci sipariş tarihim 25 Ağustos 2016, bu sefer başka bir satıcıdan kutusuz olarak (ilk aldığım kutuluydu) 12 dolara almışım. bu satıcı da 24 Nisan tarihi itibariyle duruyor ama bu ürünü satmıyor artık (dükkan linki). gelen ürün ses olarak aynıydı ancak bir tarafının plastiği kesik yemiş olarak ulaştı. bu yüzden yarı fiyatına indirerek satmak zorunda kaldım. X3 çeşitli satıcılarda 12 dolar civarına bulunabiliyor çoğu zaman.






    X6

    bu ürüncağız öncelikle X3'ün aksine tam taneli bas üretimine sahip olmasıyla fark yaratıyor. yani sadece sert vurmuyor yanında derin basları da getirerek komple kulağımızı istila ediyor. bu konuda hiçbir sıkıntısı yok. kesin olarak X3'ten iyi ve güçlü bir bas üretimi bulunmakta ayrıca zirvedeki diğer rakiplerine karşı da iyi mücadele ediyor. uzun kıyaslamalar sonucu akustik olarak da X3'ten daha başarılı olduğuna kanaat getirdim ancak bu konuda gerçekten bir fark varsa bu oldukça azdır. çeşitli zamanlarda yaptığım bol bol kıyaslama sonucunda bu fikrimin psikolojik olmadığına karar verdim. X6'da vokallerin biraz daha geniş çıkması, arka ön seslerin biraz daha uzak olduğunu hissediyorsunuz. bu ses boyunda da bir miktar artış olarak yansıyor gibi. ancak bu konularda gerçekten kolayca karar verilebilir ciddi bir fark vardır diyemiyorum.

    bu iki iyi haberden sonra elbette kötü haberi de vererek canınızı sıkacağım. X6'da şıkır şıkır oynayan bol detaylı bir tiz performansı göze çarpsa da son tahlilde tizlerin içerik kalitesi X3'ün altında seyrediyor. bir Pioneer CL751 yada KZ ürünleri kadar kötü değil elbette ancak X3'e göre kıyasladığımızda o keskin ve kararlı vuruşların yerine daha çok tıslama veren göz boyayıcı bir başarımla karşılaşıyoruz. X3'ün de zaten piyasanın tiz kralı olmadığını hatırladığımızda, X6 tizlerinin başarılı f/p ürünleri arasına girmekte zorlandığını söyleyebilirim. X3 ve X6 arasında baslarda olduğu gibi tizlerde de tamamen farklı bir üretim biçimi var. içerik kalitesinden ziyade yoğun tizler vermeye odaklı olduğunu gösteren bir ürün. firma bunu bilerek yaptıysa belki de iyi birşey yaptığını düşünüyordu. düzgün EQ kullanmayan kişilerin içerik kalitesindeki farkı anlayamayıp X6'nın agresif tizlerini daha çok beğenmeleri mümkün. tizlerdeki bu eksikliğe vurgu yapmamın sebebi firmadan en iyisini beklememden kaynaklanıyor çünkü gerçekten yetenekli bir firma. şahsen ben koşullar gereği Moxpad'e yönelmek durumunda kalsam X3 yerine X6 tercih ederim.

    bu da tizlerdeki durumun diğer olumlu tarafları götürecek kadar kötü olmadığı gerçeğini ortaya çıkarıyor. neticede X3'e göre tamamlanmış bas üretimi ve başarılı akustiğiyle dinlediğiniz sesleri daha doğru duymanızı sağlıyor. tizlerindeki hafif geri adım olmasa bu ürün gerçek f/p ürünleri arasında çok daha yukarıda bir yer edinecekti. dürüst değerlendirirsek VSD3 ile kıyaslandığında tizlerde geri kalacak olsa da akustik olarak daha başarılı olduğundan ortalamada kafa kafaya sayılabilirler ve X6'nın fiyatı Vsonic'ten en az iki kat daha düşük. ürünü ilk sipariş tarihim 16 Haziran 2015, 18.5 dolara almışım. aldığım dükkan kapandı. ikincisini ise başka bir dükkandan 14.5 dolara 25 Ağustos 2016'da almışım. 24 Nisan 2017 tarihi itibariyle bu satıcının ve ürünün linki hala çalışıyor ancak fiyat 17 dolar civarındaydı baktığımda (dükkan linki, ürün linki). X6'ların ikisi de kutusuz gelmişti diye hatırlıyorum. ses olarak aynıydılar. X6 şuana kadar takip ettiğim kadarıyla çeşitli satıcılarda genellikle 15-16 dolar civarına kadar düşen fiyatlara bulunabiliyor.






    X9

    bu ürün hakkında söylenecek pek birşey bulamadım. X6'nın hafif tasarımsal revizyonu gibi birşey olmuş. baslar kesinlikle aynı. akustik yapısı da aynı gibi. tizler konusunda X6'ya göre revizyon bekliyordum malumunuz ancak burda da bir değişiklik gözüme çarpmadı. testler sırasında elimde X6 yoktu açıkçası ancak pek gerek de yoktu. neyse ki X6'nın gerisine düşen bir tarafı da söz konusu değil ve fiyatı da yine uygun. Moxpad firması satış yapmak için durduk yere ürün mü icat etmiş yoksa X6'yı yapısal olarak geliştirme amacıyla mı böyle bir revizyona gitmiş bilemiyorum ama eğer öyleyse X6 V2, X6.5 veya en fazla X7 yazsalardı bence daha doğru olurdu :D






    MOXPAD'İN ÇIKARILABİLİR KABLO YAPISI HAKKINDA

    ikişer kez aldığım X3 ve X6'lar ve son olarak da X9 ile birlikte toplamda 5 defa kullanma şansı bulduğum Moxpad ürünlerinin çıkarılabilir kablo yapısının mükemmel bir başarıya sahip olduğunu söylemekte zorlanıyorum. neyse ki karşımızda Vsonic VSD3'lerde yaşadığımıza benzer ciddi bir üretim sorunu yok. ancak kablo giriş bölümleri hareket halinde bazen kesinti yapabiliyor. sağ ve sol taraflar arasında bir dönme hızı farkı da bulunabiliyor, gevşek olan taraf değer değmez hareket edebiliyor ve daha çok kesintiye sebep olabiliyor.

    ancak bu tarz durumlar zamanla düzelebiliyor da. bir süre endişe ettikten sonra tamamen unutup sonra tekrar hatırlamanıza neden olacak kesinti döngüleri yaşayabiliyorsunuz. bu durumlarda özellikle fiyatının ucuzluğu da aklınıza gelince "gitti gidecek" korkusu her daim vasıl oluyor. ancak dediğim gibi şuana kadar gerçekten sıkıntı yaratacak bir durumla karşılaşmadım. çok çok aktif kullanacak, deli danalar gibi sallanacak kişilerin bu kesintilerle karşılaşma olasılığı daha yüksek. bunu akıllarında tutmalarında fayda var ancak bence ürünlerin alım kararını etkileyecek bir seviyede değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 6 Aralık 2017; 7:3:42 >



  • Hocam x9 gelmedi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delitarkanınkardaşi D kullanıcısına yanıt
    sipariş tarihi 5 şubat. kargoya veriliş tarihi 13 şubat. bugün 8 mart ve hala gümrüğe bile girmedi. ayrıca gelince değil satılınca yorumlar eklenecek.
  • Moxpad X3'ümü seviyorum ve X9 için vaziyetu hocamın yorumunu bekleyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müdür x9 yolda mı kaldı epey bir zaman geçmiş :) Bir değerlendirme yaparsan bizde duruma göre bi alım yapalım.
  • aytek66 kullanıcısına yanıt
    geldi de yanında bir çuval kulaklık daha geldiği için sadece bir kere dinleyebildim ve satışa koymaya da fırsat bulamadım henüz :D
  • Anladım hocam :) yoğunluk var ön sıralara girseydi iyi olurdu aslında :) Cx300 kullanıyordum önceden kapsüllerin biri iptal oldu kablodan da değil içinden gitti komple şimdi en az onun kadar veya üstü güzel basslı bişeyler bakıyorum biraz bu yurt dışı ürünler dikkatimi çekti ondan mütevellit bu modelleride bilmediğimiz için ancak yorumlardan çıkarım yapabiliyoruz.
  • üstad her tür müziği dinlerim(pop hariç).at cks55x mi moxpad x6 mı tercih etmeliyim ?eq ya kafam çalışır (bas severim özellikle klasik gitarda).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.