Şimdi Ara

Fiio kulakiçileri: F3 ve EX1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Fiio daha çok amfileri ve müzikçalarlarıyla bilinen ve tutulan bir firmadır. özellikle amfi tavsiyelerinde adları çok geçer ve genelde ben dahil birçok kişinin aldığı ilk amfi de Fiio E06 yada E11 oluyor (yeni adlarıyla A1 ve A3). ben açıkçası bunların kulaklığı olduğunu bilmiyordum. ne zaman çıkarmışlar ne çıkarmışlar Aliexpress'teki resmi dükkanlarını görünce tesadüfen haberim oldu.

    marka sayılabilecek bir ürün için nispeten uygun 25 dolar civarı fiyatlı bir ürün olarak dikkatimi çeken ürünleri F3 modelleri oldu ve bir "hmm" çektim. sonra da kasasının leblebi kadar olmadığını görünce tuzak olmayabileceğine ve bu 11 mm sürücülü ürüne bir şans vermek gerektiğine kanaat getirerek ikinci kez "hmm". dedim. iki "hmm" birleşmesi sonucu satın alım kodum olan "hmmhmm" ortaya çıktı ve ürünü Fiio resmi dükkanından sipariş verdim.







    FIIO F3: AÇIN FIIO'NUN ÖNÜNÜ

    ben bir kulaklığı kulağıma taktığımda ilk olarak akustiğine bakarım. zira bu konuda sınıfı geçemiyorsa basları tizleri ne yaparsa yapsın çöp oluyor. neyse ki F3 bu sınıfı rahatlıkla geçen inek öğrencilerden çıktı. işin bu kısmı hallolduktan sonra ise kulaklığın bas ve tizlerinin kurtarır seviyede olup olmadığı, öyleyse rakiplerine göre nerede durduğu fiyatıyla da birlikte değerlendirilir.

    bu bakımdan F3 kurtaran ürünler çerçevesine hızlı bir giriş yapıyor ancak pürüzler yok değil. bas konusunda oldukça başarılı bir noktada duruyor. kolay kolay canınızı sıkacak bir tarafı yok. aynı şey tizler için de geçerli. kafanızı uçuracak kadar değil ancak ne isterseniz verebilecek bir yapısı var. tam manasıyla bir kulaklık, yani herhangi bir konuda önemli bir sıçış kasmayan ortalama başarısı yüksek ürünlerden. üstelik fiyatı da abartılı değil. baslar ve tizler konusunda biraz daha ayrıntıya gireceğiz ancak önce son derece canımı sıkan ve benim için bütün havasını söndüren bir eksikliğinden bahsetmek zorundayım. başta Shure SE215 olmak üzere bazı kulaklıklarda karşılaştığım, bas ve tizlerin yüksek seste beraber arttırılması durumunda kapasite kısıtlamasına uğraması sorunuyla F3'te karşılaştım. maalesef belli bir seviyenin üstüne çıkmaya çalıştığınızda aksırıp tıslamaya başlıyor.

    baslar konusunda F3 oldukça yeterli gibi görünse de biraz Moxpad X3'ü hatırlatır derecede sert bas ağırlığından muzdarip ve özellikle yüksek seviyelerde farkedilir bir derin bas kaybı yaşıyor. bu da basları kurutan ve zevksizleştiren bir durum. tizlerde de önce dolu dolu şıkırdayan 14 khz yüksek frekansıyla göz dolduruyor, bu seviyede tizlere her kulaklık ulaşamaz. ancak daha sonra alt tiz frekanslarının da biraz fazla şakırdadığını görünce hafif moral bozuyor. Amazon CKS990'ının tiz yapısına oldukça benzettim. bu yapıda alt tizleri EQ yardımıyla biraz normalden fazla kısmak oldukça yarar sağlıyor, zira bu ürünlerin geniş akustik yapıları tizlerin sıkışmasını önlediği için mesela bunlarla benzer bir tiz yapısına sahip Xiaomi'nin Pro HD tuhafına göre çok daha çekilir ve EQ ile kontrol edilebilir oluyorlar.

    Fiio ürünün reklamlarını yaparken sık sık vokallere vurgu yapıyor. bunun boşuna olmadığını görmek güzel, akustik olarak başarılı ürünlerin öncelikle vokalleri başgösterir. bazı ürünler akustik yapılarının yardımıyla özellikle vokaller gibi mono kayıtlarda kolayca farkedilen bir ses boyu genişliğiyle dikkat çeker. bunlara en meşhur örnek Audio-Technica'nın CKR9-10 ürünleridir. Fiio'nun tanıtımlarından fazla mı etkilendim bilmem ama ben bu ürünü kullanırken CKR9-10 akustiğine çok yaklaştığını hissettim diyebilirim. bu da önemli bir ayrıntıdır. eksikleri saklı olmakla birlikte F3 hiç de yavana atılır bir kulaklık sayılmaz.







    FIIO EX1: KAPATIN FIIO'NUN ÖNÜNÜ

    F3'ün ortalama başarısı yüksek ve tuzak sayılmayacak bir ürün olduğunu keşfetmem üzerine merak ederek bunu da aldım. fiyatı yaklaşık olarak iki kat yüksek olan bu ürün Fiio'ya verdiğim bütün kredileri faiziyle geri istememe yol açtı. bu ürünün iki versiyonu var, kablosu mablosu falan yenilenmiş renklendirilmiş ikinci yemişi (2nd gen), birinci yemişinden 5-10 dolar fazla fiyatla satılıyor. benim aldığım da bu ikinci yemişti. bu ürün Dunu ile beraber ürettik falan diye satılıyor. Titan modelleri baz alınarak mı yapılmış neymiş, tiplerine bakarsanız benzerliği görürsünüz zaten.

    bu Dunu firması sağlam kazıkçılardan. hayfaycı olacam diye cebindeki bütün parayı balon gibi şişirilen kulaklıklara yatırıp havalı olmuş gibi görünmek için can atan kitlenin parasını vakumlamak üzere şevkle faaliyet sürdüren bir firma. yurtdışı kaynaklara bakarsanız işkembeden sallamayı hayat biçimi edinmiş tayfanın bu iki ürünü kıyaslayıp büyük bir uzman edasıyla farklarından bahsettiğini görürsünüz. bence alayı fostur, büyük ihtimalle iki ürün tamamen aynıdır ve Fiio'nun F serisi dahil tüm kulaklıklarını da Dunu üretiyordur, Fiio satıyordur. peki netice nedir ? önce leş çukurunda kıvranan akustikle başlayalım. Xiaomi Piston'lardan kelli sıkışık bu yapı içine daha yolun yarısına gelmeden pörtleyen basları koyun. üstüne aynen Pro HD'deki gibi yine dar akustik içine sıkıştırılmış parlak ama alt tizleri kontrolsüz yapıyı serpiştirin. Fiio EX1 Dunu Titan 101 Dalmaçyalı'nız afiyet olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 8 Aralık 2017; 22:45:24 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.