Şimdi Ara

1.5 milyar dolar değer biçilen Builder.ai'ın 'devrimsel yapay zekası' insan çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.5 milyar dolar değer biçilen Builder.ai'ın 'devrimsel yapay zekası' insan çıktı
    Yapay zeka teknolojilerine şu anda büyük ilgi olması bu alanda fırsatçılığı ve hatta düpedüz dolandırıcılığı da yaygın hâle getirdi. Bugüne kadar gördüğümüz en dikkat çekici dolandırıcılık hikâyelerinden birisi, Birleşik Krallık'ta yaşandı. Gelişmiş kodlama özelliklerine sahip bir yapay zeka "geliştirerek" değerine değer katan, hatta Microsoft'tan bile yatırım alan Builder.ai'ın herkesi kandırdığı ortaya çıktı. Çünkü şirketin "devrimsel yapay zeka"sının aslında perde arkasında çalışan yüzlerce insan yazılımcı olduğu anlaşıldı.



    2023 yılında değeri 1.5 milyar dolara kadar ulaşan Builder.ai'ın oyunu, şirket içi yazışmaların ve para transferlerinin incelenmesiyle ortaya çıktı. Yapılan incelemeler, şirketin Hindistan'da yüzlerce yazılımcı çalıştırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırma sonrası, şirketin tamamen otonom olarak çalıştığını iddia ettiği yapay zekası Natasha'nın böyle bir kabiliyete sahip olmadığı, ürettiği uygulama ve yazılımların aslında Hindistanlı yazılımcılar tarafından hazırlandığı ortaya çıktı.



    Ayrıca Bkz.AI Günlükleri: Yapay zeka dünyasında bu hafta (2 Haziran 2025)



    Microsoft'un Builder.ai'a Yaptığı 455 Milyon Dolarlık Yatırım Çöpe Gitti



    Dahası, bu yazılımcılar müştelerilerle de sanki bir yapay zekaymış gibi sohbetler gerçekleştiriyormuş. Bloomberg'e konuşan Hindistanlı bir yazılımcı, Builder.ai'ın kendilerinden sanki bir yapay zekaymış gibi konuşmalarını istediğini söylüyor. Ortaya çıkan bu bilgiler ışığında oyunu daha fazla sürdüremeyen Builder.ai, bu hafta iflasını ilan etti.



    Builder.ai'ın yıllardır yatırımcıları kandırdığının anlaşılması sektörde şok etkisi yaratırken, Microsoft'un 2023'te yaptığı 455 milyon dolarlık yatırımın da çöpe gittiğini ortaya çıkardı. Amerikalı teknoloji devi, bu tezgah ortaya çıkmadan önce Builder.ai'ın yapay zekasını Azure platformuna entegre etmeyi planlıyordu.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/108173-builderai-collapses-after-revelation-ai-hundreds-engineers.html







  • Doğudan hırsız çıkar, çakmacı çıkar terörist çıkar despot tiran, diktatör çıkar.

  • Hintli alamet
    onedio
    Osmanlı Yapımı Robot, "Alamet" Hakkında 5 Bilinmeyen Gerçek
    https://onedio.com/haber/osmanli-yapimi-robot-alamet-hakkinda-5-bilinmeyen-gercek-416690





  • Hintliler o kadar çok çoğalıyor ve ucuza çalışıyorlar ki, yapay zekanın işini elinden alırlar gerçekten.

  • En azından tezgahı kurarken yapay zeka kullansaydınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biz bu dolandırıcılığı nasıl kaptırdık yaa :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke doğrudan böyle çıksalarmış :)

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AI: Artificial Indian

  • Haber mükemmel, yorumlar daha mükemmel. :)))

  • yapay zeka şöyle kod yazıyo, böyle kod yazıyo diye sallayanlara anlatmaya uğraştım çok ama anlamadılar. :)

    yahu biz insan olarak konuşa konuşa birbirimizi zor anlıyoruz. danışman bana zor anlatıyor bir bugı. tekrarlanabilir olması lazım, tekrarlayana kadar canımız çıkıyor. sonra onu bazen 2 gün debug yapıp bulup düzeltene kadar canımız çıkıyor. yapay zekayla olmaz bu işler. ilerde olur ama zaten o zaman geldiğinde diğer bütün meslekler sona ermiş olacak. yapay zeka benim de işime yarıyor ama basit işlerde. karmaşıklaştı mı anlayamıyor bile. değil kodu yazmak.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Hocam isin profesyonelligini bilmiyitum. Profesyonel degilim, profesyonel uygulamalari kullanmadin, profesyonelce de hazirlamadim, AMA

    hicbir yazilim veya tasarim bilmeden, github dan, chatGPT ile bir program kurmustum ki yil sonu notumu hesaplasin. Cok basit bir uygulamaydi ama kod yazma kisminda en ufak bilgim yokken, basit olsa da boyle bir urunu ortaya cikarabilmissem, bence yapay zekayi o kadar da kucumsememek lazim. Cunku var olan kodlari, cok guzel bir sekilde, yeniden tasarlayabiliyoreunuz, ben bu kisa tecrubemle bunu fark ettim. Artik yaraticilik kismini bilemem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar yazılımcıyı Ai için kullansalar şimdi gerçekten yapay zekaları olabilirmiş ama vizyon işte

  • Vain kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka endişelenmeli mi haberleri çıkarsa şaşırmam :)

  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    :)) yorumlar şahane

  • Yuh 1.5 milyar dolar değer biçilen Builder.ai'ın 'devrimsel yapay zekası' insan çıktı Bu ne cesaret, bu ne azim, bu nasıl bir orgsnizasyon. La eninde sonunda patlayacak olan bu sistemde insan o kadar yazılımcı vs çalıştırıyorken gerçekten AI filan geliştirirdi. Sadece Microsoft'tan çarpılan paraya bak, inanılmaz. Bu iş illaki patlayacakken nelerine güvenip böyle bir saçmalığa kalkıp bir de bunu yılalrca sürdürmeye çalışmışlar. Hiç bir makineyle insnaın hızı ve tepkisi bir olur mu. İnsanları bu kadar sürede nasıl kandırabilmişler ona şaşıyorum. Yani en nihayetinde bir müşteri AI'a soru sorduğunda çat diye cevap vermesini bekler. Gerçek bir insanın bu kadar hızlı cevap vermesinin mümkünatı yok. Nasıl kandırmışlar insanları acaba. Çok ilginç ya. 1.5 milyar dolar değer biçilen Builder.ai'ın 'devrimsel yapay zekası' insan çıktı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçenlerde microsoftun gevşek ceosu ve facebookun batık ceosu bir araya gelip yazılımcılar işsiz kalacak 2026’da tüm kodları yapay zeka yazacak deyip gevşek gevşek gülüyorlardı. Bu amerikalı siyasetçilerde nasıl bir beyin varki artık özel şirket konumundan çıkıp ülkenin bayrak taşıyıcı şirketi konumuna gelmiş şirketleri hintlilere teslim edersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    tamam işte, basit işlerde işe yarıyor. ben de dediğim o. yoksa ben de kullanıyorum. mesela XSLT şablonunun dilini bilmiyorum ama bazen efatura dizayn değişikliği istediklerinde o şablonla da oynamam gerekiyor, chatgpt'ye yaptırıyorum değişikliği. iş karmaşıklaşınca cortluyor. basit işlerde falan işime yarıyor yoksa benim de.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    o kadar kolay mı o işler. :)


    kaçırdığımız bir başka tren bu ai işi.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Maalesef hızla gelişiyor. Maalesef diyorum çünkü bu yapay zeka çıktı çıkalı dijital dünyanın tadı tuzu kalmadı. Her tarafta yapay olarak hazırlanmış resimler, videolar. Artık izlediğim şeyin gerçek olup olmadığından emin değilim. İnternet adeta içerik çöplüğüne dönüyor. Sistemler bu kadar içeriği kaldırmaz, bir yerde tıkanacaklar. Mecbur sunucu sistemlerine devasa yatırımlar yapılacak. Yani hem yapay zeka için, hem de yz'nın ürettiği işe yaramaz içerikler için dünyanın kaynakları harcanacak. O sırada hızla gelen kuraklık tehlikesi, yz'nin sebep olduğu işsizlik derken dünyanın geleceği karanlık.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.