|
Nothing Phone 3, Temmuz'da geliyor: İşte beklenen özellikleri
-
-
Valla bukadar destek ve özellikleri çok iyi birde fiyatıda uygun çıkarsa diğer firmaları oldukça zorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Tr'ye gelmesine gerek yok zaten uygun. Alıcaksın Kayıt yaptırıcaksın bunlara kayıt yapılıyo sorunsuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
çinliler bataryada vites yükseltti. Bu saatten sonra 5 bin mah pilli telefon almam şahsen.
-
Acaba fiyatları ne kadar olur. honor 400 pro fiyatında olursa ve kamerası da iddalı olursa direkt alırım.
_____________________________ -
Nothing phone 2, 2023 yılında 37 bin tl den çıkmıştı. O zamanki kuru falan düşün bir de şimdiki :)
Telefonun rakiplerine göre tek eksisi bataryası şuan. 6000 lere geçildi gibi oldu bataryalarda 5150 biraz az kalmış.
@FX-6100 Honor 400 fiyatında olsa niye honor 400 yerine alasın ki? 40k ya s25 falan da var snapdragon elite işlemcili. Xiaomiler pocolar vesaire o fiyatta çok rakip var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 22 Haziran 2025; 7:54:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
NP2 bir ara 25-26 bin TL civarına kadar düşmüştü. Genelde 28-30 bin TL seviyesinde konumlanmıştı. NP3'ün şarj hızı, ekran ve kamerasında ciddi iyileştirmeler olacak gibi. Bataryası keza yükseliyor. Buna işlemci kas gücü ile güncelleme süresinin artması da eklendiğinde fiyatının artması kaçınılmaz. Yanılmıyorsam 800$ fiyatı var yani kılçıksız 32 bin TL. Telefon vergi hesaplama sitesi 64 bin TL fiyat biçiyor. Tabii bu üst sınır. 35-40 bin TL civarında gelse çok iyi olur ama ülke şartları buna müsaade etmeyecektir. Getiren distribütör, kullanıcının ödemesi gereken ÖTV, KDV, TRT bandrolü, zart-zurt vergisini cebinden çıkarıp ödemeyeceğine göre; ya gelmez ya da 49.999₺ gibi fiyatla gelir. Öte yandan Nothing cihazlarının arayüzü gayet verimli, 5150 mAh 6000-6500 mAh gibi hissettirir. Silikon karbon pillere geçse daha iyi olabilirdi tabii.
Benim dediğim çıkış fiyatıydı. Zamanla ucuzlamıştır. Önceki modele göre iyileştirmeler var ama iphone veya samsung amiral gemi fiyatına satılıyor. Poco f7 6500 batarya 8s gen4, honor 400 pro keza kameraları iyi duruyor. S25 var 40k ya. S24 fe var 25k ya. Tr ye gelirse o fiyatlarla işi zor maalesef. Honor 400 serisi de çok pahalıydı avrupa da ülkemize kısmen uyguna geldi. Belki aynı şeyi yaparlar diyeceğim de 2023 de 37k ya satmaya çalışan şimdi kaça satar bilemedim :)
xiaomi tarafını direkt eliyorum stabil bir yazılım benim için çok önemliyken ağır ve stabil olmayan bir işletim sistemi kullanmak istemiyorum. magic 7 pro-s25-honor 400 pro-np1 düşündüğüm telefonlardan birkaçı. hangisi daha iyi tabii ki biliyorum ama bir hevesle alıp sonra ihtiyacım olmayan ve kullanmayacağım özelliklere o kadar para vermek istemiyorum. ihtiyaçlarıma göre almayı öncelik haline getirdiğimden dolayı ihtiyaçlarımı karşılayan en ucuz telefon 1. önceliğim olur her zaman. benim için kritik öneme sahip özellik kamera olacak. eğer kamera konusunda fiyat bandında rakipsiz çıkarsa np1 ile sağladıkları güvene dayanarak alabilirim.
Mübalağa yapmışsınız. 40-50K'ya S25U veya 16PM alınamaz. Dolayısıyla amiral gemisi fiyatında olmuyor. Yurt dışında da 800$'a kimse S25U ya da 16PM satmıyor. F7'nin fiyatı belli değil henüz, görmek lazım ama Poco cihazların amacı kamera, yazılım stabilizasyonu ve verimlilik değildir zaten, performansı basıp geçerler. Honor'da yazılım güncelleme garantisi Türkiye'de kısıtlanmış olduğu için almak istemeyen olabilir. S25'in 128GB modeli 42K Amazon'da, 256'lığı ise 48K. Ancak 128GB cihazları çok kaale alamıyorum artık, 7 yıl güncelleme için uygun değil, fiyatı düşük tutmak için çıkartılıyor. Ayrıca S25 ile alakalı, şarj hızını yeterli bulmayan ve boyutu çok küçük gelenler illaki vardır. Oralara çıkıldığını Xiaomi 15 ciddi bir rakip olsa da arayüzünü beğenmeyenler mevcut. İşte tam burada 40K civarı olduğu takdirde; batarya verimliliğiyle, sade arayüzüyle, yazılımıyla rağbet görebilecek bir model olur. S25 Edge gibi hızlı şarjdan, bataryadan kısıp, ince telefon ayağına fahiş fiyattan çıkarsa daha iyi olurdu herhalde :)
Bu arada S25'in 52K(128) ile 55K(256) fiyatla çıktığını hatırlatırım. Hani NP2 için çıkış fiyatını baz almışsınız ya o yüzden :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 22 Haziran 2025; 16:14:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Cihaz seçimi tercih ve bütçeye göre değişiyor. Ben batarya ve işlemciyi ucuza almayı sevdiğimden poco f5 almıştım. F7 de güzel duruyor 6500 batarya 8s gen 4 ile. S24 fe var 25 bin civarında iyi. Bence fazlasına çok gerek yok. Nothing phone a 40k falan vermek istemem. O fiyatlara çıkarsam samsung apple haricini tercih etmem. Çünkü 3 sene sonra değiştirirken değişim kampanyaları veya 2. el değeri yüksek oluyor.
Honor 200 17 bin liraya 50 mp telefoto kamera sunuyor. 4k 60 fps çekemiyor belki ama gayet güzeldir fotoğraf kalitesi. Nothing phone genel olarak batarya hariç güzel cihaz ortaya koymuş ama o fiyata avrupada 800 dolara s25 serisi veya iphone 16 serisi alınabiliyor olabilir. S25 plus falan 800 dolarsa örneğin ben s25 plus tercih ederim veya iphone 16 plus vesaire. Neyse gelince görürürz artık fiyatını.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 22 Haziran 2025; 17:46:24 >
Ben de f5 var stabilite sorunu yok da kendi uygulamaları güzel değil. Mi video uygulaması messla tiktok benzeri videolar çıkarıyor karşına o yüzden devre dışı bıraktım. Zaten geri kalan uygulamalar bildiğimiz popüler uygulamalar onlarda stabil çalışıyor diyebilirim. Dediğin gibi senin için ne önemliyse onu en uyguna almak mantıklı. Mesela 17 bin liraya Honor 200 var 50 mp telefoto kamerası vardı. Nothing phone kamerası iyi olabilir ama mesela samsung 8k video falan çekebiliyor. Iphone kamera ve sosyal medya uyumu eskiden iyi derlerdi. Bir de çoğu kişi selfie kamerasının önemini atlıyor. Bence önemli selfie kamerası bazı cihazların pek iyi değil. Ben batarya ve işlemciye önem verdiğimden f7 hoşuma gitti. Uygun fiyatlı s24 fe de iyi. S25 fe de seneye sağlam gelebilir.
Bu arada realme gt 7 7000 mah bataryayla gsmarena testinde çok iyi sonuçlar varmış. Ülkemize uygun fiyatla gelse bataryasıyla çok güzel cihaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 22 Haziran 2025; 18:3:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
dediğiniz gibi uygulamalarda reklamlar ve benzeri durumlardan dolayı, fazla kaynak tüketiminden ve ağır bir işletim sistemi kullanmasından dolayı tercihim değil. honor 200 de beğendiğim bir cihaz hatta honor 400 aynı fiyat hemen hemen ama pek bir yükseltme yapılmadığı için listemden çıkarttım açıkçası. s24fe arkadaşıma aldırdım gayet güzel telefon fiyat segmentinde en fp cihaz hatta. 8k video çekebilmek benim için hiçbir önemi yok çünkü değil 8k, 4k ekranım bile yokken bu özellikleri kullanmayacağım zaten :D göz boyama olarak görüyorum günümüz için bu özellikleri. nothing phone 1 gündüz çekimlerinde iphone 13 e yakın performanslar sergiliyor ve arada 3 katı fiyat farkı vardı mesela. şuan iphone 6s kullanıyorum bu bile bana yeterli geliyor performans açısından bu yüzden her türlü yükseltme bana fazlasıyla yeterli olacak :). selfie kamerasını da kullanan biri değilim ama dediğiniz gibi çoğu kişi atlıyor. eğer alacak olursam np1 alıp 3-4 yıl işimi görür diyeceğim veya 10 yıl kullanmak için magic 7 pro alacağım sanırım. öğrenci olduğum için yazın çalışıp biriktirdiğim parayı nasıl değerlendireceğime bağlı bir durum olacak şimdilik.
10 yıl çok uzun süre. 50 60k verip 10 yıl kullanmaktansa 30k ver al 5 yıl sonra bi 30k ya daha al daha mantıklı. Oyun oynuyorsan 20k ya 512 gb poco f6, kamera önemliyse honor 200, 400 veya s24 fe alman yeter. 6s den sonra zaten hepsi fazlasıyla işini görür. Ben de f5 var tek eksiği kamera da 4k 60 fps yok 1080p 60 fps de de düşük ışıkta çok kötü video çekiyor. O yüzden 30 fps video çekmek bu devirde kötü hissettiriyor. 4k monitörüm olmasa bile 4k video çekiyorum ben de. 8k söylememin sebebi yazılım, işlemci ve kamera iyi olunca 8k da çekebiliyor. Bak honor 400 4k 60 fps çekemiyor çünkü işlemci kısıtlıyor. Neyse ben poco f5 i s25 fe veya poco f7 ile değiştirirdim. S25 fe de de yine düşük batarya olur herhalde. Cihazın 2-3 sene sonra değişim gerektiren tek parçası batarya o yüzden o önemli. Batarya iyi oldu mu bu cihazlar uzun yıllar kullanılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 22 Haziran 2025; 19:15:24 >
aslında en mantıklısı sizin dediğiniz, örneğin s24fe tüm isteklerimi karşılayacaktır buna %100 eminim ancak bir huyum var alıyorsam ya en üst modeli alırım ya da işim gören en düşük modeli :D. bu yüzden np1 ve magic 7 pro arasında kaldım. saçma bir huy ama herhangi bir şeyin ortasını sevemiyorum. uzun zaman 6s kullanmamın sebebi de bu huyum aslında. 10 yıl dememin sebebi de alıp uzun süre kafamın rahat etmesi. dediğim gibi en önemli unsur kamera benim için. gece kamerası daha da önemli, video değil de fotoğraf kalitesi önemli bilhassa. np1 kamerasını beğendim ve fiyatına baktığım zaman rakipsiz görüyorum ve çok cazip geliyor. öte yandan magic 7 pro en üst seviye kameralardan birini sunuyor ve bu da cazip geliyor. yazın çalıştığım zaman karar vereceğim sanırım :D. batarya konusunda belki 1500mah bile olmayan, 5w ile şarj olan bir bataryadan 3 katı bataryaya geçeceğim için hiçbir şüphem yok her türlü işimi görecektir.
Marka hem tasarımla hem güzel bir donanım yazılım uyumu ile zaten androidin en iyisi. Fiyat konusunda gidip Poco fiyatı çekmeyecek. İsteyen Poco alsın ben premiumum demek bu.
Bir diğer konuda da size bir bilgi vereyim tuzağa düşmeyin
Silicon karbon piller ile alakalı hiç bir markanın söylemediği bir şey var. Gördüğüme göre herkes markaların dediği tuzağa düşmüş. Daha ince ve küçük ama daha yüksek kapasite. Ama markaların size söylemediği şey, şarj döngüsü. Yani pilleriniz %30 daha az şarj döngüsüne sahip. Li-ion pili 5 sene kullanabilecekken Si/c pilleri 3.5 sene filan kullanabileceksiniz. Sizin için hangisi değerli ise bence ona karar verin.
Si/c piller daha çok yeni. ileride gelişip daha uzun döngüye sahip olduklarında o zaman Li-ion yerini alabilir.
Np1 de telefoto kamera yok. Honor 200 de var. Honor 200 al geç veya yazılım desteği daha uzun sürsün diyorsan honor 400.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 23 Haziran 2025; 8:55:20 >
nası sorunsuz kayıt? 45.000 liralık bi sorun var:)))
-
Zayıf Batarya getirir bunu bence...
- instagram keşfete düşme etiketleri
- iphone 8 whatsapp desteği ne zaman bitiyor
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı