Şimdi Ara

Dünyada mmorpg ölüyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya da artık mmorpg oynayanların sayısı çok azaldı.Aynı şekilde wow hergün oyuncu kaybediyor ya aslında bunun nedeni sürekli aynı şeyleri yapmak zorunda kalmak bence şimdi diyeceksiniz ki oyunda bir sürü şey var işte yok sc bg challenge vs vs ancak bunların hepsi artık bana aynı şeymiş gibi geliyor.Eskiden bu oyunda güneşin doğuşunu batışını falan seyrederdim arkadaşlarla falan yüzme yarışı yapardık saklanbaç oynardık bunlar oyuna zevk veriyordu maalesef tüm arkadaşlarım bıraktı oyunu şimdi ki insanlar ise robot gibi raid yap çık raid yap çık tarzında oynuyorlar oyunda kimse Role play yapmıyor belkide bu yüzden artık bu tarz oyunlar tutmuyor insanlar oyundan zevk almayı bilmiyor. Ah o eski arkadaşları toplaya bilsem keşke duygulandım şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tobiobito kullanıcısına yanıt
    aksine giderek artıyor bence her gün yeni mmorpg oyunları çıkıyo ancak şuan yarış çok fazla ve piyasada tutunmak zor. Fakat bununla beraber oyuncu kitlesi de büyük ölçüde değişiyor gibi. Oyunlarda eski tat yok artık .
  • "Role play" ölüyor diyelim biz ona. İlk MMO oyunlar rol için ideal ortamlar oldukları için sevildiğini düşünüyorum. Bir elf olmak, onların yaşadığı yerlerde yaşamak filan. Ben ilk başladığım zamanlar böyle düşünüyordum. Biraz da DnD yi sevdiğimden olsa gerek. Lakin kapitalizm rol filan tanımıyor.
    Oyuncular artık oyuna yön vermiyor, oyun oyunculara yön veriyor. Bunu aşacak oyunlar gelecek ki blizzard ın titan projesinin de altında yatan şey bu olacak görüşündeyim.

Archeage ve Everquest Next oyuncunun oyunu yönettiği bir sistem kurmayı amaçladığına dair bazı şeyler okudum. Archeage i betasında filan denedim, bir kaç makalesini okudum. Eğer istedikleri şeyi yapabilirlerse ve insanlar rol yapabilir, dünyaya, ekonomiye vb. şeyleri yönlendirebilirlerse ve bunun tadını alırlarsa hack N slash MMO ların sonu gelir. Buna WoW bile dahil olur bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 23 Temmuz 2014; 3:08:01 >
  • Insanlar grind yapmadan eğlenebilmek istiyor. CS de silahlar level ile açılsaydı kim oynardı? Wow bu camiada rekabet etmek istiyorsa instant 90 serverlar açmalı. Moba mantığı olmalı item alan öne geçmemeli. Şuanda tutan ve kompetetif olarak oynanan hiç bir oyunda oynanan zaman> yetenek eşitsizliği yok mesela mmorpglerde ki gibi. Ama wowda başlarda item > skill oluyor skill> item olmasi için gearı 550 lemek gerekiyor ve bu uzun bir grind. Pve için konuşmuyorum bile pvenin her aşamasında gear > skill

• aslında olay şu, insanlar aynı şeyleri yapmaktan sıkılmadılar, sadece level kasma zorunluluğu onları bunaltıyor.adam levella falan uğraşmadan direk end game içeriğe akmak istiyor ama mmorpgler bunun önünü kesiyor, yeterince güçlü değilsin git biraz level kas ayağına adamların günlerini, haftalarını çalıyorlar.

ya işin rpg kısmı dediğinizi duyar gibiyim.şahsen ben kendi başıma gidip oyunun loreuna ufacık da olsa katkı sağlayamayacaksam o işin rpg kısmına çok odaklanmam.olayların nasıl gelişeceğini bildiğin bir ortamda rp yapsan ne yapmasan ne.anca rp realmlerinde bile azınlıkta kalmış rp guildlerinden birine girersin ve oyun loreundan bağımsız bir senaryoyla oynarsın.

işte bu alanda dertsiz, tasasız oynayabileceğin lol, dota2 tarzı mobalar ortaya çıkıyor.hesabı açıyorsun, aksiyona dalıyorsun.

• khalef kullanıcısına yanıt
    kasıp pvp yaptığın oyun en azından biraz veya bana göre çok daha zevk verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naberabi

kasıp pvp yaptığın oyun en azından biraz veya bana göre çok daha zevk verir.

sana göre evet, bana göre de evet, zaten mmorpg kitlesini biz oluşturuyoruz.arkadaş mmo oynayanların sayısının neden azaldığını sormuş kendi yorumumu yapıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkler neden oyunlarda böyle?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • khalef kullanıcısına yanıt
    anladım bro.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khalef

aslında olay şu, insanlar aynı şeyleri yapmaktan sıkılmadılar, sadece level kasma zorunluluğu onları bunaltıyor.adam levella falan uğraşmadan direk end game içeriğe akmak istiyor ama mmorpgler bunun önünü kesiyor, yeterince güçlü değilsin git biraz level kas ayağına adamların günlerini, haftalarını çalıyorlar.

ya işin rpg kısmı dediğinizi duyar gibiyim.şahsen ben kendi başıma gidip oyunun loreuna ufacık da olsa katkı sağlayamayacaksam o işin rpg kısmına çok odaklanmam.olayların nasıl gelişeceğini bildiğin bir ortamda rp yapsan ne yapmasan ne.anca rp realmlerinde bile azınlıkta kalmış rp guildlerinden birine girersin ve oyun loreundan bağımsız bir senaryoyla oynarsın.

işte bu alanda dertsiz, tasasız oynayabileceğin lol, dota2 tarzı mobalar ortaya çıkıyor.hesabı açıyorsun, aksiyona dalıyorsun.

Aynen katılıyorum. 3 ay önce bırakmışdım oyunu bu ay tekrar game time aldım . Ana karakterim ile pve yaptığım için şu aralar düzgün bir grup bulamıyorum ve pvp yapmaya karar verdim bunun için farklı bir serverda karakter kasmaya çalışıyorum . İşden geldikden sonra 2-3 saat şu oyunu oynayıp kafa dağıtmak amacım fakat ne zaman karakter kasmaya başlasam biryerde mutlaka sıkılıyorum . Bence level olayı tamamen vakit kaybı . Ucuz olsa bosst yaparım ama oda dünya para.

• wowa başlayalı 6 sene oldu.Yeni başladığımda level kasmak yeni yerler dungeonlar falan görmek güzel geliyordu,ilgi çekiciydi ama şuan öyle değil benim için.Sırf şu level kasma olayı yüzünden orjinal serverda devam edemedim.Bayıyor artık aynı görevleri tekrar tekrar yapmak.Ben zaten 100000 defa yaptım onları neden tekrar yaparak zaman kaybedeyim ? Boost diyeceksiniz oda bir oyun parası kadar.60 euro yamulmuyorsam.Zaten genel olarak quest yap level atla mantığından sıkıldım.final fantasy e başlaıdk arkadaşla 12 saat oynamışım.Karakterim 17 level falan oldu sıkılıp bıraktım.Şuan en çok oynadığım oyun diablo 3 tabii bir mmo değil ama oynarken amaç keyifli zaman geçirmekse gayette götürüyor beni.
    Olurda çok farklı bir mmo gelir oynanışıyla ,grafikleriyle,hikayesiyle güzel şeyler sunar o zaman oturur oynarım ama şuan için bir oyunda level kasmak fazlaca zaman kaybı bana göre.
    şöyle bir şey de var tabii 1 kere wowun tadını aldıktan sonra insanın sürekli canı çekiyor arkadaşlar başlasa da oynasak tekrar diyorsun.
    çelişkili bir durum ama yapacak bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ungalath -- 23 Temmuz 2014; 22:11:54 >

• Grind olmayınca da başarmışlık hissi olmuyor, karakter zevk vermiyor. Ayrıca karakterle vakit geçirdikçe insan alışıyor. Bir arkadaşın karakterine bile girince insan hemen sıkılıyor

• ben hala levelingi seviyorum. ama levelingden sıkılanlarda beni sıkıyo. bi dungeonda görev alıyorum görevi okumak istiyorum ama bi bakıyorum tank almış başını gidiyo bütün mobları toplayıp kesmeye çalışıyo bende hemen okumayı bırakıp peşine takılıyorum. çünkü onların amacı dungeonı kısa sürede bitirip exp almak sonra dungeon yapmaya devam etmek. geçen sene cooking mesleğini yapmak istedim, zevkli olur diyede düşündüm başladım orgrimmardan görevi alıp cooking yapmaya sonra arkadaş dedi napıyosun sen pandaria ya git 2 saatte bitir cookingi. yeni karakter açmıştım dedim tailor olayım kendi kıyafetimi kendim dikeyim, arkadaş dedi uğraşma diktiğin kıyafetler işine yaramaz, 90 ol sonra yaparsın. yani oyundaki birçok şey ölmüş durumda. blacksmith oluyosun ama yaptığın silahlar kimsenin işine yaramıyo. hem silahlar güçsüz oluyo hemde güçlü bile olsa o leveli geçmek(örneğin 40) 10-15 dk sürüyo, haliyle kimse silah craft etmiyo, edilenide almıyo. 90 oluncada güzel bi silah craft etmek için raid yapman gerekiyo, raid yapan adamda kendi craft ettiği silahı kullanmıyo zaten. ben cata zamanı başlamıştım. bilmiyorum önceden bu role playing nasıldı ama ben başladığımdan beri rp yapılmıyo bu oyunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

ben hala levelingi seviyorum. ama levelingden sıkılanlarda beni sıkıyo. bi dungeonda görev alıyorum görevi okumak istiyorum ama bi bakıyorum tank almış başını gidiyo bütün mobları toplayıp kesmeye çalışıyo bende hemen okumayı bırakıp peşine takılıyorum. çünkü onların amacı dungeonı kısa sürede bitirip exp almak sonra dungeon yapmaya devam etmek. geçen sene cooking mesleğini yapmak istedim, zevkli olur diyede düşündüm başladım orgrimmardan görevi alıp cooking yapmaya sonra arkadaş dedi napıyosun sen pandaria ya git 2 saatte bitir cookingi. yeni karakter açmıştım dedim tailor olayım kendi kıyafetimi kendim dikeyim, arkadaş dedi uğraşma diktiğin kıyafetler işine yaramaz, 90 ol sonra yaparsın. yani oyundaki birçok şey ölmüş durumda. blacksmith oluyosun ama yaptığın silahlar kimsenin işine yaramıyo. hem silahlar güçsüz oluyo hemde güçlü bile olsa o leveli geçmek(örneğin 40) 10-15 dk sürüyo, haliyle kimse silah craft etmiyo, edilenide almıyo. 90 oluncada güzel bi silah craft etmek için raid yapman gerekiyo, raid yapan adamda kendi craft ettiği silahı kullanmıyo zaten. ben cata zamanı başlamıştım. bilmiyorum önceden bu role playing nasıldı ama ben başladığımdan beri rp yapılmıyo bu oyunda.

İşde hocam artık bıkkınlık getirmiş bazı durumlar amaç bir an önce 90 olmak vakit kaybetmek istemiyor kimse. Çünkü oyunda yapılabilcek aktiviteler max lvlde başlıyor.

• [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hocam oyundan böyle zevk alınıt işte lakin o tankında görevi okumadan gitmesinin nedeni muhtemelen o görevi 100 kere yaptığı içindir onun yerina haritada bak "1" yazan yere git oraya gidince görevin ne olduğunu anlarsın mantığı var Birde şöyle birşey var görevler birbirinin aynısı sadece başka yerde 10 kurt öldürmek yerine 10 kaplan öldürüyorsun çeşitde az ancak mopda çeşit eklemeye çalışmı biraz onu takdir ettim
  • Bıktık ya tabi,level level level bezdim resmen. O questleri okumak çok da önemli değil wowhead var sağolsun. Zaten çoğunu biliyorum ayrı konu
  • O zaman arkalarından konuşmak uygun olmaz yani onların
  • Evet ölüyor BOT kullanıcıları ve Guild hiyerhaşisi adı altında yapılan saçmalıklar düzelmezse ölmeye de devam edicek.

Blizzard bunların üstüne gitmeli özellikle BOT kullanıcılarının emek hırsızlarının.

şimdi gelicek bir tanesi emek hırsızı zoruna gidicek madem kullanıyorsun usul usul lafını yiyecen oturucan aşşa...
  • oyunu end game olarak değilde tüm levellara yaymalı blizzard. bakın classicte herkes level kasıyordu str duskwood her yerde pve pvp vardı istisnasız. her bölgeden ayrı zevk alınıyordu. oyun zordu bir amacımız vardı. her şey değişti belkide biz sıkıldık oyundan açıkçası param şu an müsait zamanım yok olsa bile döner miyim bilmiyorum çünkü wotlk'ta ne varsa aynısı devam ediyor hikayeyi değiştir sür.
  • Level kasmada yaşanan sıkıntı gibi yeniliklerin az olmasıda insanları mmorpgden soğutuyor. Kaç yıldır mmorpg oynuyorum Guild Wars 2 dışında büyücüyü 4 elemente ayıran oyun görmedim. Yine Guild Wars 2'de sadece 4 skill açısından ayırıyor ama yinede güzel bir deneme. Yani claslarda çeşitlilik yok. Artık her gördüğüm 100 kişiden 10 tanesinin benle aynı olması beni oyundan soğutuyo. Bunun dışında saç gibi küçük bir detay. Yap şu oyuna berber tarzı bişey bide çeşit çeşit saç koy. Zırh gibi unsurlarda bunlara giriyor tabi. Yani sürekli kendini tekrarlayan ve aynı şeyleri görmek beni bayıyo. (Aynı level kasmadaki gibi)

En nefret ettiğim olayda şu kılıç kullanan claslar. Aslında kılıç kullanan karakterler favorimdir ama o kılıç adamın 2 katı oluncada tamamen soğutuyor beni. Yani benim tarzım hızlı bir şekilde kılıç kullanmak belki. Sen niye şimdi eşek kadar kılıcı o adama verip ağır ağır saldırı yaptırttırıyorsun. Yada ne biliyim 2 tane hançer verir onada asas der. Bunun gibi çeşitlilik bakımından ve detay açısından yenilik gelmez ise mmorpgler ölür.

• Bu oyunu Vanilla zamanından beri oynarım. 2 defa bırakıp dönmüşlüğüm vardır. En son lich king zamanında bırakmıştım 5 sene aradan sonra başlamaya karar verdim yani 10-15 gün önce. ve 15 günde level 90 druid kastım. Ama 90 olunca aklım başıma dank etti.. Wow'a tekrar başlamakla büyük hata ettim. Biraz trajik bi yazı gibi gelecek ama :D ben yalnızım... wow yalnızlar için değil..Artık değil. pve umrumda değil ilk çıktığı günden bugüne, hep pvp için kastım karakterlerimi. Ama şimdi bi baktım korkunç bi hata yapmışım. Tek başıma wow oynamak neyime.
    Blizz olayları kolaylaştırıyım derken zorlaştırmış. yok timeless coinler yok justice pointler yok valorlar. hepsinin vendorları. ne nerede. 90 olunca ne yapmak gerek vs vs. bi ton yazı okudumda ögrendim. E bütün bu karmaşa da ( yeni oyuncular için hakakten bi keşmekeş ) playerları itiyor diye düşünüyorum. hele ki tek başına wow'a başlamanın hiç bi mantığı yok acı bi şekilde ogrendim. Bütün raid zevkini serverlar arası random playerlarla öldüren blizzard bari arena içinde bir finder sistemi kursaymış. Ne de olsa bütün player'sal ilişkiler bitmiş. Zaten aksinide bekleyemezdik, tıpkı kalabalıklaşan şehirlerin önce güzel bir metronom gibi görünüp aslında yaşanması zor bi yer olması gibi. wow'un popüler realmleride öyle anlaşılan.Yalnızsanız yalnızsınız. ve bu oyunu tek başıma oynamaya kalkmak bir hataydı. Neyse 2 aylık oyun sürem bitsin 5 sene sonra döndüğüm oyunu 2 ayda ciddi ciddi bırakmayı düşünüyorum. Sırf yalnız olduğum için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undomiels -- 25 Temmuz 2014; 0:49:35 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.