< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabriaga81 -- 4 Aralık 2025; 14:38:15 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabriaga81 -- 4 Aralık 2025; 14:38:15 > |
|
Yakın zamanda ben de x40 ultra kullanıcıları arasına katıldım beni de yazabilirsiniz. Forumdaki konuları okumadan önce bir çok sorun yaşadım en önemli olanları oda atlama ve aptal gibi hareket etmesiydi robotun. Bu sorunları robotu sıfırlayıp konudaki anlatıma göre haritalandırıp detaylı temizlik yaptırınca giderdim. Tekrardan konu için teşekkür ederim. |
|
Evet durum böyle de bu robotları alanların %95'i sizin bizim gibi konuyla ilgilenen, araştıran, soran, soruşturan insanlar değil. Dreame forumlarında o kadar saçma şikayetler var ki inanamazsınız. Sanıyorlar ki robot kutudan çıkar çıkmaz dip köşe temizlik yapacak. Kulanım kılavuzu okuma huyumuz zaten yok. Araştırma huyumuz da yok. Sadece "çalışmıyor" diye her şeyi şikayet edecek kadar beynimiz var. Uygulamaları kurcalama, yav arkadaş bunun özellikleri nelermiş, ne, nasıl çalışıyor diye merak etmek yok. "Parasını verdim çalışmıyor" kültürünün bizim gibi ülkelerde çok yüksek noktalara gelmesi, dünyada da bu dejenerasyonun ilerlemesi de bu markaların dediğiniz gibi iş yapmalarına sebep oluyor çünkü para kazanıyorlar. Çünkü sizin, benim gibi araştırarak, "gerçekten ihtiyacım var mı?" sorusuna tam cevap vermeden, instagram'da gördüm, ayşe almış fatma almış diyerek sidik yarıştırmak için alan da çok. Özellikle kadın müşterilerin çok büyük bir çoğunluğu teknik verilerden zerre anlamadıkları gibi kullanmayı ya da ayar yapmayı bile bilmiyor ve neyi nasıl çözebilirim diye de düşünmüyorlar. Eh markalar durum böyleyken neden yazılım detayı ile uğraşsın ki? Çıkartıyorlar sürekli yeni modeli, sat gitsin. Nasılsa alan var. Şikayetlere(!) de cevap veren yok. Ne güzel dünya... |
|
Allah bağışlasın. Az biraz ışık giriyorsa ve mobilyanın altı düzse süpürge oraya girer. Karanlık yerlere girmek istemiyor. Buralara perde ekleyerek girişini sağlayabilirsiniz. Bizim evde odada köşeye sabit bir mobilya var. Mobilyanın sadece kısa olan tarafına robot sığıyor ön tarafına lidardan dolayı giremiyor. Kısa olan tarafa da geçebilmesi için kapıyla dolap arasında süpürgenin ucu ucuna geçebileceği bir boşluk var. O boşluktan geçiyor sonra kısa kenardan dolabın altına giriyor orayı süpürüyor ve aynı yerden geri dönüyor. Navigasyon konusunda cihaz çok başarılı. Lidardan dolayı giremediği yere de gövdesinin sağ ya da sol tarafını sokup dolaba paralel girebildiği kadar alanı süpürüyordu. Bir kaç defa da şuna şahit oldum bazen balkonu oda olarak tanıyor balkonun kapısı kapalı olduğu için temizlik sonunda balkon kapısına gidip açık olup olmadığını kontrol ediyor süpürebilmek için. Haritada balkonu gizleyerek bu sorunu çözdüm. Yeni taşındığımız evde uzun bir koridor var mesela. Süpürge bir gün görevini tamamladıktan sonra yuvaya dönerken salona gelmeden bir durakladı aha dedim kafası karıştı şimdi ne yapacak. Banyoya gitti dedim bu sapıttı. Bir baktım zemin seviyesindeki şeffaf cam duş alanının önünde durdu 5-6 saniye girebileceği yer var mı baktı. Camdan ve eşikten dolayı giremeyeceğini anlayıp yuvasına geri döndü. Kapalı oda kapası gördüğünde fotoğraf çekip atıyor buraya giremedim kapı kapalı diye. Ben genel anlamda memnunum. Eskiden daha iyiydi ama yazılımla bazı özelliklerini kıstılar (akıllı modda yan fırça ve mop pedini uzatmayı haftada 2'ye düşürdüler. Yapay zeka modunda çok kirli odaları ayda yılda bir 2. kez temizlerdi şimdi 2. temizlik seçeneğini kapatmasak evin 2/3'ünü her seferinde süpürüp paspaslıyor. Bana kalırsa biraz planlı eskitme söz konusu ya da yan fırça ve mopun ömrünü uzatmak için böyle bir değişiklik yapıldı. Onun dışında sorunsuz makine.
|
|
Dreame X60 ultra modelini tanıttı. Otomobillerdeki otonom sürüş seviyesinde navigasyon, 35k pa emiş gücü, değişen fırça yapısı ve halı ile fırça ağzı arasındaki boşluğun azaltılmasıyla önceki nesile göre 1,4 kat fazla kir çekebilmesi, 8 cm'in üstünde eşiklere tırmanabilmesi, 7,95 cm yükseklik ile daha da incelmesi, 100 derece kaynar su ile paspas yıkaması, paspas devrinin 230'a çıkması (180 idi eski değer), ön tekerin arkaya alınarak paspaslama yaparken zemine 15n kuvvet uygulaması, 40 derece su ile paspas yapabilmesi, çift kamera ile engelleri 3 boyutlu tanıması, 280 engeli tanımlayabilmesi ve 1 mm hassasiyetle engellerin yanından geçebilmesi, pili %80 doluluk seviyesinde şarjı durdurması ve pil ömrünü uzatması gibi epey gelişmiş özelliklerle geliyor. Yazılanları gerçekten yapabiliyorsa bizim x40'ları teknolojik olarak katlamış bir cihaz olacak.
|
|
|
Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikotti -- 16 Mart 2025; 1:15:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
solüsyon olarak karcher ve bisssel'in yüzey temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Genel anlamda dreame kullanıcıları ürünlerinden memnun. Fiyat performans oranı çok iyi markanın. Kronik sorunları yok. |
|
Hocam alalı 2 hafta oldu yorum yapmam ne kadar doğru bilmiyorum ancak ben cihazdan memnunum. Kamera işi çok değiştirmiş daha bir yere çarptığını yakalayamadım öyle söyleyeyim. Birde mop çıkarma yıkama kurutma 7.000pa yok işte yapay zekası falan derken en fiyat performans ürün bu şahsi görüşüm. Solüsyonu sadece mop temizlerken kullanıyor zaten kutunun içerisinden çıkan uzun süre yetecektir. Ancak benim ev seramik ağırlıklı muhtemelen solüsyondan kaynaklı yerlerde biraz iz bıraktı. Bende solüsyonu bir şişeye aktarıp seyrelterek kullandım. Zaten solüsyon son derdiniz olsun teknoloji mağazalarında 4 5 litresi 300tl ye satılıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabriaga81 -- 17 Mart 2025; 0:13:0 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|