Şimdi Ara

Dövme yaptırmak istiyorum :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
19.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşım 17, Bir sene sonra bir döğme yaptırmak istiyorum omzumdan aşağıya uzanacak şekilde ama gusül abdesti geçmiyor galiba yaptırsam günahmı olur, dinimizde yasakmı biraz bilgilendirirseniz sevinirim saçma sapan yorumlar yazmayın lütfen

• Günah arkadaşım günah
  • dinle alakası yok ama sağlık açısından sakıncalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GSoldier -- 7 Mart 2008; 17:02:29 >
  • Dövme geciyor. Ama Dinimizde yasak cünkü Allah'in verdigi vücudu degistiriyorsun.
    Bende yaptircam 1-2 gün sonra Para gelcek sonra ya Dövme yaptircam yada Ayakkabi alcam.
  • Dövme yaptırmak
    Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir?
    CEVAP
    Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.

Sual: Bir arkadaş, �Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur�anda böyle bir şey göremedim� diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur�anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok� dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün� diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
    (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

• ama piercing in günahı falan yok demi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baba Naber

Dövme yaptırmak
    Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir?
    CEVAP
    Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.

Sual: Bir arkadaş, �Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur�anda böyle bir şey göremedim� diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur�anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok� dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün� diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
    (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

Abdeste etki etmiyormuş sevindim ama Lanetlenmiş sözü çok ağır yani nası diyim :S:S

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gecen gun 15 yazmıstın yasını oyle hatırlıyorm
  • normalde 16 ama aralıkta doğdum
    Bu arada internette bunu buldum,

quote:

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

• yukarı
  • dövmeli birini gördüğüm zaman midem bulanıyor
  • diyanet.gov.tr
  • Istiyorsan yaptir. Icki icmek'de günah, herkes biliyor ama cogu iciyor...
    18 Yasina kadar niye bekliyorsun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzCrash

yukarı

soru sordun arkadaşlar da cevabını verdi hadislerle. günah işte yaptırmak sana kalmış daha ne yukarı taşıyorsun. almadın mı cevabını
  • quote:

Orjinalden alıntı: night_man

ama piercing in günahı falan yok demi?

• quote:

18 Yasina kadar niye bekliyorsun ?

Aile, aslında çok karışmıyorlar istesem yarın gidip yaptırırım ama aceleye getirmemek lazım hatta pederbile kendisine yaptırmayı düşünüyor

Bu arada;
    içki içmiyorum sigara kullanmıyorum ve ömrümün sonunadek ikisinide kullanmayacağım
  • arkadaslar kına yakınca gsül abdest alınmıyor mu sacma sapan konusmayın

bana kalırsa yaptırma arkadasım

vucudunun orjinalliğini bozma

gecici dövme mantıklı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

diyanet.gov.tr

paTRon 2
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

quote:

Orjinalden alıntı: OzCrash

yukarı

soru sordun arkadaşlar da cevabını verdi hadislerle. günah işte yaptırmak sana kalmış daha ne yukarı taşıyorsun. almadın mı cevabını

O zaman birisi günah desin bende konuyu kapayıp dövme yaptırmıyım Bilen birileri vardır elbet birisi cevap yazdı diye konuyla ilgilenmemem saçma olur
  • yoldasım ne derse dogrudur.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dark4lon3

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

diyanet.gov.tr

paTRon 2
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.